Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Bújdosó Erzsébet / Tarnóc - Kárpátalja

A tarnóci egészségügyi rendelő közvetlenül a családorvosi körzetek létrehozásakor az első fecskék egyike volt. Palágykomoróc – Kisszelmenc a palágykomoróci, Bátfa – Palló – Gálocs a bátfai, míg Sislóc – Tarnóc – Botfalva a tarnóci körlethez került.
„– Nagy a körzetünk, ezerkilencszázkilencvennyolc fő – mondja Bujdosó Erzsébet, a rendelő vezetője, aki huszonnégy éve teljesít itt szolgálatot. – Háromszázkilenc tizennégy, húsz egy év alatti, hatvanhárom tinédzser.
A helyi lakosság körében a vírusos felső légúti, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik a listát. Négyszázhatvannégy hipertóniást tartanak jelenleg nyilván, akiknek a fele él a gyógyszervásárlási kedvezményekkel.
Évente egy-három új daganatos esetet diagnosztizál a családorvos, elsősorban szájüregi rákot. Az emlő elváltozásai visszahúzódtak, hetente egyszer nőgyó­gyász érkezik a településre, aki komolyan veszi a szűrőmunkát, tudjuk meg.
– Itt születtem, itt nőttem fel a körzetben, jóformán mindenkit ismerek. Úgy érzem, bizalommal vannak irántam a helyi lakosok. Nyolc éve dolgozom családorvosként, de tizenhat évig gyermekorvosként praktizáltam, így az általam egykor csecsemőként gondozottak ma már szintén édesanyák vagy édesapák és fenntartás nélkül fordulnak segítségért hozzám. Ebből kifolyólag csekély azok aránya, akiket év közben ne látnék legalább egyszer – magyarázza Bujdosó Erzsébet, akinek három nővér segíti a munkáját.
Az óvodával egy épületet „bérlő” intézmény műszaki felszereltsége nem sok kívánnivalót hagy maga után. 2008-ban gyakorlatilag teljesen ellátták, csupán egy laboratóriumra lenne szükségük. Számos társuktól eltérően még saját járművel is rendelkeznek. Két éve viszont, mióta nincs fűtés az épületben – a gázóra meghibásodása miatt többezres tartozás halmozódott fel, s a szolgáltató elzárta a gázcsapot –, igencsak kellemetlenül telnek a munkanapok a hideg hónapokban. A hét helyiséget képtelenek felmelegíteni, a hősugárzók pedig akkora terhelést jelentenek a villanyvezetékeknek, hogy az napjában többször is kicsapja a biztosítékot. Az óvodásokat emiatt már második éve két hónap szabadságra is „ítélik”. Az egészségügyisek viszont nem mondhatják a betegeknek, hogy majd jöjjenek vissza tavasszal. A járási egészségügyi osztály ígéretet tett rá, hogy új vezetékeket szerelnek be, ám ez egye­lőre még folyamatban van. „

A fentiek alapján javasoljuk Bujdosó doktornőt a díjra!
A Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége

tovább...

Dr. Buzdogány Tímea / Nádudvar

Tisztelt zsűri!
Dr. Buzdogány Tímea a legjobb háziorvos, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy ő az én orvosom. Nagyon sokáig beteg voltam,mivel nagyon gyenge az immunrendszerem, így elkaptam a fertőzést.2016. december 31.-én 40 fokos lázzal feküdtem otthon.
Később pedig az influenzát is elkaptam, sajnos kialakultak a szövődmények is.  Végig mellettem volt a doktornő, annyira kedves, segítőkész volt : nagyon hálás vagyok neki. Kórházba is bekerültem,  de ő mindvégig mellettem volt, felhívott, meglátogatott.
 A kedves, biztató szavak nagyon sokat segítettek abban, hogy felépülhessek. Nagyon nagyon jó orvos, mindig alaposan megvizsgál, mindig hamar meggyógyulok azoktól a gyógyszerektől, amiket  ír nekem. Nagyon ért az orvosláshoz, gyógyításhoz, és a betegekhez is. Mindenki csak dicséri. Sokáig azt hittem ,hogy nem fogok tudni meggyógyulni,  de doktornőnek köszönhetően sikerült.
Azzal zárom, amivel kezdtem: Dr. Buzdogány Tímea doktornő a világ legjobb háziorvosa.
Nélküle én nem  lehetnék most itt.

Hálával: Szűcs Erzsébet

tovább...

Dr. Cseke Gábor Tamás / Budaörs

Tisztelt Zsűri!
A doktor úrhoz járok a kezdetek óta, mióta átvette édesapjától praxisát , és a háziorvosi
rendelést.
Édesanyám nem itt lakik, hanem a 11.kerületben,de hála  az égnek átvette őt a doktor úr.
Idős hölgyről volt szó, sajnos sokszor járt orvoshoz, egyszer nagyon rosszul volt, kihívtam hozzá
a doktor urat,aki szinte azonnal jött, holott nem Budaörsön lakott.
Egy percen belül megállapította,hogy szerinte hasnyálmirigy gyulladás lehet, azonnali kórházi
beszállítást javasolt.
A Kútvölgyi kórházba vittük, ahol ugyanezt a diagnózist állapították meg, azzal a megjegyzéssel,
hogy az édesanyámat az utolsó órában hozták be,mivel ez a betegség idős egyénnél halállal
is végződhet.
Azóta számomra Dr.Cseke Gábor a legjobb háziorvos,diagnoszta,aki édesanyámat megmentette
a haláltól, csak a végtelen köszönetemet,hálámat tudom felé tolmácsolni.
Természetesen javaslom a díjra!

Köszönettel: Floredan Zsuzsanna

tovább...

Dr. Czalbert Halsi János / Acsa

Tisztelt Zsűri!
Dr. Czalbert Halsi János édesapámnak volt háziorvosa. Apukám  rákos beteg volt. A doktor úr mindig megmondta, mit, hogyan csináljunk, és teljesen úgy történtek a dolgok,  ahogyan előre jelezte,  hiszen hatalmas szakmai tudással rendelkezik!
Képes volt a szabadidejét is feláldozni , és meglátogatni édesapámat akár kétszer is naponta,  ha úgy ítélte meg az állapotát, pedig édesapámék Gödön éltek. A doktor úr soha nem fogadott el hálapénzt sem! Csodálom az emberségét és hozzáállását a hivatásához!
Dr. Czalbert Halsi János önzetlen , csodálatos orvos!
Javaslom” Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjra!

Köszönettel.: Gazsó Csilla

tovább...

Dr. Dalnoki Jenő / Pécs

Tisztelt Zsűri!
Az én történetem nem mostanában kezdődött.2002 tavaszán volt egy tüdőgyulladásom, amit lábon hordtam ki. Augusztusban magas lázzal mentem a doktor úrhoz,azonnal átszólt orvosi rendelőbe, hogy csináljanak egy tüdő röntgent. Megtörtént , egy tenyérnyi gyulladást mutatott a felvétel. Szigorú fekvést és gyógyszeres kúrát rendelt,megkért,hogy a dohányzást lehetőleg ne folytassam. Tíz nap múlva visszamentem,hogy jól vagyok , és szeretnék dolgozni. Megkért, hogy  csináltassak egy tüdőröntgen felvételt,  és jöjjek vissza azzal! A felvételen 5 cm. nagyságú gyulladás volt. Rábeszélt, hogy még ne menjek vissza dolgozni, viszont menjek el a tüdőgondozóba,  ő már bejelentett,  mert neki nem tetszik ez a gyulladás.
A tüdőgondozóban vizsgálat , gyógyszerek és beutaló CT vizsgálatra Érdeklődésére tájékoztattam a doktor urat a vizsgálatokról..Határozottan megkért ,hogy ha  a CT eredményét megkapom,  mindegy hány óra,mutassam meg neki! Ez este 7 óra volt ,pont lent volt a garázsban mondta hogy menjünk be a lakásába . Én mondtam, hogy nem akarunk zavarni! Megnézte az eredményemet,  és azt mondta,valószínű. daganatom van. Mondtam veszek cigarettát és rágyújtok. Az istenért azt ne tegyem! De várjak egy kicsit , mert telefonál egy tüdősebésznek,  és pontosítanak.  Beszélgetésük után tájékoztatott a doktor úr,hogy másnap a tüdőgondozóból beutalnak a tüdőszanatóriumba ismét  egy vizsgálatra. Másnap megtükröztek-  ez egy keddi napon volt- mondták,hogy eredményért pénteken menjek, mert csütörtökön ül össze a team. Pénteken közölték , hogy sajnos nem tudnak eredményt mondani , mert a kivett szövetminta el volt halva , ezért hétfőn újra megtükröznek. Még egy hét,  és amikor meglett az eredményem,  közölte tüdőgyógyász doktor úr,hogy beigazolódott amire gyanakodtak,tüdődaganatom van és meg fognak műteni. Műtét után két nappal a  rendelés után meglátogatott a doktor úr , és biztatott , hogy meg fogok gyógyulni,csak ne adjam fel a gyógyulás reményét!  Közölte, hogy  bármikor számíthatok a segítségére!
Mikor hazaengedtek a műtét után,  otthon  is meglátogatott, de sohasem fogadutt el semmit sem!
Kedvességével , biztatásával,hitével közösen:  majdnem tizenöt éve nyerésre állunk a rákkal szemben, hiszen már 15 éve műtöttek!
Rendelője modern,  klímás és Erodium Orvosi Betegirányító Rendszerrel  ellátott,asszisztensei  kedvesek..Ezért javaslom az év praxisa díjra  páciens társaim nevében is!

Tisztelettel:  Hajdu Károly és családja

tovább...

Dr. Darcsi Ildikó / Formos - Kárpátalja

Tisztelt Bizottság!
Fornoson egy tető alatt van a postai kirendeltség, az önkormányzat hivatala és a felcserközpont. Az utóbbi ugyan nem egy korszerűen felszerelt intézmény, a helyiségben tisztaság és rend fogadja a betérőt. Darcsi Ildikó, a rendelő megbízott vezetője huszonkét éve teljesít szolgálatot a munkácsi járási településen. Ezernégyszázötvennégy lakos egészségügyi gondját-baját igyekszik orvosolni, de mivel eredeti szakmája szerint szülésznő, a szomszédos Dercenből is felkeresik a lányok, asszonyok.
A faluban két friss tüdőbajos és tizenegy nyilvántartott kezelt beteg van. Egyre több a pollenallergia a környéken, emiatt többen utaznak kezelésre az aknaszlatinai allergológiai kórházba. Az onkológiai rendellenességek mintha visszahúzódtak volna, csupán egy méhelváltozás, a férfiaknál prosztata- és bőrrákos esetről tudnak. A komolyabb problémákkal a derceni családorvost keresik fel a páciensek, a súlyos eseteket Munkácson látják el.
Háromszázötvenhárom tizennyolc éven aluli fiatal áll Ildikó nyilvántartásában. Az itt élők elsősorban szívpanaszokkal, magas vérnyomással, cukorbetegséggel keresik fel. A településen harminchárom diabéteszes él, közülük nyolcan inzulinra szorulnak. Jóval többen, közel kétszázan szenvednek hipertóniában. Nem könnyű a felcsernek, mert egyedül van. Négy évvel ezelőtt nyugdíjba ment az egyik kollégája, aki helyett kapott egy másikat. Ő viszont most szülési szabadságon van. Így egyedül látja el a fornosiakat, akik sokszor az éjszaka közepén is felverik álmából.
http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=22242
Javasoljuk „Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjra!

A Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége

tovább...

Dr. Darvai László / Ostoros

Tisztelt Zsűri!
A családunk háziorvosa Dr. Darvai László. Nem csak orvosi szaktudásával, hanem lelki támogatásával is számtalanszor nyújtott már segítséget nekünk, legyen szó egy-egy gyermekbetegségről, egyszerű nátháról, lázról, akár vérző sérülésről, vagy sajnos halálos betegségről.
Minden körülmények között higgadtan, nyugodtan, türelmesen végzi munkáját. Érthetően elmagyarázza a jelentkező betegséget és a mielőbbi meggyógyulás érdekében annak megoldását is. Megtalálja a közös hangot ugyanúgy egy kisgyermekkel, mint az aggódó édesanyával. Ismeri a páciensei életkörülményeit, kórelőzményeit, mindezek tudatában alapos vizsgálatokat végez, a legmegfelelőbb helyre irányít további kivizsgálások végett,  és nyomon követi a gyógyulási folyamatot.
Családunkban már kétszer történt tragédia daganatos betegség miatt. Korábban elvesztettünk egy szerető nagypapát,  tavaly egy csodálatos édesapát. Elhivatott háziorvosunknak köszönhetően nem távol tőlünk egy kórházi szobában, egyedül hunytak el, hanem segítségével: szeretteinket a saját otthonukban ápolhattuk az utolsó percekig.
Két éven át kezelte, folyamatosan figyelemmel kísérte tüdőrákban szenvedő édesapánk mindennapjait. A kezdetektől az utolsó pillanatig mellettünk állt. Eljött hozzánk, személyesen tájékoztatott bennünket a diagnózisról, a jelenlegi orvostudomány által számunkra is elérhető és alkalmazható kezelésekről, a fájdalomcsillapítás módjáról, a kórral történő együttélés miatti változások elfogadásáról. Lelki támasza volt édesapánknak, mindennapos ápolását biztosító édesanyánknak és nekünk, a gyermekeknek is. Felkészített bennünket a betegség várható folyamatára, az állapotváltozásra, így nem ért váratlanul egy-egy újabb tünet megjelenése és kezelése.
Minden olyan orvostechnikai eszközzel felszerelte a hálószobát, ami az édesapánk utolsó napjainak megérdemelt kényelmét biztosította. A nap bármely szakában hívhattuk telefonon a felmerült problémánkkal, mindig segített. Ha nem tudott azonnal eljönni hozzánk, szóban elmagyarázta a megérkezéséig tartó teendőinket. Nem hagyott magunkra édesapánk utolsó éjszakáján sem. Gyertyát gyújtott, jelenlétével biztosította a nyugodt hátteret számunkra az elbúcsúzás pillanataiban is.
Csodálatra méltó ember, aki elhivatottan dolgozik, fáradhatatlan a munkájában, folyamatosan képzi magát és utánajár minden megválaszolatlan kérdésnek. Nem csak a betegek, hanem a hozzátartozók lelki fájdalmának enyhítésében is jelentős szerepet vállal. Minden segítségnyújtás számára természetes, nekünk pedig biztonságot jelentő ajándék. Viszonzást el nem várva, önzetlenül, szakmailag elhivatottan végzi feladatát éjjel-nappal.
Hálás vagyok támogatásáért, ezért munkája elismeréseként jelölöm az Év praxisa díjra.

Ostoros, 2017. április 24.
Tisztelettel: Kisari Barbara

tovább...

Dr. Darvai László / Ostoros

Tisztelt Kiíró, Tisztelt Zsűri!
Ostoros Községi Önkormányzat képviselő-testületének jelöltje a díjra Dr. Darvai László háziorvos. 1968. 02. 26-án született Egerben, felesége Kádár Katalin, gyermekei Péter (22), Veronika (20), Júlia (19) és Zsuzsanna (11). Általános iskolába Borsodivánkán járt, majd Egerben, a Dobó István Gimnáziumban folytatta tanulmányait. 1988-1994 között a Debreceni Orvostudományi Egyetem, Általános Orvosi karán végzett. 1999-ben belgyógyász szakorvos, 2004-ben Háziorvosi szakorvos vizsgát tett.
A Darvai családban nem volt orvos, a gimnáziumi elhatározás után és egy év műtőssegédi munka megerősítő ereje folytán:  Darvai László cum laude végezte el az egyetemet.
A Debreceni Klinikán több állásajánlattal várták volna, de idős szülei és beteg bátyja közelsége miatt a egri kórházban kezdte el a pályafutását a II. Belgyógyászaton, Bak Géza főorvos tanítványaként.
2000. év óta Ostoros Község Háziorvosa. A praxist elődjétől, Dr.Papp Győzőtől vette át. Ő lett így az első magyar háziorvos, aki a praxisjoghoz vásárlás útján jutott. A banki praxishitel kidolgozásában is tevékenyen  vett rész, mert a törvény életbelépésekor halt meg elődje, Papp doktor.

Bízva a Tisztelt Zsűri pozitív elbírálásában , mellékelten küldjük az orvos-beteg kapcsolatokról szóló történeteket.

2017. április 21.

Tisztelettel:
Böjt László
polgármester

tovább...

Dr. Darvai László / Ostoros

Tisztelt Zsűri!
8 évvel ezelőtt ismertem meg Dr. Darvai Lászlót, amikor jegyzőként a településre kerültem. Először szakmai kapcsolatunk volt, bár inkább én profitáltam abból, hogy nagyon jól ismerte, és ismeri a helyi emberek körülményeit, élethelyzetét. Mindig csodáltam, mennyire szívén viseli az idősek, a rászorulók sorsát, és kiemelt figyelmet fordít a gyermekek és fiatalok problémáira, egészségi állapotára is. Kapcsolatba kerültünk foglalkozás-egészségügyi tevékenysége során is, mivel ő végzi a köz-foglalkoztatotti állomány munkaalkalmassági vizsgálatait. Sokszor volt támaszom magánemberként is, hiszen nem volt könnyű más megyéből érkezve, ismeretlenül beilleszkednem a helyi közösségbe. Jó humora, közvetlen egyénisége mindig vidámságot sugároz, és meleg életszeretete sokszor átsegített a nehézségeken.
Mint orvos, nagy szakmai gyakorlatra tett szert a belgyógyászati és sürgősségi osztályon végzett, valamint mentőorvosi tevékenysége során, melyet jelenleg is, háziorvosi munkája mellett lát el.
Munkája során mindig nyugodt és türelmes, teljesen függetlenül attól, hogy milyenek a körülmények. Hitvallása szerint a lelki problémák okozzák a testi problémákat, ezért különös gondot fordít a betegek lelki támogatására. Egy időszakban a rendelőjében lehetővé tette pszichológus rendelését, hogy a rászorulók egy helyen kezeltethessék testüket-lelküket. Jelenleg pedig pszichoterapeutaként képezi magát, hogy közvetlenül segíthessen betegeinek. Mindig nyitott az új ismeretekre, munkájában fáradhatatlan és segítőkész. Kiváló felkészültségén kívül személyiségét is beleadja a gyógyításba. A háziorvosi munka természetes részének tartja olyan programok szervezését, amelyen nemcsak páciensei, hanem bárki részt vehet. Előadásaiban a személyes életvezetés fontosságát, az egészséges életmód népszerűsítését, a súlyos betegek családban való gondozásának erősítését helyezi előtérbe.
Rendkívül jól működő rendszert alakított ki két asszisztensével, amely keretében rövid idő alatt, várakozás nélkül elintézheti a dolgát, aki nem feltétlenül személyesen szeretne az orvossal találkozni. Mindhárman több alkalommal segítettek, idős és asztmás édesanyám ambuláns ellátásában, aki innen 60 kilométernyi távolságra lakott, és egészségi állapota miatt alkalmanként több hónapra is a támogatásomra szorult. Először ennek kapcsán volt módom megtapasztalni, hogyan is működik jól összehangolt rendszerük, hogyan segítik az asszisztensek az orvos munkáját akár telefonon, akár személyesen egyszerűbb vagy orvost nem feltétlenül igénylő problémák esetén. Egyszerűen, a beteg számára is érthetően elmagyarázzák a helyzetet és a lehetőségeket és mindezt kedvesen, segítőkészen teszik. Igazi családorvosi szolgálatot működtetnek és jól példázzák, hogy ez a rendszer az egészségügyi ellátás egyik fontos tartópillére lehet. A családorvos és az asszisztencia sokoldalú megelőző-gyógyító munkát végez, bizalommal lehet hozzájuk fordulni egészségügyi kérdésekkel. Folyamatosan gondot fordítanak a rendelő modernizálására, barátságosabbá tételére, hogy a betegek a lehetőségekhez képest kellemesebben érezzék magukat, akkor is, ha a váróban ,,már egy tűt sem lehetne leejteni".

Három évvel ezelőtt fordult az élethelyzetem, rosszindulatú emlőrákot diagnosztizáltak nálam. A diagnózist követően orvosom segítségével három napon belül a legjobb kezekben találtam magam. Gondoskodása azóta is tart, segítségéért soha nem vár ellenszolgáltatást. 52 éves koromig egy EKG-n sem kellett részt vennem, ez azóta teljesen megváltozott. Egyik pillanatról a másikra meg kellett ismerkednem a hazai egészségügyi rendszerrel , és egészen más szemmel értékelem.
Sajnos párhuzamosan a saját betegségemmel tüdőrákot diagnosztizáltak egy közvetlen kollégámnál is, akivel egymást erősítve és támogatva csináltuk végig a kezeléseket, de őt nem kímélte a sors. Darvai doktor kiemelt figyelmet fordított arra, hogy egyikünk se vonjon le a másik eredményeiből, állapotából saját magára nézve következtetéseket. Mindig hangsúlyozta, hogy minden betegség és minden szervezet más.
E néhány évben mindig volt ideje néhány biztató szóra, de akkor is jelez, ha úgy ítéli meg, hogy időnként kevesebb időt fordítok munkám miatt az egészségemre. Szerinte kaptam még egy esélyt az élettől, és rajtam múlik, hogy ezzel milyen módon tudok élni.
Jó érzés látni és érezni, ahogy folyamatosan a betegek mellett áll és figyel. Nemcsak a beteg egészségi állapotára figyel, hanem komplexen a személyiségére is. Mindig rugalmas a megoldások keresésében, jó kapcsolatrendszere van szakorvosokkal, jól ismeri az ellátórendszer lehetőségeit. Már nem lepődnek meg az ostorosi lakosok, amikor a miskolci megyei kórház mentőhelikoptere leszáll az ostorosi általános iskola sportpályáján, hogy doktor úr kezdeményezésére éppen valakinek az  életét megkíséreljék megmenteni.
Számomra ő lett a nagybetűs HÁZIORVOS, aki nemcsak az én legkedvesebb doktorom. A betegei szeretik, és szájról szájra terjed a jó híre de nemcsak a betegek körében. Kollégái ugyanilyen pozitívan nyilatkoznak szakmai tudásáról, elhivatottságáról.
Most már a saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy mindent a legjobb tudása szerint csinál. Nála jobb, lelkiismeretesebb orvossal még nem találkoztam, áldom a napot, amikor megismertem.

Vasas Ágostonné

tovább...

Dr. Darvai László / Ostoros

Tisztelt Zsűri!
Az én Orvosom a legjobb Háziorvos!
Bartók Miklósné novaji lakos vagyok. Én és a családom tulajdonképpen "megörököltük" a háziorvosunkat. Dr. Darvai Lászlót, aki 2000-ben vette meg a praxist- első  volt Magyarországon- az elődje örököseitől.
Én az elődjével is meg voltam elégedve, hasonlóképpen a szüleim is. Édesanyám 2004-ben lett fekvő beteg-  Alzheimer kór, Crohn betegség, krónikus magas vérnyomás-  szív -és- koszorú ér problémákkal. Ezen időponttól, 2015-ben bekövetkezett haláláig teljesen magatehetetlen volt, gyakorlatilag kommunikáció nélkül. Ebből adódóan kórházi gyógyítását kivéve, ami néhány alkalommal rövid ideig tartott,  otthonában csak orvosi felügyelet mellett tudtuk ápolni. Darvai doktor édesanyám idős kora ellenére is, szakszerű kezelést biztosított az ápolásánál, amelyet minden esetben meleg szívvel és meleg szeretettel végzett. Sokszor fél éjszakákat ült édesanyám ágya mellett , aki  ennek köszönhetően jutott túl a kritikus helyzeteken. Mivel állandó felügyeletet igényelt, hárman ápoltuk édesanyámat felváltva, de sokszor közösen is. Édesapám (amíg a betegsége ebben nem gátolta), húgom és én. Az ápolásban a doktor úr utasításait követtük.
Itt szeretném megemlíteni Darvai doktor asszisztenseit,  akik az orvos utasításait követve nagyon lelki ismeretesen végzeték nem mindennapi munkájukat.
Ezen közös és szakszerű munka eredménye volt,hogy ilyen körülmények között , de körünkben élhetett még 11 évet Édesanyám.  Élete utolsó 4 hónapjában orvosunk felügyelete mellett orr -szondán keresztül tápláltuk. Jellemző, hogy a doktor úr  halálos ágya mellett is ott volt, de akkor már nagy tudása, és gondos kezelése sem volt elég az életbetartáshoz,de jelenlétével és kedves szavaival enyhítette fájdalmunkat.
Édesapámat még régebben kezelte több súlyos betegséggel, és életének utolsó 4 évében Ő is szinte naponta igényelte az orvosi felügyeletet , melyet megkapott háziorvosunktól.
Édesanyám 82 évet élt, édesapám 86 évet élt , 2015-ben  egymás után vesztettük el Őket. Csak ilyen orvosi segítséggel adhattunk vissza valamit abból a szeretetből,  amit gyermekeiknek adtak felnevelésünkkor és egész életükben.
Én is több betegséggel küszködök évek óta, melyek kezelésében gyakran támaszkodom Dr. Darvai László gyógyítására, ezért gyakran megfordulok rendelőjében. Minden esetben sok a beteg, és várni kell , mert betegeit alaposan megvizsgálja erről személyes tapasztalatom is van.
Megpróbáltam a legkevesebb érzelmet belevinni ebbe az  írásomba, de amíg élek hálával gondolok  DR. DARVAI LÁSZLÓRA,  nem csak szakmai tudása,  hanem embersége és hívatástudata miatt is.

Köszönettel:
Bartók Miklósné

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.omron-healthcare.com

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net