Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett  hálás, sokszor megható történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10 hazai és a 10 határon túli szavazatra váró praxist. Az ajánló beleegyezését a  történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges  paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, így is találhatják meg őket.

    

Dr. Herczeg Tünde / Budapest

Tisztelt Zsűri!
Hosszú évek lelkiismeretes munkája után, előző háziorvosunk nyugdíjba vonult. Természetesen a betegek körében nagy volt a várakozás,vajon ki lesz helyette? Hamarosan megismerhette mindenki az új doktornőt, akit Herczeg Tündének hívnak! Egy fiatal törékenynek tűnő,de hatalmas munkabírású ember ,aki egy sajnálatos haláleset miatt május óta az elhunyt kolléga betegeit is ellátja! Rendelés előtt, illetve után gyalog járja végig a nehezen mozgó idős betegeket! Én magam egy rutin vérvétel során mért magas vércukorszint okán ,úgy egy éve találkoztam vele először! Anyagilag nem álltam valami jól, és a gyógyszerek felírása után saját családtagja vércukormérőjét felajánlotta,hogy tudjam ellenőrizni a szintet! Hajlamos vagyok elfogultságra ezt elismerem,de mikor a legutóbbi kardiológiai ellenőrzésemkor a főorvos asszony megerősítette, hogy a Herczeg doktornőt illetően sok jót hallott: megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül!
Végül egy nagyon fontos,talán a legfontosabb dolog a doktornővel történt első találkozásomat illetően! Szólítottak,bementem a rendelőbe,kezet fogtunk,bemutatkoztunk,és nekem egyből az volt az érzésem,hogy mindig is ismertük egymást,csak egy ideje nem találkoztunk!
Köszönettel:
Szalay Dénes

tovább...

Dr. Hódi István Zoltán / Balatonszárszó

Tisztelt Cím!
Dr. Hódi István Zoltán 31. évét tölti Balatonszárszón, mint körzeti orvos. Késmárkiné Károlyi Éva asszisztens, 28 éve asszisztens Balatonszárszón. A Főorvos Úr körzetünk Balatonszárszó és Szólád betegeit látja el becsülettel és odaadással, amiért nagy tisztelet övezi. Családunkkal és a többi betegével napi kapcsolatban áll. Sürgős esetben vasárnap, valamint ünnepnapon is segítségére volt Édesanyámnak. az asszisztensével együtt.
Fontos elfoglaltsága sem volt akadály, hogy az Édesanyám nehéz napjait könnyebbé és elviselhetőbbé tegye. Komoly, de emellett kedves, bíztató, reményt próbál betegeibe önteni, ami a betegnek fél gyógyulás.
Édesanyám több alkalommal rosszul lett, rövid időn belül megkaptuk a szükséges segítséget.
91 évesen imádkozás közben, leesett az ágyáról és combnyaktörést szenvedett.
A főorvos úr és asszisztense javaslatára és intézkedésére, mobil elektromos betegágyat szereztünk be. Ennek kezelését az asszisztens segítségével elsajátítottuk, illetve Édesanyám sebeinek ellátását is becsülettel végezte Éva, köszönettel tartozom nekik!
Ezek a felsorolt dolgok Édesanyám nehéz napjait megkönnyítették és életét is meghosszabbították.
Édesanyám esete nem egyedi, több esetben történt is esküjéhez méltón tett bizonyságot Hódi István.
A későbbiekhez is töretlen bizalommal vagyunk iránta.
Isten éltesse az asszisztensével együtt még sokáig!
Tisztelettel: Csizmás Mihályné
Balatonszárszó

tovább...

Dr. Hoffer Judit / Pécs

Tisztelt Zsűri!
Egyik éjjel rosszul lettem és borzalmas fájdalmaim voltak. Felhívtuk hajnali 5 órakor  Hoffer doktornőt, és Ő ki is jött házhoz, holott ez nem megszokott. A gyors vizsgálat és fájdalomcsillapítás után azonnal mentőt hívott. Kórházba kerültem, ahol megállapították, hogy 400 000 a fehérvérsejt számom. A szakszerű kezelés után, gyógyultan  távoztam. A háziorvos gyors ténykedése gyakorlatilag az életemet mentette meg. Azóta is gondosan ápol és mellettem van. E-receptre írja nekem a gyógyszereket, hogy ne kelljen a gyenge immunrendszerem miatt közösségbe tartózkodnom. Havonta felhív telefonon és érdeklődik irántam. Bármikor, éjjel-nappal fogadja a hívásomat és nem érzem úgy, hogy gond lennék  a számára. A doktornő a többi beteggel is empatikus, figyelmes, mindenkivel törődik, és nem érezteti velünk azt sem, ha rosszkor hívjuk.
Nagyon megérdemli, hogy a legjobbak közé kerüljön, ezért javasoljuk a „Nemzet háziorvosa” elismerésre!
Köszönettel:
Erős Józsefné

tovább...

Dr. Homoki Ildikó / Abony

Kedves Zsűri!
2012-ben ismertem meg Dr. Homoki Ildikót, akit ismét javasolnék  az elismerésre! Első kisfiam tavaly júniusában született! Akkor még sejtettem, mára már tapasztalatból biztosan tudom, hogy életem egyik legjobb döntését hoztam meg, mikor felkértem,hogy lenne-e a gyermekorvosunk, amit nagyon jó szívvel el is vállalt!
Személyében olyan kedves,tiszta lelkű embert ismerhettem meg, akivel ha a gyerekek problémájáról, egy esetleges betegségről van szó, már a hangját hallva tudom, megnyugodhatok, minden rendben, hisz jó kezekben vagyunk!
 Kisfiam 3 hetes korában elkapta a rotavírus fertőzést, ami sok álmatlan éjjelt, és rengeteg aggodalmat okozott! Ildikó naponta többször, hívatlanul érkezett hozzánk, szem előtt tartva kisfiam hogylétét! Tudom, más helyzetben kórházba kellett volna mennünk újszülött babámmal, de köszönhetően az odafigyelésnek, a hatalmas szakmai tudásnak és a kezelésnek, itthon és gyorsan túl voltunk rajta! 2015.ben született meg a kisebbik fiam, akiről korán kiderült, hogy tejfehérje allergiás! A doktornő segített nekem az ismeretlen úton elindulni, hozzátáplálásban és későbbi etetésben is egyaránt! Sokszor úgy éreztem nekem ez nem megy, valamit nem jól csinálok, ilyenkor mindig szívet melengető biztatást kaptam tőle, amiért nagyon hálás vagyok! Az Ő segítségével a siker útját járjuk!
Nagymamám lábán hirtelen kialakult egy  dagadás, ismeretlen eredetű foltok jelentek meg, amivel kórházba került. Nem tudta senki megmondani mi történik, nem érezte magát jól, fulladt is már, következő nap háziorvos, lexikonok, de ő sem tudta, így hát bőrgyógyászatra küldték, akkor gondoltam azt, hogy telik az idő, mama nincs jól és senki nem tud semmit segíteni rajta, én pedig nagyon féltem! Ekkor éreztem elérkezettnek a pillanatot, hogy szóljak Ildikónak, hisz Ő az, aki biztosan tud segítő kezet nyújtani gyermekeim, és családom minden tagjának kortól függetlenül! Mikor megérkezett, még fel sem érkeztem  húzni a mama  lábán  a nadrágot, és már mondta, hogy ez bizony Schönlein-Henoch purpura, amit 6 hét szigorú ágynyugalommal lehet csökkenteni!  Sajnos ennek rossz vége is lehetett volna a betegség fel nem ismerése következtében! A legtöbben tudják már, de szeretném világgá kürtölni, hogy büszke vagyok, amiért Őt választottam 6 évvel ezelőtt, Ő egy földre szállt angyal minden tekintetben, szeretete, lelkiismeretessége határtalan!
Kiváló szakmai tudással rendelkezik, ami mellé rengeteg szeretet,odaadás és türelem társul! Nincs számára lehetetlen,olyan tünet,olyan történés,amire ne tudná a helyes választ és a lehető legjobb kezelést nyújtani a család bármelyik tagjának!
Számomra egy nehéz nap után, mikor érkezik az üzenet, hogy vannak a fiúk, vagy egy váratlan látogatás, felér 99% gyógyulással!
Szerencsésnek érzem magam,hogy egy ilyen lelkiismeretes, kedves, gyermek-ember szerető, rendkívül magas szakmai tudással rendelkező gyermekorvosunk van,és kezem szívemre téve, tudom, hogy nála biztonságban vagyunk!
Köszönettel: Mucsiné Mészáros Anita

tovább...

Dr. Homoki Ildikó / Abony

Tisztelt Zsűri!
Én a gyerekeim háziorvosát  Homoki Ildikó doktornőt ajánlom „ A nemzet háziorvosa” díjra.  Bármikor találkozunk jókedvű, nyájas és kedves, mintha vele soha semmi kellemetlen dolog nem történne.
Konkrét történet helyett: általános jellemzők. Figyelmes, empatikus, jó diagnoszta, a gyerkek nem félnek tőle, és ez nagyon fontos nekünk, szülőknek!
Eddig hál' istennek igazán komoly betegségük nem volt a gyerekeknek, de minden apró tünetre tudott valami okosat és megnyugtatót mondani. Antibiotikumot sosem írt fel, inkább híve a gyógynövényes készítményeknek és a természetes praktikáknak. Sok új dolgot tanultam tőle, és sosem csalódtam a tanácsaiban! Igazán példaértékű a munkássága és kitűnő ember!!!
Meggyőződésem, hogy a legjobbak között a helye!
Köszönettel: Somogyiné Horváth-Csőke Anita

tovább...

Dr. Homoródi Antal / Gavavencsellő

Tisztelt Zsűri!
,,Meggyújtottuk a Bunsen-égőt, a kémcsőben néztük a vese által kiválasztott folyadék színe változását. Magyarul, vércukor-szintet ellenőriztünk. Az ifjabb orvosgeneráció tagjai el sem tudják képzelni, milyen körülmények közt dolgoztunk a kis falvakban, vagy a tanyákon. Arra talán még többen emlékeznek, hogy a fecskendőket rendszeresen kifőztük, ez volt a sterilizálás. Az eldobható, műanyagból készültet, még talán fejlettebb országokban sem mindenütt használták." Dr. Homoródi Antal családorvosnak van mit visszaidézni az elröppent évtizedekből. Félévszázada szolgálja és gyógyítja betegeit Gávavencsellőn.
Értelmiségi család sarja, Kállósemjénben született 1939. augusztus 5-én. Édesanyja, Takács Margit és édesapja, Homoródi Endre mindketten pedagógusként álltak a katedrán, egészen a nyugdíjazásukig. Három gyermeküknek diplomát adtak a kezükbe, Éva és Ágnes szintén a tanári pálya iránt éreztek vonzalmat, Endre mérnök lett. A nagyszülők mestersége csak részben befolyásolta a pályaválasztását. Apai nagyapja, Homoródi József kántortanítóként Nyírcsaholyban szolgált. Anyai nagyapja Győrben cipészmesterként dolgozott. Feleségét az asszisztensében találta meg, Jászai Mónika szintén elkötelezte magát nemcsak férjének, hanem az egészségügynek és a településnek, Gávavencsellőnek. Házasságukat két gyermekkel áldotta meg a Teremtő, Antal (48) közgazdász végzettséget szerzett, saját családot alapított, két gyermeket nevelnek a feleségével, Lillát (14) és Bálintot (10). A Homoródi család ifjabb tagja, Nóra (43) az orvosi hivatás mellett döntött. Ő is családos, kislánya, Sára 12 éves. Homoródi doktor a nevét a fiának, a szakmáját a lányának adományozta.
Soha nem kellett buzdítani sem őt, sem a testvéreit a tanulásra. Minimum követelménynek érezték a diploma megszerzését. Nagykállóban, a Budai Nagy Antal Gimnáziumban 60 éve érettségizett, majd a Debreceni Orvostudományi Egyetemen 1964-ben diplomázott Homoródi Antal. A nyíregyházi megyei kórházban nagy tekintélynek örvendő főorvosok keze alatt indult: Árvai László és Chapik Gyula nevét a szakmatörténeti gyűjtemények is őrzik. Tartós helyettesítés után, 28 évesen úgy döntött, elfogadja a körzeti orvosi állást. Jól érezte, hogy önállóan, a pácienseit a családjaikkal együtt kezelve, megnyugtatóan irányíthatja a 3150 felnőtt és gyermek gyógyítását. Mára 1820-an maradtak a praxisban. Kevesebb a gyermek, lassan, de biztosan apad a lélekszám, többen külföldre mentek.
Nagyon jó viszonyt alakított ki a környékbeli körzeti orvos kollégákkal is. A szabadság idejére, vagy a hétvégére a helyettesítést ő maga szervezte meg: 4 doktor összeült, és havi menetrendet készítettek. Így egy hónapból csak egy szombaton, vasárnap kellett szolgálatban lenniük.
A kor színvonalán gyógyítani - melyik orvos ne álmodna erről? Így volt ez 50 éve és ma is. A kistelepüléseken a műszerezettség hiánya mellett a gyógyszerválaszték sem a világszintet képviselte. Az orvos kreativitása, és a közeli kórházi háttér megnyugtató helyzetet kínált a betegségekre. Többet foglalkozhatott a páciensekkel, de a szavára már fiatal szakemberként is sokat adtak a helybeliek. A televízióból - amikor már elterjedt - nem gyógyszerreklámok özönlöttek. Sokkal többet kerékpároztak, gyalogoltak az emberek, és most ne nézzük, hogy sportolási céllal, vagy éppen muszájból tették ezt, tény: sokféle bajt megelőzhettek. Mindjárt kezdjük az elhízással, amely népbetegséggé lépett elő. Már az alsó tagozatos gyerekek közt is megfigyelhető a mozgásszegény életmód. A tévé, a számítógép, az okostelefon mellett hosszú órákat töltenek. Abban reménykedik az orvos, ha majd divat lesz az egészség minden korosztályban, akkor jobban figyelnek a zsírszegény, kevesebb fűszerrel készülő ételek fogyasztására, a káros szenvedélyektől is tartózkodnak, és főként mozognak a helybeliek is.
Már a harmadik generáció tagjait gyógyítja dr. Homoródi Antal. Önmagával szemben támasztott etikai követelmény, hogy tartson lépést az orvostudomány fejlődésével. Sokszor éppen az információ hiánya jelenti a legnagyobb hátrányt egy vidéki nagyközségben. Az interneten utána nézhet egy őt foglalkoztató témának, és a rendelhető gyógyszereknek. Megismerheti a kollégák tapasztalatait is. Paradoxonként említi, hogy míg szegénység uralkodott az országban, a káros szenvedélyek ugyanúgy szedték áldozataikat, mint most, a viszonylagos jólét közepette. Az egészségtudatosság terén még bőven van mit javítani. A társadalmi változások, a közgondolkodás és a jogszabályok halmaza nehezen nyomon követhető. A televízióból és az internetről sokszor keresnek reklámozott terméket, amelyeket itt nem lehet felírni. Gyakran beutalóért vagy receptért szaladnak be az orvoshoz.
Homoródi doktor urat 2014-ben Gávavencsellő Nagyközség Díszpolgárává avatták, elismerésül félévszázad gyógyító szolgálatáért. Szabad idejében unokázik és kertészkedik, ez adja a nyugalmat a túlpolitizált közélet után.
Köszönettel:  Köpájerné Tóth Katalin

tovább...

Dr. Horváth Ákos / Budapest

Tisztelt "Nemzet háziorvosa" Pályázat Bíráló Bizottsága!
Nem szeretnék hosszas részletekbe bocsátkozni, hogy miért gondolom azt, hogy Dr. Horváth Ákos Doktor úr és csapata - véleményem szerint - évek óta munkáját a z elképzelhető legmagasabb szinten látja el!
Csak annyit szeretnék indoklásként hozzáfűzni, hogy 1997 óta vagyok rokkant , megállapított fokozatokban, jelenleg 14 féle betegségben szenvedek. Az évek során természetesen sok háziorvossal és szakorvossal kórházi orvossal volt dolgom, így sajnos van némi rálátásom, hogy miért gondolom Horváth Dr. Úr teljesítményét  messze kiemelkedőnek azon akadályok között is, hogy területén (Budapest XIII. kerület) rengeteg beteget lát el!
Az én legfontosabb indoklásom, hogy betegségeim ellenére - a Doktor Úrnak nagyban köszönhetően még mindig életben vagyok.
Köszönöm!
Tisztelettel: Sebestény György

tovább...

Dr. Horváth Imre / Gyula

Tisztelt Zsűri!
Horváth Imre doktor úr igazi családorvos, hiszen az egész családot ő gondozza. Ez igen megnyugtató számunkra, mert szakértő, gondos kezekben tudjuk magunkat.
Bármilyen sokan várakozunk a rendelésére, két asszisztense - Györgyike és Ildikó - segítségével nyugodt, szeretetteljes légkörben folyik a rendelés. Doktor Úrnak minden betegre van ideje és türelme. A praxisában  több mint  3000 pácienst gondoz.
Sokrétű szakmai felkészültsége köztudott a városban. A vérnyomásos betegek eredményes kezeléséért nívódíjjal ismerték el munkásságát. Itt kell személyes tapasztalatom megosztani:
 6 éve rossz általános állapotban, alvászavarokkal, 170/110 átlagos vérnyomás értékekkel, maréknyi gyógyszerrel kerültem hozzá. 2 hónap alatt, két lépcsőben, minimális gyógyszerrel tökéletes vérnyomás értékeket ért el, ami azóta is tart! Megszűntek alvásproblémáim, ezért külön is nagyon hálás vagyok.
Férjem édesanyja 90 évesen költözött hozzánk, így ettől kezdve őt is Doktor Úr kezelte. Végtelen türelemmel, önzetlenséggel és nagy szakértelemmel gondoskodott róla nehéz napjaiban.
Fontos megemlítenem, hogy a testvéremet elhanyagolt, súlyos érszűkületes állapotban fogadta a praxisába. De még ezt megelőzően megszervezett számára egy fontos konzultációt a szakterület nagy tekintélyű specialistájával. Bal lábának amputációja elkerülhetetlen lett. A rehabilitáció során - már saját betegeként - rendkívüli figyelemmel követte lábadozását. Nem csak gyógyulását, de új élethelyzetének elfogadását is segítette.
Összefoglalva elmondhatom, hogy szerencsésnek tartjuk magunkat, amiért ilyen orvosunk van. Sokszor kiérdemelte hálánkat munkatársaival együtt a lankadatlan odaadással és magas szakértelemmel végzett szolgálatuk miatt.
Szeretettel és jó szívvel ajánlom a zsűritagok figyelmébe dr. Horváth Imre - immár címzetes főorvos háziorvosunkat!
Köszönettel: Miklósné Gróh Erzsébet
Gyula

tovább...

Dr. Horváth József / Bököny

Tisztelt Zsűritagok!
Nagy tisztelettel szeretném "A nemzet háziorvosa" díjra jelölni Bököny Község egyik házi orvosát: Dr. Horváth József doktor urat, és két kedves asszisztensét Erzsikét és Marikát. Én igazán csak 13 éve ismerem doktor urat, de egy igazán szimpatikus, kedves, betegeire oda figyelő orvost ismertem meg személyében. A helyi iskola és óvoda konyháján vagyok élelmezésvezető, munkámból kifolyólag gyakran látogatom meg doktor urat, mivel az általam elkészített étlapot doktor úr nézi át.
Minden egyes alkalommal, körültekintően nézi át a menüsort, amit nagyon szépen köszönök. De igazán nem is ezért szeretném jelölni doktor urat. Egy kis történetet szeretnék leírni. Egyik este a férjem a munkából haza érkezve nagy fájdalomra panaszkodott.
Fájdalmat érzett a vese tájékán. Ezért átmentünk Balkányba az orvosi ügyeletre. Doktor úr volt ügyeletbe,aminek igazán örültünk, mert tudtuk,hogy nagy körültekintéssel fogja ellátni a páromat. Amikor ellátta doktor úr a férjemet, azt mondta ha bármi probléma is van akár éjszaka is hívjuk. Másnap reggel hívtuk is doktor urat és azonnal jött is. Injekció beadása után is még ott maradt, hogy lássa javul e az állapota. Bekerült a férjem a kórházba, de doktor úr még ott is hívott, hogy érdeklődjön a párom állapotáról. Ezúton is szeretnénk megköszönni odaadó munkáját. Ezért is szeretném doktor urat jelölni erre a megtisztelő díjra.
Köszönettel és Tisztelettel: Szabóné Kádár Katalin

tovább...

Dr. Imreh Magdolna / Dunakeszi

Tisztelt Bíráló Bizottság!
A mi, végtelenül kedves és szerény doktornőnket, dr. Imreh Magdolnát szeretném jelölni, sok családdal, szomszéddal és ismerőssel egyetértésben.
Hogy miért? Mert velünk együtt lélegzik, köztünk jár és mert az, aki. Bárhol összefuthatunk vele, gyalogosan járja a köreit, és úgy hozzá tartozik a lakótelephez, mint a panelházak, amelyek tövében a rendelő van. Történtek nála is nagy, heroikus életmentések, mégsem erről szeretnék írni. Inkább arról, hogy a doktornőnél nincs különbség a minőségi öltönyt, kosztümöt, vagy a szakadt pólót viselő között. Példát mutat abból, hogyan lehet a másikat, legyen az egészséges, vagy beteg, tisztelni, és szeretettel, türelemmel fordulni hozzá. Erre tanít minket is, ez a nyugodt és családias légkör jellemző a rendelőben is. A legnehezebb pillanatokban is van ebben a törékeny asszonyban valami elementáris erő, amitől mindannyian biztonságban tudjuk magunkat. És...szeretem látni, ahogy az "orvosos" táskájával megy valahová, vagy kihallom a hangját a rendelő ablaka előtt elhaladva. Mert tudom, aki segítségre szorul, angyali kezekbe került.
Köszönöm a lehetőséget!
Kellős Éva

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely