Pályázó praxisok - Eredményhirdetés

A szeptember 22-től október 5-ig  tartó internetes szavazás segítségével idén is megtaláltuk a legnépszerűbb hazai és határon túli praxisokat. Köszönjük az impozáns részvételt a szavazásban, hiszen 121.446 voks érkezett  a toplistás háziorvosokra és nővérekre, két és félszer annyi mint tavaly! Köszönjük a hálás páciensek, polgármesterek, plébánosok, orvos kollégák, rezidensek, védőnők, szakmai egyesületek, szerkesztőségek, valamint idős otthonok, alapítványok történeteit és voksait.

Tovább a beérkezett ajánlásokra

Nyertesek határon innen:

1.Dr. Fekete Borbála

Baracs, Daruszentmiklós, Kisapostag
5 ajánlás
A külterületen autó nélkül élő 8 gyermekes  anyukát rendszeresen felkeresi, megvizsgálja a  gyerekeket , ami nem nagy dolog, ha nem a szabadidejében tenné, hogy segítsen nekik.  Egy életmentő történet. Rákos betegének oxigénpalackja kiürült, "ahogy Borika megtudta,  azonnal kocsiba ült, elment 96 kilométerre Alsónémedibe a palack elosztóba, és saját költségére vitte a palackot betegének, hogy lélegezhessen." A polgármester írja: "Ha kell életet ment, teszi ezt úgy, hogy másik településen is rendel, ráadásul ügyel a Szent Pantaleon Kórház sürgősségi osztályán. EMBER a szó minden értelmében!"

2.Dr. Fördős Zsolt

Debrecen
11 ajánlás
A Debreceni  Klinikai Központ elnöke szerint jóval  az országos vastagbélrák szűrés elindulása előtt a központi protokolloktól függetlenül kereste, és keresi a betegeket, hogy a korai stádiumból meggyógyulhassanak. Gyors és pontos diagnózisaival életet ment."Diagnosztizálása azért volt bravúros, mert sem a hasi CT, sem pedig a tumor markerek nem mutatták ki a daganatos elváltozást. A korai diagnosztizálásnak köszönhetően mire a betegségtudat kialakulhatott volna, már gyógyult voltam." Mielőtt háziorvos lett rendszeresen bejárt a klinikára, hatalmas rutinra tett szert a kardiológiai és az angiológiai szakrendeléseken.

3.Dr. Pintér Anna Kalászné

Zalakomár
Zalakomár nagyközség és Balatonmagyaród község háziorvosa. Előbbi hátrányos helyzetű település, a lakosok nagy része roma származású., sok a fogyatékos gyerek. A doktornő példamutató emberi magatartása, szakmai felkészültsége miatt köztiszteletben áll. Éjjel-nappal lehetett rá számítani, otthonukban meglátogatta a betegeket, akik bátran fordultak hozzá testi-lelki problémáikkal. A családok  mellett áll az utolsó nehéz percekben is. "Szűrővizsgálatokat szervez, tanácsadást és egészségnevelést, sok esetben 48 órás szolgálatot teljesített a napi rendelés mellett."

4.Dr. Sopov Krszto

Tata
22 történetet kapott a tataiaktól,  a 30 fős versbarátok körétől is. A nagy tiszteletnek örvendő háziorvosért még az idős néni is átmegy a szomszédba, hogy számítógép híján lediktálja ajánlását. „A legszebb lelkű ember, akivel találkoztam. 86 éves Anyósomat nem engedte el férjem temetésére. Adott neki nyugtatót, gyertyát gyújtott és otthon maradt vele, amíg a család hazaért.” Támogatja a nincsteleneket, ő maga görög menekültként került Magyarországra. 8o éves múlt, betegeinek 9 hónap alatt példaértékűen bemutatta azt is, hogyan lehet legyőzni a rákot. A mai napig aktív, praxisát unokája folytatja tovább.

5.Dr. Tari Péter

Budapest
5 ajánlója mindenkinek olyan háziorvost és asszisztenst kíván, mint a doktor úr és  Terike. Egy  lerobbant VIII. kerületi ház udvarában található a rendelő, benne viszont:tisztaság,  sorszám automata, légkondicionáló fogad mindenkit. Időpontot interneten is lehet foglalni, sőt külföldön tartózkodó betegei is tanácsokat kapnak tőle, ha szükséges." Egyetlen alkalomra sem emlékszem, amikor éreztette volna, hogy már lejárt a kiírt munkaideje. Amikor hosszú ideig 2 praxist vitt egyszerre, ha láttam is a szemén, hogy fáradt, nem vált soha türelmetlenné. Ha ő és Terike ránk mosolyognak, az ember azt is elfelejti náluk, hogy orvosi rendelőben jár!"

6.Dr. Csipán Zoltán György

Szigethalom
9 ajánlás
Páciensei hangsúlyozzák jóságát, alaposságát, szakértelmét, mosolyát, bátorítását  és  a munka iránti alázatát. A kisgyerekkel külföldre költöző házaspárnak megadja e-mail címét,hogy több ezer kilométerre is legyen védőhálójuk. Történetek arról, hogyan tesz meg mindent a szögbe lépett Piri néniért, hogy pánikbeteg páciense éjjel nappal hívhatja mobiltelefonján, hogy a saját autóján viszi haza az utcán rosszul lett betegét, hogy a válófélben lévő  rossz állapotban lévő fiatalasszonyhoz elmegy a boltjába, és összevásárol számára haszontalan dolgokat, hogy segítsen és közben beszélgessen vele.

7.Dr. Kóder Péter

Napkor
6 ajánlója kiemeli, hogy több mint harminc éve él és dolgozik a községben. Nemcsak szakmai elkötelezettségét, emberségét is hangsúlyozzák, ami  életét, munkáját, falusi kapcsolatait áthatja.   Példákat sorolnak, amikor az özvegy, öreg néninek télen, reggelente tüzet rakott a sparheltben,  vagy a stroke-os férfi testvérét berendeli vizsgálatokra, hiszen genetikailag hasonlóak,kell a prevenció! Óriási szaktudású, széles látókörű orvos, aki folyamatosan képezi magát, rendszeresen jár tudományos rendezvényekre, konferenciákra, idegennyelvű szaklapokat olvas. Pácienseivel megbeszéli a kezelések előnyeit, hátrányait, így segíti őket a döntésben.

8.Dr. Kiss Lajos

Hernádkércs
A legidősebb háziorvos a mezőnyben, ajánlója Felsődobsza polgármestere.
38 éve viszi a hernádkércsi körzetközpontú háziorvosi praxist. Négy község - Hernádkércs, Felsődobsza, Nagykinizs, Szentistvánbaksa háziorvosa, Felsődobszán és Hernádkércsen naponta rendel, mind a két rendelőben kézi gyógyszertárat is üzemeltet, jelenleg nyugdíjasként dolgozik. Orvosi szolgálata mellett részt  vesz a községek társadalmi életében. Felsődobszán mindenki ismeri és szereti, önzetlen munkája és mindenkori segítségnyújtása kialakította a lakosság feltétlen bizalmát.” 85 évesen is napi rendszerességgel dolgozik a településünk egészségügyéért”

9.Dr. Todenbier Ágnes

Budapest
4 ajánlás
Fiatal betegei úgy vélik, igazi lelki támasz a doktornő, aki szaktudásán túl páciensei számára a biztonságot, a megnyugvást, a megértést jelenti. Egyik betege őrangyalának nevezi. A másik:  ” A gyógyszerem Todi doki, ő maga. A telefonját soha nem kapcsolja ki, legyen kora reggel vagy késő este. Pozitív személyisége, szorgalma és odaadó törődése miatt nagyon szeretik. Egy személyben  az orvosunk és a  pszichológusunk is: ha valakinek gyötrelme van, vagy bátorításra szorul, mindig őt hívja”. A harmadik leírja, hogy „beszélgetéseivel  többször mentette már meg az életemet, amikor hülyeséget csináltam volna”

10.Dr. Szabó Gergely

Terény
4 ajánlója leírja, hogy három falu orvosa: Terény, Szanda és Szondaváralja. Páciensei becsületes, tisztességes, türelmes  embernek tartják. "Lányom egy borítékkal szerette volna megköszönni, de a doktor bácsi nem fogadta el, ő ott hagyta mégis az asztalán. Rendelés után eljött hozzánk és a postaládánkba tette a borítékot felbontatlanul! Egyébként népes család - 7 gyermekről - kell gondoskodnia, de ő a hálapénz helyett mentőzik kereset kiegészítésként." Kiváló szakember, éjjel-nappal hívható. Szanda falugondnoka a falu lakosainak kérésére küldi ajánlását..

Nyertesek határon túl:

1.Dr. Herbut Elvira

Topolya - Vajdaság
3 ajánlás Egy apuka meséli, hogy kislányáról lemondtak  a kemo és a sugárkezelés  után, de Elvira doktornő tovább harcolt a fájdalmakkal küszködő  Bettináért, a  legvégsőkig mellettük maradt,” testi-lelki támasza volt kislányomnak és az egész családnak egyaránt.” Tudását és szeretetét emeli ki egy édesanya is:„ Sűrűn meglátogatott minket, s így kezelte az én Jovanámat, aki mindig mosollyal az arcán várta a doktornőt, mivel ő még a legnehezebb perceiben is meg tudta nevettetni „ Topolya község elnöke szerint szerint szakmai hozzáértése, a betegekkel szembeni alázata és empátiája munkatársai iránt érzett maximális tisztelete követendő példa.

2.Dr. Gondos Attila

Óbecse - Vajdaság
Általános orvos, mentős szakorvos, sürgősségi rezidens,az óbecsei mentőszolgálat egyedüli magyar ajkú, szerbül kiválóan beszélő orvosa, aki 11 éve áll a község betegei szolgálatában.
12 órás váltásokban dolgozik. Gyermekkel, fiatallal és idős, fekvő beteggel egyaránt mérhetetlen türelemmel és gondosan. A hozzá érkezőben nem a beteget látja, hanem az embert. Személyében a beteg először a segíteni akaró és tudó embert ismeri meg. Napi orvosi teendői mellett elsősegély oktató a Vöröskeresztnél, az óbecsei futball és úszóklub orvosa. Mintegy 20 alkalommal végzett újraélesztést.

3.Dr. Katona Béla

Kisdobrony - Kárpátalja
7 ajánlója között ott van a Kárpáti Igaz Szó, a Nagydobronyi Református "Rehoboth" Szeretetotthon igazgatója,és hálás páciensei, akiknek számára ő" a mi Béla doktorunk"  Olyan ő, mint régen a falusi pap, tanító vagy doktor. Mindenkit személyesen és névről ismer, bármikor lehet hozzá fordulni segítségért, tanácsért. 2944 ember tartozik a körzetéhez,  mely Kisdobronyon kívül Tiszaágteleket és Dimicsőt is jelenti.  Intézményvezetői és családorvosi teendői mellett a Nagydobronyi Református "Rehoboth" Szeretetotthon lakóinak orvosa is. " Már a jelenlétével, kisugárzásával is megnyugtatóan hat az idősekre. "

4.Dr. Pohoriljak Vaszil

Tiszabökény - Kárpátalja
Bár Pohoriljak Vaszil nem magyar nemzetiségű, magyarul beszélő, lelkiismeretes orvos.
„Kárpátalján mostanság nagyítóval kell keresni azokat az orvosokat, akik felelősséget éreznek betegeikért. Ő az egyik kivétel! Salánkon és Tiszabökényben  is praktizál évek óta.  Erejét, idejét nem kímélve fogadja a mai napig a betegeket, amikor csak kell.” Ajánlója szerint több ezer páciense van. A díjat  megérdemli, munkásságáért és emberségéért egyaránt! Nyelvi problémák nem okoznak neki gondot, hiszen családja és páciensei kedvéért megtanult magyarul. Magyarabb  a magyarnál, mindig segít ott, ahol kell!"

5.Dr. Jakab Lajos

Badaló - Kárpátalja
Betegei szeretik, 12 ajánlója között ott van a Kárpáti Igaz Szó , a Keresztény Orvosok Kárpátaljai Egyesülete,  sőt! családorvosi rendelőjének tagjai is! Badalón nem tudnak elektronikus recepteket írni,  a páciensek nagy része roma – számuk eléri az ötszázat, nehéz szót érteni velük. Páciense szerint a Beregszâszi jârâs  egyik legjobb családorvosa. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmányi tagja, a Badalói Alapszervezet elnöke,  a Keresztény Orvosok Kárpátaljai Egyesületének Beregszászi Járási vezetője. A helyi református egyház presbitere 15 éve , a helyi énekkar férfitagja.

6.Dr. Kovács Emőke és Süket Réka

Csíkszereda - Erdély
Egyetemi docens ajánlója szerint olyan ő, mint Kosztolányi Áldott aranyembere. Az őt jellemző alapszavak: a jóság, együttérző  készség, a betegre való maximális odafigyelés, arcán az emberi szerénység, szakmaiság, a bármilyen korú hozzá forduló beteg iránti törődés, érdeklődés, aggodalom sugárzik. „amikor fontolgattam a rendelőben, hogy javasolnám a pályázatra, mit szólnak hozza? Sorstársaim válasza meghatott: „Ó, magát az Isten tartsa meg, be jól gondolja.” Süket Réka asszisztens méltó társa mind szakmai, mind emberi minőségével. Megtapasztaltam az édesanyák rajongását Kovács doktornő iránt, ahogyan bánni tud a kisgyerekekkel.

7.Dr. Balogh Ilona

Nagydobrony - Kárpátalja
5 ajánlója között ott a Kárpáti Igaz Szó és a Nagydobronyi Gyermekotthon is
Az Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthonban 73 árva-félárva gyermek él,az ő háziorvosuk is 23 éve a doktornő. "Az otthon életében áldás, hiszen nem csupán kiváló szakember, hanem empatikus is,  könnyen szót  ért a gyermekekkel, eloszlatja a félelmet. " Másik ajánlója szerint: ha kell az éjszaka közepén is felkel, ellátja az allergiás rohammal küszködő apróságot, felismeri a kórházból hazaengedett kisgyerek szívbetegségét. Így fogalmaz: "megbíztak bennem,  kötelességem segítséget nyújtani számukra. Itt csak a legritkább esetben hívnak mentőt az emberek.”

8.Dr. Fehér Diana

Egyházgelle - Felvidék
Ajánlója szerint a doktornő a nővérkével együtt mindig kedvesen, mosolyogva fogadja a betegeket, lelkiismeretesen végzi munkáját. „ Türelmesen végighallgatja őket és akkor sem viselkedik ingerülten, ha a rendelőjén kívül is várakoznak. Önzetlensége és akár baráti szintű segítsége példaértékű mindazon orvosok számára, akik a hivatásuknak élnek.  „Egy alkalommal borzasztóan fájt a derekam és nem bírtam lehajolni. Nem küldött haza egy marék gyógyszerrel, hanem segített szakorvost keresni,  így gyógytornával gyógyultam. Ő olyan orvos, aki a betegekért él!”

9.Dr. Pásztor Gyöngyvér

Nagyvárad - Románia
3 ajánlás Türelemmel és szeretettel fordul páciensei felé, és még arra is jut ideje, hogy a más orvosok által, román nyelven kiadott leleteket a doktornő magyarra fordítsa. Páciensei  kincsnek tartják, ő maga nagy hangsúlyt helyez gyökerei ápolására, a magyar kultúra fenntartására, és született filantróp módjára tyúkanyóként gondoskodik közösségükről. Telefonját szabadsága alatt sem kapcsolja ki  megnyugtatja az aggódó anyukát, időset, fiatalt, férfit vagy nőt. A mosoly ott van arcán a zárás előtti utolsó beteg számára is, vagy szombat délelőtt a református egyház által szervezett, több órás egészségnap utolsó perceiben is.

10.Dr. Rajna Katalin

Királyhelmec - Felvidék
A Bodrogközi Orvosok Társaságának ajánlása. A Károly Egyetem általános orvosi karán Prágában végzett, praxisát Királyhelmecen a belgyógyászati osztályon indította. Pár év után a belgyógyászati praxist felcserélte, a körzeti-családi orvosi praxissal. Munkáját, hivatását szereti, betegeit nemcsak  egészségügyi problémák, hanem személyi és családi problémájuk megoldásában is segíti. Példás életet él, nem tűri a hazugságot. Szakmai szinten a továbbképzést nagyon is szem előtt tartja, rendszeresen képezi magát, ott van szinte minden tudományos összejövetelen, úgy regionális, mint országos szinten.


A zsűri különdíját kapta:

Dr. Kozma Katalin

Kengyel 2 ajánlás „Mire köszönthettük volna, már egy bájos mosollyal üdvözölt is bennünket, és ahogyan a napfény csillan egyet a vízen, úgy suhant át lobogó copffal a másik ajtón. Szerelem volt első látásra, hatalmas pocakommal a férjemet kértem meg, hogy azonnal szerezze meg a beleegyezését, mert csak Ő lehet a lányaink orvosa, senki más! Lenyűgöz, hogy szabadsága alatt továbbképzésre megy a tengerpart helyett, és úgy jön vissza, hogy problémás gyerekünknek talált egy iskolát! Aki a gyerekek rajzaival és fényképeivel tapétázza ki a falait, akinek névtábláit gyerekek készítik, aki a másként fejlődő gyerekek elfogadására a faliújságja főhelyén buzdít egy szívhez szóló történettel, áldás mindannyiunk és a közösség számára!”

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely