Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
Az ajánló beleegyezését a történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Csullag Zsolt / Györe

Tisztelt Zsűri!
,,Az év praxisa a Kárpát-medencében" címmel díjra a DUELLO Gyógyító és Szolgáltató Kft. györei háziorvosi praxist szeretném ajánlani.
Györe egy 670 lakosú kis falu Tolna megyében. Régi háziorvosunk nyugdíjba vonulása után évekig csak helyettesek látták el a falu betegeit. 2011. szeptember 11. óta van ismét háziorvosunk Dr. Csullag Zsolt főorvos személyében. Asszisztense Heim Lívia.
Egyikük sem helyi lakos, mégis mindig elérhetőek. Ehhez felhasználják a digitális technika adta lehetőségeket is, e-mail, facebook stb.
Dr. Csullag Zsolttól bárki, bármikor kérhet és kaphat segítséget - és ezt szó szerint kell érteni. Nem számít, hogy a praxisához tartozó betegről van-e szó, vagy sem, lejárt-e a munkaideje vagy sem.
Tudását, szakmai tapasztalatait, segítőkészségét mindenki élvezheti, aki valamilyen módon kapcsolatba kerül vele. Rendelője előtt mindig hosszú autósorok állnak, mert régi betegeinek jó része ide is követte.
Nagyon jó a kapcsolata a falu lakóival, az önkormányzattal, az iskolával. Szabadidejében is dolgozik a falunkért. Részt vesz rendezvényeinken, ellátja azok orvosi ügyeletét, és segít az egészségügyi témájú feladatok megoldásában.
Ellátja a faluba látogató vendégeket is, ha orvosi segítségre van szükségük. Felvilágosító, tájékoztató munkáját is nagyra becsüljük.
Lelkiismeretes, pontos, segítőkész, állandóan fejleszti tudását, sok továbbképzésen vesz részt. Minden téren igyekszik segíteni az embereknek.
Ha kell házhoz megy, vagy házhoz viszi a recepteket, segít különböző kérvények kitöltésében, megszervezi a a szűrővizsgálatokra való utazást, (pl. mammográfia), ami sajnos kisközségünkből nem is olyan egyszerű feladat.
Megérdemli az elismerést!

Tisztelettel: Filamella Tibor
Györe község polgármestere
7352 Györe, Petőfi S. u. 3.

tovább...

Dr. Csullag Zsolt / Györe

Tisztelt Bíráló Bizottság!
"Az év praxisa a Kárpát-medencében" pályázatra háziorvosunkat, dr. Csullag Zsolt főorvost és asszisztensét, Heim Líviát szeretném javasolni.
Györe kisközség. Mindenki ismert mindenkit. Az emberek sokat beszélgetnek egymással, melynek során az egészségügyben szerzett tapasztalatok gyakran előfordulnak.
A nyugdíjas klub elnökeként sokszor hallom az idős emberek véleményét. Hallok jót is, rosszat is, de családorvosunk megítélésében nagyon egységesek a vélemények: türelmes, barátságos, segítőkész.
Nemcsak a rendelőben érhető el, hanem telefon vagy akár Facebookon is lehet tanácsot kérni tőle.
Akinek szüksége van segítségre, bármikor fordulhat hozzá. Még sohasem küldött el senkit azzal, hogy lejárt a munkaideje, majd keresse meg másnap. Rá mindig számíthatunk. Felkeresi az ágyhoz kötött vagy nehezen járó betegeket. Líviával együtt megszervezik a betegek utazását is különböző szűrővizsgálatokra. Ha kell házhoz viszik a recepteket, de arra is volt példa, hogy kiváltották a gyógyszert annak, aki ezt nem tudta megtenni. Segítenek különböző kérelmek kitöltésében is.
Az emberek tisztelik és nagyra becsülik - akárcsak jómagam - dr. Csullag Zsoltot és asszisztensét Heim Líviát.
Ezért ajánlom ezt a praxist a díjra a magam és nyugdíjas társaim nevében.

Tisztelettel: Punger Tibor
a Györei Nyugdíjas Klub elnöke

tovább...

Dr. Csullag Zsolt / Györe

Tisztelt Bíráló Bizottság!
,,Az év praxisa a Kárpát-medencében" című pályázatra Dr. Csullag Zsolt györei háziorvosi praxisát szeretném ajánlani.
Dicsérhetném a Főorvos Úr széleskörű szakmai tudását, lelkiismeretességét, határtalan munkabírását, türelmét, segítőkészségét, emberségét. Elmondhatnám, hogy hányszor látjuk megállni egy-egy bizonytalanul járó ember mellett, hogy megkérdezze, nincs-e valami problémája, segíthet-e. Sorolhatnám, hogy asszisztensével, Heim Líviával együtt hányszor vitték házhoz a recepteket, vagy mentek ki átkötni egy sebet. Beszélhetnék arról, hogy tanácsait akár e-mailben vagy Facebookon is kérhetjük, esetleg arról, hány órát tölt betegágyak mellett.
Most mégsem ezt szeretném munkája kapcsán kiemelni.
Azt gondolom, gyorsabb gyógyulásunkhoz nem elég csak orvosunk magas szakmai tudása, fontos az is, hogy milyen az orvos-beteg közti kommunikáció szintje, mennyire humánus az orvos-beteg kapcsolat.
Ritkán beszélek problémáimról, ezt most mégis saját történetemen keresztül tudom megvilágítani.
65 éves vagyok. Sajnos volt alkalmam tapasztalatokat szerezni az egészségügyi ellátásban. Gyakran éreztem magam kiszolgáltatottnak, megalázottnak, munkadarabnak, akinek nem lehetnek érzései. Nem szeretném részletezni, de eljutottam odáig, hogy többé nem fordulok orvoshoz. Majd megoldom valahogy egyedül egészségügyi problémáimat is.
Néhány évig működött a dolog, aztán súlyosbodott a helyzet, szakember segítségére volt szükségem. Több napi vívódás után felhívtam Csullag doktort, aki már négy éve volt háziorvos Györében. Eddig sikeresen elkerültem őt is, nem ismertük egymást.
Már felvette a telefont, amikor rájöttem milyen későre jár. Ennek ellenére elmondtam miért keresem, és félve vártam válaszát.
Nem mondta, hogy régen lejárt a munkaideje, nem mondta, hogy előző éjszaka ügyeletes volt és pihennie kellene, nem mondta, hogy forduljak az ügyelethez és azt sem, hogy majd másnap keressem a rendelőjében. ,,Fél órán belül ott vagyok"- válaszolta egyszerűen. Nem helybeli, a 15 km-re lévő Bonyhádról jár hozzánk.
És értek más meglepetések is. A vizsgálat után mindent elmagyarázott, elmondta milyen terápiás lehetőségek vannak, melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak, majd megkérdezte, hogy én mit gondolok ezekről. Nem ,,kinyilatkoztatott", nem volt kioktató. Egy olyan orvossal találkoztam, aki embernek és nem tárgynak tekintett, aki velem akart értem dolgozni. Higgyék el nekem, ez egy betegnek nagyon fontos! Ez már fél gyógyulás! Bár a gyógyításnak erről az oldaláról nem szokás beszélni, a beteg - ritka kivételtől eltekintve - hallgasson, tűrje, hogy úgy beszéljenek róla, mintha ott sem lenne és várja, hogy ,,megjavítsák".
Az eset óta két év telt el, ma már bizalommal fordulok a Főorvos Úrhoz. Még sohasem csalódtam sem szaktudásában, sem emberségében. És ezzel nemcsak én vagyok így a faluban. Egyetértünk abban, örülhetünk, hogy ilyen háziorvosunk van.
Tehát azért ajánlom Dr. Csullag Zsoltot a díjra, mert fontosnak tartja, hogy a beteg szempontjait is figyelembe vegye, közreműködését, akaraterejét is mozgósítsa a gyógyuláshoz, hogy az egész embert gyógyítsa, ne csak a betegségét. És ezt is teszi. Nap, mint nap, önzetlenül.

Tisztelettel: Nyakas Gizella Anna

tovább...

Dr. Cuzic Melinda / Szováta - Erdély

Kedves Bírálók!
Vass Anna Mária vagyok,67 éves,szovátai lakos.
Dr. Cuzic Melinda doktornőt 2017 augusztus közepén ismertem meg,mikor rosszullétem miatt férjem orvos után rohangált. Családorvosunk betegszabadságon volt, így Cuzic doktornőt hívta,aki készséggel,nagyon rövid idő alatt jött is.
Amíg élek érzem a hátamon a simogató kezét,azt , ahogy folyamatosan,együttérzően beszélt hozzám, hogy megnyugtasson,nincs nagy baj. Az a kedvesség,az az odafigyelés,empátia amivel rendelkezik,már gyógyszer. Ahogy adja az erőt,az példaértékű.
Tudja,hogy a beteg mindig kiszolgáltatott helyzetben van. Bizalommal fordulok hozzá ezután is,mert tudom,hogy mindig számíthatok rá. Most Ő a családorvosunk.
Én azt mondom:dr.Cuzic Melindát az Isten is orvosnak,gyógyítónak teremtette !
Köszönöm,hogy megismerhettem.

Vass Anna Mária
Szováta 2018.május 8.

tovább...

Dr. Cuzic Melinda / Szováta - Erdély

Kedves Zsűri!
Örömmel osztom meg véleményemet, Cuzic Melinda, szovátai családorvosunk tevékenységéről.
Korábban olvastam Fekete Árpád nyugalmazott tanár hiteles, nagyszerűen megfogalmazott cikkét (Népújság, 2018.04.05.) amely követni való, valóban egy ˝Kiérdemelt dicséret˝ (idéztem a címet), amit én is csak megerősíteni szeretnék.
Ha beteg a lélek, beteg a test is.. mondják. A doktornő észreveszi a pszichoszomatikus jeleket és ilyen összefüggésben kezel, hogy megtalálja a megfelelő utat a gyógyuláshoz.
Szaktudása, hite, hivatástudata, emberszeretete és sorolhatnám hosszan, minden elismerést, tiszteletet és megbecsülést megérdemel. Gondoljunk arra, hogy milyen világban is élünk?
A doktornő méltó társa asszisztensnője, Veress Hajnal aki minden körülmények között érdemben, nagyon szépen helyt tud állni.
Illesse tehát Cuzic Melinda Családorvosunkat ˝Az év praxisa a Kárpát-Medencében˝ kitüntető elismerés !

Gub Rozalia
nyugalmazott pedagógus

tovább...

Dr. Cuzic Melinda / Szováta - Erdély

Tisztelt zsűri!
Mindenki számára fontos a biztonság és az, hogy szeretteit biztonságban tudja. Nap mint nap azért dolgozunk, hogy előteremtsük a szükséges anyagi javakat ahhoz, hogy biztos otthont és jó életkörülményeket biztosítsunk önmagunk és családunk számára. Azonban bármennyire is törekszünk jól élni, sokszor nem tudunk elkerülni bizonyos betegségeket. Ilyenkor nagyon sokat jelent az, ha van olyan orvosunk, akire számíthatunk a bajban.
Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan háziorvosom van, akihez bármikor bizalommal fordulhatok, egyrészt a szaktudása miatt, másrészt pedig az emberségéért. Dr. Cuzic Melinda családorvos elkötelezettséggel és lelkiismeretesen végzi munkáját, egyike azoknak az orvosoknak, akik nem csak a testet, de a lelket is gyógyítják azáltal, hogy odaadással és szeretettel kezelik a betegeket.
Munkájára nem csupán pácienseként és a szerettei egészségéért aggódó családfőként nézek elismeréssel, hanem Szováta volt polgármestereként is. Önkormányzati vezetőként fontos volt számomra, hogy minél jobb egészségügyi ellátást biztosítsunk a településen. Így önkormányzati kezdeményezéssel és finanszírozással létrehoztuk a helyi kórházat, amely az egész térséget szolgálja. Az önkormányzati képviselő testületben akkoriban sok szó esett az egészségügyi ellátásról. Nem csupán a kórházi tevékenységről, hanem a családorvosi szolgálatról is. Azt tapasztaltam, hogy dr. Cuzic Melinda családorvos és a munkájában őt asszisztensként segítő Veress Hajnal tevékenységéről városszerte egységesen pozitív vélemény alakult ki.
Jó szakembernek tartja mindenki, és megnyerő személyiségének köszönhetően a páciensei nagyon szeretik az orvosnőt.
Dr. Cuzic Melinda nem csak orvosi munkájáért érdemel elismerést, hanem közösségi tevékenységéért is. Már diákként elkezdett dolgozni a marosvásárhelyi Rhéma Alapítványnak, ahol HIV fertőzött gyerekeket és fiatalokat gondoznak, és mind a mai napig önkéntesként segíti az alapítvány munkáját, kezeli az itteni betegeket és részt vesz életük fontos pillanataiban.
Meggyőződésem, hogy Cuzic Melinda egy nagyszerű ember és kiváló orvos, és munkájáért elismerést érdemel, ezért javasolom Őt az ,,Év praxisa a Kárpát-medencében" díjra!

Péter Ferenc

tovább...

Dr. Cuzic Melinda / Szováta - Erdély

Kedves Zsűri!
A nevem Lukács Klára, 80 éves nyugdíjas vagyok. 10 évvel ezelőtt ismertem meg dr. Cuzic Melindát, mikor átvette a nyugdíjba vonuló Soós doktortól a praxisát. Ezalatt az évtized alatt, megbizonyosodtam, hogy nagyon jó kezekbe kerültem. Folyamatosan tapasztalom, hogy Veress Hajnal asszisztensnővel együtt, nagyszerű csapatot alkotnak. Különböző egészségügyi problémáim vannak, ezért havonta látogatom a rendelőt. Minden alkalommal megnyugodva távozom, mivel a doktornő hozzáértése és odafigyelése, mindig a tüneteim enyhítését és a kiváltó okok megkeresését eredményezi.
Volt eset, hogy fájdalmaim miatt, nem tudtam eljutni a rendelőbe. Olyankor is számíthattam a doktornő szakmai hozzáértésére, mert haza jött és itthon vizsgált meg. Azt tapasztaltam, hogy szakmailag nagyon felkészült. Ezt mutatja az is, hogy különböző betegségeim összefüggéseit nagyon jól feltérképezte, és minden alkalommal segít a tudása és odafigyelése által.
Nagy megnyugvással tölt el, hogy a vizsgálatokkor mindig komolyan rám figyel, érzem azt, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon alapos, minden apróságra kiterjed a figyelme, olyasmire is, ami nekem nem tűnik annyira fontosnak. Meg tudom beszélni minden problémámat vele, nyíltsága, közvetlen stílusa megnyugtat.
Nagyon empatikus, beszélgetéseink alkalmával mindig érzem, hogy megpróbálja átérezni a helyzetemet és segíteni próbál. Azzal is nagyon meg vagyok elégedve, hogy a határidőket  mindig betartják és nem kell várakozni a rendelőben. Az egészségügyi rendszer Romániában sajnos nagyon hiányos. Mikor különböző technikai problémák  adódnak  rendelések közben, olyankor is, mindketten az asszisztensnővel megkeresik a megoldást, hogy ez ne okozzon nekem kellemetlenséget.
Bizalommal fordulok hozzá minden alkalommal, egy igazán elhivatott orvos, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy családorvosomnak mondhatom.
Ez a pályázat nagyon jó alkalom számomra, hogy kifejezzem hálámat iránta.

Köszönettel:
Lukács Klára
Vármező

tovább...

Dr. Cuzic Melinda / Szováta - Erdély

Tisztelt Zsűri!
Szeretném jelölni az ,,Az év praxisa a Kárpát -medencében" díjra Dr. Cuzic Melinda szovátai családorvost!
Gyermekünk születése előtt nem sokkal költöztünk össze a férjemmel Szovátán, és adódott a kérdés: ki legyen a családorvosunk? Érdeklődtünk a városban, és mindenki őt javasolta, így felkerestük. Már az első találkozásnál kiderült, hogy mennyire kedves, megnyerő, nyitott személyiség, aki figyel a betegeire.
Miután megszületett a kisbabánk, értesítettük, és házhoz jöttek az asszisztensnőjével, alaposan megvizsgáltak engem is és a babát is, emellett segítőkészek voltak, elláttak tanácsokkal, javaslatokkal, és minden kérdésemre türelmesen válaszoltak. Nagy meglepetésemre, ugyanez történt a szülés utáni második hónapban is, nem sajnálva időt és fáradtságot ismét meglátogattak.
Védőoltások esetén ők telefonálnak, mikor lehet vinni a babát a rendelőbe, és szinte azonnal fogadnak, így nem kell várakoznunk a kicsivel. Védőoltásnál nem csak szimplán beadják az injekciót, hanem mellette magyarázatot is adnak arról, hogy mi a kapott oltás a szerepe, illetve milyen betegségek ellen véd. Minden ilyen találkozásnál megnézik tetőtől-talpig a gyermeket, nyilvántartják a fejlődését.
Anyukaként azt gondolom ennél figyelmesebb orvost nem is kívánhatnék a családom részére, és abban biztos vagyok, hogy én is mindenkinek őt fogom ajánlani!

Tisztelettel,
Szolláth-Máté Csilla

tovább...

Dr. Cuzic Melinda / Szováta - Erdély

Tisztelt Zsűri!
Olvastam a felhívást az év praxisa díjra, és bizonyára sok betegben, páciensben, orvosi vizsgálatra szoruló idős - vagy fiatal rászoruló szenvedőben, felmerült a gondolat, hogy háziorvosáról elismerésként küldjön méltányoló szavakat az elektronikus postán, hisz ezzel tud érdemben a felhívásra válaszolni.
Anélkül, hogy valaki -már eddig bizonyított érdemeit kétségbe vonnám- saját belátásom, tapasztalatom szerint, ki merem jelenteni, hogy csak az töpreng szavazatai, ajánlása elhatározásában, aki nem ismeri a nagyenyedi származású, Marosvásárhelyen végzett, Szovátán családorvosként tevékenykedő dr. Cuzic Melinda általános főorvosnő lelkiismeretes munkáját. Én őt szeretném jelölni az ,,Az év praxisa a Kárpát -medencében" díjra!
Ha a más orvosi körben élő beteg Szovátára költözne, bizonyára, hamar rájönne, hogy olyan általános főorvossal találkozott, aki, nemcsak kedves, hanem szaktudása is van, kitalálja az ápolásra szoruló gondolatát, egyből felfedezi a betegség előidézőjét. Ő az, aki betegeinek ránézésből tudja a nevét, a lakcímét, ismeri szociális helyzetét, szervi gondjait, s bátran ki merem jelenteni, hogy fejből tudja a páciens előző laboratóriumi vizsgálatainak eredményeit is!  Időbeosztása pontos, jól kiszámított, emiatt nem kell órákig várakozni a rendelőben. Ha igény van rá, illetve olyan esetekben, amikor a beteg nem tud besétálni a vizsgálatra, szívesen házhoz megy.
Asszisztensnőjével, Veress Hajnal zetelaki származású főnővérrel, egymással is és a betegeivel is együtt tudnak gondolkodni, megoldani a panaszukat, és a betegségükre gyógyírt találni. A betegek, a velük való beszélgetés után gyógyultan távoznak a rendelőből!
Köszönettel:
Fekete Árpád, nyugalmazott történelemtanár

tovább...

Dr. Cuzic Melinda / Szováta - Erdély

Tisztelt Zsűri!
Kulcsár Zoltán vagyok, Szovátáról, Erdélyből. Cuzic Melinda doktornő a családi orvosom, amióta Szovátán dolgozik. Most nemcsak mint páciens, hanem mint a szovátai rohammentő szolgálat csoportvezetője szeretném Őt ajánlani ,,Az év praxisa a Kárpát- medencében" pályázatra, a magam és munkatársaim nevében is.
Fennállásunk 18 éve alatt együttműködtünk már több családi orvossal is, ugyanis városunkban sok sürgősségi esettel fordulunk hozzájuk. Mondhatjuk, hogy méltán lépett elődje, Soós Béla doktor úr nyomába, akitől a praxist átvette. Ugyanis bármilyen esettel fordultunk hozzá, lelkesen, odaadóan önzetlenül segített a betegeken, még akkor is, ha éppen más családi orvoshoz tartoztak. A betegekhez mindig kedvesen viszonyul, akárcsak asszisztensnője, Veress Hajnal is. Soha nem türelmetlen és nemcsak betegként tekint a páciensre, hanem emberként is, nagy empátiával. Hamar megoldást talál a problémára, felállítva a helyes diagnózist. Őszintén tájékoztatja a betegeket helyzetükről.
Nagyon hálásak vagyunk munkájáért, és ezért ajánljuk Őt erre a díjra.

Köszönettel:
Kulcsár Zoltán
a rohammentő szolgálat csoport vezetője

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net