Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett  hálás, sokszor megható történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10 hazai és a 10 határon túli szavazatra váró praxist. Az ajánló beleegyezését a  történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges  paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, így is találhatják meg őket.

    

Dr. Balog Ilona / Nagydobrony - Kárpátalja

Tisztelt Zsűri!
Balog Ilona doktornő az Ungvári Állami Egyetem orvosi karát végezte el, már 30 éve a családorvosunk. Felnőtt fiaimat már születésüktől fogva gyógyította, akikhez ha kellett, akár az éjszaka közepén vagy szabadnapján is jött. Mára már unokáimat is ő kezeli, valamint idős anyósomnak is állandó gyógyítója.
Becsületes, emberséges, segítőkész embernek ismertem meg. Fáradságot és időt nem sajnálva a nap bármelyik szakában rendelkezésünkre áll, ha szükség van rá, miközben besegít pici unokái nevelésébe. Családunk négy generációját kezeli teljes tudásával és odaadásával.
Ha valaki, ő feltétlenül megérdemli, hogy „ A nemzet háziorvosa” legyen!
Köszönettel: Badó Erzsébet

tovább...

Dr. Balog Ilona / Nagydobrony - Kárpátalja

Kedves Zsűri,
Én Varga Anikó, azért szeretném ajánlani kedves doktor néninket, Balog Ilonát mert egy csupa szív, emberséges, együttérző, megértő, felelősségteljes, megbízható, sok éves tapasztalattal rendelkező, okos és mindig tettre kész ember, aki ha kell az éjszaka közepén is bármikor felkel és saját problémáit félretéve, csakis a betegre koncentrálva ott van és segít. És ez nagy biztonságérzetet ad egy olyan nagy családban amilyen a miénk is. Sok gyerek van nálunk, volt már, hogy éjszaka vittem a kislányomat allergiás rohammal a doktornőhöz, és csodálkozva figyeltem, ahogy 1-percen belül tudta mi a baja, és már be is adta a megfelelő injekciót,  a gyerek jobban lett. Volt hogy magas lázzal szaladtunk hozzá. Volt magas vérnyomás és egyéb rosszullétek, mindig mindenben lehet rá számítani. A gyerekek is szeretik .Nagyon kedves hozzájuk,nagyon ért a gyerekek nyelvén. Én is voltam már rosszul, olyan megnyugtató a jelenléte, hogy már akkor jobban vagyok ha meglátom:) Mindig arra törekszik, hogy megnyugtassa a beteget és a szülőket is. Részletesen, körültekintően elmagyarázza  a kezelést, és ez nagyon fontos. És minden vizsgálat végén azzal köszön el, hogy bármi van, bármikor hívhatjuk! Mi pedig 100%-ban megbízunk benne!!! Azt hiszem Ő az az orvos , aki nem felejtette el mire esküdött, akinek a beteg az első. Megnyugtató,hogy ilyen doktor nénink van!!!
Köszönjük!

tovább...

Dr. Balog Ilona / Nagydobrony - Kárpátalja

Tisztelt Zsűri,
Balogh Ilona doktornő a Nagydobronyi Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthon Jótékonysági Szervezet háziorvosa 23 éve a kezdetektől fogva. A gyermekotthonban jelenleg 73 árva-félárva, szociálisan rászoruló gyermek él, akik között szolgálatot teljesít teljes szívvel és örömmel. A családorvosi teendői mellett a gyermekotthon lakóinak gyógyítására is nagy hangsúlyt fektet. Balogh Ilona doktornő folyamatosan képezi magát, és igyekszik minden gyermeket specifikusan kezelni ideérkezésükkor. Ha szükséges nem csupán napközben, hanem éjszaka is eljön, munka idején kívül is teljes szakértelmével jelen van az otthon életében. Nem veszi soha félvállról a betegségeket, mindig keresi a legjobb megoldást, annak érdekében, hogy a hozzánk általában, valamilyen krónikus betegségben szenvedő gyermek új erőre kapjon, és egészséges legyen. Amennyiben érzékeli, hogy szakorvosi segítségre van szüksége a gyermeknek, akkor megkeresi kollégáit, és a továbbiakban is követi a szakorvosok által előírt gyógyszerezést. Elhívatott orvos, a gyermekotthon főnővéreivel összhangban tud együtt dolgozni. Az otthon életében egy áldás, hiszen nem csupán kiváló szakember, hanem empatikus személyiség, akik könnyen szót tud érteni a gyermekekkel, félelmet el tud oszlatni. A gyermekotthon lakóinak, munkatársainak nevében ajánljuk Balogh Ilona doktornőt a díjra!
Tisztelettel: a gyermekotthon lakóinak és munkatársainak nevében:
Katona Viktória lelkészigazgató

tovább...

Dr. Bánhidi Eszter / Budapest

Kedves Bíráló Bizottság!
Bánhidi doktornő (és asszisztense Timi) mióta csak megismertem, mindig nagyon lelkiismeretesen megvizsgált, és türelemmel van a betege iránt. Orvosként is meg tudott maradni embernek, soha nem beszélt fellengzősen a betegekkel, vagy fitogtatta a tudását. Szerény, kedves lényével belopja magát az emberek szívébe. Bár minden orvos ilyen kedves, alázatos tudna maradni életpályája során mindvégig. A doktornő önzetlenül még azt is elvállalta, hogy édesapámmal - aki egyébként Vecséshez tartozik, de a 17. kerületben él - szükség esetén foglalkozik, számára gyógyszert felír. Csak bátorítani tudom Önöket, hogy doktornőt jelöljék a nemzet háziorvosa címre, mert igazán megérdemli!
Üdvözlettel, Tamási Krisztina

tovább...

Dr. Bárdos Judit / Budapest

Kedves Zsűri!
Dr. Bárdos Judit és asszisztense Nati nővér, több, mint 10 éve viszik ezt a háziorvosi körzetet. Feleségem 82, én 84 éves múltam, és hosszú életünk folyamán sok és kiváló orvos végezte rajtunk gyógyító munkáját, de ennyire odaadó, figyelmes, mindenre kiterjedő, aprólékos, precíz, alapos, soha nem türelmetlen - és a pozitív jelzőket vég nélkül sorolhatnám - orvossal, még nem találkoztunk.
 Külön történetet nem tudok írni, de minden egyes találkozásunk maga egy történet. Három havonta időpontra rendel bennünket,  és nem csak a gyógyszerírás miatt, hanem megvizsgál, kérdezi panaszunkat, figyelmeztet az esetleges oltásokra, pl. kullancs, influenza tüdőgyulladás, stb., elküld, a szükséges szakorvosi vizsgálatra. Általában negyedévenként életmód klubot tart, ahol felvilágosító előadásokkal segít nekünk egészségünk megőrzésében. Bárdos doktornő idén  is folytatja egészségügyi felvilágosító tevékenységét betegei számára, általában három havonkénti "klubfoglalkozás" keretében. Ezek a foglalkozások a betegek körében nagy népszerűségnek örvendnek, és megítélésem szerint igen hasznosak!  Nati nővér pedig kiváló  jobbkeze a doktornőnek, ezzel is segítve a praxis munkáját. Tevékenységére  a SOTE is felfigyelt, ezért lett egyetemi oktatóorvos. Az önkormányzat pedig címzetes főorvosi címet adományozott neki.
2019. elején fiamék 4 tagú családja a közelünkbe költözött. Utcájuk nem tartozik Bárdos doktornő körzetébe, de befogadta őket. A tőle megszokott lelkiismeretességgel mérte fel egészségi állapotukat, végzi az estleges gyógykezeléseket. Figyelmezteti a szükségesnek ítélt védőoltásokra, ( kullancs, tüdőgyulladás stb.). Figyeli a megszokott vagy a számukra új gyógyszerek hatását, szervezetük reakcióit, tapasztalatait mintegy elraktározva, hogy őket is mielőbb a már egészségileg kiismert betegei közé sorolhassa. Fiamék is igen jó orvosnak tartják a doktornőt.
Úgy gondoljuk, a praxis munkája  példamutató lehet mások számára is. Tudjuk, még sok-sok orvos végez kiemelkedő munkát esküjükhöz híven - tisztelet nekik is - de Bárdos főorvos asszony praxisa a szakmai munka mellett, olyan empátiával fordul a betegekhez, hogy az már fél gyógyulás.
Nagy tisztelettel ajánlom az értékelő Bizottság figyelmébe Bárdos főorvos asszonyt
dr, Béky Lóránt

tovább...

Dr. Becze Ádám / Budapest

Kedves Döntéshozók!
Előző, nyugdíjba vonult háziorvosunkat váltotta Becze Ádám doktor. Nyilván nem ismerhetem az egyetemi eredményeit, de már viszonylag hosszabb ideje tapasztalva a tudását, el tudom képzelni, hogy jeles eredménnyel tette le minden vizsgáját!
Barátságos, a köszönéskor sem lehet őt meg előzni. Amikor belépek a rendelőbe - legyen az vizsgálat, vagy gyógyszerfelírás-  feláll, ő köszön előre, és kezet fogva üdvözöl!
Ez az orvosi hozzáállás, szerintem nagyon erősítheti az orvos-beteg bizalmi kapcsolatot.
A rendelése óta vele dolgozó Judit nővérkével is kiváló a kapcsolat, látható, hogy jól együtt dolgoznak. A nővérke, a bevitt vizsgálati leleteket, meg írandó beutalókat, egyéb dolgait, láthatóan teljesen önállóan végzi, jól össze tud dolgozni a doktor úrral!
Itteni tapasztalatom azt mondatja velem: minden háziorvosi rendelőbe ilyen nagy tudású, barátságos, a beteg iránt nagyfokú empátiával rendelkező orvost kívánok,mellé pedig hasonlóan kiváló, önálló munkát végző nővérkét!
Őszinte elismeréssel:
Fűrész László Ferenc

tovább...

Dr. Becze Ádám / Budapest

Tisztelt Zsűri!
Apám javaslatára kerültem Becze Ádám doktor úrhoz, így lettem a betege!
Bár még viszonylag fiatal vagyok, kevésbé érintenek a betegségek, viszont ha a jogsihoz kellett intéznem a vizsgálatokat, vagy meghűléssel,  vagy bármilyen más problémámmal kerestem meg a doktor urat, minden esetben egy barátságos, segítőkész orvost ismertem meg Becze doktor úrban!
Miután elmondtam, milyen bajommal kerestem fel, azonnal, fejből már is mondta a lehetséges okot, írta a gyógyszert, vagy a beutalót. Azok mindig hatásosak voltak, mondhatom, célba találtak! Meggyógyítottak!
A doktor úr mellett dolgozó növérkére is csak azt mondatom, hogy barátságos, segítőkész hölgy, aki láthatóan gyakorlottan végzi a munkáját!
Köszönettel: Fűrész Dániel

tovább...

Dr. Bérczi Éva / Pécs

Tisztelt Zsűri!
Háziorvosunkat Dr. Bérczi Évát szeretnénk javasolni a díj elnyerésére.
Orvosi hivatását a mai napig a gyógyításnak és az emberi méltóság tiszteletének szenteli. Mindig kiegyensúlyozott, igazán jó ember. Soha nem tapasztaltuk nála az évtizedek során a Burnout szindrómának még a leghalványabb jelét sem. Méltán példaképe lehet a jövő orvosgenerációjának.
Több mint 35 éve vagyok krónikus beteg, hipertóniás,  más egyéb problémák mellett. A kiváló orvosunknak köszönhetően még a mai napon is szövődmények nélkül élhetek 71 évesen.
Több évtizedes orvosi tevékenysége során igyekezett megismerni betegei lelkivilágát és így tudott magas empátiával individuálisan gyógyítani.
Mindig részletes információt kaptunk Tőle a betegségünkről, a felírt gyógyszerről, a gyógyulás üteméről, illetve az esetleges krónikussá válásról. Segített a betegség elviselésében,soha nem fosztott meg a gyógyulásba vetett hittől, de nem vezetett félre senkit sem. A szó legnemesebb értelmében tisztességes, köztiszteletben álló orvos akire mindannyian felnézünk.
Szakmailag kiváló, ezt a tényt igazolják az általa kért szakirányú vizsgálatok, melyek eredménye alátámasztja felállított diagnózisa helyességét.
Türelmesen hallgatja kliensei panaszát és a biztos szakmai tudás birtokában kezeli őket, az orvostudomány mai állása szerinti legkorszerűbb kezelések és gyógyszerek alkalmazásával.
Asszisztensnője Csukáné Zoller Gabriella évtizedek óta segítője, hasonlóan udvarias, becsületes, segítőkész,türelmes és empatikus. Köszönjük az Ő munkáját is!
Kívánjuk, hogy Isten áldása kísérje további életét és munkásságát!
Tisztelettel és köszönettel: dr. Patacsi Józsefné Pécs

tovább...

Dr. Berényi Károly / Hódmezővásárhely

Kedves Zsűri!
Szeretném jelölni erre a megtisztelő címre Dr. Berényi Károlyt és Bakos Erikát. Mi már Dr. Berényi Károlyt és Bakos Erikát közel tizenkilenc éve ismerjük. Mi 1998-ban sziámi ikerpárként születtünk Aradon. Születésünk után pár órával Temesvárra szállítottak bennünket, de ott több hónapos várakozást ígértek szüleinknek a szétválasztásig. Egy csoda kapcsán átkerültünk Szegedre a gyermekklinikára, ahol Füzesi Kristóf professzor úr és Pintér Sándor igazgató úr csapatukkal vállalta el a műtétet ,ami sikeresen zárult. A szétválasztás után hazaszállításunkról a Johannita segítőszolgálat gondoskodott: Dr Kószó Péter és Dr. Bálint Péter vezetésével, így megismertük Dr. Berényi Károlyt és nővérkéjét Bakos Erikát. Ők  két éves korunk óta gondoskodnak rólunk, gyermekorvosunknak és nővérünknek tekintjük őket  a mai napig. Kiskorunk óta példaértékű ahogyan gondoskodnak rólunk, többször több kilométert megtett a doktor bácsi, hogy el tudjunk jutni Hódmezővásárhelyre egy-egy kezelésre, amit sosem fogunk elfelejteni,  és hálás köszönettel tartozunk neki.
Erre a megtisztelő címre nem is tudnék elképzelni mást mint: Dr. Berényi Károlyt és Bakos Erikát, mivel alázatos munkájuk, a gyerekek iránti szeretet, türelem, odaadás jellemzi. Számukra a munkájuk a mindenük, amit lelkiismeretesen végeznek minden egyes nap, így a gyerekek is örömmel járnak hozzájuk. Minden egyes kis beteghez és szülőhöz van egy kedves szavuk, ami megnyugvást ad a betegnek és a szülőnek is egyaránt. Az a tisztelet és odaadás ahogy ők a betegekhez viszonyulnak példaértékű, mivel ők szívvel-lélekkel végzik a munkájukat.
Ezért a zsűri figyelmébe ajánlom, hogy erre a megtisztelő címre alkalmasabb embereket nem is ismerek, akik ennyi éve együtt dolgoznak így egy megszokott csapat, mivel ők alázatukkal lelkiismeretes munkájukkal teljes mértékben megérdemelnék „ A nemzet háziorvosa”  címet.
Köszönettel: Szabó Melinda és Izabella

tovább...

Dr. Berényi Károly / Hódmezővásárhely

Tisztelt zsűri!
Egy ismerősöm gyermekét vittem Berényi Károlyhoz, de, amit tapasztaltam feledhetetlen.
Azt a türelmet, alázatot és kedvességet még sehol nem láttam, sehol nem éltem át, mint ebben a hódmezővásárhelyi rendelőben.
Kedvesek, mosolygósak: pedig tele a váróterem. Ennek ellenére minden gyerekkel úgy beszélnek, mintha ő lenne számukra a legfontosabb: az ő vidámsága, az ő nyugodtsága, az ő jó kedve. A kis páciens  nyugodt tudott maradni pedig mozgékony, izgága, a nyugalom igazán nem jellemző rá. Pár kedves szó, egy matrica – tehát még ajándék is volt, ami persze kis dolog, de nagyon hatásos- és rendben lezajlott a vizsgálat, ellenkezés nélkül. Pedig még szuri is volt.
A Berényi Károly rendelőjében látottak alapján- és még elfogultsággal sem vádolhatnak, hiszen nem egy aggódó anyuka voltam ebben a helyzetben- tiszteletem és köszönetem a  doktor úrnak és a nővérkének. Igazán megérdemli „ A nemzet háziorvosa” díjat!
Köszönettel: Forrai Béláné

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely