Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
Az ajánló beleegyezését a történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Tisztelt Zsűri Tagok!
Az "Év Praxisa a Kárpát-medencében 2018" díjra DR. FÖRDŐS ZSOLT doktor urat szeretném ajánlani, melyet a saját történetemmel is szeretnék alátámasztani.
Nem voltam  sűrűn orvoshoz járó, de 2012. januárjában felső-légúti lázas megbetegedéssel felkerestem a  doktor urat. Alapos vizsgálat után úgy döntött, hogy elküld egy hasi- nyaki ultrahangra. Az ultrahangos vizsgálat során megállapították, hogy elváltozás van a jobboldali vesémen. Még akkor azt gondoltam nincs aggodalomra ok. Másnap reggel soron kívüli belgyógyászati vizsgálatra küldtek, ahol azonnali beutalót kaptam egy CT-re. Legnagyobb megdöbbenésemre a CT-vizsgálat diagnózisa: "jobboldali vese rosszindulatú daganata".
Ekkor már teljesen el voltam keseredve, lelkileg ez igen megviselt. Azonnali műtét következett, ahol a jobb vesémet eltávolították. Kéthetes kórházi ápolás után megkaptam a szövettani eredményt, mely szerint a vese lehető legrosszabb indulatú daganata volt, de a környező sejtekben elváltozás nincs. Ezért további kezelésre nem volt szükség.
Eltelt az öt év és gyógyultnak vagyok nyilvánítva.
Doktor úr azóta is rendszeresen laborvizsgálatot kér, és követi az egészségi állapotomat.
Az, hogy a  betegségem időben kiderült, a  doktor úrnak köszönhetem, aki tudásával és alaposságával - ha nagy szavaknak is tűnnek  - megmentette az életemet. Neki köszönöm és örökké hálás vagyok, hiszen  úgy tekintem azt a napot, amikor a betegségem kiderült, mint egy második születésnapot.
Ezen történettel szeretném Dr. Fördős Zsolt doktor urat és asszisztenseit Kardosné Elek Zsuzsát és Béke Józsefnét ajánlani.

Debrecen, 2018. március 17.

Tisztelettel:
Kutszegi Istvánné

tovább...

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Tisztelt Zsűri!
14 éve vagyok a doktor úr betege. Mindig nagy odafigyeléssel és türelemmel végzi a munkáját. Talán az életemet köszönhetem az ő alapos munkájának.2014 őszén bizonytalan eredetű hasi fájdalommal kerestem fel,e mellett néha ment a hasam,  néha szorulásom volt. Ezt hetekig a kevés folyadékbevitelnek és a rendszertelen étkezésnek tudtam be.
Mikor felkerestem Fördős Doktor urat a panaszaimmal -megvizsgált, és őszintén elmondta hogy sajnos ez daganatra utaló tünet is lehet. Azonnal hasi UH -ra küldött,de ott minden rendben találtak. A teljes kivizsgáláshoz kért egy sürgős biopsziát és egy teljes labort. Sajnos beigazolódott-vastagbél rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak.
A gyors orvosi diagnózisnak köszönhetem,hogy 3 hét múlva már meg is műtöttek. Onkológiai kezelések és 12 kemoterápia következett.
A kezelések alatt is folyamatosan tartottam a kapcsolatot Doktor úrral, mivel a kemoterápia miatt sokszor nem tudtam dolgozni menni, mert rosszul voltam. Szeretném megköszönni az asszisztensek munkáját is,  akiket segítőkészségük  mellett az empatikus betegek felé fordulás jellemez.
Most-tünetmentesen-hálával gondolok vissza lelkiismeretes orvosi munkájára, és arra a lelki megnyugtatásra is amit a betegségem alatt kaptam.
Ezért kérném dr. Fördős Zsolt háziorvos elismerését.

Köszönettel: Janák Ágnes

tovább...

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Tisztelt Zsűri!
2012. január 1-vel megszűnt a munkahelyemen működő családorvosi ellátás. Január közepén felkerestem a lakóhelyemhez közeli Dr. Fördős Zsolt rendelőjét azzal, hogy szeretném, ha elvállalná az ellátásomat. Egészségi állapotom felmérésére különböző vizsgálatokat javasolt. Többek között székletvér vizsgálatot, amely megismételve is pozitív eredményt adott. A véres székletürítés okának kiderítésére kolonoszkópiás vizsgálatra utalt, melynek eredményeként egy 3 cm átmérőjű tumort találtak. A biopsziás minta szövettani elemzése rosszindulatú daganatot diagnosztizált.
A március 22.én végzett műtét során egy 19 cm hosszúságú vastagbél darabot távolítottak el. A daganat a bélfalat nem törte át, a vizsgált nyirokcsomók tumormentesek voltak. A felajánlott kemoterápiás utókezelés helyett a három havonkénti rendszeres onkológiai és az évenkénti kolonoszkópiás ellenőrzést választottuk.
A betegség diagnosztizálása azért volt bravúros, mert sem a hasi CT, sem pedig a tumor markerek nem mutatták ki a daganatos elváltozást. A korai stádiumú diagnosztizálásnak, a gyors és sikeres műtéti beavatkozásnak, az utókezelés jó megválasztásának köszönhetően, fizikai állapotom nem romlott le, s mire a betegségtudat kialakulhatott volna, már gyógyult voltam. Bár ennél a betegségnél ezt biztosan nem lehet kijelenteni, de úgy érzem teljesen meggyógyultam. Dolgozok, kertészkedek, rendszeresen sportolok, biciklizek, teniszezek, úszok.
Dr. Fördős Zsolt orvosi hitvallása szerint az orvosi munka értelme és beteljesülése, ha a beteg meggyógyul, és teljes életet élhet. Ő ennél többet tesz, mert arra törekszik, hogy meggyógyítsa a gyógyíthatatlant is. Eddig azt hittem, hogy ez lehetetlen, egy családorvos lehetőségei korlátozottak. Ma már tudom, hogy ez nem így van. A megelőzés, az időbeni felismerésre való törekvés, a precíz, folyamatos kontroll, a kiváló asszisztencia és a jó ellátás szervezés jellemzi a szolgálatát. Ezekkel a módszerekkel teszi gyógyíthatóvá a gyógyíthatatlant, lehetővé a lehetetlent.

Köszönettel:
Berde Csaba
Debrecen

tovább...

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Tisztelt Bíráló Bizottság!
Az "Év praxisa a Kárpát-medencében" díjra háziorvosomat, Dr Fördős Zsoltot szeretném ajánlani!
Doktor úrnak köszönhetem, hogy 2011. őszén beutalt nyaki és hasi ultrahangra
a nyaki panaszaim miatt. A vizsgálat után szembesültem azzal a ténnyel, hogy a nyaki
panaszaim eltörpülnek a hasi ultrahangon megállapított veseproblémám mellett.
Megállapították, hogy daganat van a jobb vesémben.
Ettől kezdve felgyorsultak a dolgok: szakorvosi vizsgálatok, CT, és műtétre javaslat.
A Debreceni Egyetem Urológiai Klinikáján 2012.január közepén megműtöttek,
eltávolították a tumoros vesémet. A kórszövettan megállapította, hogy világossejtes
veserák támadta meg a szervezetemet. Mivel időben észlelték a bajt, további kezelésre
nem volt szükségem, de állandó ellenőrző vizsgálatokra igen. Három havonta hasi
ultrahang,mellkas röntgen,labor vizsgálat.
Jelenleg már csak évente kell ezeket a vizsgálatokat elvégezni. Panaszom nincs, úgymond kigyógyultam a daganatos betegségből,hiszen már eltelt az 5 év is.
Ezért is javaslom doktor urat a címre,mert időben elküldött vizsgálatokra és folyamatosan nyomon követi az állapotomat. Ezúton is köszönöm neki és az asszisztenseinek Elekné
Kardos Zsuzsanna nővérnek, és Béke Józsefné orvosírnoknak áldozatos, lelkiismeretes
munkájukat!

Tisztelettel: Szilágyi Károlyné
Debrecen, 2018. március 26.

tovább...

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Kedves Zsűri!
Az én történetem 2012. októberében kezdődött. Háziorvosom, dr. Fördős Zsolt beutalt a szokásos, éves mammográfiai vizsgálatra, melyre körülbelül két hét múlva került sor. A kezelő orvos a vizsgálat során kitapintott egy csomót, ultrahangot készített és szövettant is vett. Az eredményre egészen a karácsonyt megelőző napokig várnom kellett. Az emlőcentrum telefonon hívott, hogy fáradjak be az eredményéért.
Másnap a rendelőben indítottam a napomat. Nem kaptam jó híreket. A szövettan eredménye rosszindulatú daganatot mutatott. A további teendőkről az összehívott orvos bizottság döntött.
Az orvosok a lehető leghamarabbi időpontot próbálták meg kijelölni a daganat eltávolítására. Ezen időpont 2013. január 28-a volt. A műtétet követő napokban háziorvosom több alkalommal keresett fel otthonomban. Beszélgetéseink során nemcsak a fizikai, de a pszichés állapotomra is kíváncsi volt.
Az utókezelés során 6 kemoterápiát és 36 sugárkezelést kaptam. Ezt követően egy éven keresztül herceptin infúziót kaptam 3 hetes gyakorisággal.
Felépülésem során a  doktor úr többször meglátogatott otthonomban, és különféle tanácsokkal látott el a táplálkozásommal kapcsolatosan is.  A kezelések mellékhatásaira odafigyelt, felvilágosítást adott.
A műtét óta tünetmentes vagyok és 2013. szeptembere óta dolgozom. 5 éve  gyógyszert szedek. A mai napig egyéb panaszaim miatt járok a háziorvosomhoz, aki azóta is körültekintően figyeli a gyógyulásomat. Gyermekeimet is minden évben beutalja szűrővizsgálatokra,  lányomat mammográfiára. Nagy hangsúlyt fektet a szűrővizsgálatok fontosságára.
Ezért javaslom az elismerésre!

Köszönettel: Lente Istvánné

tovább...

Dr. Fördős Zsolt / Debrecen

Tisztelt Zsűri!
„Az év praxisa a Kárpát-medencében" díjra szeretném ajánlani háziorvosomat, Dr. Fördős Zsoltot.
A doktor úrnak köszönhetem, hogy betegségemet időben felismerték. 2011 nyarán lakossági egészségügyi szűrést szervezett, melyen én is részt vettem. Semmi problémám nem volt, mégis rossz meglepetés ért: a PSA érték magas volt, jelezte, hogy valami probléma van.
További vizsgálatokra, szakrendelésre küldött. Az urológián biopszia mintavétel után diagnosztizálták a rosszindulatú prosztatadaganatot.
A műtétet 2011.10.20-án sikeresen elvégezték. Azóta állandó ellenőrzés alatt állok félévenként.  PSA értékem: 0,09. Közérzetem jó, tünetmentes vagyok.
A doktor úrnak köszönhetem, hogy a ,,lappangó" betegségemet kiszűrte, és meggyógyultam.
Ha a doktor úr nem szervez ilyen szűréseket, mikorra valami jele lett volna a betegségemnek, valószínű, hogy késő lett volna!
Akkor most nem tudnám javasolni a doktor urat és asszisztenseit ,,Az év praxisa a Kárpát-medencében" kitüntető címre.
Köszönet, doktor úr!

Matkó Károly
Debrecen, 2018.április 2.

tovább...

Dr. Fördös Zsolt / Debrecen

Tisztelt Zsűri!
2013-ban megfázással jelentkeztem a háziorvosomnál, Dr. Fördös Zsoltnál. Amikor gyógyultnak nyilvánított azt ajánlotta - mivel elmúltam 45 éves - menjek el különböző kivizsgálásokra. Én eleinte nem sokat foglalkoztam ezzel, de áprilisban elmentem hasi ultrahangra. Ott kiderült, hogy van valami probléma a vesémmel. Amikor a leleteket visszavittem a háziorvosomhoz további vizsgálatokra a Debreceni Urológiai Klinikára utalt, ahol újabb ultrahangos vizsgálatot és CT vizsgálatot is végeztek. Ott kiderült, hogy a vesémen rosszindulatú daganat van, de mivel be van tokosodva, műthető.
2013. június 11-ére jegyeztek elő műtétre, amelyet sikeresen elvégeztek. A szövettan eredménye negatív lett. Azóta évente járok kontroll vizsgálatra. 2017-ben az esedékes kontrollvizsgálaton derült ki, hogy az epehólyagomon polipok alakultak ki, ezért újabb műtétre volt szükség. Ez is zökkenőmentesen zajlott le. Azóta panaszmentes vagyok, évente járok kontrollvizsgálatokra a Debreceni Urológiai Klinikára.
Hálás vagyok Dr. Fördös Zsolt háziorvosomnak, hogy a kivizsgálásokra elküldött, így még időben kiderült a betegségem, és azóta is panaszmentesen élhetek.

Üdvözlettel: Szalóki István

tovább...

Dr. Goda Benedek / Piliscsév

Kedves Szervezők!
Nagyon szeretném ha Dr. Goda Benedek munkája még elismertebb lenne. Úgy érzem megérdemelné. Mindég segít,alapos,ha fáradt akkor is mosolygós,türelmes,nyugodtan végighallgat, körültekintően vizsgál. Elmagyarázza,mi miért van,sőt még  le is rajzolja,hogy is képzeljem el a problémámat. Csak benne bízom!
Ha szólnak neki, rendelési időn kívül is lakásra megy. Vérvételért sem kell Dorogra, vagy Esztergomba menni. Csütörtök reggelenként a vele dolgozó nővér a rendelőben elintézi,  s van hogyha idősek, nagyon betegek kérik házhoz megy,  s ott veszi le a vért,  és viszi vizsgálatra a szakrendelőbe.
Én tavaly csúnyán szétvágtam a lábam egy  vascsővel. Esztergomban a  kórházban varrták vasárnap este lévén. A következő napokban hol esztergomi traumatológiai járóbeteg rendelésre,hol dorogi szakrendelőbe küldtek kezelésre .Mondanom sem kell fél nap  volt a várakozás. Nem igazán javult, ráadásul mindig másik orvos látta. Egyik hétfőn Esztergomban az orvos azt  mondja nekem:” Látja mennyien vannak mindig itt,kezelgesse  otthon a lábát!„
Megijedtem,hogy fogom én  ezt a sebet  kipucolni,Azért a  gyógyszertárban megvette,  amiket mondott. A lányom javaslatára,felkerestem a  háziorvosomat. Tudtuk:  nem rá tartozik a kezelés,de mi azt sem tudtuk,hogy álljunk hozzá. Megnézte,  s mosolygósan ki is pucolta. Három napig kezelte.  Pénteken  a szakrendelésen a sebem tiszta volt,nem kellett feltárni. A doktor úr szó szerint trágyát pucolt még ki a sebemből. Köszönet jár érte,mert nem lett volna köteles ezzel bajlódni. Köszönöm a lehetőséget!

Üdvözlettel:Rozboráné Marika

tovább...

Dr. Gombás Katalin / Szentendre

Tisztelt Zsűri!
Családunkban a doktornő, Katika (amely név nem a tiszteletlenség, hanem szeretet jele)  lelkiismeretes hozzáállásával több generáció egészségét kíséri figyelemmel, sőt két alkalommal életveszélyt is elhárított! A családom, édesanyám, anyósom, apósom és sógorom családjának háziorvosa. Három rá jellemző történettel szeretném a példamutatását bemutatni! Az egyiknél én vagyok érintett. 1996-ban még mint kétgyermekes anyának erős hasfájásaim lettek. Kijött és görcsoldót adott. Két óra múlva megint kijött , (noha nem is hívtuk) és mivel fájdalmaim nem múltak, azonnal a kórházba utalt! Mint kiderült, bélcsavarodásom volt. A műtétet végző sebész szerint nagyon időben küldött a kórházba! Anyósom tüdőgyulladását hasonló lelkiismeretes munkával ismerte fel és kezelte. Sógorom tüdő problémáját is ő ismerte fel, noha előtte már szakorvos is látta. Lelkiismeretes hozzáállása több évtizedes szakmai tapasztalattal párosul, ezért nagyon hatékonyan találja meg a problémák okát! Sajnos hamarosan nyugdíjba vonul, szeretnénk ha több évtizedes kiváló munkáját, lelkiismeretes hozzáállását egy díj is honorálná. Szentendrén egy nagyobb közösség biztosan támogatja a jelölését.

Köszönettel:
Szebeni Mártonné

tovább...

Dr. Gombás Katalin / Szentendre

Tisztelt Zsűri!
Dr. Gombás Katalint javasolom „Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjra.  A doktornő férjem háziorvosa is, és bravúrosan diagnosztizál. Az EKG által kimutatott egyetlen, nem túl jelentősnek látszó anomáliából pontosan megállapította  férjem többszörös koszorúér-elzáródását. Azóta már szerencsésen túl vagyunk a műtéten is.  És ez nem egyedi eset a doktornő praxisában. Betegei általában meggyőződhetnek, arról, hogy mennyire érti a szakmáját.  Páciensei szeretik, tisztelik, biztos vagyok abban, hogy többen javasolják. Jellemző rá, hogy nem engedi el páciensei kezét, figyelmesen követi  betegei útját más egészségügyi intézményekbe is.
A fentiek alapján szeretném, ha Gombás doktornő elismerésben részesülne!

Köszönettel:Sághi Gáborné

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net