Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett  hálás, sokszor megható történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10 hazai és a 10 határon túli szavazatra váró praxist. Az ajánló beleegyezését a  történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges  paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, így is találhatják meg őket.

    

Dr. Abonyi Viktor / Abony

Tisztelt Zsűri!
Édesanyám tavaly ősszel, egy hétköznap délelőtt váratlanul stroke-ot kapott. A mentő kiérkezése előtt érkezett a helyszínre háziorvosunk Abonyi Viktor doktor úr, aki mindent hátrahagyva sietett segítségére. Azonnal megkezdte az ellátást miközben nekünk családtagoknak is elmagyarázta, hogy mi történt, és várhatóan milyen orvosi beavatkozás várható. A mentőkkel együttműködve stabilizálta édesanyám állapotát, majd egészen a mentőautóig kísérte, ahol betakarta és végig ügyelt az emberi méltóságára, ami az adott pillanatban nagyon fontos volt a betegnek és a családtagoknak is. Időközben telefonon minden követ megmozgatott azért, hogy a lehető legközelebbi stroke központba, a leghamarabb megkezdődhessen az életmentő ellátás. Ugyanazon a napon este telefonon érdeklődött édesanyám állapotáról, illetve asszisztensével Füleki Zsoltné Ilonkával közösen gondoskodtak otthonában egyedül maradt édesapám gyógyszereinek beállításáról, állapotának figyeléséről. Abonyi doktor úr és asszisztense nem csak szakmai tudásról tett tanúbizonyságot, hanem emberségből is. Orvosi, asszisztensi munkájuknak nagyban köszönhető, hogy édesanyám gyógyultan tért haza. Háziorvosi és asszisztensi tevékenységük álljon jó példaként mindenki előtt.
Köszönettel: Pető Zsolt

tovább...

Dr. Almási Pál / Budapest

Háziorvosomat, Budapest XXII. kerületének egyik háziorvosát, dr. Almási Pált (75 éves) szeretném erre a pályázatra bejelenteni.
1983 óta tartozom ehhez a háziorvoshoz, aki a körzeti orvosi tevékenységét változtatta át háziorvosi praxissá. (Stoller Gabriella vagyok, (68 éves) külkereskedőként egy japán - magyar vegyesvállalat ügyvezetőjeként dolgoztam aktív koromban.)
A pályázatra történő jelentkezésem indokai a következők: bár valójában az utóbbi 10 évben kellett az orvoshoz több egészségügyi problémámmal menni, a Doktor úr 2 - 3 esetben is - ha talán nem is az életemet mentette meg -, de számomra nagyon fontos, szakszerű és jó döntéseket hozott, s kigyógyultam a bajaimból.
- Magas vérnyomásom elleni gyógyszerek felírása előtt rendkívül körültekintően járt el: 24 órás vérnyomás-mérés, nagyon jó kardiológushoz küldött, ha a gyógyszerektől köhögtem, változtatott, rendszeresen kontrollt biztosított nemcsak a rendelőben, de a kardiológushoz beutalásokkal is.
- Bélproblémám volt, s a körzeti rendelőben heteket kellett volna várni egy hasi UH - vizsgálatra,s ezért egy privát rendelőben végezték el ezt a vizsgálatot, ahol a kapott leleten ez állt: \"a vastagbél és a végbél találkozásánál 15-20 centi cm hosszú rosszindulatú daganat van\". Nagyon féltem az Onkológiától, (sok rákos beteg volt a családban) de az orvos nem oda, hanem a SOTE Belgyógyászati Klinikájára küldött, ahol sikeresen orvosolták a problémámat.
- Szintén egy magán rendelőben color Doppler és Duplex ultrahang vizsgálatot végeztek egyszer egy lábdagadásom miatt, ahol megállapították, hogy trombózisom van, mentő vitt a kórházba, s azonnal véralvadásgátló injekciókat kaptam, s 2 nap múlva Almási doktor úr azt mondta, hogy nincs trombózisom, s ne injekciózzam magam. Neki volt igaza.
A fenti 3 esetet azért írtam le, mert nagyon jól esett a körültekintés, a tudás, a lelkiismeretesség és a döntések felvállalása.
Jóllehet más betegeitől is jót hallottam Almási doktorról, s mivel mindig nagyon sok betege van a rendelési időben a rendelőben, úgy gondolom minden betegével hasonlóan jár el. Nagyon tisztelem azért, mert nagy tudása van, segítőkész, lelkiismeretes, valamint mindig és nagyon sokat dolgozik. Bízom abban,  hogy az egyik nyertes lehet ő, mert megérdemelné.
Tisztelettel: Stoller Gabriella

tovább...

Dr. Annau Károly / Karancsalja

Tisztelt Zsűri!
Dr. Annau Károly budapesti, a Városmajorban nevelkedett budai konzervatív családban. Az orvosi egyetem elvégzése után került Nógrád megyébe, Karancsalja településre. Már elmúlt 75 éves, de még mindig két falut lát el, Karancsalja és Karancsberény falvakat. Utóbbi zsákfalu, határos Szlovákiával. A két községben összesen laknak vagy 2500-an.
Így aztán sokat ügyel hétvégente és ünnepnapokon is. Mind szakmailag, mind emberileg nagyon elégedettek vele az emberek. A települések lakói szeretik, tudják, hogy mindig számíthatnak rá.  Mindig a hivatásának élt. Igazán megérdemelne egy országos elismerést.
Köszönettel: Szmolenszky Zsolt

tovább...

Dr. Babos Örs Levente / Maglód

Kedves Zsűri,
Sok vidéki - és persze fővárosi - praxisban okozott - több helyen okoz ma is - fennakadásokat, zavart a behívórendszer hiánya. Maglódon sem volt ilyen Babos Örs Levente érkezéséig. Ő alakított ki a rendelőben online is elérhető előjegyzési és bejelentkezési rendszert először a településünkön, nagyban megkönnyítve ezzel a háziorvosi szolgáltatások igénybevételét, sok sok időt takarítva meg a pácienseinek. A modern behívórendszer segítségével az erre a célra adott kártyával érkező betegek monitoron követhetik nyomon, mikor kerülnek sorra, kell-e várakozniuk, s ha igen, mennyit, vannak-e előtte időpontot foglalt betegek. A rendszer TAJ számmal is működik, szóval azokra az idős betegekre is gondolt, akik nem szerettek volna külön kártyát igényelni ehhez a rendszerhez. A doktor számos más szolgáltatást is bevezetett, úgyhogy érkezésével Maglódon az ő praxisa egy igazi, XXI. századi, minőségi praxissá vált. Persze, ezek mellett a személye is nagyon meggyőző: olyan orvos, aki nagy precizitással, odafigyelve vizsgálja, diagnosztizálja, gyógyítja betegeit, rendkívüli szakértelemmel rendelkezik, pontos, türelmes és érthetően magyarázza el a rászoruló betegeknek, mit kell tenniük gyógyulásuk érdekében. Egyszóval személyében rég tapasztalt minőség érkezett Pest megyei városkánkba.
Köszönettel: Fekete Lajos

tovább...

Dr. Bak Mihály / Budapest

Tisztelt Zsűri!
A doktor úr bármikor elérhető és rendelési időn túl is segít. Ezen a nyáron az  egyik hőhullámos napon erős nyomást éreztem a szívem táján. Délben értem a rendelőbe, ahol a doktor úr még egy másik beteggel foglalkozott, az asszisztensnő betegszabadságon volt. Utána fogadott engem, EKG-t készített és hosszan foglalkozott velem, már bőven a  rendelési időn túl. Szerencsére nem volt komolyabb bajom, de ezt más orvosoknál nem tapasztaltam, hogy ennyi lelkiismerettel végzik a munkájukat. Régebben is mindig alaposan kivizsgált és beutalt szakrendelésekre, ha szükség volt rá. Hivatásának élő, lelkiismeretes orvos, aki odafigyel a betegeire.
Megérdemli az elismerést!
Köszönettel: Dr. Bolla Mariann

tovább...

Dr. Bakonyi Judit / Sajószentpéter

Tisztelt Zsűri!
Ő a saját háziorvosom, akinél jobbat nem ismerek.
Informatikusként szerződött partnerem, aki a  BETEG érdekeit nézi, rengeteget költ a praxisra.
De, talán nem is ez a lényeg: Nála valóban megvalósul a négyszemközti beteg-orvos találkozó!
EQ-ja hatalmas, empátia szintje szinte nem is mérhető! Ha egy beteg megy hozzá, biztonságban érezhet magát, mert Doktornő, a beteg panaszain kívül mindent megnéz, kivizsgál.
Nála egy ellátás: azonnali vérnyomás mérés, ha régen volt a beteg nála, vér + vizelet vizsgálat, ha olyan a panasza, azonnali EKG, stb...
Gyógyszerfelírás. Megpróbálja a legolcsóbb, s leghatékonyabb gyógyszert felírni, de feleslegesen nem ír, nem a gyógyszer látogatóknak próbál eleget tenni.
Szakmailag kifogástalan! Orvosi rendelője sajátja, 2 asszisztenssel dolgozik, 3 gépen hálózatban. Elsőként lépett be az eMedWorkS rendszerbe, tehát minden újra érzékeny, ami segíti a beteg ellátásban. Nála a beteg az első!
Rengeteget dolgozik, házhoz megy,  helyettesít, ügyel! Nála lelkiismeretesebb orvossal még nem találkoztam. Nagyon megérdemelné az országos elismerést! Főnökként a  2 asszisztensével is kiváló a kapcsolata, az  asszisztensnők táskája remekül felszerelt, naprakész. Üzemorvos is, így szinte állandóan dolgozik.
Kérem a tisztelt zsűri tagokat látogassanak el hozzá, hogy  megtudják: manapság egy háziorvosi ellátásnak, hogyan is kellene  működnie!
Köszönettel: Fövényessy Lajos

tovább...

Dr. Balázs Mária / Budapest

Tisztelt Zsűri!
Dr. Balázs Mária több évtizede a Sasadi úti rendelőben gyógyítja a betegeket, a körzetében élőket, ás másokat is. Nagyon emberi, rendkívül alapos, és hihetetlenül kedves, ezért sokan választják őt a körzetén túlról is. Azok is felkeresik, akik más családorvoshoz tartoznának lakóhelyük szerint. Mindenkihez van pár jó szava, türelmes. Követi páciensei állapotát, beutal szűrő- és felülvizsgálatokra, az eredményeket elmagyarázza a hozzá nem értőknek. Külön odafigyel arra, hogy a diagnózis érthető legyen a laikusok számára. Mivel sokan járnak hozzá, kora reggeltől késő estig dolgozik! Elképesztő, hogy  a délelőtti rendelésein  például már reggel 6-tól fogadja a betegeket, hogy mindenki sorra kerülhessen! Nem hiszen, hogy túl sok hasonló háziorvos dolgozik Budapesten!  Jómagam, és a családom is sokat köszönhetünk neki.
Sok sikert doktornő!
Gianone Péter

tovább...

Dr. Ballya Irén / Budapest

Kedves Zsűri!
Dr. Ballya Irén doktornőt azért szeretném dicséretre felterjeszteni, mert valóban egy igazi hivatástudattal rendelkező orvos, aki mélyen hisz a Hippokratészi elvben, miszerint a páciens egészségben tartása az orvoslás lényege. Nemcsak gyógyít, hanem életmódtanácsokat is ad, hogy a gyógyulás tartós legyen. Mindig mosolyog, vidám és sohasem látszik rajta a fáradtság, nagyon empatikus, így nyugodtan mehet hozzá a beteg a problémáival. Pedig gondolom azért néha Ő is elfárad, mert sok betege van. Nagyon jó érzés, hogy teljes bizalommal fordulhatok hozzá. Kiváló oktató is, mert az utóbbi években rezidenseket is fogad. Logikus, mélyen gondolkodó alkat, ami ebben a szakmában elengedhetetlen tulajdonság.
Az asszisztense is kedves, vele is jó az összhang, Őt viccesen "szuper vámpírnak" szoktam nevezni, mert olyan fájdalommentesen tud vért venni, ha kell a vérképhez. Egyszóval a Ballya Irén doktornő háziorvosi praxisa, a legemberbarátibb praxis, amit valaha is láttam. A doktornő szereti a sportot is, amiért szintén nagyra becsülöm.
Kívánok neki további jó munkát és sok sikert a szakmában és az életben egyaránt!
Kiss Rita

tovább...

Dr. Balog Ilona / Nagydobrony - Kárpátalja

Kedves Döntéshozók!
Szerkesztőségünk újabb ajánlása  Dr. Balog Ilonáról szól.  
Empatikus, barátságos, mely tulajdonságok nélkül nehéz is lenne az ő hivatásában. Nővére példájára választotta az orvoslást, s immár több évtizede gyógyítja nagy elhivatottsággal a betegeket. Maximalista, nem röstell semmilyen munkát, szerinte a lustaság és a semmittevés nagyobb szégyen- írja a „A Kárpáti Igaz Szó” Balog doktornőről. Kiderül, hogy a nővére felvételizett az Ungvári Állami Egyetem orvosi karára, s amikor egy év múlva ő is válaszút elé érkezett, úgy gondolta, ha neki sikerült, ő is megpróbálkozik vele.  Az ötödik évfolyamon szakosodott gyermekorvos 1987-ben a Munkácsi Megyei Gyermekkórházban töltötte a gyakorlatát. Majd miután lediplomázott, Nagydobronyba került, s azóta is ott dolgozik. 2010-ig gyermekorvosként tevékenykedett, ám ekkor jött egy rendelet, mely arra kötelezte, hogy családorvossá képezze magát. Huszonkét évig elsősorban gyerekeket kezelt, de mivel vidéki orvosként náluk nem különül el olyan kategorikusan a felnőtt páciensek és a gyerekek gyógyítása –hisz gyakran betérnek a családokhoz, ismerik a hozzátartozók kórtörténetét stb. –, nem okozott nagy gondot a váltás.
„– Hogy áll a páciensekkel való szerződéskötés, melyre az egészségügyi reform keretében kötelezték a családorvosokat?
– Eddig a négy családorvos felosztotta egymás között a települést, ám most mindenki azzal a családorvossal lép szerződésbe, akivel szeretne. Nálunk is zajlik a folyamat. Nem én osztom be az időmet, hisz bármikor, akár az éjszaka közepén is hívhatnak a pácienseim. Szerződésre léptek velem, megbíztak bennem, így kötelességem segítséget nyújtani számukra. Itt csak a legritkább esetben hívnak mentőt az emberek.”
https://kiszo.net/2019/01/06/tudom-semmi-sem-tart-orokke/
A Kárpáti Igaz Szó Szerkesztősége

tovább...

Dr. Balog Ilona / Nagydobrony - Kárpátalja

Kedves Zsűri,
Én Balog Anikó azért szeretném Balog Ilonát ajánlani, mert hosszú évek óta Ő a mi megbízható,tettre kész családorvosunk. Legyen szó gyerekekről, felnőttekről, mindig hozzá fordulunk és az Ő segítségét kérjük. A család minden tagját kezelte már, és nagyon jó érzés, hogy van kihez fordulnunk. A legkisebb kislányomat amikor hazahoztuk a kórházból,senki nem vette észre csak Ő hogy valami nincs rendben. Ungváron is meghallgatták, amikor kiengedték a kórházból, de mint családorvosunk természetesnek láttuk-  Ő is és mi is -,hogy amikor hazajövünk, megvizsgálja. Láttam, hogy valami nincs rendben, mert hosszú ideig vizsgált, amikor közölte, hogy a kislányomnak hall valamit a szívénél. Beutalt minket Munkácsra, ahol kiderült, hogy a szívtől a tüdőhöz vezető érnél szűkület van. Addig is tudtuk, hogy nagyon jó szakember, kiváló orvos ,de ezek után nagyon tapasztaltnak és figyelmesnek tartom. Ha kell az éjszaka közepén is felkel ,és lelkiismeretesen teszi a dolgát. Mi még soha nem csalódtunk benne. Elmondhatom,hogy Ő a legjobb háziorvos, mi 100 százalékig  megbízunk benne. Nem csak az orvost látjuk benne, hanem egy jó embert, egy jó barátot is.
Köszönjük: Balog Anikó

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely