Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Nagy szeretettel és tisztelettel ajánlom az Év praxisa díjra Dr. Fodor Zsuzsanna adjunktus asszonyt, aki szerintem és az általam ismer pusztaföldvári lakosok szerint is főnyeremény településünknek! Sok sok évig kellett várnunk, hogy ilyen orvosunk legyen, aki kedves, figyelmes, alapos a pici gyerekektől kezdve az idősekig mindenkivel. Ő a nagybetűs ORVOS !
Segítőjével, Grecsó Tiborné Évikével lelkiismeretesen, precízen és pontosan végzik munkájukat nap mint nap. Még fáradtan és betegen is. Magam voltam tanúja, hogy a doktornő a rendelés végén, háta mögött 80 megvizsgált és ellátott beteggel az influenza szezon idején fogta a táskáját, indult mert még el kellett látnia azokat a pácienseket, akik koruknál, vagy állapotuknál fogva nem tudtak bemenni a rendelésre. Tette mindezt úgy, hogy a nyolcvanegyedik beteg is a nap első páciensének érezhette magát, megkapva minden figyelmet, alapos vizsgálatot, ellátást, kedvességet.
A tavalyi évben általa szervezett egészséghét, a sok új vizsgálat helyben /nem kell a városba utazni mindenért/, az országos szinten is ritkaságnak számító betegirányító rendszer, mind mind a település lakosainak érdekeit szolgálja.
Értünk és közöttünk dolgozik!

Tisztelettel: Takács Lajosné

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Az év praxisa díjra jelölném háziorvosomat: Dr. Fodor Zsuzsannát. Elöregedő, elszegényedő településünkre idegenként érkezett 2014-ben. Ennek a zárkózott közösségnek a bizalmát kimagasló szakmai tudásával nagyon hamar elnyerte. Minden beteget fontosnak érzi,  és minden beteggel egyformán foglalkozik, személyre szabottan életmódbeli tanácsokat ad. Egészségi állapotom miatt folyamatos kezelés alatt állok, és minden alkalommal tud újabb tanácsokkal ellátni, és segíteni a gyógyulásomat.
A rendelőbe lépve a jelenléte megnyugtató, környezete apró figyelmességekkel van teli, ami jelzi az adott naptári eseményeket, ünnepeket.
Talán nagy szavaknak tűnnek de a valóságot írom le, Ő a rendelőben és a település közéletében jelentős szerepet játszik a népesség megtartásában. Számunkra ugyanolyan fontos a házi orvos személye, mint a település más vezetője.
Munkáját folyamatos újítás, modern eszköz beszerzés jellemzi, amely a magasabb szintű gyógyítást segíti elő.
Mindennap pontosan, frissen, mosolyogva érkezik. Érkezéséhez órát lehet igazítani, ezt azért írom,mert nap mint nap látom, mivel a rendelő szomszédjában élek.

Köszönettel:
Zsótér János

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Dr. Fodor Zsuzsanna 3 éve kitartóan, és lelkiismeretesen végzi munkáját Pusztaföldváron.
Kis településünk lakosai hatalmas bizalommal fordulhatnak hozzá. Többször megfordultam már én is a doktornőnél, és személyesen bizonyosodhattam meg arról:  mennyire szívén viseli a betegeinek állapotát. Talán egy vagy két éve volt, mikor úgy érkeztem meg a rendelőbe, hogy már alig álltam a lábamon a gyengeségtől. A doktornő alaposan megvizsgált, majd pár perc múlva azt vettem észre, hogy kapom is az infúziót, amitől rövid időn belül sokkal jobban lettem.
Mindannyiunk  számára fontos az, hogy olyan orvos vizsgálja és kezelje a panaszainkat, akiben teljesen megbízhatunk, és tudjuk, hogy maximális hozzáértéssel áll minden pácienséhez.
Alapos vizsgálatokat kér, hogy tisztábban lásson és felmérje betegei állapotát (szintén személyesen tapasztaltam, hiszen öcsémet is több vizsgálatra küldte el, hogy megtudjuk panaszainak okát).
Sok korszerűsítést hozott a pusztaföldvári rendelőbe, így az elektronikus betegirányító rendszert, a légkondit, az új székeket a váróterembe, infúziós széket ,és még sorolhatnám.
Barátságos környezet fogad minket, amint a váróterembe és a rendelőjébe érkezünk. Azon kívül, hogy maximálisan végzi munkáját, még a falu kulturális életében is részt vesz, hiszen egy egész egészséghetet szervezett a művelődési ház vezetőjével és dolgozóival karöltve, amit egy jótékonysági bállal zártak. Mondanom sem kell, hogy az egész hét nagy sikerrel fejeződött be, így idén is hasonló, vagy talán még nagyobb lelkesedéssel készülnek az egészséghétre.
Nagy tisztelettel ajánlom a kedves zsűri figyelmébe tehát Dr. Fodor Zsuzsanna doktornőt. Megérdemli az ÉV PRAXISA DÍJAT!

Tisztelettel: Szabó Dominika

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Dr. Fodor Zsuzsanna adjunktusnő szakmai elismeréséről többen írtak előttem, elhivatottsága, szakmai hozzáértése kimagasló. Pontosságával, kedvességével hamar belopta az itt élő emberek szívébe magát.
A doktornő sok újdonságot vezetett be a betegei érdekében. A legújabb és Békés megyében egyedi (de talán országosan is) intézményünk kezdeményezésére létre hozott az ORVOS-VÁRÓ-OLVASÓ sarok az orvosi rendelőben, ahol könyvtárunkban leselejtezett könyveket a várakozó betegek kézbe vehetik, akár haza is vihetik. Ezúton is köszönjük, hogy ebben a rohanó világunkban segítségünkre voltak az olvasás népszerűsítésében.
Örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen orvos és asszisztensnő dolgozik településünkön. Ajánlom a Tisztelt Zsűri figyelmébe is.

A Tamkó Sirató Károly Könyvtár munkatársai

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Mióta Zsuzsanna doktornő rendel, a betegek a legfontosabbak. Mindent megtesz a betegeiért. Nem kell órákig sorban állni és várakozni. A rendelés mindig időben megkezdődik (sajnos a korábbi orvosnál ez sosem volt biztos, volt hogy el is maradt).
Interneten is kérhetek időpontot, ami még rövidebb várakozási időt eredményez.
A Doktornő folyamatosan fejleszti a rendelőnket. Korábban ez sem volt tapasztalt.
Új székeket, klímát kapott a váróterem.
Most már könyvespolc is van, ami még kellemesebbé teszi a várakozással töltött időt.
Persze mindez másodlagos, hiszen a legfontosabb az, amit szakmailag tesz a betegeiért!
Nagyon hálásan köszönjük Kedves Zsuzsanna!

Jó egészséget kívánok: Göböly Nóra

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Szíves figyelmükbe ajánlom Dr. Fodor Zsuzsanna adjunktusnő praxisát! Olyan világban élünk, ami elgépiesedett, az őszinteség ritka dolog. Elrohanunk egymás mellett, sokszor észre sem véve a mellettünk elhaladót. Ugyanakkor sok az elvárásunk-  leginkább másokkal szemben- így nagyon nehéz olyan embereket találni, akiknek a tevékenysége elégedettséget ébreszt bennünk.
Amikor leültem ezeket a sorokat leírni elsőként ez jutott eszembe, hiszen az elvárások mindenkivel szemben megfogalmazódnak, az orvosunkkal szemben is. Nem szeretjük azt az orvost, aki latin szavakat használ s nem hajlandó leereszkedni hozzánk, és megmagyarázni nekünk betegségünket, de azt sem kedveljük, aki nagy közvetlenségében mindent közöl velünk, azt is, amit nem szeretnénk hallani. Ne legyen, hideg, elvont.
 Azt sem kedveljük, ha az orvos fölöttébb határozott, de ne legyen határozatlan sem. Nem örülünk, ha nem vigasztal bennünket, ha viszont túlságosan vigasztalni próbál az sem jó, mert akkor gyanakodni kezdünk, hogy nagyon nagy a baj. Sokat és sokszor a lehetetlent várjuk, és a csodát.   A doktornő senkit sem ismerve érkezett kis falunkba, és valami eddig soha nem tapasztalható folyamat indult el, nevezetesen az odafigyeléssel, szakmai odaadással való gyógyító munka.
Tudjuk a gyógyítás nem pusztán a betegségek kezelését jelenti, és adjunktusnő rövid időn belül szeretettel teli, elfogadó hozzáállásával bizalmi kapcsolatot tudott kialakítani betegeivel. A hozzáértés, a szakmai elhivatottság mellett mindannyian érezhettük őszinte empátiáját. A bizalmat, mint tudjuk nagyon nehéz elnyerni, elveszíteni pillanatok műve csupán, ám az az odafigyelő magatartás, amivel az adjunktusnő dolgozik, gyógyít ez minden találkozás alkalmával érezhető. Nemcsak a beteg testrészt, az egész embert, a lelket is gyógyítja. Így a fentebb felsorolt sokfajta elvárásnak is megfelelve, nagy szakmai hozzáértéssel, folyamatos tanulással, önképzéssel, végzi nap, mint nap  gyógyító munkáját.
 A praxisban dolgozó Grecsó Tiborné Éva személyét is nagy elismeréssel említem. Határozott, de kedves személye, magabiztos és rutinos hozzáállása, segítőszándéka, alapos gondoskodással végzett munkája hozzájárul a mindennapi gyógyító munka sikeréhez. Manapság , nem tudom jár-e elismerés emberségért, emberszeretetért, elhivatottságért, mert, ha igen akkor ez a praxis megérdemelné a kitüntető cím elnyerését.

Tisztelettel: Balogh Zoltánné

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Figyelmükbe ajánlanám házorvosomat Dr. Fodor Zsuzsannát. A doktornő ezen a kicsi településen olyan színvonalú gyógyító és megelőző tevékenységet folytat, amire az én emlékeim szerint még nem volt példa kis falunkban. Mind szakmailag, mind emberileg: mindent meg tesz a hozzá forduló emberek érdekében. Rendelőjében többfajta vizsgálatot meg lehet csinálni, ami a gyógyítást és a megelőzést is segíti, nem kell mindenért a városi szakrendelőbe utazni. De ha úgy látja a doktornő, hogy szakorvosi segítségre van szükség ,azonnal elirányítja a betegeket a megfelelő helyre. Ezt saját magam is megtapasztaltam.
Sajnos az elmúlt 2 évben többet kellett orvoshoz mennem, mint eddigi életemben összesen, de a doktornőnek köszönhetően nagyon gyorsan sikerült kideríteni mi a betegségem. Amint látta, hogy a gondot háziorvosként már nem tudja kezelni, tovább irányított. Amikor pedig már kiderült, mi a problémám, nem volt rest és már előre körülnézett, hogy hova irányítson, ahol megfelelő ellátást kaphatok. Nagyon hálás vagyok neki, mert azt hiszem sok évet nyertem az ő szakmai és emberi hozzáállásával a betegséggel szemben. Mert a hasonló betegségben szenvedőktől csak azt hallottam, hogy évekbe tellett mire kiderítették pontosan mi a bajuk, és ezért sok fájdalomtól és állapot romlástól mentett meg a doktornő.
De az én egyéni történetem mellett azt tapasztalom, hogy a faluban élő emberek nagyon elégedettek a doktornő és asszisztense: Grecsó Tiborné Éva ellátásával! Mert őt sem hagyhatom ki a praxis dicséretéből. Az asszisztensnő is mind szakmailag, mind emberileg nagyon jó a maga területén, pontosan, gyorsan végzi a feladatát, de jó tanáccsal is ellátja a beteget, ha arra van szükség.
Ők ketten nagyon jó páros. Az, hogy a rendelések pontosan kezdődnek, hogy a betegirányító rendszernek köszönhetően nem szükséges várakozni, de aki nem jelentkezik be az is emberi időn belül végezhet, ez a kettőjük jó együttműködésének és munkaszervezésének köszönhető. Nagyon remélem, hogy hosszú évekig végzik még áldásos tevékenységüket a mi kis falunkban és ajánlom az év praxisa díjra őket!

Tisztelettel: Sitkeiné Dévai Julianna

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Néhány évvel Dr. Fodor Zsuzsanna doktornő érkezése előtt problémás volt a helyi egészségügyi ellátás. Helyettesítéssel sikerült többnyire megoldani ezt a feladatot. Amióta ő itt van, rendszeresség, pontos rendelési idő, korrekt tájékoztatás jellemi munkáját. Magáénak érzi az ellátandó területét, a rendelő berendezését és magát az épületet is a kor követelményeinek megfelelően igyekszik átalakítani. Munkaidőn túl is - bővítve a szolgáltatásokat - új utakat keres és talál. Pályázati lehetőségeket ragad meg. Mindezt betegei kiszolgálásának érdekében.
Halk szavú, barátságos lényével a találkozáskor szinte már jobban érzi magát a beteg. Fiatalhoz, időshöz egyaránt kedves, biztató, lelkiismeretes. Ha valakire azt mondják, hogy a hivatásának él, ez rá biztosan illik. Nagyon jó lenne, ha nem válna meg tőlünk, mert ilyen - minden szempontból megfelelő - orvost, aki szakmai és emberi oldala alapján is csak elismerést érdemel, nem könnyű találni.

Tisztelettel:
Jankóné Fekete Valéria tanárnő

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Figyelmükbe ajánlom Dr. Fodor Zsuzsanna háziorvost.
Eddigi működéséből megállapítható, hogy a doktornőnek nem munkája, hanem hivatása a gyógyítás. Feladatait mindig precízen, pontosan végzi. Lelkiismeretes alapossággal térképezi fel egy-egy új betege állapotát. Igényesen igyekszik olyanná alakítani a rendelői környezetet, amelyben a betegek feszültsége oldódik. Már a légkör, hangvétel is gyógyító hatással van betegeire. Konkrét életmentő esetek bizonyítják szakmai felkészültségét, rátermettségét, rutinját. Jó érzés tapasztalni, hogy szakmai jövőjét itt, ebben a Békés megyei faluban képzeli el. Így reményeink szerint a község, de a szélesebb környezet is hosszú távon számíthat gyógyító munkájára. Röviden: ilyen egy igazi orvos, aki betegei testi, lelki állapotát, jó közérzetét egyaránt szem előtt tartja.

Tisztelettel: Lászlóné Házi Magdolna evangélikus lelkész

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Dr. Fodor Zsuzsanna pusztaföldvári háziorvos személyét ajánlom az Önök szíves figyelmébe,mert szakmailag és emberileg is kimagasló!A szakmai tudása mellett lelkiismeretes,szorgalmas pontosan, időben kezdi a rendelést nincs felesleges várakozás a rendelőjében.
Akár tanácsért is fordulhatunk hozzá diéta gyógyszer vitamin stb... szedése esetén is szívesen válaszol, az egészséges életmód megtervezésében is segít!
Mint önkormányzati képviselő a magam családom és a lakosok nevében is tudom ajánlani hiszen a lakosságot is képviselem!
Ezért ajánlom az Év Praxisa díjra a doktornőt!

Tisztelettel:
Molnár Árpádné
önkormányzati képviselő

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.omron-healthcare.com

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net