Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett  hálás, sokszor megható történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10 hazai és a 10 határon túli szavazatra váró praxist. Az ajánló beleegyezését a  történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges  paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, így is találhatják meg őket.

    

Dr. Berényi Károly / Hódmezővásárhely

Kedves Döntéshozók!
Berényi doktor úr és az asszisztense Bakos Erika is kiemelkedő szaktudásról ad tanúbizonyságot minden egyes alkalommal. Segítőkészségük, tenni akarásuk példaértékű.
Amikor a gyermekem kórházba került meglátogatták, és folyamatosan érdeklődtek a hogyléte felől. Sok erőt adott ez a bent fekvés ideje alatt.
Bár a gyermekem lassan kinő a gyermek-ellátásból, már többször megjegyeztem, hogy mi utána is ide fogunk járni, mert a doktor úr és Erika utánozhatatlanok.
Mindketten nem csak a gyógyításból, hanem más segítő tevékenységből  is kiveszik a részüket. Pl a kisperegi szétválasztott sziámi ikrek támogatásában, vagy helybéli hátrányos helyzetű gyermekek segítésében.
A szülőkkel, gyermekekkel kiváló kapcsolatot ápolnak. Bármikor, több fórumon is utolérhetők. A legkisebb problémával is ugyanúgy foglalkoznak, mint a súlyos esetekkel. Annak ellenére is, hogy a város legnagyobb létszámú praxisát viszik. Ettől néha túlterheltek, de Berényi doktor úr csendes magabiztossága és Erika pörgős, vidám munkavégzése minden nehezebb helyzeten átlendíti őket. Ki sem lehetne találni náluk hatékonyabban működő párost!
A rendelés és a rendelő hangulata tökéletes. Mivel Erikával nagyon jó kapcsolatot ápolok, tudom, hogy ő maga dekorálta a várót. Így az igazi gyermekbarát, vidám hangulatú lett.
Nem ismerek náluk méltóbb embereket erre a díjra. Remélem több éves együttműködésük egyik ékköveként megkaphatják ezt a szép elismerést!
Köszönettel: Kovács Mónika

tovább...

Dr. Berényi Károly / Hódmezővásárhely

Tisztelt Pályázat Bíráló Bizottság!
Szeretném megköszönni, hogy ezt a pályázatot ismételten elindították, ezáltal lehetőséget adtak nekem és lányaimnak, hogy jelölni tudjuk imádott gyermekorvosunkat Dr. Berényi Károlyt és nővérkénket, Bakos Erikát erre a megtiszteltető címre.
Személy szerint az első lányom megszületése után másfél évre adódott az a lehetőségem orvos váltás kapcsán, hogy megismerhessem és már gyermekeim orvosának tudhassam a több évtizedes köztiszteletnek és közszeretetnek örvendő Doktor bácsit.
Nagyon hálás vagyok neki, hogy elvállalta a lányaimat. Igazi ízig-vérig gyermekorvos, a jó Isten is erre a hivatásra teremtette. Mindig nagyon kedves, türelmes, empatikus, nagyon jó diagnoszta, hivatásának a legjobbja. Mindezeken felül olyan kifejezhetetlen nyugalmat áraszt, amit ez idáig soha egyetlen orvosi rendelőben nem éreztem. Bármilyen sok gyermek várakozik is a rendelőben, a nővérkével egyetemben fáradhatatlanul, sokszor erőn felül segítenek. Bármikor szükségünk volt a segítségre, lánykám soha nem apellált, félt vagy sírt volna, hogy menni kell. Tudta, hogy gyógyírt kap a problémájára és pluszban egy bátorság oklevéllel vagy matricákkal megjutalmazva boldogan tért haza. Édesapjának büszkén mesélte, hogy mennyire ügyes is volt.
Összegezve nagy szeretettel ajánlom figyelmükbe és meggyőződésem, hogy feltétlenül alkalmas Dr. Berényi Károly a ,,Nemzet Háziorvosa" címre. Hatalmas köszönetnyilvánítás és visszajelzés lenne neki és a nővérkénknek a fáradtságos munkájukért.
Köszönettel és Tisztelettel:
Gálné Kis Katalin

tovább...

Dr. Bertalan Ildikó / Budapest

Tisztelt Zsűri!
Dr. Bertalan Ildikó évtizedek óta lelkiismeretesen látja el körzete betegeit, alapos, körültekintő, minden szempontból kiváló szakember és nagyszerű ember! Betegeit alapos vizsgálat után részletesen tájékoztatja a helyzetről, a kúra fontosságáról, türelmesen válaszol a kérdésekre és csak ezek után ír fel gyógyszert. Nagyon jó diagnoszta: ezt mind a mentősök, mind pedig a kórházi szakemberek egyértelműen elismerték. Orvosként nem csak a tünetekkel törődik, hanem az egész emberre figyel: az egész embert gyógyítja.
Történetünk nem egyedi, hasonlóan járt és jár el valamennyi betegével. Férjemet 7 éven keresztül kezelte és kísérte súlyos betegsége különböző szakaszaiban. Ő volt az, aki a pontos diagnózist felállította, pedig korábban számos szakorvos is vizsgálta és próbálta a tüneteket kezelni. Bertalan doktornő a probléma okát derítette ki!
Figyelemmel kísérte állapotát a különböző kórházi kezelések ideje alatt is: számos kiegészítő eljárást, a mindennapi életet megkönnyítő módokat javasolt, hogy a betegséggel járó fájdalmakat és kényelmetlenségeket csökkenteni lehessen. Bravúros módon tudta a gyógyszerek optimális kombinációját kialakítani úgy, hogy a beteg közérzete javulhasson. A legfőbb jó azonban az volt, ahogyan tárgyilagosan, mégis emberséges módon tájékoztatta betegét az állapotáról, a lehetséges gyógymódokról, mindig biztatva és bátorítva őt. Emberséges, empatikus hozzáállása meghatározta családunk életét is, bizakodni és reménykedni tudtunk.
A doktornő asszisztense, Nagy Lászlóné is teljes összhangban, nagyon lelkiismeretesen dolgozik együtt a doktornővel. Még a reménytelennek tűnő esetekben is maximális figyelemmel, szakszerűen és természetes kedvességgel látja el a betegeket.
Sohasem tapasztaltam, egyikük részéről sem, sietséget, fásultságot, mechanikus, automatikus reakciókat, megoldásokat.
Ezért javaslom dr. Bertalan Ildikó és asszisztensét Nagy Lászlónét „A nemzet háziorvosa” díjra.
Szomszédaim, ismerőseim nevében is teszem ezt, akiknek nincs számítógépe. 
Szmuda Jánosné, id. és ifj. Simon Árpád és családjuk, Simon László és sok más hálás ember is így gondolja.
Tisztelettel: Herczeg Ildikó

tovább...

Dr. Chomiak Waldemar / Szentes

Tisztelt Bírálók!
Az általam ajánlott háziorvosom neve is mutatja: lengyel származású. Kifogástalanul beszél magyarul - szeretnék én úgy beszélni angolul, mint ő magyarul! Pontosan érti, amit mondok és segít. Minden alkalommal, amikor felkeresem a rendelőben, biztos lehetek benne, hogy a legmegfelelőbb ellátást kapom. A látogatásokon hagy elég időt a páciensekre, rendkívül figyelmes, megfontolt.
Tavaly karácsonykor a váróban kifüggesztett egy dobozt, amelybe ajánlásokat, javaslatokat várt olyan, a körzetében élő szegény sorsú, hátrányos helyzetű emberekről, akik szégyenérzetük miatt nem jelentkeznének segélyért, de meglepheti őket ajándékkal, a betegek ajánlása alapján.
Önkormányzati képviselőként megszervezte a város lakosságának szűrését "Az egészség célkeresztben" címmel. Munkájával részletesen foglalkozott a helyi sajtó is.
Megadta a mobilszámát, bármikor felhívhatom: néhány hete nagyon felment a vérnyomásom, akkor ajánlotta azt a gyógyszert, ami segített.
Betegségeim miatt elég gyakran felkeresem, abban a tudatban, hogy valódi gyógyírt kapok, amire szükségem van.
Nagy büszkeséggel töltene el, ha megkapná „A nemzet háziorvosa” címet!
Üdvözlettel:
Blahó Gabriella

tovább...

Dr. Chrametz Katalin / Debrecen

Tisztelt Zsűri!
Az ajánlásomat nem egy eseményre, hanem egy több évre visszavezethető kapcsolat történéseire alapozom: a Doktornő születésétől (2006-tól) a háziorvosa a kislányomnak. Ez idő alatt igen sok alakalommal látogattuk meg őt és egyszer sem volt negatív tapasztalatunk. Alapnak tekinthető, hogy az előjegyzéskor megadott időpontban jelentős csúszások nincsenek, ami a gyerekek kezelésénél talán nem is olyan könnyen valósítható meg.
Az Ő személyiségének köszönhető, hogy a lányom nem félt soha amikor orvoshoz kellett mennünk. Azt hiszem ezt sok szülő irigyli! :)
Csenge lányom sok problémával küzd (diszlexia, diszkalkulia, rövidtávú memóriahiány), melyeket az évek során a Doktornővel is megosztottunk. Egyetlen vizsgálat során sem mulasztja el, hogy rákérdezzen az előrehaladására, úgy, hogy a kérdésben az előző vizsgálatkor megbeszélt konkrétumokra is utal.
Több alkalommal előfordult, hogy addigi betegségeinek hozzávetőleges dátumát anélkül megadta, hogy a gépre nézett  volna, én nem emlékszem ilyen pontossággal az eseményekre.
Igazán megnyugtató, hogy egy orvos ilyen komplex módon látja a gyermekünk életét!
A bizalmat erősíti, hogy elég magabiztos a diagnózis felállításában, de szakmai önbizalmat feltételez az a tény is , hogyha kissé bizonytalan, akkor azt kimondja, és további vizsgálatokat kér.
A fentiek alapján szívünk teljes melegével tudjuk ajánlani Kati nénit erre a címre. Reméljük, hogy a Fentiek áldása kíséri végig a pályafutását!
Ui: Számunkra Ő a Nemzet Háziorvosa, ha elnyeri ezt a címet, ha nem !!!
Nagy Enikó

tovább...

Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom

Tisztelt Zsűri!
Több mint egy évtizede vagyunk hitvesemmel rendszeres kapcsolatban a doktor úrral, mindketten a betegei vagyunk. Mindig a legjobb tudása szerint segített panaszainkon. Minden alkalommal kedvesen, türelmesen viselkedett velünk. Rendszeresen küld minket különböző szűrővizsgálatokra, ellenkezésünk dacára, ha úgy gondoljuk, hogy nincs rá szükségünk, akkor is. A leleteket átnézi, alaposan elmagyarázza, tanácsokat ad. Nem véletlen, hogy nem tud új jelentkezőket felvenni, mivel  tele a praxisa, annyi beteg választja őt.
Ha minden orvos ilyen lenne, mint Csipán doktor, szívesebben járnának a betegek orvoshoz, és az is lehet, hogy ezáltal sokkal tovább élnénk!
Megérdemli az elismerést, amire ezúton javasoljuk!
Manolescu Marcell

tovább...

Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom

Tisztelt Zsűri!
Több, mint tizenöt éve  ismerem Csipán doktort.  Végigkísértem, ahogy a volt párom nagymamáját az utolsó pillanatig kezelte, segítette. Minden egyes alkalommal, (éveken keresztül) vette a fáradtságot, leült a mama mellé, és beszélgetett vele. Lelket öntött az öreg szemekbe, erősítette, a kezét simogatta. Egészen az utolsó napig..... Nekem is ő a háziorvosom. Körültekintő, alapos minden alkalommal. Soha nem felejti el megkérdezni, hogy hogy vagyok. Mikor elvesztettem mindenem egy  rossz válás miatt, (mindenem odalett) lefogytam, kikészültem. Édesanyám felhívta, - mert nem akartam orvoshoz menni- és kérte őt, nézzen meg engem, mert aggódik az egészségemért. És ő eljött rendelési idő után az üzletembe, ahol dolgoztam. Mintha arra járt volna. Kérdezgetett, mennyit fogytam, hogy vagyok. . Majd vásárolt tőlem számára használhatatlan dolgokat  hajsprayt, reszelőt, stb. azért hogy aznap valamennyi bevételhez jussak. Lehet, ahogy kilépett az ajtón, meg is szabadult ezektől a szerzeményektől, de a lelke, és az, hogy segített rajtam, ha csak azon az egy napon is, számomra egy csoda volt. Sose feledem. Mindamellett, hogy észrevétlenül feltérképezte az állapotomat, még magánemberként is jót tett aznap. Őszintén jelölöm a doktor urat a posztra, mert igazán megérdemli!
Nagy-nagy köszönettel: Pénzes Mónika

tovább...

Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom

Tisztelt Zsűri!
Tizennyolc éves korom óta ő a háziorvosom! Hála istennek nem kell túl sokat járjak még hozzá, de bármikor megyek, mindig nagyon kedves megértő és alapos! Egy alkalommal mikor egy vírus fertőzés miatt nem maradt meg bennem semmi, elmentem hozzá, mert rettenetesen szédültem alig álltam a lábamon. Amikor meglátott azonnal behívott, rögtön megmérte a vérnyomásomat, ami a folyadék hiány miatt  nagyon alacsony volt! Rögtön kaptam teát és egy injekciót, s addig nem engedett haza a rendelőből míg a vérnyomásom normális értéket nem mutatott! Kitűnő orvos! Minden szigethalminak csak ajánlani tudom! A munkatársaival a nővérekkel, azaz Mokrev Péterné Beátával és Herdlicska Zoltánné Reginával együtt!
Nagyon megérdemli az elismerést!
Köszönettel: Nagy Andrea

tovább...

Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom

Tisztelt Bíráló Bizottság!
Szívem minden melegével ajánlom a megtisztelő ”A nemzet háziorvosa” címre Csípán Zoltán György háziorvos urat Szigethalomról. A doktor urat közel húsz éve ismerem. A 90-es évek végén kezdett el dolgozni rezidensként. Kezdetben helyettesítette az akkori háziorvosunkat, majd - sajnálatos halála miatt - megüresedett helyére kerülve látja el azóta is a város jelentős részének felnőtt lakosságát.
Már helyettesítő orvosként is megismerhettük mérhetetlen empátiáját, alaposságát. Egy pillanatig sem éreztette betegeivel, hogy ,,csak helyettesít ,és utána úgyis elmegy". Minden hozzáforduló beteget a legapróbb részletekig kifaggatta  előzményekről, panaszokról, tünetekről. A város lakosságának hozzátartozó betegei hamar megszerették, és fiatal kora ellenére bizalmukba fogadták. Nála a beteglátogatások, az ellátások nem a rendelési időt jelentik. Ha délután rendel, akkor már sokszor reggel kilenc órakor a városban van, és látogatja nehezen mozgó, vagy éppen ágyban fekvő betegeit.
Saját példámat szeretném megosztani. Férjem - húsz évvel ezelőtti rákos megbetegedése óta - folyamatos orvosi felügyeletet igényelt. Csípán doktor akkoriban vette át az elhunyt dr Békássy Koppány praxisát. Nálunk fel sem merült, hogy máshoz menjünk. Csípán doktor rendszeresen érdeklődött férjem állapota iránt, figyelemmel kísérte gyógyszerezését, és segített az újra-újra kiújuló daganatok miatti műtéti beavatkozások utáni ápolásában egészen az utolsó pillanatig. Bármikor hívhattam, mindig rendelkezésre állt megnyugtató szavaival és segítő tanácsaival. Még férjem utolsó napjaiban is - megpróbálva a lehetetlent - azon dolgozott, hogy hogyan tudnánk könnyebbé, nyugodtabbá tenni a mindennapjait.
De ugyanez zajlott le édesanyám életének pár évvel ezelőtti utolsó idejében is. Doktor úr adott erőt ahhoz a küzdelemhez, amit ellátása igényelt. Amikor már senki nem tudta bekötni az infúziót, akkor doktor úr órákig próbálkozott. Lelke mélyén talán tudta, hogy nem sikerülhet, de nem adta fel csak a legvégén. És akkor is azért hagyta abba, hogy ne okozzon fájdalmat édesanyámnak.
Nem lenne teljes a praxisról alkotott kép, ha nem szólnánk két asszisztenséről, akik - hasonlóan Csípán Zoltánhoz - maximális támogatást nyújtanak minden hozzájuk fordulónak.
Köszönöm figyelmüket!
Dr. Schuller Gáborné

tovább...

Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom

Tisztelt zsűri!
Csipán doktor megérdemli „ A nemzet háziorvosa „ címet. Lelkiismeretes , nagy-tudású, ember szerető és tisztelettudó .A városban mindenki ismeri és elismeréssel beszél róla. A fiam egyszer rosszul lett az utcán ő éppen arra járt. Megállt, ellátta , és haza is szállította a saját járművével. Nem hinném, hogy túl sokan lennépnek képesek erre. Nem elég, hogy ennyire empatikusan viselkedett, később ő érdeklődött  az állapota felől. Ez nagyon jól esett nekünk. Ezért nemcsak szakmai szempontok miatt, de embersége, jó szándéka, gondoskodása, hivatástudata miatt is javasoljuk a megtisztelő címre!
Köszönettel: Nagy Gáborné

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely