Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt  Zsűri!
Ida Néni a gyermekorvosunk lassan három éve. Vendel fiammal sajnos gyakori vendégek vagyunk a rendelőjében, főleg mióta óvodába indultunk. Nagyon örülünk annak, hogy a rendelő várójában nem kell sok időt töltenünk, mert a Doktornő pörgősen intézi a betegek dolgait. Ida Néni mindig kedvesen és széles jókedvvel fogad, amikor belépünk hozzá.
A kisfiam nem szereti, ha a torkát vizsgálják azzal a furcsa orvosi kanállal, ezért általában összeszorítja a fogait, nehogy beledugják a szájába. Ida néni azonban gyorsan megoldja a problémát. Egyszer a kisfiam kezében a kedvenc játékautója is ott volt, így a Doktornő elkérte tőle a kisautót és mondta, hogy most az autónak is megnézi a fogacskáit, utána meg Vendelnek is. Miután az autó átesett a ,,torokvizsgálaton" a kisfiam készségesen kinyitott a száját, és alávetette magát a kellemetlen kanalazásnak. Az én pedagógus fejemben az fogalmazódott meg, hogy ilyen sikeres rögtönzés, csak a gyakorlott szakemberekre jellemző. Látszik, hogy van már pár év a háta mögött. Ráadásul a búcsúzáskor mindig jár egy cuki matrica is az ügyes kisgyerekeknek.
Ha baj van, Ida néni felajánlja, hogy munkaidőn túl, a házánál lévő magánrendelőjébe menjünk el. Amikor a találkozás után megkérdezem, hogy mennyivel tartozunk, azt mondja: jó szóval. Így hát megköszönjük a szíves vendéglátást.
Nekem, mint katolikus hittantanárnak, fontos, hogy vasárnaponként Ida nénivel a templomban is találkozunk. Váltunk néhány szót, vagy csak egy mosollyal üdvözöljük egymást. Ida néni komolyan gondolja a hitét, a rendelőjében, amíg az ember a gyerekével rövid ideig várakozik, a falon bekeretezve a tízparancsolat szövegével ismerkedhet. A tettein kívül ez a gesztus is mutatja, hogy ő jó viszonyban van mindnyájunk Legfőbb Orvosával.

Köszönettel: Kecskés László

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Dr. Gali Ida volt az én gyerekorvosom, jelenleg pedig az 1 éves kislányomé is. Azért esett rá a választásunk, mert nagyon megbízható orvos, akire mindig számíthatunk.  A szívén viseli a betegei sorsát, bármikor bizalommal fordulhatunk hozzá a problémánkkal. Engem 5 éves koromban elütött egy motor, és agyrázkódást kaptam. Szüleim azonnal hozzá fordultak. Gali doktornő rögtön beutalt a legközelebbi baleseti osztályra az esetleges agyhártyagyulladás elkerülése miatt, ahol viszont nem kellő körültekintéssel foglalkoztak velem. Mikor ez a tudomására jutott, rögtön intézkedni kezdett. A doktornő határozott fellépésének és hozzáértésének köszönhetően kiderült, hogy nem csak agyrázkódásom volt, hanem koponya alapi törés is!  Így,  akkor , és ott valószínűleg az életemet mentette meg!
 Reméljük, hogy kislányunk mellett még sokáig tudhatjuk, mert akármikor, rendelési időn kívül is mindig készségesen és kedvesen fogad minket!

Köszönettel: Gyovai Szabolcs

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Néhány nappal ezelőtt hallottam „Az Év praxisa „ pályázatról. Gondolkodás nélkül Iduka néni jutott eszembe. Ő nemcsak nekem volt,hanem most már 8 év óta  a kislányom gyermekorvosa is .
Kétségem sem volt amikor megszületett a kislányom,hogy Őt válasszam.
Ő egy személyben nemcsak orvos,  hanem barát és lelki társ is.
Rá a nap 24 órájában lehet számítani. A szó legnemesebb értelmében gyógyító.
Köszönöm Neki, hogy idestova majd 35 éve mellettünk van!

Tisztelettel:
Iszajev Krisztina

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Dr. Gali Ida doktornőt szeretném jelölni a díjra. Lelkiismeretes munkája, töretlen lelkesedése, vidám lénye már közel 40 éve, hogy csodálattal és tisztelettel tölt el. 3 éves voltam, amikor Csongrádra került, és habár 18 éves koromig volt a háziorvosom, később is fordulhattam hozzá kérdéseimmel, mindig nagyon készségesen segített. Már jó ideje Szegeden élek a családommal, de személyéhez való ragaszkodásunkat mi sem jellemzi jobban, minthogy kislányom háziorvosának is Őt tartottuk a legmegfelelőbb választásnak, még a 60 km-es távolság ellenére is. Tapasztalata mellett említésre méltó, hogy nem elégszik meg a meglévő tudásával szakmailag is folyamatosan képezi magát. Különösen szimpatikus számomra, hogy nemcsak a testi, hanem a lelki gondokra is nagy hangsúlyt fektet. Remélem, kiváló munkájával még sok családnak a segítségére lehet!

Tisztelettel: Gálfi Aletta

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Egy orvos nem sok a tudásával gyógyít. Pusztán a jelenléte, a kisugárzása és a jó szándéka is elindíthat bárkit a gyógyuláshoz vezető úton. Dr. Gali Ida gyermekorvos személyében egy ilyen pozitív, mindenkor segítő, kiváló szakembert ismertem meg. Ugyan betegként nem jártam hozzá, de több mint egy évtizedes, személyes ismeretségünknek köszönhetően sok-sok gyógyító találkozásban volt részem. Rengeteg ilyen emberre lenne szüksége nemcsak az egészségügynek, hanem a magyar társadalomnak is. Ezúton szeretném megköszönni Neki is figyelmességét, emberségét, türelmét, jóságát és azt az empatikus képességét, amellyel nem csak a felszínt, hanem a mélységeket is gyógyítja! Bízom abban, hogy a megpályázott címet elnyeri és így munkásságának nemcsak gyógyuló és gyógyult betegeinek hálája lesz a jutalma, hanem a megtisztelő cím birtoklása praxisának mintegy ékkövévé válik.

Dr. Janes Zoltán

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Tudomást szereztem erről a pályázatról, és ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondhassam, mennyire nagyra értékelem Dr.Gali Ida doktornő gyógyító tevékenységét. Első gyermekem születése után, három héttel sajnos ismét kórházi ellátásra szorultam, így a pici és az újdonsült apuka egyedül maradtak otthon. Nagyszülők már nem éltek, és kezdő apaként ez igazi kihívás volt.
A mi drága doktornőnk minden nap megnézte, hogy boldogul az apa a kis jövevénnyel, elmagyarázta hogyan etesse, mire figyeljen és szinte felügyelte, segítette a kezdő szülő apává érését és így én is nyugodtabban koncentrálhattam a gyógyulásra. Tette ezt mind önzetlenül, kérnünk se kellett és azt hiszem elmondhatom, hogy akkor abban a nehéz időszakban, amikor még nekünk felnőtteknek is egy ismeretlen világ ajtaja épp, hogy kinyílt, számíthattunk egy hozzáértő, őszinte, szeretet teljes támogatásra.
Ma már 12 éves a fiam és a mai napig csak jót mondhatok el a mi doktornénikről. Nem csak a gyógyszerek felírásával gyógyít, hanem a betegség lelki okával is mélyen foglalkozó orvost ismerhettem meg benne. A mai napig a nap 24 órájában lehet rá számítani, töretlen az elhivatottsága ami megmutatkozik abban is, hogy ma is folyamatosan képzi magát, hogy minden eszköz és tudás a rendelkezésére álljon a gyógyításhoz. Nem találkoztam még ennyire elhivatott, orvossal, aki úgy gondolja, hogy még mindig van mit tanulnia, s ezt meg is teszi teljes lelkesedéssel, hisz ezzel is segíteni szeretne. Érzik ezt a gyerekek is, hisz a fiam is bizalommal fordul hozzá, tudja, hogy a doktornéni szeretettel gyógyít. Én el sem tudnék mást képzelni erre a címre!

Tisztelettel: Szél Ágnes

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Dr. Gali Ida Doktornővel a kapcsolatom olyan messzire  nyúlik vissza, hogy már nem is emlékszem mikor kezdődött, de talán csak azért, mert még csecsemő voltam.
Komolyra fordítva a szót, szerencsésnek tartom magam, mivel különösebb betegség nélkül telt el a gyermekkorom. Ennek ellenére gyakori látogatója voltam a Doktornő rendelőjének, míg meg nem erősödött az immunrendszerem. Mindig kedvesen, és nagy szakértelemmel fogadott minket anyukámmal, és még arra is fordított időt és energiát, hogy a család többi tagjának egészségi állapotáról érdeklődjön. A vizsgálatok során megnyugtató figyelemmel kísérte végig a panaszaimat - hiába volt sok beteg a váróban-, majd mindig a legmegfelelőbb kezelést választotta ki számomra. A lelkiismeretes gyógyításának hála mire felső tagozatba léptem, már ritkábban voltam beteg.
Ezek az élmények örökre meghatározták az orvosokhoz való viszonyomat, mert a gyermekorvosnak nemcsak a gyógyítás feladata,  hanem a prevencióra való nevelés is. A Doktornő kedvességének köszönhetően, ma nem rándul görcsbe a gyomrom - sok emberrel ellentétben - ha egy orvosi rendelőbe kell belépnem, így nem esik nehezemre például szűrővizsgálatokra eljárni.
Az év praxisa díj Dr. Gali Ida doktornőn történő  odaítélésével, elismerő támogatást kaphat egy olyan gyermekorvos, aki nem csak a testi és lelki bajokat gyógyítja, hanem megalapozza a későbbi orvosokkal való együttműködését is a betegeknek.

Tisztelettel:
Nagypál Anett

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Kezdő könyvelőként ismertem meg a Doktornőt a 90-es évek vége felé, munkakapcsolatunk azóta is tart. Talán azt mondhatom, hogy az évek során barátivá vált ez a kapcsolat. A Doktornő személyében egy empatikus, önzetlen, szeretetre méltó és szeretetet adó embert ismertem meg. Az együttműködésünk során kiderült számomra, hogy a gyermekek iránti szeretete nem csupán a testi gyógyításra korlátozódik, hanem ugyanolyan fontos neki a lelki egészségük is. Sőt a környezetében élő felnőttek lelkiállapotára is nagy figyelmet fordít. Legyen a beteg jómódból való vagy szegényebb család sarja, számára mindenki egyformán fontos.
Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy egy félórás beszélgetés vele: hosszú napokra képes energiával feltölteni bárkit. Egy ilyen vibráló személyiséget írásban nagyon nehéz visszaadni, de aki személyesen ismeri - a csongrádi kistérségben szinte mindenki - tudja, hogy miről beszélek.
Sok éves együttműködésünk alapján tiszta szívvel ajánlom Dr. Gali Ida doktornőt „Az év praxisa díjra« ! Remélem a helyiek szeretete és tisztelete, amely körülveszi a Doktornőt, még sokáig elkíséri a pályáján!

Tisztelettel: Nagy Beáta

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
- Ugye anya, Ida néni adja a szurit? - hallottam reggel a lányomtól..... Mindkét gyermekemmel Dr. Gali Ida gyermekorvoshoz járunk, pedig közel 30 km-t kell megtennünk, de mennénk mi többet is, csak ő kezelje a gyerekeimet! Ida nénivel nagyon jó a kapcsolatunk, de azt gondolom, többen is elmondhatják. A gyerekeimet már 12 éve ő kezeli, és ami a nagyszerű az egészben, hogy minden egyes anyukához, apukához van egy-két jó szava! Amikor lázas, sír, fáj a feje....anyaként nehéz ezekkel a gondokkal megküzdeni, de megnyugtató, hogy Ida néni nem csak a gyermekeknek gyógyír, hanem mindenkor támaszt nyújt a megfáradt szülőknek is
Legyen az bármilyen ünnep, legyen az hétvége vagy éjszaka, tudom, hogy kereshetem, hívhatom...a segítségünkre siet azonnal. Egy olyan remek embert ismerhettem meg a személyében, ami ebben a rohanó világban olyan ritkaságnak számít, mint a közmondásbeli fehér holló. Fáradhatatlan, mindig jókedvű, pozitív és nagyon-nagyon figyelmes. A test mellett mindig a lelket is gyógyítja, hatalmas pozitív energiája szétárad bárhol, ahol megjelenik. Tisztelet, empátia, szeretet, melegség, törődés...nem győzöm felsorolni mindazokat a jelzőket, amelyek megilletik Ida nénit. ....és most egy kicsit el is érzékenyültem, hiszen oly sokszor eszembe jut, hogy miként segített nekünk, és ilyenkor valóban melegség árad el a szívemben.
 Az ember életében a legfontosabb a gyermek, és Ida néni ezt a kincset olyan féltőn, olyan szeretettel óvja, mint maga a kincs lelkes szolgálója. Nem lehetne jobb helyen ez a díj, mint nála, a mi Ida néninknél!
Kedves zsűri! Javaslom az "Év praxisa" címre Dr. Gali Ida gyermekgyógyász főorvos asszonyt, hiszen végre mi is adhatunk neki valamit azért a sok jóért, amit tőle kaptunk!

Tisztelettel: Felföldiné Virág Klára

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
A kapcsolatunk Gali Ida doktornővel közel 35 éves, mert Ő volt  gyermekkoromban is az orvosom, most pedig már a kisfiamat kezeli! Ezalatt a hosszú idő alatt baráti kapcsolat alakult ki közöttünk. Egy rendkívüli Ember, aki nem csak orvosként segít, de baráti ,sőt anyai tanáccsal is ellát szükség esetén. Rendkívüli módon elhivatott, és a leglelkiismeretesebb orvos, akivel valaha találkoztam! Bármikor lehet rá számítani. Tiszta, őszinte, kedves, mély érzésű, szórakoztató, színes egyéniség. Mindannyian nagyon szerencsések vagyunk, hogy Iduka doktornő az orvosunk!
Ezért javaslom Őt az Év Praxisa díjra.

Köszönettel: Kerényi- Mike Márta

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.omron-healthcare.com

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net