Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Domokos Mária / Makó

Tisztelt Bizottság !
Hosszú évek óta a háziorvosom Mária. Nem túlzok, talán az életem köszönhetem neki. A volt munkahelyemen egy nagyon stresszes nap közben furán éreztem magam. Szédelegtem, nagyon fáradt voltam, bizonytalanul jöttem ,mentem. Vérnyomásom rendben volt, úgy gondoltam csak a hajtós munka következménye mindez. 10 és 11 között oktatás volt, így végigültem szó nélkül egy órát. Amikor alá kellett írnom a jelenlétit ,akkor ijedtem meg nagyon. Nem tudtam összekapcsolni a betűket, gondolkodnom kellett ,hogy is kell. Miután ennek hangot adtam a kollégáim furán néztek rám. Akkor már a szavakat se tudtam rendesen kimondani. Azonnal hívtam Máriát, és megpróbáltam elmondani mi történt velem. Óföldeákon volt a munkahelyem , és az első kérdése az volt, valaki be tud-e hozni Makóra, vagy küldjön mentőt ? A munkatársam behozott Makóra, és mire odaértünk Ő már a rendelőben volt, persze rendelési időn kívül. Pár szó után már a kezemben volt a beutaló,  és fél 1-kor  már a kórházi ágyon folyt az infúzió a karomba. Idős otthonban dolgoztam, tehát némi fogalmam volt arról, mit úsztam meg azzal, hogy időben kórházi ellátást kaptam. Ezt csak olyan ember érti meg igazán, aki átesett ilyen agyi történésen, vagy a környezetében látott ilyet.
Mária figyelmet fordít a prevenciós lehetőségekre, igyekszik rábeszélni a betegeit különböző szűrésekre. Türelme végtelen, vagyis a beteg sose érzi a fáradtságát, egyéni problémáit.
Egy kicsit hosszú voltam, de kimondhatatlan hálát érzek a nagybetűs Orvosom iránt.
Köszönöm figyelmüket.
Maradok tisztelettel :

Tóth Éva
Kiszombor

tovább...

Dr. Domokos Mária / Makó

Tisztelt Zsűri!
Dr. Domokos Mária háziorvost javasoljuk a díjra.
Én és férjem már két évtizede választottuk háziorvosunknak a doktornőt. Embersége, türelme, szakmai elhivatottsága, a betegekkel kialakított kapcsolata példaértékű. Bár kiugró esetről nem tudok beszámolni, de nekünk megnyugvást jelent, hogy ő a háziorvosunk
Bizalommal fordulhatunk hozzá rendelési időn belül és azon kívül is. Szabadidejében is fel lehet hívni telefonon, ő is érdeklődik a gyógyulásunkról telefonon és személyesen is otthonunkban felkeresve bennünket.
A rendelőben kialakított munkarend gördülékeny,melyhez hozzájárul a kiváló asszisztencia is.
Köszönünk mindent!
Jó egészséget kívánunk a doktornőnek, hogy sokáig gyakorolhassa hivatását!

Halász Ferenc és Halász Ferencné

tovább...

Dr. Domokos Mária / Makó

Tisztelt zsűri!
Először is, nemcsak az orvosom, hanem az anyukám is. 19 éve kezdte a háziorvosi praxisát, de nekem még arról is vannak emlékeim amikor kiemelkedő belgyógyász volt. Rengeteg történetet tudnék felhozni ami bizonyítaná, hogy milyen lelkiismeretes, nagy tudású, gondoskodó, szeretetteljes orvos. Valószínűleg az sem véletlen, hogy egyik betege még egy dalt is írt neki arról, hogy "Domokos Mari senki más, nincsen orvos ki mily csodás, ezért választom őt."
Sorolhatnám hány alkalommal ment betegeihez éjjel, hajnalban , hétvégén vagy ünnepnapokon, de inkább azzal bizonyítom, hogy ő egy példaértékű háziorvos, hogy ezt a példát látva én is az orvosi szakmát választottam. Hamarosan végzek és csak remélem, hogy legalább fele olyan jó orvos leszek, mint ő.

Köszönettel:
Szabó Ágnes

tovább...

Dr. Domokos Mária / Makó

Tisztelt Zsűri!

Az év praxisa díjra jelölném a háziorvosomat, Dr. Domokos Máriát a velem történt alábbi események alapján:
A kisfiam iskolájában családi sport napot rendeztek, ahol a családi foci következtében térdsérülést szenvedtem. Ez kb. 3 évvel ezelőtt, egy májusi héten történt. Mivel másnap sem tudtam lábra állni, bementem a kórházba. Ott közölték velem, hogy látatlanban nem tudnak mit mondani, meg kell műteni a térdemet (nem emlékszem az eljárás nevére, amelyet használtak rá). Következő hét csütörtökre elő is jegyeztek. Ezt követően hazamentem. Még azon a héten szombaton nagyon erősen elkezdett fájni a sérült lábam, térdtől lefelé a bokámig, be is volt dagadva. Felhívtuk a háziorvost (aki a hétvége ellenére felvette), elmondtuk neki, hogy trombózisra gyanakodunk a jelek alapján.
Ő az elmondásom alapján ezt megerősítette, és mentő hívását javasolta. Így is történt, a mentő bevitt a kórházba. Az orvos megtapogatta a lábam, majd hazaküldött azzal, hogy ez természetes, biztos nem trombózis. Ezt követően a következő hét hétfőn bementem a műtéttel kapcsolatos vizsgálatokra, ahol megint elmondtam, hogy egyre jobban fáj a bal vádlim, de az orvos ismét hazaküldött vizsgálat nélkül. Szerda délután telefonált Dr. Domokos Mária, és megkérdezte, hogy mi lett a vizsgálat eredménye. Elmondtam neki, hogy mi történt. Ő - finoman fogalmazva - teljesen meglepődött az orvos eljárásán, és közölte velem, hogy ezt nem fogja annyiban hagyni. Ő személyesen felhívta a mentőket, és kért egy ultrahangos vizsgálatot.
A mentőszolgálat így már egyből az ultrahangra vitt, ahol megállapították, hogy a sérült lábamban az egyik ér a térdemtől a bokámig teljesen trombózisos. Már az ágyról sem hagytak felkelni. Mondanom sem kell, hogy a másnapi műtét elmaradt, bár az engem megvizsgáló orvos bejött, és közölte, hogy az ÉN felelősségemre szívesen elvégzi a beavatkozást. Természetesen ebbe nem mentem bele.
Azt hiszem, Önök teljes mértékig tisztában vannak vele, hogy mit jelenthetett volna, ha megműtenek ezzel a trombózissal.
Úgy gondolom, hogy "nem sokat, valószínűleg csak az életemet" köszönhetem annak, hogy a háziorvosom, Dr. Domokos Mária nem hagyta annyiban a dolgot, és kikövetelte a szükséges ultrahangos vizsgálatot!
Természetesen ezt megköszöntem neki később, de ezt igazából semmivel sem lehet "jutalmazni"!
Mindezek alapján úgy gondolom, hogy Dr. Domokos Mária megérdemli az év praxisa díjat!

Üdvözlettel: György József

tovább...

Dr. Domokos Mária / Makó

Tisztelt Zsűri!
Különös történettel nem szolgálhatok. De az biztos, hogy bármikor és bármilyen problémával fordultam akár én, akár családom bármelyik tagja a háziorvosunkhoz, Marikához, mindig készséges, alapos, gyors és felelősségteljes választ, és természetesen segítséget kaptunk.. Mindig , mindenkihez  türelmes,  és  minden betegéhez van kedves szava,mosolya.
Ennél több nem is kell. Javaslom Dr. Domokos Máriát ,,Az év praxisa,, díjra!

Köszönettel: Dr. Nagyné Zombori Margit

tovább...

Dr. Domokos Mária / Makó

Tisztelt zsűri!
Figyelmükbe ajánlanám az én háziorvosomat. Sajnos pontos adatokat nem tudok, nem tudom, hogy melyik egyetemen hol végzett, és mikor. Sok sok éve dolgozik a gyógyításban. De nekem nem is ez a fontos. Számomra az az elsődleges,hogy Ő a tökéletes orvos. Sok sok éve a háziorvosom, sőt az egész családomnak. Nála lelkiismeretesebb, egyenes és őszinte embert keveset ismerek.
Ami rá igen jellemző ezen felül,hogy ő az embert látja elsőre a betegben és ezek alapján kezeli. Nem csak azt nézi az emberben, hogy mi tünete, hanem a beteg körülményeit, életmódját ,ami esetleg ami a betegséget is okozhatja. És ennek tudatában kezdi el a kivizsgálást és a kezelést is. Nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és szűrésekre. Ezt közvetíti a betegeknek felhívja a figyelmet, hogy, milyen lehetőségek vannak. Mert a betegségeket sok esetben időben észre vehetjük, esetleg a kialakulásukat is megelőzhetjük. És az a nagy igazság hogy, csak a hozzáálláson kellene változtatni. És Ő ezen dolgozik nap mint nap azonfelül, hogy mellette lelkiismeretesen ellátja a betegeit. Ami valljuk be: nem kevés naponta. Nekem nagyon sokat segített, mind a szűrések megismerésében, mind pedig a gyógyulásban. Nekem Ő a HŐSÖM, csupa nagy betűvel!
Minden tiszteletem az övé. Remélem, bekerül a legjobb tíz közé! És nagyon sokan szavaznak rá, mert igazán megérdemli!
Köszönöm,hogy elolvasták a levelem.

Tisztelettel egy hálás beteg:
Gazdag Sándorné

tovább...

Dr. Domokos Mária / Makó

Tisztelt Zsűri!

Domokos doktornő több mint 15 éve a körzeti orvosom. Nem csak nekem,hanem a családomnak is. Ez idő alatt nem fordult elő soha,hogy ha megkerestük valamilyen panaszunkkal,nem segített volna. Szakmai tudása és emberi hozzáállása kimagaslóan jó. Betegeit lelkiismeretesen ellátja,akár rendelési időn túl is. Lelkiismeretes,önzetlen. Mindig tele a rendelője, ami jelzi, hogy betegtársaim is szeretik. Jó diagnoszta és jó terapeuta, és mindenkihez van egy-két jó szava. Gondolom nem véletlen,hogy egyike a legkeresettebb háziorvosoknak Makón.
Javaslom "Az év praxisa” díjra!

Köszönettel:
Bölöny Péter

tovább...

Dr. Domoszlai Éva / Mátraderecske

Tisztelt Zsűri!

Domoszlai doktornő a háziorvosi praxisban tevékenykedő háziorvos magas szakmai felkészültségével rendelkezik, a betegekhez való viszonya maximálisan felülmúlja az elvárásokat! Jó emberismerete a munkája során pozitív ítélőképességre vall. Bár a II. számú vegyes háziorvosi praxis két településen /Mátraderecskén és Egerbaktán/ is működik, a nehéz lakossági összetétel nem okoz számára akadályt az ellátás színvonalának megtartása érdekében . Domoszlai Éva számára első a beteg, aki mindig bizalommal és megelégedéssel fordulhat hozzá!
Javaslom „ Az év praxisa a Kárpát medencében” díjra!

Kovácsné Pallagi Judit
Egri Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézet

tovább...

Dr. Farkas Éva Edina / Paks

Tisztelt Zsűri!
A körzet előző nagyon megbecsült nyugdíjaskorú háziorvosának halála után kíváncsian és reménykedve vártam az Utódot,aki betoppant megnyerő fiatalos habitusával,kedves mosolyával.
Személyes varázsával mindenkit lenyűgöz.
Egyedül neveli három gyermekét, de ezt a rendelése folyamán nem lehet észrevenni mint munkáját akadályozó tényt. Az első orvos-beteg találkozónkon nagyon megnyugtatott az az orvosi ars poeticája, hogy ő gyógyítani akar és nem csak recepteket felírni. (ez már maga gyógyhatású volt...)
Mindig elegáns ,csinos , friss és jó kedélyű.
Mivel a betegségem miatt félévente infúzióra szorulók amit elvileg Szekszárdon a neurológián kaphatnék meg, 5 napon keresztül napi bejárással, vállalta, hogy a rendelőjében beadja nekem (és még néhány rászoruló betegtársamnak is). Még arra is gondolt, hogy legyen kialakítva a rendelőjében egy infúzió beadását segítő infúziós ágy.
Nem vár el és nem fogad hálapénzt senkitől.
A kismamák mindig elsőbbséget élveznek nála.
Szakmailag felkészült, folyamatosan képezi magát; kiváló a kapcsolata a szakrendelésekkel.
A paksi Idősek Otthonának lakóinak a gondozását, ápolását is elvállalta ...
Munka és teherbírása kimagaslóan nagy.
Több közérdekű társadalmi funkciót is betölt a paksi egészségügyi feladatok közül.
Mivel a körzetben a többség időskorú, ezért a rendelő felújítása során a megközelítést segítendő liftet szereltetett be a rendelő lépcsőit nehezen használó betegei számára...
A rendelő mindig tiszta, kellemes hőmérsékletű, virágos.
A rendelő nővérével kiváló az együttműködésük és az összhangjuk.

Dr Farkas Éva Edina a hivatásának élő ORVOS-ként mindenképpen méltó” Az Év praxisa a Kárpát medencében”  cím elnyerésére.

Kern László
az egyik hálás betege

tovább...

Dr. Ferenczi Andrea Emese / Zalaegerszeg

Tisztelt Zsúri!
Lassan másfél éve, hogy fiatal, ambiciózus doktornő került gyermek háziorvosi körzetünkbe. Elődje hosszú és mozgalmas munkássága lezárásaként nyugdíjba vonult. Zökkenőmentes volt a váltás, melytől gondolom ,velem együtt több szülő is tartott. Ferenczi doktornőnek mindig van egy- egy kedves szava a beteg gyermekekhez, de az aggódó szülőkhöz is. Magabiztosnak,határozottnak láthatjuk gyógyító, megelőző munkája során, melyhez jó alapot biztosított számára kórházi munkavégzése során szerzett széleskörű tapasztalata. A vele dolgozó asszisztensnőtől, védőnőktől is ezt a hozzáállást láthatjuk.
Feltétlenül javasoljuk őket „ Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjra!

Köszönettel: Devecser Bernadett

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.omron-healthcare.com

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net