Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Egy Békés megyei kistelepülés, Pusztaföldvár háziorvosát: Dr. Fodor Zsuzsanna adjunktusnőt ajánlom az Önök szíves figyelmébe.
2014-ben felkérésre elvállalta a három szakvizsgával rendelkező doktornő, hogy az elöregedő és egyre fogyó lakossággal rendelkező kistelepülésre eljön gyógyítani. Úgy jött ide, hogy gyakorlatilag senkit nem ismert közülünk. Azóta eltelt 3 év és jelentős megbecsülést vívott ki magának a lakosság körében: mindenki tiszteli és becsüli.
Értünk, betegekért ez alatt a rövid idő alatt is sok újítást vezetett be, melyről ilyen kis falu lakói még álmodni sem mernek. Mindezek mellett az én konkrét példám leírásával is szeretném figyelmükbe ajánlani dr. Fodor Zsuzsanna személyét.
Amikor enyhe szédüléssel felkerestem a rendelőt, azonnal alapos kivizsgálásnak vetett alá. Rövid idő alatt megállapította, hogy a pulzusom 34-re leesett. Azonnali infúzió (mert, hogy erre is van lehetőség) és vénás injekció beadása után nem késlekedett, hanem mentőt hívott és az Orosházi Kórház kardiológiai intenzív osztályára kerültem. Az ott eltöltött egy hét alatt a doktornő meglátogatott, az engem kezelő főorvos asszonnyal folyamatosan konzultált az állapotomról.
Csak hálával tartozom a doktornőnek, amiért lelkiismeretes és odaadó munkája révén, minden túlzás nélkül, megmentette az életemet.
AZ ÉN SZEMEMBEN MINDENKÉPPEN Ő KAPJA MEG AZ ÉV PRAXISA ELISMERÉST. Ezt javaslom Önöknek is.

Köszönöm Doktornő!
Dr. Baranyainé Lantos Erika

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!
Dr. Fodor Zsuzsanna pusztaföldvári háziorvos személyét azért ajánlom az Önök szíves figyelmébe, mert szakmailag és emberileg kimagasló értékekkel rendelkezik. A betegekkel türelemmel. megértéssel foglalkozik, ha az orvostudomány bármely részét érintő problémával keressük meg, jóindulattal tanácsot ad és segítséget nyújt a mielőbbi gyógyulás érdekében.
Rendelője a XXI. század legkorszerűbb technológiájával működik ezen a kis településen. A doktornőnél valóban 8 órakor kezdődik a rendelés, és alaposan meg is vizsgálja a betegeket.
Nem sajnálja az időt a lelki problémák átbeszélésére sem.
A lefoglalt rendelési időpontban megnyílik az ajtó a betegek előtt és virágos, tiszta környezetben vár bennünket.

Tisztelettel:Mackó Klára

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt zsűri!
Nagy változást hozott Pusztaföldvár lakosainak életébe, amikor 2014-ben új háziorvost kapott Dr. Fodor Zsuzsa személyében.
Békés megyében egyetlen olyan háziorvos van, aki a rendelőjében bevezette a modern betegirányító rendszert (bár még nagy településeken sem nagyon találkozni a beléptető rendszerrel, az országban 20 helyen található). A rendelőben megszűnt a várakozás, ha a beteg rendelkezik Erodium kártyával, otthonról be tud jelentkezni vizsgálatra vagy az asszisztensnőhöz, ennek hiányában a rendelőben kihelyezett terminálon keresztül regisztrálhatjuk magunkat. A rendelési idő alatt a váróteremben egészséggel kapcsolatos filmek peregnek a tv monitorán.
A váróteremből bejutva a vizsgálóba kedves, virágos tér fogad bennünket, betegeket. A kisgyerekek kedvéért játékokat rakott ki a doktornő. Ünnepnapokon, pl. mikuláskor kis apró ajándékkal kedveskedik a kicsi betegeinek. Olyan orvos, aki lelkiismeretesen minden betegét MEGVIZSGÁLJA.
Olyan új szolgáltatásokat vezetett be Fodor Zsuzsa, olyan vizsgálatokat végez el a rendelőben, melyeket, eddig csak a városba utazással tudtunk elvégeztetni szakrendelés keretén belül. Így időt és utazást tudunk megspórolni.
Az adjunktusnő nem csak a rendelőben szolgálja a betegeket, bekapcsolódott a település közéletébe is. 2016. május hónapban a művelődési ház és a doktornő közösen szervezett jótékonysági bállal záródó egészség hetet, ahol olyan neves előadók voltak, mint például Dr. Csabai Zsolt PhD. A bál bevételéből infúziós széket terveztünk venni. Fodor Zsuzsa vezetésével a közös összefogás olyan jól sikerült, hogy az infúziós szék mellé a várótermi kényelmetlen padokat kényelmes székek váltották fel, és a nyári melegekre gondolva a váróterembe légkondicionáló készülék került. Természetesen ez mind értünk, a betegek érdekében történt.
2017. májusában szintén lesz egészséghét, ahol több betegséget érintő előadás sorozatot szervezett a doktornő. A báli bevételből az orvosi rendelő parkolója lesz korszerűsítve.

Köszönjük, hogy értünk dolgozik!
Laduver Márta

tovább...

Dr. Fodor Zsuzsanna / Pusztaföldvár

Tisztelt Zsűri!

Szeretettel ajánlom figyelmükbe Dr. Fodor Zsuzsanna neurológus-háziorvos elhivatott munkáját.
Dr. Fodor Zsuzsanna néhány évvel ezelőtt vállalta el Pusztaföldváron a háziorvosi praxist. (Biztos vagyok benne, hogy a Tisztelt Zsűrinek nem kell elmagyarázni, hogy önmagában már az is miért becsülendő, hogy egy jól képzett doktornő elvállalt egy kb. 1600 fős Békés megyei településen egy háziorvosi praxist...)
Dr. Fodor Zsuzsanna doktornő a munkáját nagy szeretettel, empátiával, elhivatottsággal végzi a lakosság széles körének megelégedettségére.
Munkája során már most sok-sok újítást vezetett be, amely egyértelműen javította az ellátás színvonalát és ezzel jelentősen nőtt a betegek, lakosság (merthogy nemcsak az éppen betegeket, hanem a teljes lakosságot fontosnak érzi, lásd később!) biztonságérzete.
Bevezetésre került az elektronikus betegirányító rendszer. Még nagyvárosokban is ritkaság az ilyen típusú szolgáltatás. (Interneten vagy a váróteremben a TAJ megadásával könnyen lehet időpontot foglalni, ezzel elkerülhető a várakozás).
A helyi művelődési házzal karöltve egészségvédő hetet szervezett (egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, szaktekintélyek részvételével), ami egy jótékonysági bállal zárult.
A bál bevételéből fejlesztették a rendelő eszközállományát (infúziós szék, légkondicionáló berendezés stb.).
Önkormányzati és civil kezdeményezésre indult ugyan, de a Doktornő azonnal bekapcsolódott abba az akcióba, amelynek eredményeként - szintén jelentős közadakozásból - defibrillátor készülékre tett szert a település. Több százan vettek részt újraélesztési tanfolyamon, jelentősen növelve ezzel a lakosság biztonságérzetét.
Jelenleg is folyamatban van egy pályázat, amelynek elnyerése esetén a Doktornő jelentősen korszerűsítené a pusztaföldvári egészségházat.
Rendelés közben mindig empatikus, szeretettel fordul betegeihez. Igazi háziorvosként nemcsak az éppen akkutan jelentkező probléma okait tárja fel, hanem próbál képet kapni betegei általános egészségi állapotáról (rendszeresen ellenőrzi az őt felkeresők vércukorszintjét például).
A fentiekből is megállapítható, hogy Dr. Fodor Zsuzsanna azt a hozzáállást testesíti meg, amely nemcsak gyógyít, hanem prevencióra is hangsúlyt helyez, életmódot formál, tanácsokat ad. Ő a nagybetűs HÁZIORVOS! Mindezt a falusi emberek iránti mély tisztelettel és türelemmel teszi.

A fentiek alapján egyértelműen kiérdemli az ÉV PRAXISA címet, ezért szeretettel ajánlom figyelmükbe.

László Jenő Csaba

tovább...

Dr. Forgó Klára / Hajdúsámson

Tisztelt Zsűri!
Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hogy ajánlhatom a kedvenc doktornőmet: Dr. Forgó Klára
háziorvost. A doktornőt attól a naptól ismerem, ahogy elkezdett rendelni Hajdúsámsonban. A testi gyógyítás mellett a lélek ápolására is nagy hangsúlyt fektet. A gyászban vigasztalt, betegségben
bátorított és bátorít jelenleg is, az örömben együtt örült és örül velem. A rendelési időn kívül is, bárhol találkozunk üzletben, utcán ...... meghallgat, tanácsot ad. Ő egy igazi HÁZIORVOS, nemcsak a rendelési időben, hanem a nap 24 órájában Orvos. Bármikor, bármilyen helyzetben számíthatok rá!

Tisztelettel: Hajduné Nagy Ibolya

tovább...

Dr. Forgó Klára / Hajdúsámson

Tisztelt Zsűri!
Hol is kezdjük a történetet?  23-éve dolgozunk a doktornővel. Praxisunk elég nagy,  2950 betegünk van,napi átlagi 100-as beteglétszámmal,járványos időszakban a 160 fő is felkeres bennünket! Nap mint nap szemtanúi vagyunk lelkiismeretes munkájának. Nem csak a betegek testi tüneteinek gyógyítása fontos számára,  hanem a lelki és szociális problémáik megoldását is szem előtt tartja. Számára a rendelési idő nem ér véget a rendelőben ellátott betegekkel, akkor kezdődik a gyakran estig tartó területi munkája. Sajnos elég sok daganatos beteg van a praxisban,  akiket rendszeresen,vagy napi szinten látogat és erőt, hitet igyekszik beléjük önteni.
Ezen felül  az idős betegek látogatása is nagyon fontos a számára,  hiszen  a 90-100év közötti betegeink különösen igénylik azt a gondoskodást, amit ő nyújt feléjük. Nem egy esetben fordult elő, hogy az intézményből kikerült félrediagnosztizált beteg pontos diagnózisát Forgó doktornő állította fel,ezzel életét mentette meg. Számtalan példát tudnánk sorolni,hogy közvetve vagy közvetlenül a gyors beavatkozásának köszönhetően életeket mentett. Munkája során gyakran ütközik nehézségekbe, de ennek ellenére elhivatottsága töretlen.
Felénk való viszonya nem csak kollegiális,  bármikor fordulhatunk hozzá minden helyzetben bizalommal. Sorolhatnánk még hosszasan,de Hajdúsámson lakosai tudnák elmesélni emberfeletti
munkáját. Bízunk abban hogy az év praxisa pályázatát 30év körzeti orvosi munkásságával elnyeri .Ezt nem csak az asszisztencia látja így, hanem több száz beteg nevében beszélhetünk.

Köszönettel:  Pistai Józsefné és Szabó Veronika asszisztensek

tovább...

Dr. Forgó Klára / Hajdúsámson

Tisztelt zsűri!
2005-ben vastagbéldaganatot diagnosztizáltak nálam. Végig csináltam mindent, amit kellett- műtét kemoterápia, de ha doktornő nem önt belém lelket : én már nem lennék, és nem írnék Önöknek!  Hálás köszönet neki az odaadó,  együttérző munkájáért, személyiségéért!
Újabb dráma, férjemnél 2012-ben ugyanígy vastagbéldaganat diagnózis, műtét , kemoterápia! Ő sajnos 2 év küzdelem után elhunyt,de ezt a két évet is Klára doktornőnek köszönhetjük!
Hálás köszönet mindenért! És javaslom a kitüntető díjra!

Egy hálás betege

tovább...

Dr. Forgó Klára / Hajdúsámson

Tisztelt Zsűri!
A mi kedves doktornőnk Dr. Forgó Klára 1990-től gyógyítja, kezeli a 3. sz. háziorvosi körzet lakóit Hajdúsámsonban. Mint a körzet lakója , és mint önkormányzati képviselő ajánlom őt az "Év praxisa a Kárpát-medencében" díjra.
Klárika doktornő a Hajdúsámsonban töltött 27 év alatt nem csak gyógyszereket írt fel, hanem a szó nemes értelmében gyógyító, megelőző és lelki gondozó munkát végez.
A körzete minden lakóját, de szinte az egész város lakosságát ismeri az időstől a fiatalig egyaránt.
Akik megjelennek rendelőjében, azokkal nem csak kizárólag a betegség gyógyításáról esik szó, hanem hanem hasznos tanácsokkal látja el a hozzá fordulókat a mindennapi problémák kezelésével kapcsolatban is. Együttérez a családokkal örömükben és bajaikban is. Legyen az egy kisbaba születése, egy házasságkötés, egy új lakás vásárlása, érettségiző gyerek továbbtanulása, egy haláleset, vagy bármilyen más családi esemény.
Személyes tapasztalatomat is szeretném Önökkel megosztani. A 16 éve ágyhoz kötött édesanyámat rendszeresen látogatja, elbeszélget vele. Bizalmi légkört teremtett kettőjük között, mentális egészségi állapotát erősíti. Kedves szavaival, simogatásával erőt ad neki az élni akaráshoz, a további küzdelemhez. Tudom, hogy más idős betegeihez is hasonlóan viszonyul, amiért nagyon hálásak vagyunk neki mindnyájan.

Tisztelettel:
Dandé Lászlóné
Hajdúsámson

tovább...

Dr. Fulga Erzsébet / Nagybereg - Ukrajna

Tisztelt Zsűri!
Ukrajnában, Kárpátalján, azon belül Beregszászban élünk. Három gyermekünket neveljük feleségemmel. A legidősebb, 10 éves Anna nevű gyermekünkkel végigjártuk a "szülők iskoláját", így a többinél, Mártonnál és Lucánál már nem estünk pánikba, ha netán a gyermek beteg lett. Abban, hogy higgadt szülőként meg tudjunk maradni még akkor is, ha látszólag nagy volt a baj sokat segített Fulga Erzsébet gyermekorvosnő, aki már nyugdíjas, de Nagyberegi házában magánrendelésen indig fogadott, és  telefonon keresztül minden alkalommal, most már több, mint 7 éve segíti a gyermekeink gyógyulását. Számomra azért fontos egy szakmailag és emberileg jó gyermekorvos, mert elsősorban az aggódó szülőket tudja higgadtságra inteni, és így azok nem reagálják túl a betegséget. Az alkalmazott gyógymódok is majdnem minden esetben rövid idő alatt eredményt hoztak nálunk. Mostanra már a megelőzésre, az egészségesebb életmódra tesszük a hangsúlyt, és hálás szívvel gondolunk Erzsike nénire. Isten éltesse még sokáig!

Kurmay Sándor!

tovább...

Dr. Gaál Géza / Beregszász - Ukrajna

Tisztelt Zsűri!
A mi háziorvosunk egy rendkívüli ember...mindenki nagyon szereti Beregszászban. Azon túl, hogy gyógyítja testi bajainkat, lelki bajainkkal is foglalkozik. Ez egy nagy csoda,hogy a mi gazdasági és háborús körülményeink között Ő még erre is képes. Az elmúlt évben 16 orvos települt ki Beregszászból külföldre, Ő maradt..
 Nagyon nagy szükségünk lenne arra,hogy sokáig megmaradjon nekünk,mert már alig van magyar orvos Beregszászban. Szabadnapjain ő látja el az Öregek Otthonának lakóit,gyógyszereket vásárol nekik. Ő látja el,a beregszászi külképviselet dolgozóit.
Amikor rákbeteg apukámat otthon ápoltuk, mindig segített, és tartotta bennünk a lelket. Amikor a megyei kórházban félrekezeltek, helyrehozott.  Bármikor felhívhatom telefonon. Ismeri a külföldi gyógyszereket. Amikor a lányom Amerikában volt és beteg lett,  az interneten keresztül gyógyította.
Nagyon szeretném, ha megkapná a  megtisztelő díjat, mert ahhoz,hogy itt maradjon,  neki is szüksége van elismerésre!

Tisztelettel:Jakab Eleonóra

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.omron-healthcare.com

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net