Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett  hálás, sokszor megható történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10 hazai és a 10 határon túli szavazatra váró praxist. Az ajánló beleegyezését a  történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges  paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, így is találhatják meg őket.

    

Dr. Elek Csaba / Bazsi

Tisztelt zsűri!
Bár jelöltem elsősorban szülész-nőgyógyász, családorvosként, sürgősségi betegellátóként is dolgozik. Internetes tanácsadás keretében találkoztam a doktor úr nevével, tanácsaival kb. fél éve. Akkor már sok éve kínlódtam egy autoimmun nőgyógyászati betegséggel. Felhívtam a megadott telefonszámot, és azonnali segítőkészséggel találkoztam. Egy válaszborítékot kért, és postafordultával megérkezett az általa összeállított sok éve eredményesen használt kenőcs receptje. Ez azóta is folyamatosan érkezik, ahogyan  jelzem az igényemet. A javulásban nem nagyon reménykedtem, de elmondhatom az is bekövetkezett lassan. Nagyon tisztességes hozzáállását az is bizonyítja, hogy más kérdésben is egy nap elteltével válaszolt, segítségemre volt. Utólag láttam, sok éve végzi az internetes tanácsadást, nagyon sok nőt segítve ezzel.
Köszönöm a munkáját!
Fejes Jánosné

tovább...

Dr. Enk Zsuzsa / Debrecen

Tisztelt Zsűri!
Enk doktornő nagy tudású, sokoldalú, magasan képzett orvos. Széles látókörű, aki a tudását rendszeresen frissíti. Alapos, mindig körültekintően jár el. Kiváló szakmai tudása mellett remek emberi kvalitásokkal is rendelkezik. Empatikus, türelmes, megértő, jóindulatú és segítőkész.
Személyes tapasztalataink is alátámasztják a fent leírtakat. A primer billiaris chirrosis miatt májtranszplantáció előtt álló férjem felkészítését és utógondozását nagy szakértelemmel és együttérzéssel végezte. A Budapesti Transzplantációs Klinika utógondozást végző orvosai is nagy elismeréssel szóltak Enk doktornő körültekintő munkájáról. Ennek már 20 éve. Azóta is sok-sok alkalommal gyógyított meg mindkettőnket, amiért igen hálásak vagyunk. Bizalommal fordulunk hozzá és helyezzük egészségünk karbantartását a kezébe újra és újra!
Mindezek alapján nagy szeretettel javasoljuk Dr. Enk Zsuzsát „ A nemzet háziorvosa" cím elnyerésére.
Köszönettel:
Dr. Gaál Izabella

tovább...

Dr. Fábri Orsolya / Vecsés

Tisztelt zsűri!
Fábri doktornő igen nehéz praxist vett át egy olyan nyugdíjba vonuló orvostól, akit hosszú évtizedek alatt mindenki nagyon megkedvelt. Ráadásul egy elég nehéz körzetet kapott. Ennek ellenére nagyon rövid idő alatt a gyerekek, szülők, nagyszülők kedvence lett.
Nagyon kedves, empatikus az egyénisége, nem csak a rendelőben, hanem ha az utcán találkozunk: ott is van mindenkihez egy-két kedves szava. A gyerekek még az oltás után is mosolyogva jönnek ki a rendelőjéből. Ő maga is mindig mosolygós, kedves, szakmailag felkészült.
Nem tudok külön történetet írni, csak azt, hogy jó lenne, ha minden házi gyermekorvos olyan lenne, mint Orsolya doktornő.
Én nagyon szerencsésnek érzem magunkat azért, hogy éppen Ő Bence unokám háziorvosa.
Köszönettel: Szászné Nagy Ildikó

tovább...

Dr. Fazekas Ferencz / Királyhelmec - Felvidék

Kedves Zsűri!
Dr. Fazekas tanulmányait 1977-bez fejezte be Prágai Károly Egyetem általános orvosi karán. Majd hazatért szülőföldjére, mert elhatározása az volt, hogy fel kell emelni a bodrogközi orvosi ellátás színvonalát. Ennek teljes mértékben alárendelte egész életét. Praxisát szintén 1977-bez kezdte a Királyhelmec-i kórház belosztályán. Majd kardiológia szakvizsgájára készülődve praktizált különböző klinikai munkahelyeken, Kassa, Pozsony, Prága, Budapest Országos Kardiológiai Intézet. A szakvizsga megszerzése után munkáját immár a kardiológiái gondozásnak szenteli, amelyet elképzelése szerint magas szintre emelt. Munkáját nagyon szereti, szereti a betegeit, az ő érdekükben mindenre képes. Rendkívüli munkabírása, a munkához való hozzászállása nagy tiszteletet vívott ki az egész régióban. A Bodrogköz felemelkedését szolgálja az is hogy minden második évben  megrendezi a Bodrogközi kardiológia napot nemzetközi részvétellel.
Javasoljuk a díjra!
Bodrogközi Orvosok Társasága

tovább...

Dr. Fehér Diana / Egyházgelle - Felvidék

Kedves Döntéshozók!
A háziorvos munkája hatalmas felelősséggel jár, miként a páciens egészségét kell óvnia és a betegek gyógyításáért dolgozik minden nap.
A nemzet háziorvosa címére jelölném Dr. Fehér Diana háziorvost és nővérkéjét Stercel Erikát.
A doktornő a nővérkével együtt mindig kedvesen, mosolyogva fogadja a betegeket, miként lelkiismeretesen végzi munkáját.
Egy alkalommal borzasztóan fájt a derekam és nem bírtam lehajolni. A doktornő nem küldött haza egy marék gyógyszerrel, hanem segített szakorvost keresni, s így másnap sikerült felkerestem egy környékbeli szakorvost, aki gyógytornát írt elő.
A doktornőre mindig lehet számítani, türelmesen végighallgatja a betegeket és akkor sem viselkedik ingerülten, ha a rendelőjén kívül is várakoznak. Szerintem az is fontos, hogy ne csak az orvos legyen türelmes, hanem a páciens is, mert csak így lehet mindkét fél elégedett  az eredménnyel. Önzetlensége és akár baráti szintű segítsége példaértékű mindazon orvos számára, akik a hivatásuknak élnek. A betegeket nem csak a rendelőben fogadja, hanem szükség esetén házhoz is jár egy - egy kivizsgálás alkalmával.
Fehér Diana doktornő és nővérkéje Stercel Erika egy olyan megbízható csapatot alkotnak, akiket jó szívvel ajánlok nem csak a helybélieknek, hanem azoknak is még nem bizonyosodtak meg, hogy jó kezekben van e a családjuk egészségi állapota. Ő olyan orvos, aki a betegekért él!
Köszönettel: Szegedi Ildikó

tovább...

Dr. Fejér Tibor / Budapest

"A nemzet háziorvosa" címmel  javasolom kitüntetni kerületünk sokak által szeretett és nagyra becsült háziorvosát, dr. Fejér Tibort. A doktor úr belgyógyászat, háziorvostan és üzemorvostan szakvizsgája birtokában közel négy évtizede, 1981. óta teljesít szolgálatot Kőbányán.
Tevékenységére - orvosi szolgáltatást nyújtó vállalkozásának nevéhez hűen: "NON NOBIS PRO HOMINE - nem magamért, az emberekért" - a szó legszorosabb értelmében szolgálatként tekint. Hivatása egyben örömforrás is számára, ennek köszönhetően a nyugdíjkorhatárt meghaladóan is töretlen lelkesedéssel, fiatalos lendülettel végzi gyógyító munkáját.
Derűs, kedves lénye nyugalmat sugároz, őszinte érdeklődése bizalmat ébreszt az emberekben, mely tetten érhető a praxisába bejelentkezettek létszámában is. Széleskörű tudással rendelkező, elhivatott orvosként alázattal fordul betegeihez. Emiatt rendkívüli népszerűségre tett szert Kőbánya-szerte. Orvostársai bizalmát és szeretetét is élvezi, melyet jól bizonyít, hogy néhány évtizeddel ezelőtt gyógyíthatatlan betegséggel küzdő, gyermekeit egyedülálló anyaként nevelő kolléganője őt bízta meg három kislánya sorsának rendezésével, melynek tisztességgel eleget is tett. Az immár felnőtt lányokkal és örökbefogadó szüleikkel ma is tartja a kapcsolatot.
A doktor úr számtalan esetben a rendelési időn túl, gyakran hétvégén is rendelkezésére áll a hozzá fordulóknak. Nem megy ritkaságszámba, hogy ő távozik utolsóként a nyolc háziorvosnak helyet adó orvosi rendelőből.
A betegek ellátása során nem kizárólag a testi tüneteikre koncentrál, számára az ember test-lélek-szellem elválaszthatatlan egysége. Teljes lényével való odafordulásával, a beteg türelmes meghallgatásával valóban nem csupán a testi panaszokat, de a lélek bajait is orvosolja. A gyógyítás folyamata nem ér véget számára a háziorvosi rendelőben, betegeit otthonukban és a helyi kórházban is rendszeresen látogatja.
Mély empátiával tekint elesett és szükséget szenvedő embertársaira, akik számára - harmadik önkormányzati képviselői ciklusát töltve - a gyógyító tevékenységen kívül eső ügyekben is igyekszik fáradságot nem ismerve megoldást találni. Érdekeiket, amint - az egészségügyi ellátás színvonalának fejlesztése érdekében - orvostársai érdekeit is szenvedélyesen képviseli az arra illetékes fórumok előtt. Hasonló lelkesedéssel pártfogolja a művészeteket (zene-, irodalom, képző - és építőművészet), melyekből szívesen és gyakran töltekezik.
Több cikluson át látott el képviseletet a Magyar Orvosi Kamara területi szervezetében, illetve szakfelügyelő főorvosként a kerületi alapellátásban tevékenykedett. Az orvostudomány fejlődését naprakészen követi, szakmai továbbképzéseit jóval a szükséges mértéken felül teljesíti.
Dr. Fejér Tibor hivatásának gyakorlásával, emberségével egyaránt követendő mintául szolgál a felnövekvő orvosnemzedék számára, ezért jó szívvel ajánlom őt a kitüntetésre.
D. Kovács Róbert Antal
Kőbánya polgármestere

tovább...

Dr. Fejér Tibor / Budapest

Tisztelt Zsűri!
A Szociális Védegylet nevében javaslom Dr. Fejér Tibort „ A nemzet háziorvosa" címre. A doktor úr több mint három évtizede gyógyít a Zsivaj utcai rendelőben, és mindig a legnagyobb figyelemmel volt páciensei iránt. A prevenciót, a különböző szűrővizsgálatokat nagyon fontosnak tartja, és erre minden esetben fel is hívja a figyelmünket. Nem ritka, hogy a gyógyszert maga vitte el a betegnek, és az idősebbeket rendszeresen megkeresi telefonon és személyesen is. Nyolcvanon túli házaspár esetében az épp kórházban lévő feleségét aggódását komolyan véve kérésére felkereste otthonában a férjet, akinél- bármilyen hihetetlen- éppen akkor agyvérzés zajlott le. Dr. Fejér Tibor segítőkészségének köszönhetően a férj ma már jól van, és mindketten nagyon hálásak háziorvosuknak, aki  jelenlétével és  villámgyors intézkedésével megelőzte a nagyobb bajt! Olyan orvos, aki megadja a betegeinek a mobilszámát, elvégre a baj bármikor jöhet, nemcsak rendelési időben. Nekem egy alkalommal a repülőtéren vette fel a telefont, egészen a beszállásig elérhető volt, hiszen magától értetődő számára, hogy bármikor kereshetik fontos ügyben.
Köszönettel: Marksteinné Molnár Julianna

tovább...

Dr. Fekete Borbála / Daruszentmiklós

Tisztelt Zsűri!
Borika doktornő 2016. január -én kezdte praxisát nálunk , Daruszentmiklóson. Roppant hamar megszerettük, mert mindig fáradhatatlanul és mosolyogva végzi a gyógyító munkáját. Minden alkalommal érezzük, hogy fontosak vagyunk a számára. Rendelési időn kívül is jön, ha kell. Nemegyszer megtette ezt  beteg édesanyámmal. Ha kell életet ment, teszi mindezt úgy, hogy másik településen is rendel, ráadásul ügyel a Szent Pantaleon Kórház sürgősségi osztályán is. Mindig mindenkinek segít, méghozzá gondolkodás nélkül!
Minden tiszteletem az övé! Biztos vagyok abban, hogy megérdemli az elismerést!
Köszönjük doktornő!
Ninuszné Pergel Julianna

tovább...

Dr. Fekete Borbála / Daruszentmiklós

Tisztelt zsűri!
Párommal 8 kiskorú gyermeket nevelünk, így elég sűrűn van szükség háziorvosi vizsgálatokra, mivel külterületen élünk, ez év májusig autónk sem volt. Így éveken keresztül a tömegközlekedésre voltunk utalva, ami nem mindig passzolt a rendelési idővel, s többször előfordult, hogy kérés nélkül telefonos egyeztetést követően a doktornő felajánlotta, hogy kijön a gyermekekhez megvizsgálni őket, ez önmagában nem is lett volna nagy dolog, de mindig rendelési idő után a szabadidejében jött, SOHASEM A MUNKAIDEJÉBEN. Múlt télen volt egy olyan alkalom amikor a latyakos úton nem tudott kijönni hozzánk autóval, s a műút végétől gyalog jött megvizsgálni a beteg gyermekemet.
Ha bármikor mentünk a rendelésére mindig meglepően udvarias és segítőkész (számomra ez igen kellemes gesztus: mert elődei rendszeresen lekezelően bántak velünk, a nagy családunk miatt negatívan véleményeztek. Ezt azért tartom nagy dolognak, mert a 7 éves tartósan beteg gyermekem s a 3 és 1 éves kislányom mindíg velünk van, és persze ha valamelyik nagyobb gyermekünk a beteg akkor ő is.
Borbála nem az első háziorvosunk, szóval bőven van viszonyítási alapom, mindíg pontosan diagnosztizálta akár nekünk akár gyermekeink épp aktuális betegségét, elődeinél volt hogy úgy éreztem csak találgatnak, s a rendelőben sem fogadtak ilyen elhivatottsággal s profi ellátással minket.
Szeretnénk, ha Önök is elismernék!
Köszönettel: Darab Gizella Rozália

tovább...

Dr. Fekete Borbála / Baracs

Tisztelt zsűri!
Biztos vagyok abban, hogy a mi Doktornénink a legjobb! Kedves, törődik a betegeivel és nem utolsó sorban nagyon érti az orvoslást. Mindig, mindenkihez van egy jó szava, és képes a rendelési idő után is ellátni bennünket, sőt felkeresni is, ha hívjuk.
Nemcsak kedves, szeretetre méltó, jó orvos is. Mindig tudja, hogy mikor mit kell adni a betegnek. 3 települést lát el, mindenhol szeretik a betegek. Számára mindegy, hogy valaki szegény, vagy gazdag. Mindenkivel egyformán figyelmes, gondoskodó.
Nagyon megérdemli az ORSZÁG HÁZIORVOSA címet!
Sokan szurkolunk neki!
Brilik Irén

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely