Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett  hálás, sokszor megható történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10 hazai és a 10 határon túli szavazatra váró praxist. Az ajánló beleegyezését a  történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges  paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, így is találhatják meg őket.

    

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Ajánlás
A Debrecen-Józsai Görögkatolikusokért Alapítvány ajánlja Dr. Fördös Zsolt háziorvosi szolgálata részére "A Nemzet Háziorvosa" cím odaítélését.
Rendelője, Debrecen egyik kertvárosi részén a Józsa - Park modern épületében található. A tiszta, világos, tágas és kényelmes beteg várakozó közvetlenül a rendelő előtt került kialakításra. A rendelés jól szervezett, ritkán alakul ki hosszú várakozási idő. A rendelő tágas, modern, szépen berendezett, kellemes fűtéssel, nyáron légkondicionálással üzemeltetett. Külön szoba áll rendelkezésre az orvos és a beteg közti bizalmas beszélgetésre. Az informatikai rendszere jól kiépített, a program gyors és megbízható, az online elektronikus gyógyszer kiírást a helyi gyógyszertárakkal együttműködve, bevezették. A körzetbe 2500 fő páciens tartozik, melyet két asszisztenssel, Béke Józsefnével és Kardosné Elek Zsuzsannával lát el. Hetente egyszer kis labort üzemeltet. Szolgálatának vezérelve a prevenció, a betegségek korai diagnosztizálásával megelőzni a nagyobb bajt. Évente egyszer mindenkitől elvár egy labor vizsgálatot, amit 40 év fölött egészségügyi szűrővizsgálat egészít ki. Nőknél, emlő - hasi - nyaki - nőgyógyászati ultrahang és háromszor ismételt székletvér labor. Férfiaknál prosztata - hasi - nyaki ultrahang, háromszor ismételt székletvér vizsgálatot jelent. Dohányosok esetében mellkasröntgen és fül - orr - gégészeti ellenőrzéssel egészül ki. Minden beteget türelmesen tájékoztat az állapotáról, a kezelésekről és azok várható eredményeiről. Maketteken mutatja meg a gerinc, térd, boka, hasi betegségek lényegét, igy segítve a diagnózis és a terápia megértését.
Azért vállalkoztunk ajánlásunk megírására, mert az egyéni betegtörténetek mellett, úgy kapunk teljes képet Dr. Fördős Zsolt szolgálatáról, ha a Tisztelt Bizottság egy kicsit részletesebben is megismeri a praxisa működést.
Tisztelettel:
Szentesi Csaba Dr. Tóthné Stokker Erzsébet
kuratórium elnöke alapító tag

tovább...

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Kedves Zsűritagok!
Az emberre akkor mondjuk, hogy egészséges ha a lelke is ép, meg a teste is ép, és e kettő harmóniában alkot egy hibátlan "egész"- et. Ezt az egészséget a szervezetünk öngyógyító képességével állítja helyre betegség esetén, s az orvos feladata, hogy a szervezetet ebben a tevékenységében segítse, felgyorsítva ezzel a gyógyulást.
Az európai orvoslásban ezt a segítséget a szervezet számára döntően kémiai módszerekkel, míg távol keleten inkább lelki módszerekkel adják meg. Dr. Fördős Zsolt kiválósága és sikerességének kulcsa abban áll, hogy ezeket ötvözve minden páciensének összes testi és lelki adottságait felméri és figyelembe veszi. A pácienseit nem skatulyázza kategóriákba, hanem nála minden ember külön kategória.
A családunk orvosa 2012-ben nyugdíjba vonult, így orvost kellett választanunk. Érdeklődtünk az emberek körében és Dr. Fördős Zsolt volt az, akiről mindenki pátosszal beszélt és bár hihetetlen, de egyetlen negatívumot sem említettek. Ma már tudom, hogy ez azért van mert magas szakmai felkészültsége és kiváló diagnosztikai képessége mellett az emberekkel lelkileg is azonosulni képes. Nem csak gyógyít, de mindenkinek képességeihez igazítva el is magyarázza a kezelés lényegét, hogy azonosuljon vele.
Fördős doktor, bár lakóhelyünk szerint nem tartoztunk a körzetébe, fenntartás nélkül vállalta, hogy a háziorvosunk legyen. Alapos kikérdezés és vizsgálatok sora következett. Gerinc és ízületi problémáimra három dimenziós maketteken szemléltetve adott magyarázatot és útmutatásokat az újabb állapotromlások és fájdalmak megelőzésére.
Az addig rendesen soha meg nem regulázott magas vérnyomásom beállítása egy hosszú, közös kísérlet sorozat eredményeként végre megoldódott. Részben ennek is köszönhető, hogy a veséim állapotromlása lelassult és az előre vetülő dialízist eddig sikerült elkerülni.
Hosszan tartó, megértő és eredményes munkáját ezúton is hálásan köszönöm. Ugyancsak köszönöm munkatársainak, Béke Józsefnének Juditkának és Kardosné Elek Zsuzsikának a segítségét, akik mindig megértőek, türelmesek és végtelenül kedvesek.
Őszinte szívvel ajánlom Dr. Fördős Zsolt háziorvosunkat "A nemzet háziorvosa" cím elnyerésére, illetve odaítélésére.
Teljes tisztelettel: Tóth Árpád

tovább...

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Kedves Zsűri!
Az én történetem 2012.októberében kezdődött. Háziorvosom, dr. Fördős Zsolt beutalt a szokásos, éves mammográfiai vizsgálatra, melyre körülbelül két hét múlva került sor. A kezelő orvos a vizsgálat során kitapintott egy csomót, ultrahangot készített és szövettant is vett. Az eredményre egészen a karácsonyt megelőző napokig várnom kellett. Az emlőcentrum telefonon hívott, hogy fáradjak be az eredményéért.
Másnap a rendelőben indítottam a napomat. Nem kaptam jó híreket. A szövettan eredménye rosszindulatú daganatot mutatott. A további teendőkről az összehívott orvos bizottság döntött.
Az orvosok a lehető leghamarabbi időpontot próbálták meg kijelölni a daganat eltávolítására. Ezen időpont 2013. január 28-a volt. A műtétet követő napokban háziorvosom több alkalommal keresett fel otthonomban. Beszélgetéseink során nemcsak a fizikai, de a pszichés állapotomra is kíváncsi volt.
Az utókezelés során 6 kemoterápiát és 36 sugárkezelést kaptam. Ezt követően egy éven keresztül infúziót kaptam 3 hetes gyakorisággal. Felépülésem során a doktor úr többször meglátogatott otthonomban, és különféle tanácsokkal látott el a táplálkozásommal kapcsolatosan is. A kezelések mellékhatásaira odafigyelt, felvilágosítást adott.
A műtét óta tünetmentes vagyok és 2013.szeptembere óta dolgozom. 5 éve gyógyszert szedek. A mai napig egyéb panaszaim miatt járok a háziorvosomhoz, aki azóta is körültekintően figyeli a gyógyulásomat. Gyermekeimet is minden évben beutalja szűrővizsgálatokra,  lányomat mammográfiára. Nagy hangsúlyt fektet a szűrővizsgálatok fontosságára.
Ezért javaslom az elismerésre!
Köszönettel: Lente Istvánné

tovább...

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Tisztelt Zsűri!
Egy futóversenyen találkoztam először Dr. Fördős Zsolt háziorvossal, mivel én is amatőr futó vagyok. Rögtön feltűnt a közvetlensége és a futás iránti szeretete. A versenyen teljes erőbedobással futott, ami a későbbi versenyein is jellemző volt. Utána érdeklődtem és csak jó dolgokat hallottam róla, mint háziorvosról. Az egyik verseny után megkérdeztem tőle, hogy lehetnék- e a betege, amire igent mondott. Az első vizsgálatomkor alaposan kikérdezett, állapotfelmérést csinált, vérvételt javasolt. A későbbiekben is mindig gondosan megvizsgált és a szükséges szakrendelésekre elküldött. Az egyik terepfutó versenyen egy futótársunk megsérült, ő azonnal abbahagyta a futást és a sérült futó segítségére sietett. A mentő megérkezése után sem hagyta cserben a futót, hanem a mentőt kísérve bement a Baleseti Sebészetre, hogy tájékozódjon a futó állapotáról.
Az elmúlt évben porcleválás miatt meg kellett operáltatni a bal térdem. A rehabilitációmat segítendő a háziorvosom, mivel az ő térdét is ugyanabban az időszakban műtötték, felajánlotta, hogy a házi konditermében közösen végezzük gyógytornász felügyelete mellett a rehabilitációs gyakorlatokat. Egy másik esetben felhívta a figyelmemet arra, hogy a szakorvosi diagnózis alapján adókedvezményben részesülhetek. Rendelési időn kívül is már több alkalommal a segítségemre sietett és  ellátott szakszerű tanácsokkal,  a megfelelő szakrendelésekre elküldött. Különböző betegségeimmel kapcsolatos gyógyulási stádiumaimat folyamatosan nyomon követi, nemegyszer telefonon keresztül is érdeklődött az állapotomról, ha úgy ítélte meg, hogy nem kellő gyakorisággal látogatom a rendelését. A betegei maximálisan bíznak benne, mert tudják, hogy kellő időt szakít rájuk és a lehető legjobb ellátásban részesülnek. A rendelési időn túl is foglalkozik a betegeivel, nyomon követi a gyógyulásukat. Beszélgetéseinkből kiderül, hogy rendszeresen vesz részt továbbképzéseken és nyomon követi a szakirodalmat. Betegeiben nem csak a beteget látja, hanem a mögötte lévő embert is. Az asszisztenciájától is megköveteli azt a maximalizmust, amelyet Ő képvisel. A fentiek és a betegek gyógyítása iránti elkötelezettsége miatt javaslom a " A nemzet háziorvosa" cím elnyerésére!
Köszönettel: Balogh Imre

tovább...

Dr. Füredi Gyula / Vác

Tisztelt Olvasó!
Bizonyára írhatnék különleges történeteket, de most nem fogok. Egyszerűen azért mert a fenn említett háziorvosom egyszerűen fantasztikus diagnoszta, felismeri a problémát és tanácsot ad. Nem csak ellát gyógyszerrel, hanem humánus, az okokat is keresi nem csak a kezelést írja elő. Egész egyszerűen úgy gondolom, az is megérdemli ezt a díjat, akinek nincsenek különleges esetei (bár bizonyára tudnék találni nála, ha megkérdezném a többi beteget), egyszerűen végzi a munkáját, akkor is, ha több idő kell egy beteghez.
Annyi személyes tapasztalatot azért megírnék, hogy már több esetben is előfordult, hogy magyarázatával (tanári hozzáállás) sokat segített más, lappangó tünetem felismerésében. Ha kérdeztem, mindig szívesen magyaráz is, nem csak kezel. Az utcán is megáll, nem szalad tovább. Érdekli a beteg további sorsa.
Miközben rohanó világban élünk, egyre fontosabbnak tartom, hogy ilyen orvosok legyenek sok sok területen, hiszen vannak nagy speciális területek, ahol látványos eredmények születnek, de ha a háziorvos már egyből felismeri a problémát és úgy küldi tovább a beteget, az megfizethetetlen.
Szakszerűség, odafigyelés, figyelmesség, baráti légkör. Így jellemezhetném összességében a munkáját. Megéri várni a doktor úrra a rendelésen!
Kérem vegyék figyelembe a javaslatomat és díjazzák legalább egy oklevéllel azokat az orvosokat is, akik nem vihetik el a legfőbb elismerést!
Köszönettel,
Hegyesi Katalin

tovább...

Dr. Gali Éva / Nagyszalonta - Erdély

Kedves Zsűri!
Kisgyermekkorom óta Gali Évához járok. Egy csodás doktornő, hatalmas tudással. Az a típusú doktornő, aki szívvel lélekkel teszi azt, amit tesz, aki próbálja a problémákat és betegségeket minden nézőpontból megközelíteni. Szüleim is hozzá járnak, mindannyian meg vagyunk elégedve vele. Pontos diagnózist kaptam minden betegségre, úgy szervi betegségekre mint pld. bőrbetegségekre is. Türelme határtalan. A betegségeket már a legapróbb tünetekből felismeri. Hiába van sor a rendelője előtt, minden beteget egyformán, alaposan megvizsgál, türelmesen meghallgat, nem hoz elhamarkodott döntéseket ,és nem siet amiért sokan várnak rá. Mindannyiunkat egyenrangúan kezel. Annyira ismeri az összes páciensét, hogy telefonon keresztül is- amikor el voltam utazva- megállapította a pontos diagnózist, egyből tudta milyen gyógyszerre van szükségem. Tudta, hogy édesapámnak volt infarktusa, aztán minden egyes alkalommal amikor látott,  hacsak  egy boltban is találkoztunk :az első kérdése az volt, hogy én hogy vagyok, aztán pedig mi van az édesapámmal. Ekkor ő még nem tartozott a betegei köze, semmilyen  kötelezettsége nem volt, mégis javasolt neki is gyógyszereket , vitaminokat amiket szedhet, hogy hamarabb gyógyuljon. Mint ember, orvos és családanya példamutató! Minden doktor ilyen kellene legyen!
Köszönettel: Szabó Bettina

tovább...

Dr. Gerzsenyi Oleszja / Som - Kárpátalja

Kedves Döntéshozók!
Azért szeretném Gerzsenyi Oleszját jelölni, mert fiatalkora ellenére jobban ért a szakmájához mint az idősebb kollégai! Persze tisztelet a kivételnek! Nagyon lelkiismeretesen végzi a munkáját. Mindenkire odafigyel. Bármikor lehet hozzá fordulni, sosem küld el senkit! Bárhol is tartózkodik, próbál segíteni, ha megkérik rá! Félreteszi a magánéleti dolgait, és siet a pácienshez, ha szolgálatban van,  ha nincs! Amikor a kisfia óvodai búcsúztatója volt ,és pont az ő gyereke került sorra a táncelőadáson, otthagyta az előadást,  sietett egy allergiától szenvedő beteghez. A doktornő mindig próbál megfelelő kezelést kiírni mindenkinek, legyen az gyerek, idős személy, vagy felnőtt ember! Szem előtt tartva az éppen aktuális beteg rugalmasságát a munkája miatt! Nem ír föl fölösleges gyógyszereket, csak ami kell! Nem küld fölöslegesen vizsgálatokra! A gyerekek is nagyon szeretik mert kedves és önzetlen! Elhivatottságát édesapjától, és nagyszüleitől örökölte, de a családban több doktor is van! Nagyon szeretjük és megérdemelné ezt az elismerést!
Szeretnénk, ha ő lenne „A nemzet háziorvosa"
Üdvözlettel:
Szaniszló Beáta

tovább...

Dr. Gerzsenyi Oleszja / Som - Kárpátalja

Tisztelt Zsűri!
Gerzsenyi doktornő nagyon fiatal, az élete 30-as éveit kezdte meg. Nagyon ügyes, több községben praktizál. Som és Bótrágy is hozzá tartozik, miközben egészen máshol lakik. Más községből jár be minden reggel. Nagyon lelkiismeretesen végzi a munkáját Ezt nemcsak én gondolom így, hanem a többi betege is. Tudjuk, hogy orvoscsaládba született, talán ezért is tiszteli annyira a hivatását, komoly értékeket hozott magával otthonról. 
Dr. Gerzsenyi Oleszja első osztályú orvos, első osztályú doktornő. Szerintem a két falu nevében is írhatom, hogy nagyon megérdemli, hogy „ A nemzet háziorvosa „ lehessen.
Köszönjük Doktornő!
Szaniszló István

tovább...

Dr. Ginelli Erzsébet / Királyhelmec - Felvidék

Tisztelt zsűri!
A doktornő miután 1977-be befejezte tanulmányait a Semmelweises Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán, hazatért szülőföldjére, Királyhelmecre. Itt kezdte meg orvosi tevékenységét a kórház belosztályán. Majd aprólékosabban kezdett foglalkozni a diabétesszel, s miután letette a diabetológiai szakvizsgát praxisát 1984-től a rendelő intézetben folytatta, ahol a diabetológiai  betegekkel foglakozik a mai napig. Lehet mondani, hogy a Bodrogközben kb. 110 000 embert magába foglaló területen kiépítette a diabetológiai beteggondozást. Munkáját nagyon szereti, odaadással végzi. Ugyanúgy szereti a kedves betegeit, és azok is viszont Őt.
Nagy köztiszteletnek örvend.
Bodrogközi Orvosok Társasága

tovább...

Dr. Gondos Attila / Óbecse - Vajdaság

Kedves Döntéshozók!
A díjra Dr. Gondos Attilát, óbecsei, vajdasági általános orvost mentős szakorvost, sürgősségi rezidenst javaslom, az óbecsei mentőszolgálat egyedüli magyar ajkú, szerbül kiválóan beszélő orvosát, aki 11 éve áll a község betegei szolgálatában.
Hogy miért szavaznék rá? Mert GONDOS! Természetesen - bár a vezetéknévben, ez esetben a szóban: gondos - szinte minden benne van, megmagyarázom, miért éppen őt ajánlom.
12 órás váltásokban dolgozik. Gyermekkel, fiatallal és idős, fekvő beteggel egyaránt mérhetetlen türelemmel és gondosan. A hozzá érkezőben nem a beteget várja, hanem az embert. Az arcot és a tekintetet figyelve, meghallgat. Nem fájdalomcsillapítóval igyekszik látszatmegoldást találni, hanem hathatós gyógyszerrel. Vallja, hogy a gyógyszer egyenlő arányban áll a jó, illetve megértő szóval. Hivatása révén mindig gyorsan és pontosan kell döntenie, ezt teszi. A beteghez maximálisan őszinte. Számára kizárólag a személyre szabott diagnózis a fontos és nem az adott témában közzétett statisztika. Szerinte az első találkozás a pácienssel meg kell, hogy hozza a kölcsönös bizalmat. Személyében a beteg először a segíteni akaró és tudó embert ismeri meg. Így ér el a tiszteletig, ami övezi orvosi mivoltát, és  betegei hálássá  válnak gondoskodása miatt.
Napi orvosi teendői mellett elsősegély oktató a Vöröskeresztnél, az óbecsei futball és úszóklub orvosa. A futballisták útját 8 éve orvosként követi. 2017-ben az Úszó Világbajnokságon a szervezők orvosi csapatának tagja volt. Sok esetben a kiránduló diákok orvosaként utazik. Mintegy 20 alkalommal végzett újraélesztést. Látott és ellátott törést, szerencsétlenséget elszenvedő beteget, öngyilkosságot elkövetőt, vagy kísérlőt, fuldoklót. Sebeket gyógyít, szükség esetén a varrást rá bízzák.
Személyes tapasztalatom:
Balesetem volt. Családom tagjainak hívására gyorsan megérkezett. Nyugalma eloszlatta az aggodalmam. Előbb csak figyelt, nézett, kérdezett. Türelmesen várta és kérte a részleteket. Aztán alaposan megvizsgált. Rövid diagnózist közölt velem: törés talán nincs, agyrázkódás van, ín, vagy izomszakadás lehet. És beutalt az újvidéki kórház sürgősségi osztályára. Hosszú várakozás után kerültem sorra. Egyik gépről a másikra küldtek, követve és nem megkérdőjelezve a beutalón álló szöveget. Zúzódás van, mondták, törés nincs. Legyek türelemmel. Hogy meddig? Arról nem szóltak. Haza jöttem. Elolvastam a jelentést: törés valóban nincs, agyrázkódás van. Pihenéssel rendbe jövök. Nem jöttem rendbe, szerencsémre türelmes sem vagyok. Két héttel később az ultrahangos vizsgálat kimutatta, hogy ínszakadás miatt nem tudom felemelni a kezem. Dr. Gondos Attila a gépek nélkül is állította ugyanazt. Fenntartások nélkül hittem a diagnózisában. Mint kiderült, okkal.
Nem ez volt az egyetlen találkozásunk. Minden egészséggel kapcsolatos kérdésemmel bátran fordulhatok hozzá. Véletlenül sem legyint, hogy semmi baj, vagy kicsi a probléma, és nem ijeszt meg, akkor sem, ha netán lenne miért, és még soha nem hallottam tőle, hogy egy éppen előttem, vagy aznap megvizsgált beteg miben szenved. Az orvosi titoktartás nála szent. A munkatársairól soha nem mond negatív véleményt. Azok viszont tisztelettel és szeretettel viszonyulnak hozzá.
Ezért, és helyszűkében nem a teljesség igényével javaslom Dr. Gondos Attilát a megtisztelő díjra.
Tisztelettel: Szilágyi Edit, Óbecse, Vajdaság

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely