Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett  hálás, sokszor megható történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10 hazai és a 10 határon túli szavazatra váró praxist. Az ajánló beleegyezését a  történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges  paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, így is találhatják meg őket.

    

Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom

Tisztelt zsűri!
Amint megláttam ezt a kezdeményezést egyből tudtam, hogy szeretnék én is a történetemmel hozzájárulni ahhoz, hogy a Doktor Úr megkaphassa ezt a címet. Ennél sokkal többet is megérdemelne. Mi ugyan 7.5 éve nem lakunk már Magyarországon és Szigethalmon, de soha nem felejtjük el a hozzánk való jóságát, az alaposságát és a szakértelmét. A mosolyát, bátorítását és pozitív hozzáállását. Ami abszolút alkalmassá teszi ennek a címnek az elnyerésére: az az emberség és alázat amivel a munkáját végzi. Álljon itt erre bizonyítékul a mi történetünk. Amikor elköltöztünk egy kicsi gyerekkel Magyarországról ,és nem tudtuk még, hogy mi vár ránk külföldön, Ő minden hezitálás nélkül adta meg a személyes e-mail címét. Mindazon túl, hogy amíg otthon éltünk, addig a személyes mobil száma is megvolt nekünk, és bármikor hívhattuk, vagy üzenhettünk, és ha tudott visszahívott , vagy üzent amikor alkalma nyílt rá. De az e-mail cím megadásával még azt is vállalta, hogy innen, több ezer kilométerről is segít nekünk abban, hogy ezt a felbecsülhetetlen védőhálót magunkénak tudhattuk, hogy kérdezhettünk tőle,  és ő válaszolt. Nagyon szépen köszönjük ezt neki!
Baráth Beatrix

tovább...

Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom

Tisztelt Bíráló Bizottság!
Én édesanyám akkor lett beteg amikor Csipán doktor úr még csak helyettesített, utána ő lett a háziorvosunk. Azt a sok segítséget, türelmet, kedvességet, szeretetet, tudást, amit kaptunk tőle soha nem felejtjük. Ő az igazi nagybetűs HÁZIORVOS. Sajnos édesanyám meghalt, de ő azóta is a családunk háziorvosa, a felesége az unokáimnak a gyermekorvosa.
Bármikor rendelkezésünkre áll, nagyon nagy a tudása, segítő készsége. És a két asszisztens hölgyet is megemlítem, ők is mindenben segítenek: Herdicska Zoltánné Rebeka, és  Makrev Péterné Beáta.
Csipán Zoltán Doktor úr megérdemli „ A nemzet háziorvosa „címet.
Nagyon nagy köszönettel és tisztelettel: Németh Imréné Petkes Mária

tovább...

Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom

Tisztelt Zsűri!
Nehéz lenne az elmúlt 18 évből egy történetet kiemelni. Csak a szerencsének köszönhetjük, hogy Csipán doktor úrhoz kerültünk. A sok - sok év alatt elérte, hogy anyukám hipertóniáját rendbe tettük (ami nagyon nehéz), apámnak megmentette az életét azzal, hogy nem engedte, hogy kihagyja a műtétet.
Ha bármi butaságnak tűnő kérdésünk van:  arra is mindig türelemmel, és kedvesen válaszol. Mindent elmagyaráz, ami nagy segítség anyukámnak. És nem utolsó sorban két kedves és maximálisan segítőkész kolléganője Mokrev Péterné és Zoltánné Herdlicska Regina is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat, mert tudjuk, hogy bármikor bármilyen nehéz helyzetben is számíthatunk rájuk.
Nagyon örülnék ha elismernék munkásságukat!
Tisztelettel, Nokta Eszter

tovább...

Dr. Csipán Zoltán György / Szigethalom

Tisztelt Zsűri!
A "nemzet háziorvosa" címre szeretném nevezni Szigethalom egyik híres, neves háziorvosát Dr. Csípán Zoltán Györgyöt. A Doktor Úr a környéken hatalmas megbecsülésnek és hírnévnek örvend. Biztos vagyok benne, hogy több száz, sőt ezer ember köszönettel és hálával említi nevét, szaktudása, emberségessége, türelme, odaadása és szakmai alázata miatt. Ő a nagybetűs háziorvos.
Én magam egy egyszerű lakos vagyok a körzetéből, aki csodálattal tekintek rá.
Szomszédom Piri néni\ esetét szeretném elmesélni.
Piri néni 82 éves idős, magányos néni  volt, sajnos idén június 15-én meghalt.
Csípán doktor már évek óta sorsát, egészségét figyelemmel kísérte, mint megannyi idős ember sorsát a körzetében. Hetente látogatta, ha kellett azonnal jött még hétvégén is.
Piroska néni május utolsó napjaiban egy pénteken a kertjében egy szögbe lépett. Szombaton elmesélte nekem, de hiába kértem, sőt könyörögtem, hogy ügyeletre vihessem. Nem engedte... Sőt vasárnap sem....
Hétfőn azt hitte gyógyul a seb a lábán. Kedden meglátogatta őt Csípán doktor. Nagyon megdorgálta, hogy nem szólt neki a szög miatt. Injekciót adott neki, és másnap is jött. Szerdára Piri néninek szájzára lett, amit én vettem észre, ő maga nem panaszkodott. Felhívtam a Doktor Urat, hogy elmondjam neki mi történt. Nem telt bele 10 perc ő futva, gyalogosan érkezett meg, otthagyva a rendelését, és gondos vizsgálat után kimondta a diagnózist. Tetanusz, amitől  már napok óta tartott, hogy bekövetkezhet. Kórházba utalta Piri nénit, akiért őszintén nagyon aggódott, hiszen nagyon szerette Piri nénit, mint ahogyan az összes idős betegét. Piri nénit naponta hívta telefonon, ameddig még tudott beszélni tartotta benne a lelket, biztatta. Aztán Piri néni kómába esett,de Csípán doktor a neten keresztül követte a napi vizsgálati eredményeit, orvosokkal beszélt, és végig bízott a gyógyulásban, holott annak csak igen kevés esélye volt.... Beszéltem a doktor úrral, és őszintén nagyon szomorú volt, egy kicsit ő is belehalt ....
A saját esetemet is megemlítem: személyes körülményeim miatt egy számomra ismeretlen betegség kerített a  hatalmába. Csipán doktorhoz fordultam, aki a legkörültekintőbben járt el, minden vizsgálatra elküldött, minden eredményt kielemzett. Szerencsére szervi baj nem derült ki, de számomra ez volt nagyon ijesztő, mert nem értettem mi bajom van. Pánikbeteg lettem. A lehető legkiszámíthatatlanabb időpontokban tört rám a pánikroham. Csípán Doktor megadta a mobil telefonszámát, hogy hívjam nyugodtan. A rohamok alatt mindig szánt rám időt, hogy meghallgasson és megnyugtasson, türelme, empátiája segített leküzdeni azokat,  ez nem volt teher számára. Őt lehet hívni éjjel, nappal, hétvégén is, ő segít, mert ő a nagybetűs ORVOS!
Nagyon megérdemli, hogy most meghálálja neki munkáját, törődését és szeretetét Szigethalom lakossága a szavazataival.
Nagyon megérdemli, hogy ő legyen A NEMZET HÁZIORVOSA.
Remélem sokan fognak még csatlakozni, dr. Csípán Zoltán György háziorvos ajánlásához!
Tisztelettel
Pupova Krisztina

tovább...

Dr. Csordás Ildikó / Magyarnándor

Tisztelt Zsűri!
Életem során - 72 éves vagyok- több háziorvossal voltam orvos-beteg kapcsolatban. 1997-2009-ig egy kis faluban laktunk Cserháthalápon- jelenleg Pilismaróton élünk-  ,ami Magyarnándor körzetébe tartozott orvosi ellátás tekintetében. Ott volt szerencsénk a férjemmel együtt Dr. Csordás Ildikó háziorvos kezelésein részt venni, betegeinek lenni. Mindkettőnknek, sőt akkor még az édesanyám is élt, és ő is hozzátartozott mint beteg.
Mi még nem találkoztunk olyan orvossal mint az említett doktornő! A vizsgálatai nagyon alaposak és mindenre kiterjedőek voltak! Mindenre rákérdezett, még arra is, amit mi esetleg nem is gondolhattunk, hogy  a betegségünkkel kapcsolatos lehet. Végtelenül türelmesen és kedvesen bánik a betegeivel! Az édesanyám már akkor is elég koros volt, - 96 éves koráig élt- a doktornő nem várta el, hogy bevigyük hozzá, hanem kérésre azonnal jött hozzánk! Ismertem pár háziorvost, de ő volt a legkiemelkedőbb úgy emberi, mint szakmai szempontból! Férjemmel együtt messzemenően támogatjuk emberi és szakmai elismerését!
Tisztelettel Hajnal Julianna és Czerkon Elek

tovább...

Dr. Demény Julianna Blanka / Zetelaka - Erdély

Kedves Zsűri!
Demény doktornő fiatal családorvos, aki már több alkalommal bizonyította,  hogy nagyon jó szakmai képességgel rendelkezik. Ő a megfelelő személy számunkra,  hogy biztonságba érezzük magunkat. Egy alkalom a sokból,  amikor hozzáértése és felkészültsége bizonyította, hogy ,,profi". Angliába tartózkodtam, ahol 3-4 napon keresztül éreztem, hogy zsibbadt a kezem. Hol a jobb ,hol a bal. Orvoshoz mentem a lányommal , ahol érrendszeri problémákat véltek megállapítani. Hazajöttem, feliratkozás egy EKG meg egy kardiológiai vizsgalatra, közbe gondoltam elmegyek a családorvosomhoz is. Elmondtam a panaszom mire ő azt mondta, sajnálom Loránd de ez cukorbetegség. Megmérte a vérnyomásom 135/80 , hogy megnyugodjak, utána következett a cukor, ami 415 volt. Egy világ omlott össze bennem. Kettős típusú cukorbeteg vagyok, a doktornő hozzáértése , és az én ambíciómnak köszönhetően most már két éve normálisan vagyok. A cukrom 80-110 mozog, 35 kilót fogytam az étrend váltásnak, és persze  a feleségemnek köszönhetően.  Hálás vagyok a doktornőnek, hogy hozzáértése segített idejében felfedezni a betegségemet! Köszönöm Júlia doktornő, remélem ön lesz a nyerő „ A nemzet háziorvosa” pályázaton!
György Lóránd Károly

tovább...

Dr. Diós Erzsébet / Budapest

Tisztelt Zsűri!
Szeretném a tavalyi írásomat újra pályáztatni,  mert Dr. Diós Erzsébet számomra az orvosok orvosa.
Megbízható, jó diagnoszta, emberségből, odafigyelésből kitűnő!!!!!!
1985-ben költöztem fiatalasszonyként családommal Újpestre. Már az első évben egy nagyon csúnya, magas lázzal járó vírusos tüdőgyulladás miatt estem ágynak. Mivel nem ismertük egyik háziorvost sem, találomra telefonon hívtuk ki az éppen rendelő egyik háziorvost. Diós doktornő jött, és azonnal belopta magát a család szívébe. Nyugalmat, biztonságot sugárzott, precízen tájékoztatott a betegségemről.
Ami nagyon fontos: a vizsgálatok beigazolták diagnózisát. És ami a leginkább megmaradt abból az első vele való találkozásból, hogy minden áldott nap felugrott az ötödik emeletre, megnézni, hogy vagyok, ellátott tanácsokkal, és vigasztaló szavakkal. A hálapénzt  mindannyiszor visszautasította! Ennek már 33 éve, de én azóta is csak hozzá fordulok bátran ,bármilyen aprónak tűnő tünettel. Nemcsak én, hanem az azóta felnőtt gyermekem, aki szintén itt maradt Újpesten.
Azóta sokszor kellett igénybe venni szakmai tudását, de soha, egyetlen egyszer sem tévedett a diagnózisával. Mai napig úgy lépek a rendelőjébe, hogy tudom, mosollyal az arcán fogad, és nála soha nem éreztem azt a drukkot, félelmet, amit más orvosi ellátás során nem tudok legyőzni. Rengeteg a betege, ez már önmagáért beszél, nagyon sokat kell várni, mire behív a nővér, mégis mindannyian ragaszkodunk ahhoz, hogy ő lásson el. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ő lett az orvosom! Soha nem fogom tudni meghálálni neki, hogy ilyen EMBER!
Köszönettel: Szalay Ágnes

tovább...

Dr. Dömötör Károly / Nagykanizsa

Tisztelt Zsűri!
Az Orvostudományi Egyetemen 1975-ben Summa cum laude eredménnyel szerezte általános orvosi diplomáját, ezt követően 1975. október elsejétől Nagykanizsán, a helyi kórház belgyógyászati osztályán dolgozott. Belgyógyászatból 1980-ban szakorvosi bizonyítványt szerzett.
1982. szeptember 20-án Miklósfa-Liszó községek körzeti orvosa lett, ahol azóta is háziorvosi munkát végez, és részt vesz a városi ügyelet ellátásban.
1998-ban háziorvostanból szerzett szakorvosi bizonyítványt. Háziorvosi tevékenységét Nagykanizsa Város Önkormányzata 2005-ben Szekeres József díj odaítélésével ismerte el.
Településünk egészségmegőrzésében kulcsszerepet tölt be, hisz tudatosan a gyerekeket, felnőtteket, időseket az egészség megőrzésére ösztönzi. Pályázatok előkészítésében is aktívan részt vesz. Előadásokat tart az egészséges élet megőrzésével kapcsolatban. Hozzátartozó betegekkel személyes kapcsolatot épít ki. Ha kell, látogatja az időseket, és közreműködik a súlyos betegek komfortosabb napjaihoz. Ha kell éjszaka is életet ment.
Családot, magánéletet félretéve, önzetlen, lelkiismeretes, ki a gyógyításnak szenteli életét.
Ezért javasoljuk az elismerésre!
Liszó Község Önkormányzata

tovább...

Dr. Dömötör Károly / Nagykanizsa

Tisztelt Zsűri!
"30833"... ezen a számon került orvosi nyilvántartásba 1975-ben az a háziorvos, aki immár 44 éve tesz eleget Hippokratészi esküjének.
Egy kis zalai faluban, Gutorföldén, látta meg a napvilágot, egyszerű szülők gyermekeként. Tanulmányait szülőfalujában, majd Zalaegerszegen folytatta. A Pécsi Orvostudományi Egyetem után szakmai pályáját a Nagykanizsai Városi Kórház I. Belgyógyászati Osztályán kezdte, 1980-ban belgyógyászatból, 1998-ban háziorvostanból szerzett szakorvosi képesítést.
1982 szeptemberétől jelenleg is a nagykanizsai 18. számú vegyes háziorvosi körzet - Miklósfa és Liszó települések - lelkiismeretes, precíz, segítőkész orvosa. Azt hiszem nem véletlen hogy a hozzá forduló közel 2400 páciens részéről egyre többször hangzik el, hogy "Mi lesz velünk ha a Doktor Úr végleg nyugdíjba vonul?"
Ilyen doktorunk többet nem lesz, hiszen munka-morálja, alapossága, maximalizmusa, naprakész szakmai és számítógépes tudása példaértékű. Közvetlen hangvételű humorával szinte fél gyógyulást ad, a gyors, precíz megoldások híve. A betegek igényeihez igazodva praktizál rendelési idejét (naponta kétszer rendel), azon történő megjelenését tekintve, de a betegellátás szakmai igényességét és a betegekkel való önzetlenséget illetően is.
Emberileg közvetlen, munkatársaival is figyelmes, segítő szándéka megkérdőjelezhetetlen. Számítógépes tudására is mindig számíthatnak kollégái a praxisokban és az ügyeleten egyaránt. Közvetlen kollégáinak tisztelet, megbecsülés, szakmai támogatás jár, azonban fontos, hogy dolgozói tanúbizonyságot adjanak maximális kötelességtudatukról. Szerény énje ellenére a közösség érdekében mindig hallatja a hangját.
Háziorvosi tevékenysége mellett a kezdetektől aktívan részt vállal a nem kis megterhelést jelentő háziorvosi ügyeletben, az ügyeleti rend felborulása esetén elsőként számíthatunk rá.
Több évtizedet meghaladó gyógyító munkájával városunkban maradandót alkotott, mai napig töretlen lelkesedéssel dolgozik azért, hogy az egészségügy szakmai színvonala emelkedjen az érintett lakosság maximális kiszolgálásával.
A fentiek alapján javasoljuk a kitüntetés adományozására.
Köszönettel: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

tovább...

Dr. Dulai Ilona / Kiskőrös

Tisztelt Zsűri!
Kiskőrös közel 15 000 lakosú város. A város  legtöbb betegét Dr. Dulai Ilona látja el. Sőt még üzem- orvos is, ami plusz feladatot ró rá! Szakmailag, emberileg elismert mindenki előtt. Nincs olyan időpont, amikor ne lehetne hozzá fordulni bármilyen kérdéssel, kéréssel. Csodálatraméltó a türelme és az ereje! Páciensei- nemcsak mi- szeretik, tisztelik, és nemcsak a jó diagnózisai, meg gyógyító munkája miatt. Számára ez nem is munka, hanem hivatás! Az egész családomat közel 30 éve kezeli a doktornő. Lelkiismeretesebb orvos nincs a világon!
Azt kívánom, minden embernek, ilyen lelkiismeretes orvosa legyen!
Köszönettel: Litauszki Jánosné

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely