Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
Az ajánló beleegyezését a történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Bertalan Ildikó / Budapest

Dr. Bertalan Ildikó évtizedek óta lelkiismeretesen látja el körzete betegeit, alapos, körültekintő, minden szempontból kiváló szakember és nagyszerű ember! Betegeit alapos vizsgálat után részletesen tájékoztatja a helyzetről, a kúra fontosságáról, türelmesen válaszol a kérdésekre és csak ezek után ír fel gyógyszert. Nagyon jó diagnoszta: ezt mind a mentősök, mind pedig a kórházi szakemberek egyértelműen elismerték. Orvosként nem csak a tünetekkel törődik, hanem az egész emberre figyel: az egész embert gyógyítja.
Történetünk nem egyedi, hasonlóan járt és jár el valamennyi betegével. Férjemet 7 éven keresztül kezelte és kísérte súlyos betegsége különböző szakaszaiban. Ő volt az, aki a pontos diagnózist felállította, pedig korábban számos szakorvos is vizsgálta és próbálta a tüneteket kezelni. Bertalan doktornő a probléma okát derítette ki!
Figyelemmel kísérte állapotát a különböző kórházi kezelések ideje alatt is: számos kiegészítő eljárást, a mindennapi életet megkönnyítő módokat javasolt, hogy a betegséggel járó fájdalmakat és kényelmetlenségeket csökkenteni lehessen. Bravúros módon tudta a gyógyszerek optimális kombinációját kialakítani úgy, hogy a beteg közérzete javulhasson. A legfőbb jó azonban az volt, ahogyan tárgyilagosan, mégis emberséges módon tájékoztatta betegét az állapotáról, a lehetséges gyógymódokról, mindig biztatva és bátorítva őt. Emberséges, empatikus hozzáállása meghatározta családunk életét is, bizakodni és reménykedni tudtunk.
A doktornő asszisztense, Nagy Lászlóné is teljes összhangban, nagyon lelkiismeretesen dolgozik együtt a doktornővel. Még a reménytelennek tűnő esetekben is maximális figyelemmel, szakszerűen és természetes kedvességgel látja el a betegeket.
Sohasem tapasztaltam, egyikük részéről sem, sietséget, fásultságot, mechanikus, automatikus reakciókat, megoldásokat.
Ezért javaslom dr. Bertalan Ildikó és asszisztensét Nagy Lászlónét az "Év praxisa a Kárpát- medencében 2018" díjra.
Szomszédaim, ismerőseim nevében is  teszem ezt, akiknek nincs számítógépe.  Szmuda Jánosné, id. és ifj.Simon Árpád és családjuk, Simon László és sok más hálás ember is így gondolja.

Tisztelettel: Herczeg Ildikó

tovább...

Dr. Bodrogi Attila / Budapest

Kedves Zsűri!
Dr. Bodrogi Attila háziorvost azért javaslom az év praxisa díjra, mert tevékenysége nemcsak orvosi, hanem emberi szempontból is kiemelkedő, munkáját rendkívül magas színvonalon végzi.
Véleményem igazolására egy esetet szeretnék részletesen leírni.
2014. április 21-én  ez egy húsvét hétfői nap volt-  rendkívül rossz közérzettel ébredtem, szédültem és semmit nem tudtam enni. Miután néhány óra alatt tovább romlott az állapotom, felhívtam telefonon a háziorvost, és elmondtam, mi a helyzet. Még délelőtt kijött és megvizsgált. Azt mondta be kell menni kórházba. Saját kocsijával bevitt az Uzsoki utcai, (ügyeletes) kórházba és elmondta az ügyeletes orvosnak, hogy mit tapasztalt. Ott megvizsgáltak, majd az alábbi diagnózist állapították meg:átmeneti agyi iszkémiás attak (TIA)
Végig várta a teljes vizsgálatot.
Néhány hetes kezelés után a teljesen meggyógyultam.
Szerintem, a szakszerű kórházi ellátás mellett, lelkiismeretes, a kötelező elvárást messze túlhaladó gondossága jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy maradandó sérülést nem szenvedtem.

Köszönöm:
Vágási János

tovább...

Dr. Borovszky Tamás / Celldömölk

Tisztelt Bíráló Bizottság!
Celldömölk városa a Dunántúlon, Vas megyében a Kemenesháton található kellemesen élhető kisváros, itt praktizál és gyógyít Dr. Borovszky Tamás háziorvos, belgyógyász szakorvos, a szakmához értő és szerető asszisztenciájával.
Az év praxisa a a Kárpát -medencében díjra  nagy tisztelettel és szeretettel ajánlom Dr. Borovszky Tamást.Tudom, hogy rajta kívül még nagyon sok nagyszerű, nagy szakmai tudású, empatikus és lelkiismeretes házi orvos praktizál kis hazánkban, és a határainkon túl is, akik valamennyien megérdemelnék ezt a kitüntető, kimagasló címet, de számunkra Ő a legkiválóbb, a kiválóak között.
A történetem banális: kb. 8 éve egy tavaszi napon a kerti munkák közben valami megszúrt, vagy megcsípett, ami után erőteljesen elkezdtem püffedni (kezeim, arcom). Az akkori házi orvosom elérhetetlen volt, autóba ültünk, irány az ügyelet,ami napközben, rendelési időben nem működik.
Csütörtöki nap lévén déltől csak ebben a praxisban volt rendelés, ahová 1/2 1-kor érkeztünk, a doktor úr azonnal megállapította a diagnózist, injekciót kaptam, fél órai megfigyelés után azt mondta a doktor úr, hogy aggódtunk magáért Imre. Ekkor beszéltük meg, hogy elvállalja a további gyógykezelésünket (a feleségemét is).
A megbeszélt időpontban megjelentünk, mindkettőnk egészségügyi állapotát felmérte, majd elküldött pár szűrővizsgálatra. A szűrővizsgálat eredménye kimutatta az addig nem ismert szívproblémámat, ér és keringési problémákat illetve, hogy vérhígítót is szednem kell rendszeresen.
Ez csak egyetlen példa, de ezenkívül még számtalan esetet tudnék említeni, mivel 70 éves vagyok, sajnos rengeteg szervi megbetegedéssel és problémával (mankóval járok), rendszeres orvosi felügyeletre van szükségem. A feleségem súlyos egészségügyi problémáit ezen az oldalon nem részletezem, (sajnos daganatos megbetegedéssel küzd) de elhihetik, hogy a rendelőben mindig a kellő odafigyelésben és kezelésben részesül Ő is.
Mi sem szerettünk orvoshoz menni, de mióta Ő a háziorvosunk nyugodtabbak vagyunk, ha a rendelőbe kell mennünk,(akkor is, ha baj van) mert mérhetetlen bizalmat,érzünk a doktor úr iránt, nagyra értékeljük a szakmai tudását.
Tapasztalatom szerint a doktor úr minden betegével nagyon empatikus, alapos, és humánus a probléma mielőbbi megoldására törekszik, nála a munkaidő nem ér véget a rendelési idő végével, mindig a beteg az első. Sokszor fordul elő, hogy a rendelő tele van betegekkel, a rendelésen türelemmel végighallgatja a beteget, alaposan megvizsgálja az embert, hiába várnak odakinn nagyon sokan rá. A kinn várakozók tudják, hogy ők is hasonló alapos vizsgálatban és meghallgattatásban részesülnek. Semmi nem kerüli el a figyelmét, ha valamit el akartam bagatellizálni, visszakérdezett, s ha úgy látta azt mondta: járjunk ennek a végére Imre!
A doktor úr meg tudja tartani a higgadtságát, és nyugalmát,sőt,(egy-egy ironikus megjegyzése oldott hangulatot teremt) számára már a következő belépő beteg a fontos és Ő ugyanolyan megnyugtatóan fogadja mint ez előtte lévőt...és kezdődik az aznapi sokadik diagnózis felállítása.
Dr. Borovszky Tamás háziorvosunk egyben belgyógyász szakorvos, aktívan részt vesz a városunk által szervezett egészség programban is.
A teljesség igénye nélkül: pl. 2017.05.19. a cukorbetegség és annak megelőzése érdekében városunkban az ,,Együtt a diabétesz ellen" című program a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épületében tartott előadást dr. Borovszky Tamás és dr. Várbíró Mária. Vizsgálatok, állapotfelmérések kezdődtek a művelődési központ aulájában, ahol többek között vércukorszint, vérnyomásmérés történt, továbbá lehetőség volt dopplervizsgálatra való elő jegyzésre is.
A véleményem végén  büszkén dicsekszem  a Dr. Borovszky Tamásnak adományozott kitüntető címekkel.
Íme:
- A Vas Népe (megyei újság) több hónapon keresztül kérte az olvasók véleményét,:ki a Hónap legjobb orvosa és a Hónap legjobb ápolója, az Emberséggel az egészségért! című programjához.
2012. november hónapban az olvasói szavazatok alapján a Hónap orvosa harmadik helyezettje címet dr. Borovszky Tamás nyerte el. Mind a hónap orvosára, mind a hónap ápolójára több ezer szavazat érkezett. Sokan szerettek volna a szavazatuk alapján köszönetet nyilvánítani azoknak, akik segítettek nekik a bajban.
-Államalapító Szent István király ünnepe alkalmából Celldömölk város 2014.08.25-én kitüntetésben részesítette Semmelweis-nap alkalmából Dr. Borovszky Tamás háziorvost.

Magas színvonalon végzi a munkáját, a hivatásának él, emberileg-szakmailag elkötelezett gyógyító.
Ha valaki akkor Ő megérdemli az Év Praxisa a Kárpátmedencében 2018 évi díját.

Gaál Imre és felesége
Celldömölk

tovább...

Dr. Bújdosó Erzsébet / Tarnóc - Kárpátalja

A tarnóci egészségügyi rendelő közvetlenül a családorvosi körzetek létrehozásakor az első fecskék egyike volt. Palágykomoróc – Kisszelmenc a palágykomoróci, Bátfa – Palló – Gálocs a bátfai, míg Sislóc – Tarnóc – Botfalva a tarnóci körlethez került.
„– Nagy a körzetünk, ezerkilencszázkilencvennyolc fő – mondja Bujdosó Erzsébet, a rendelő vezetője, aki huszonnégy éve teljesít itt szolgálatot. – Háromszázkilenc tizennégy, húsz egy év alatti, hatvanhárom tinédzser.
A helyi lakosság körében a vírusos felső légúti, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik a listát. Négyszázhatvannégy hipertóniást tartanak jelenleg nyilván, akiknek a fele él a gyógyszervásárlási kedvezményekkel.
Évente egy-három új daganatos esetet diagnosztizál a családorvos, elsősorban szájüregi rákot. Az emlő elváltozásai visszahúzódtak, hetente egyszer nőgyó­gyász érkezik a településre, aki komolyan veszi a szűrőmunkát, tudjuk meg.
– Itt születtem, itt nőttem fel a körzetben, jóformán mindenkit ismerek. Úgy érzem, bizalommal vannak irántam a helyi lakosok. Nyolc éve dolgozom családorvosként, de tizenhat évig gyermekorvosként praktizáltam, így az általam egykor csecsemőként gondozottak ma már szintén édesanyák vagy édesapák és fenntartás nélkül fordulnak segítségért hozzám. Ebből kifolyólag csekély azok aránya, akiket év közben ne látnék legalább egyszer – magyarázza Bujdosó Erzsébet, akinek három nővér segíti a munkáját.
Az óvodával egy épületet „bérlő” intézmény műszaki felszereltsége nem sok kívánnivalót hagy maga után. 2008-ban gyakorlatilag teljesen ellátták, csupán egy laboratóriumra lenne szükségük. Számos társuktól eltérően még saját járművel is rendelkeznek. Két éve viszont, mióta nincs fűtés az épületben – a gázóra meghibásodása miatt többezres tartozás halmozódott fel, s a szolgáltató elzárta a gázcsapot –, igencsak kellemetlenül telnek a munkanapok a hideg hónapokban. A hét helyiséget képtelenek felmelegíteni, a hősugárzók pedig akkora terhelést jelentenek a villanyvezetékeknek, hogy az napjában többször is kicsapja a biztosítékot. Az óvodásokat emiatt már második éve két hónap szabadságra is „ítélik”. Az egészségügyisek viszont nem mondhatják a betegeknek, hogy majd jöjjenek vissza tavasszal. A járási egészségügyi osztály ígéretet tett rá, hogy új vezetékeket szerelnek be, ám ez egye­lőre még folyamatban van. „
A fentiek alapján javasoljuk Bujdosó doktornőt a díjra!

A Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége

tovább...

Dr. Bujdosó Erzsébet / Tarnóc - Kárpátalja

Kedves Bíráló Bizottság!
Bujdosó Erzsébet gyermekorvosként kezdte tevékenységét 1992-ben a a Bátfai Körzeti Rendelőben. Az egészségügyi reform során 2007-ben létrejött UngtarnóciCsaládorvosi Rendelő vezető orvosa lett. Több kollégájával - ápolónőkkel, védőnővel - látják el három falu lakosainak - Sislóc, Tarnóc , Botfalva - egészségügyi problémáit. A területen ez több mint kétezer embert jelent. Bujdosó Erzsébet praxisának kezdete óta lelkiismeretesen végzi orvosi hivatását. A betegekkel való foglalkozása idején az''embert'' helyezi előtérbe.
A diagnózis felállításában, a gyógyításban magas szintű szakmai tudásról tesz bizonyságot. A gyerekek egészségügyi ellátását különösen a szívén viseli, hisz gyermekorvosként kezdte a pályáját. Nem csak a családorvosi rendelőben fogad a hét minden napján, hanem ő maga is felkeresi az esetleg ágyhoz kötött betegeket. Teszi ezt hétvégén, ünnepek idején is rááldozva saját szabadidejét, vagy akár éjszaka is, ha bárkinek szüksége van otthonában orvosi ellátásra. Tapasztalatom szerint mind a magyar ajkú, mind az ukrán ajkú lakosság meg van elégedve Erzsike orvosi tevékenységével. Ő még az az orvos, aki a hippokratészi eskü minden szavát érti, érzi és aszerint is cselekszik. Az emberek tisztelik és nagyra becsülik személyét. Ezt én magam is így gondolom.

Köszönettel: a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

tovább...

Dr. Bujdosó Erzsébet / Tarnóc - Kárpátalja

Tisztelt zsűri!
Dr. Bujdosó Erzsébet az ungtarnóci családorvosi rendelő vezetője. A rendelő a Sislóci Középiskola szomszédságában van. Dr. Bujdosó Erzsébet kiemelt figyelmet nyújt az iskolában dolgozó tanároknak és az itt tanuló gyerekeknek. Nem volt rá példa, hogy amikor az iskola dolgozói orvosi segítségért fordultak, ne segített volna tanácsaival, hozzáértésével.
Az iskolában tanuló gyerekek, függetlenül attól, hogy hol laknak, bizalommal fordulhatnak hozzá  kisebb-nagyobb egészségügyi problémáikkal. Erzsike teljes odaadással és szakértelemmel végzi munkáját. Az iskolában felvilágosító munkát végez különböző témakörökben. Minden iskolai rendezvényen orvosi ügyeletet biztosít, függetlenül a lebonyolítás időpontjától.
Ő a nagybetűs orvos számunkra. Megértő, segítőkész, ezert a tanárok és diákok megbecsülik.
Munkáját odaadóan és becsülettel végzi.

Tisztelettel: Medve Andrea, a Sislóci Középiskola tanára

tovább...

Dr. Bujdosó Erzsébet / Tarnóc - Kárpátalja

Tisztelt Zsűri!
Dr. Bujdosó Erzsébet az ungtarnóci családorvosi rendelő kiváló vezetője. Név szerint ismeri Ungtarnóc, Sislóc és Botfalva lakosait. Az itt élők gyakran fordulnak hozzá egészségügyi problémáikkal a nap bármely órájában. Mindig segítőkész, nagy szakértelemmel, odaadóan végzi munkáját.
Jó tanácsokkal szolgál, ha szakorvosra van szükségünk. Biztató szavait, odafigyelését hálásan fogadják falvaink idősebb lakosai.
Jó szervező, ambiciózus vezető,aki arra törekszik, hogy felújításra kerüljön a rendelő. Járási képviselőként közbenjárt a családorvosi rendelőnk megújítása érdekében. Meghitt, rendezett körülmények között fogadja pácienseit.
Szereti a családját, s igencsak jól egyensúlyban tartja karrierjét és a magánéletét. Aktívan részt vesz a sislóci római katolikus egyházközség munkájában.
Energikus, elszánt, megfontolt és bölcs embernek ismerjük. Ő istentől megáldott orvos, aki hivatását kiválóan teljesíti. Mindnyájunk számára példakép! Igazi megtiszteltetés az ismerősének és páciensének lenni!

Köszönettel:
Majoros Mónika ugtarnóci képviselő,
a doktornő páciense

tovább...

Dr. Bujdosó Erzsébet / Tarnóc - Kárpátalja

Tisztelt zsűri!
Dr. Bujdosó Erzsébet, az Ungtarnóci család-orvosi rendelő vezetője, egy olyan önfeláldozó, másokért szívét-lelkét odaadó személyiség, akit más közösségek könnyen megirigyelhetnének tőlünk.
A doktornő önfeláldozó, magát nem kímélő magatartását számomra és családom számára akkor mutatta meg, amikor egy orvosi beavatkozás miatt, erős és nagy mennyiségű antibiotikumot kellett szednem. Az orvosság hatására mérgezést kaptam és persze mikor történhet az ilyesmi? Természetesen hétvégén és munkaidő után! Miután telefonáltunk, szinte azonnal a segítségemre sietett és addig maradt mellettem, fél éjjelen át, míg jobban nem lettem. Az önfeláldozása nem csak abban nyilvánult meg, hogy félretette otthoni dolgait és szabadidejét, hanem abban is, hogy ő is erős fájdalmakkal küzdött közben. Pár nappal esetem előtt, vele is történt egy kisebb baleset, amikor is egy rossz lépés miatt háttal kiesett egy busz ajtaján. Elmondása alapján egész nap szörnyen fájt a hátgerince és alig várta a munkaidő végét!
Milyen lélek és erő lakozik egy ilyen emberben? Aki minden problémáját félretéve, saját magát nem kímélve, hálát ezért nem várva, tud segíteni másokon!
Tisztelt zsűri, Dr. Bújdosó Erzsébet egy páratlan családorvos, akit tisztelnek és szeretnek betegei!

Tisztelettel: Mitro-Balázs Janka,
egy hálás páciens.

tovább...

Dr. Csépán Emőke Theodora / Szováta - Erdély

Kedves Zsűri!
Dr. Csépán Emőke Theodora gyermekgyógyász Angliában vállalt munkát szakmájában, mégis hazatelepedett végül: Erdélybe. Marosvásárhelyről jár ki nap mint nap Szovátára (60x2 km), és számomra meglepő alapossággal, türelemmel és szeretettel vizsgál ki minden gyermeket.
Jómagam a szovátai Szent József Gyermekotthon önkénteseként vittem hozzá roma gyermekeket, kisebb-nagyobb problémákkal. A vizsgálatok során tett észrevételei, pozitív hozzáállása számomra is erőt adott további munkámhoz. Egy esetben, amikor kórházi kivizsgálást javasolt, felajánlotta a gyermek szállítását a marosvásárhelyi kórházba, ezzel könnyítve munkánkat. Sőt, mindehhez még egy állatkerti kirándulást is felajánlott a gyermek számára. Foglalkozásomat, számos költözésemet tekintve több orvoshoz volt már szerencsém, mégis első helyen őt tartom érdemesnek a jelölésre.

Köszönöm Doktornő!
Tóth László

tovább...

Dr. Csordás Ildikó / Balassagyarmat

Kedves Szervezők!
Az orvostudományt hivatásukul választó emberekben ösztönösen megbízunk. Feltételezzük, hogy a hippokratészi esküben foglaltak nem csak szavak halmazát jelentik számukra, hanem egyfajta belső meggyőződéssel is párosulnak. Bízunk ebben, hiszen ha betegségben szenvedünk, csak ezektől az emberektől várhatunk segítséget. Ők pedig legjobb tudásuk szerint látják el betegeiket, legyen szükségük oltásra, sebeik bekötözésére vagy akár magas lázuk kezelésére.
 A tudás, amit hosszú évek kemény munkája során sajátítanak el, jobbá teheti napjainkat életünk alkonyán, segíthet kezelni a mindennapi stressz miatt kialakult pszichoszomatikus problémáinkat, megvédheti gyermekeinket a különféle kórokozók fenyegetésétől, és segíthet abban, hogy boldogan élhessük meg a születés csodáját.
Csodálatos hivatás az övék, amit vétek lenne egyszerű szakmának, munkának degradálni. A megszerzett szakértelem nagy kincs, azonban igazán kiteljesedni csak abban az esetben tud, ha tapasztalattal, nyíltsággal és őszinte gondoskodással, szeretettel párosul. Szeretettel felénk az elesett, beteg, idős rászorulók felé. Dr. Csordás Ildikó is ilyen gyógyító, nem csak a test panaszait kezeli, hanem a lélek sérülésein is igyekszik enyhíteni. Ez az ő története legalább annyira, mint hőn szeretett nagymamámé.
Nagymamám - Özv. Fábián Istvánné - 1934. június 23-án született Hollókő kis falujában. Kezdetben földműveléssel foglalkozott, majd varrónő lett, később pedig családot alapított nagypapám oldalán. Két gyermeknek adott életet, egy fiúnak, Istvánnak és egy lánynak - édesanyámnak - Évának. Egész életében keményen dolgozott, hogy biztosítani tudja gyermekeinek, majd később unokáinak azt a hátteret és az a biztonságos közeget, aminek megteremtésére csak egy igazi anya képes. Mindig úgy hittem, hogy központi szerepet tölt be a tágabb családban, jelenléte, biztató vagy éppen rosszalló szavai segítették a család többi tagját, hogy jobbakká, értékes emberré válhassunk. Ezért is sújtott le mindannyiunkat a hír, hogy daganatot diagnosztizáltak nála, amelynek következtében 2014 márciusában műtéti beavatkozásra is sor került. Az operáció szerencsére sikeres volt, sebei - a korához képest - rendben gyógyultak. Gyermekei rengeteg időt töltöttek vele, segítették, ahol, és amikor szüksége volt rá. Sajnos azonban észrevettek egy aggasztó jelet is. Nagymamám viselkedése megváltozott.
A régen rá jellemző központi szereplőből a háttérben meghúzódó idős asszonnyá vált. A folyamat pedig bár lassú volt mégis megállíthatatlannak tűnt. 2017 második felében édesanyám aggodalmát többekkel is megosztotta és - mivel egy betegségnek köszönhetően már jobban is ismerte háziorvosunkat - végül Dr. Csordás Ildikóhoz fordult segítségért. Mesélt neki az életuntságról, a zavartságról, visszahúzódó magatartásról, mindenről, ami a műtétet követően vált igazán jellemzővé. Ekkor találkozott nagymamám és a doktornő. Beszélgettek. Az életről, a múltról, a szép emlékekről, a családról. A doktornő életszeretete, kedvessége, nyíltsága pedig csodálatos hatást váltott ki nagymamámban.
Mikor a doktornő távozott, édesanyámmal az erkélyen állva búcsúztak el. Nagymamám integetett és mosolygott... ez volt az a pillanat, ez, amire olyan régóta vártunk. Ebben a mosolyban pedig benne volt minden. Az a szeretet, amit a rövid idő ellenére a doktornőből áradt felé, az, amit mi kaptunk nagymamámtól hosszú éveken keresztül - és amit még most is kapunk - és az, amit mi hárman, az unokái is magunkkal viszünk, hogy majd továbbadjuk gyermekeinknek és azok gyermekeinek. És ezért lehet a mi családunk nagyon hálás Dr. Csordás Ildikónak.
Még ebben az évben kivizsgálták nagymamámat. Az időskori demencia vizsgálat során közepes értéket ért el, édesanyám pedig mindent igyekszik megtenni annak érdekében, hogy - ha a visszafordítani nem is lehetséges - lassítsa ennek folyamatát, élve azokkal a jó tanácsokkal, amit a doktornőtől kapott, igyekszik lefoglalni nagymamámat, feladatokat ad neki, gondoskodik róla és törődik vele. Az eredmény pedig érezhető. Anyák napján nagyon megható volt, amikor nagymamám mutatta a kézimunkáit, amit nekünk, unokáknak készít. Tiszta szívből, szeretetből és némi matériából. Ezért pedig hálát érzek.
Hálás vagyok nagymamámnak, édesanyámnak és Dr. Csordás Ildikónak. Szürkébb lenne a világ nélkülük. Köszönöm!

Herczeg Attila

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net