Pályázatok

Ezeken az oldalakon betegtörténeteket olvashatnak,  az éjjel-nappal, fagyban-hóban  rendelkezésre álló vidéki, vagy éppen határon túli orvosról, aki, ha kell  ott virraszt éjjel rákos betege mellett, és az utolsó pillanatban is fogja kezét. Szívet melengető, olykor torokszorító elbeszélések  sorjáznak itt, életről-halálról, újjászületésről.
Reméljük, hogy  aki ezt a portált olvassa, szintén átnyújt egy emléket háziorvosának, azaz megírja saját történetét! Önnek öt perc, neki egy életre szóló ajándék! Idén is várjuk a páciensek mellé az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok javaslatait 2018. május 10-ig!

Praxis ajánlása

Dr. Nikolits Ilona / Budapest

Kedves Zsűri!
Tények és kollégák, betegek idézetei következnek:
30 éve családorvos a rendelőben, egyes családoknál már a 3. generációt gyógyítja lelkiismeretesen és magas szintű szakmaisággal. A testüket és a lelküket egyaránt. A kórházi orvosok, akikhez beutalja betegeit vizsgálatra minden esetben elmondják a betegnek, hogy "a doktornő pontos diagnózist állított fel, jó volt a gyanúja, megfelelő a gyógyszerezés és ritka már az ilyen beutalóhoz csatolt levél".
Lábtörése után, 79 évesen fekvőgipszben is rendel, vezet és házhoz megy. Mert számítanak rá. Terminális betegeit az utolsó pillanatig otthonában is látogatja, támogatja lelkileg a családtagokat. Nagyon szeretik a betegei, nem akarják elengedni nyugdíjba. Óriási a belgyógyászati tapasztalata. Vérnyomásmérés közben "megsimogatja a beteg kezét", megnyugtatja é "mindent másképp lát már az ember",  így jobb a mért érték is.
Javasoljuk Nikolits doktornőt az elismerésre, megérdemli!

Köszönettel: Kusztus Dénes

tovább...

Dr. Pálmai Tamás István / Békés

Tisztelt Zsűri!
2016.04.15-én feküdtem be a békéscsabai kórházba a szokásos keringésjavító infúzió kezelésre!Ott elmondtam, nagyon nagyon fáj a jobb vállam. A CT nem mutatott ki semmit, több mint 100 kezelést kaptam, melyek mindegyike arra lett volna hívatott, hogy megszűnjenek a fájdalmaim,de csak fokozódtak!  A szakorvosok véleménye szerint ez  a több mint 10 éves cukorbetegségem eredménye,  és csak romlani fog!
A háziorvosom nem hagyta ennyiben, hisz látta, hogy  csak rosszabbodik a helyzetem! Nagyon nehezen de kijárta,  hogy MRI vizsgálaton vehessek részt. Az egyik szakorvosom mondta: még a halálos rákos betegeknek sem tudnak 6 hónapnál hamarabb időpontot adni, nemhogy egy majdnem egészséges embernek! Az MRI  vizsgálat kimutatta az ínszalag szakadást, ezért voltak a nagy fájdalmaim! Nagyon köszönöm a háziorvosomnak a nagyon nagy segítséget, hogy nem hagyott egyedül a bajommal , és még a hálapénzt sem fogadta el!! Emberileg is   mellém állt , és végig kísérte a gyógyulásom folyamatát! Nálam emberségből JELESRE vizsgázott!!Olyan mosolygós terápiát alkalmaz, mely fél gyógyulást eredményez, és mindig ezt teszi, még akkor is ha én vagyok aznap nála a 120-dik beteg!

Köszönöm: Barta István

tovább...

Dr. Pap Mária / Pécs

Tisztelt zsűri!
Dr. Pap Mária házi gyermekorvos évtizedek óta magas szakmai tudással és empátiával látja el a praxisához tartozó gyermeklakosságot. Tekintettel a gyermeklakosság egészségének megőrzésére ennek fontosságát felismerve aktívan részt vesz a különböző gyermekbetegségek prevenciójában. A rendelőjét saját erőből a gyermekellátás sajátos igényeinek megfelelően alakította át.
A fertőző betegségek megelőzése szempontjából döntő védőoltások területén száz százalékosan teljesít. A praxishoz tartozó családok körében tiszteletnek és megbecsülésnek örvend, ami a kialakult jó interaktív kapcsolatnak is köszönhető a szakmai munkán túl.
Ezért Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata javasolja” Az év praxisa a Kárpát-medencében”
elismerő díjra!
Pécs 2018.01.16

Üdvözlettel:
Dr. Páva Zsolt
polgármester

tovább...

Dr. Sojlekova Anna / Kecskemét

Tisztelt Zsűri!
Háziorvosom dr. Sojlekova Anna.  Kezdhetném a rengeteg pozitív és eredményes eset említésével,  hisz jómagam is többféle betegséggel rendelkezem! Fantasztikus, hogy  milyen tudással jön rá  a betegségek okaira, és mindig a  legmegfelelőbb gyógyszereket írja fel!
A betegek határtalan szeretete, tisztelete, nem csak az orvosnő iránt, hanem a két asszisztensnő iránt is érezhető! Ezt csak hosszú, lelkiismeretes munkával lehet kivívni! A buszon,  a piacon, akármilyen orvosi váróban is szóba kerül Sojlekova doktornő és a két segítője-  Kocsis Jánosnét és Sápi Tünde- még az idegenek is, csak pozitív véleményt mondanak,  és pozitív eseteket emlegetnek sok-sok szeretettel, hálával!
Pár szóval úgy foglalnám össze,  hogy az emberség, a betegek érdeke, gyógyulása, a hihetetlen bánásmód, a türelem,  a figyelem és az odaadás jellemzi őket!
Köszönettel: Bognárné Orsolya

tovább...

Dr. Sojlekova Anna / Kecskemét

Dr Sojlekova Anna háziorvosunk már ősidők óta gyógyít, gondoskodik betegeiről!
Lelkiismeretességére jellemző, hogy a szomszédunkban lakott egy idős néni és rendszeresen kijárt hozzá, mert szegény nem tudott menni!
Pedig  akkoriban az utak jellege kifogásolni valót hagyott maga után! Az autók tengelyig süllyedtek, ha mertek erre jönni, de ő vállalva az akadályt jött,  és kezelte a nénit!
Nem egyszer én magam is segítettem a kocsiját kitolni a sárból, mert elakadt, neki meg  igyekeznie kellett a másik tehetetlen beteghez! A mai napig jellemző rá a lelkiismeretesség, az odaadás, a betegek érdeke!
A végzettsége szülész-nőgyógyász, de ő volt az egyedüli, aki felismerte idejekorán, a helyes gyógyszert a betegségemre! Szakorvosi rendelőben, szanatóriumban, akár merre vagyok kezelésen megkérdezik nem egyszer, hogy ki írta fel nekem és elismeréseiket nyilvánítják a háziorvosomnak!
Örömömre szolgál, hogy említést tehetek egy nagyszerű, nagy tudású, sokrétű, orvosról!
Tiszteletem a szervezőknek, hogy megemlíthettem, és javasolhattam a díjra  egy nagyszerű, igazi, nagybetűs ORVOST!
Anna Anonini

tovább...

Dr. Sojlekova Anna / Kecskemét

Tisztelt Szervezők!
Nagyszerű lehetőséget adtak, hogy a beteg és asszisztens, az az orvos és beteg kapcsolatának viszonyát dicsőítsük. Édesanyám és sokak nevében írhatom a kedvenc háziorvosunk Dr. Sojlekova Anna  és segítői : Kocsis Jánosné valamint Sápi Tünde nevét, akik a legnagyobb elismerést érdemlik!
Nem idehaza dolgozom, de ha Édesanyám orvoshoz akar menni szívesen hazajövök és elkísérem. Hogy miért? Mert azt az emberséges bánásmódot a mai világban sehol nem lehet tapasztalni, amit ott átélnek a betegek!Igaz sokan vannak, sokat kell várni, de türelmesen várakoznak a betegek.
Szinte félgyógyulás, ha a DOKTORNŐ foglalkozik velük! Ezt ott hallottam a váróban!
Magas szakmai színvonalú, ugyanakkor a  laikus számára tökéletesen értelmezhető, egyénre szabott tájékoztatást ad. A doktornő pedig folyamatosan tájékozódik a betegek állapotáról, ezért megnyugtató, hogy két szenzációs segítsége van!
A doktornő a legkedvesebb, legempatikusabb orvos akivel valaha találkoztam! Mindent részletesen elmondott, kérdéseimre a lehető legsegítőkészebben felelt. Közvetlensége, őszinte és megnyugtató, stílusát tanítani lehetne.
Az egyik bácsi szomorúan ült! Kijön az asszisztensnő, természetesen körbefogják a betegek és szinte egyszerre mondják a problémáikat, levegőt is alig kap szegény úgy figyel, de mégis észrevette a bácsit , és  a többiek türelmes  meghallgatása után megkérdezte:
- Pista bácsi ennyire fáj a feje?... Ő csak bólintott!
A nővérke bement, aztán nyílt az ajtó és ő hozta a vizet meg a gyógyszert a bácsinak!
Ebből is kitűnik, hogy  ők a betegekért vannak,  és nem fordítva!
Köszönöm, hogy megoszthattam tapasztalatomat, ugyanis ilyen orvos beteg kapcsolatot csak a  tévében  lehet látni! Persze nem Magyarországon!

Tisztelettel:
Szatmár Péter

tovább...

Dr. Soóky Barna / Kővágószőlős

Tisztelt Zsűri!
Dr. Soóky Barnának vegyes körzete van, így a pécsi gyermekklinikai orvosaként többször volt lehetőségem vele együtt dolgozni, az általa küldött beteget megkonzultálni. Mindig nagyon segítőkész, könnyű volt vele a kommunikáció, így akár személyesen, akár telefonon, ha a gyermeknek otthonában még gyógyszeres kezelésre volt szüksége, azt is meg tudtuk beszélni. Nagyon körültekintően végzi a munkáját, ismeri a családokat és nem csak az orvosi részével foglalkozik, hanem a pszichés illetve lehetőség szerint a szociális támogatást is megadja betegeinek, nagyszerű háziorvosnak tartom. Szerintem nagyon megérdemelné ezt a díjat!

Ui: Nem utolsó sorban kitűnő oktató is! ;)
Dr. Hau Lidia

tovább...

Dr. Soóky Barna / Kővágószőlős

Tisztelt Zsűri!
Dr. Soóky Barna a  háziorvosom 2009 óta. Azóta  tapasztalom emberséges, odaadó munkáját,  az emberekkel való  törődését, mindig pozitív hozzáállását , segítőkész problémamegoldó képességét.
Kővágótöttös községben heti két alkalommal rendel:  a betegek számától  függetlenül mindenkire odafigyel,  lelkiismeretesen  meghallgat mindenkit, és az már félsiker, hogy van türelme hozzánk.
Ráadásul  kellő szaktudással végzi hivatását az asszisztensnőjével együtt.
Jó diagnoszta, és jó gyógyító.
A lakosság nevében mondhatom, maximálisan elégedettek vagyunk a háziorvosunkkal dr Soóky Barnával, és asszisztensnőjével Bozó Sándornéval, Gabival.
Ők ketten mindenképpen megérdemlik az elismerést!

Köszönettel: Vizslár Irén

tovább...

Dr. Soóky Barna / Kővágószőlős

Tisztelt Zsűri!
Soóky doktor úr azért különleges háziorvos, mert nagyon nagy beleéléssel minden betegével pontosan annyit foglalkozik, amennyit kell. A sok figyelmet és törődést igénylő betegeknek időt és energiát nem kímélve megadja azt a gondoskodást, amire szükségük van. Ugyanakkor azon betegeknek, akiknek nincs szükségük annyi orvosi figyelemre inkább csak gyors ellenőrzésre/szűrésre/rutin vizsgálatra gyorsan, de mégis maximális hivatástudattal intézi orvosi teendőit.
A betegutak, vizsgálatok szervezésében nagyon segítőkész  pácienseivel,  és a  továbbutalást követően is érdeklődik betegei sorsáról. A doktor úr hatalmas energiával, odaadással és ha kell türelemmel végzi munkáját, sok munkája ellenére a betegei soha nem érzik, hogy terhére lennének.
Javasoljuk az elismerésre!

Csernus Katalin

tovább...

Dr. Soóky Barna / Kővágószőlős

Tisztelt Zsűri!
Én egy kicsi faluból írok, mely a Mecsek lábánál fekszik. Nagyon fontosnak tartom,hogy egy orvos legyen jó szakember, de legyen jó pedagógus is, és szeresse amit csinál! Nos büszkén állíthatom, hogy Barna ilyen becsületes Ember! Három gyermekem van, és talán mindenki tudja, hogy a gyerekek félnek az orvostól, de Barna bácsihoz inkább szeretnek menni a gyerkőcök, mert érzik, hogy jó kezekben vannak! Milán Fiam aki idén lesz öt éves kifejezetten szereti, és a Doktor Úr \"Kolléga Úrnak\" hívja mert tudja mennyire érdekli a fiamat a gyógyítás, és minden alkalommal el is magyarázza neki, mi fog történni.
Ami talán kuriózumnak számít, hogy még a szurinál,amit Milán \"szúnyogcsípésnek\" hív nem sír, mert Barna bácsi ügyes, és nem is fáj.
Azt gondolom ezek után, ha valaki akkor Dr.Soóky Barna megérdemeli az év háziorvos díjat, annál is inkább, mert körülbelül  3000 ember tartozik a körzetébe!

Üdvözlettel: Hegedüs Zsolt
Cserkút

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net