Pályázó praxisok - Eredményhirdetés

Köszönjük a hálás páciensek, polgármesterek, református lelkészek, plébánosok, orvos kollégák, rezidensek, védőnők, szakmai egyesületek, valamint idős otthonok, művelődési alapítványok vezetőinek voksait. A két hétig tartó internetes szavazás segítségével idén is megtaláltuk a legnépszerűbb hazai és határon túli praxisokat. Köszönjük az impozáns részvételt a szavazásban, hiszen majd 50 000 voks érkezett a TOP 20 háziorvosra és nővérre!

Tovább a beérkezett ajánlásokra

Hazai nyertesek!

1.Dr. Csullag Zsolt

Györe
Ajánlói: Györe polgármestere, a Nyugdíjas Klub elnöke és betegei. A 670 lakosú tolnai falucskában szaktudását és emberségét dicsérik. Rendelője előtt mindig hosszú autósorok állnak, mert régi betegeinek jó része ide is követte. Nagyon jó a kapcsolata a falu lakóival, az önkormányzattal, az iskolával.”Szabadidejében is dolgozik a falunkért, egészségügyi rendezvényeket szervez. ”Házhoz viszi a recepteket, kiváltja a gyógyszert, segít a különböző kérvények kitöltésében, megszervezi a a szűrővizsgálatokra való utazást, (pl. mammográfia), és éjszaka is számíthatnak rá betegei.

2.Dr. Molnár Károly

Mezőkövesd
13 ajánlója között van beteg, orvostanhallgató, debreceni tanszékvezető, de járási szakfelügyelő orvos is. ”Városunk "Molnár Karcsi Doktora" közvetlenségét, kimagasló empátiás képességét, betegei iránti elkötelezettségét, magas szakmai tudását legenda övezi. Kimagasló diagnosztikai képessége sok betege életét mentette meg. Sokszor este 9-10 óráig ott van a rendelőben, és teszi a dolgát, pedig a rendelés csak 17 óráig tart!” Feleségével -aki asszisztense egyben-együtt önzetlenül létrehozták és több évtizede működtetik az "Add a Kezed Lakóotthon"-t, a fogyatékkal élők számára.

3.Dr. Lavicska Enikő

Budapest
7 ajánlás
Nemcsak kedves és szép, de okos, türelmes, jó orvos. A körzetébe kétezer különböző típusú ember tartozik, mindenkit név szerint ismer. Betegeit saját autójával viszi a sürgősségire, meglátogatja a kórházban, gyomorszondával táplált betegének alkatrészt esztergáltat az etető felszereléséhez, a súlyos betegek hozzátartózóiban ő tartja a lelket.„Egy idős, influenzás nénitől annak ellátása után megkérdezte, tud-e még valamiben segíteni? Ő kissé félve mondta, igen doktornő ha megnézné a macskámat! Beteg, és az állatorvos nagyon sok pénzért jönne ki! A doktornő a cicát is meggyógyította.”

4.Dr. Gulyás Gábor

Nyíregyháza
20 ajánlás
Háziorvos édesapja halála után Gábor fia vette át a praxist, amit folyamatosan fejleszt. Páciensei nagyon szeretik, tisztelik a bonyolult esetek megoldásáért is. Fiatal, széles látókörű, empatikus, dinamikus, jól képzett, nagy tudású orvos- méltó utóda édesapjának- aki csak indokolt esetben küldi szakrendelőbe a beteget. A "45 év felettiek szűrése a mellrák ellen" részvételére ösztönzi a nőket. Rendelője klímával, hívószámmal rendelkezik, valamint a legmodernebb felszerelésekkel, amelyek képesek a vércukor, vizeletminták azonnali értékelésére, de van EKG is, valóságos "mini labor".

5.Dr. Perneczky János

Nyírmihálydi
Ajánlója a református lelkész „Nyírmihálydi a leghátrányosabb települések közé tartozik, ahol a 2000 főt meghaladó lakosság több mint 60%-a roma. A naponta megjelenő betegek száma általában 200 és 300 fő között mozog, a betegek 90%-a roma. Ezt a fizikai és főleg mentális terhelést elődjei egyáltalán nem bírták. Ellátja még az egyházunk által fenntartott bentlakásos otthon háziorvosi teendőit. Mindezt a maga szerénységében, hallatlan empátiával, türelemmel teszi, és igyekszik elsajátítani helyi cigányság anyanyelvét is. Munkája mellett folyamatosan képzi magát, így érdemelte ki az oktató háziorvos címet is.

6.Dr. Nagymihály Sándor

Sándorfalva
Ajánlója a polgármester
Hatalmas tanyavilágot látott el, motorral, lovaskocsival, akár lóháton is ment a betegeihez. Dócon, Homokpusztán, Sándorfalván is rendelt. Az egyetemen oktató körzeti-orvosként speciálkollégiumot vezetett. Addiktológiával, főleg alkohológiával kezdett foglalkozni, gyógyította a szenvedélybetegeket, megkapta az USA Alkohológiai Intézetének diplomáját is. Alapítója a százéves életkorért alapítványnak. Szeretné elérni ezt a kort mindazokkal együtt, akik vállalják az egészséges életmódot és mozgást. Mindig sportolt, hetvenen felül is kerékpárral jár a rendelőbe.

7.Dr. Németh Csilla

Arló
3 ajánlás, az egyik a polgármesteré. „A BAZ megyei kórházban egy fiatal neurológus küzdött a visszaeső stroke-os beteg életéért, és megmentette. Az esetből tudományos publikáció is lett. A beteg arlói volt és kiderült, hogy a fiatal doktornő is arlói. Ezért az Arlói Önkormányzat vezetése felkérte a doktornőt, hogy jöjjön "haza" a már több mint 7 éve üresen álló háziorvosi körzetbe.
„Minden egyes beteg visszajelzésében csodás történeteket hallunk róla. Lelkiismeretes, soha, senkitől, semmilyen körülmények között nem fogad el hálapénzt. Munkájával segíti a rendezvények lebonyolítását, előadásokat tart."

8.Dr. Altsach Rita

Újszilvás
4 ajánlója: a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, Újszilvás polgármestere, védőnő munkatársa, és persze betege is. A fiatal doktornő szakmai tudása alapján nagyhírű fővárosi intézményben folytathatná munkáját, ő viszont a primer gyermekellátást választotta egy kistelepülésen, ahol korábban nem volt gyermekorvos. Praxisa a nulláról indulva lett példaértékű. Újraélesztési- és elsősegélynyújtó tanfolyamokat tart férjével együtt, honlapot és Facebook oldalt működtet betegei naprakész informálásáért, az előre egyeztetett időponttal sikerült megszüntetnie a zsúfoltságot rendelőjében.

9.Dr. Nikolits Ilona

Budapest
8 ajánlás
Nagyon szeretik a betegei, nem akarják nyugdíjba engedni. Lábtörése után, 79 évesen fekvőgipszben is rendel, vezet és házhoz megy. A 92 éves professzor azért választotta őt, mert az előző háziorvos nem adta meg a mobilszámát. Egy vasárnap reggel rosszul lett, a doktornő kocsijába ültette, bevitte az Országos Idegsebészeti Intézetbe, a CT után pedig hazavitte. Kora ellenére fiatalos energiát sugároz és ez jó hatással van a betegekre is. Átfogó szakmai tudással rendelkezik, nem sajnálja az időt arra, hogy elmagyarázza a pácienseknek, mi okozza a betegséget, mit, miért kell tenniük.

10.Dr. Sojlekova Anna

Kecskemét
10 ajánlás
Betegei szerint ő a nagybetűs ORVOS. „Buszon, piacon, akármilyen orvosi váróban is szóba kerül, még az idegenek is csak pozitív esetekről szólnak sok-sok szeretettel, hálával!” Voltunk már sok rendelésen, -mivel nagymamánk beteges és elkísérjük - de ilyen zökkenőmentes, összhangban végzett munkát nem tapasztaltunk sehol! „A doktornő vidámságát, közvetlenségét, őszinte és megnyugtató, stílusát tanítani lehetne!” Nyaralni induló derékfájdalommal küszködő betegét elküldik a szakrendelésekről a hosszú várólistára hivatkozva, ő azonnal ellátja, és a nyaralás is sikerül!

Határon túli nyertesek!

1.Dr. Cuzic Melinda

Szováta - Erdély
18 ajánlást kapott. Javasolja a Rhéma Alapítvány elnöke, a szovátai polgármesteri hivatal munkatársa, a nyugdíjas pedagógus, a Bernády Közművelődési Egylet vezetője, és a betegei.
Rangos előd után vette a praxist a fiatal orvos, „akit mintha angyalok segítettek volna. A mi Melindánk 92 éves édesanyánkhoz hívás nélkül is belépett látogatni. Áldotta is anyánk!”
„Karácsonyi koncertünkön árva gyerekek kézműves ajándékait árulta. Igazi transzilvániai orvos, anyanyelvi szinten magyar, apanyelvi szinten román, minden betegéhez a neki legmegfelelőbben szól, szívvel-lélekkel gyógyítva, ha kell vasárnap, ha kell ünnepnapon, ha kell éjszaka.”

2.Dr. Vrezgó Erzsébet

Nagymegyer - Felvidék
5 ajánlás
Rajonganak érte a betegei. Csontrákos betegének édesanyja - akivel a kisfiú halála után alapítványt szervezett Erzsike - leírja az amputált lábú Geri hősies küzdelmét. „nem tudom elképzelni,nélküle hogyan éltük volna túl ezeket a nehéz éveket.” „Hogyan lehet megköszönni, hogy saját konyháját kórházi ággyá alakítva lefolyat egy infúziót a hányós kisgyereknek, hogy ne zötykölődjünk vele 25 km-t alegközelebbi kórházig?" - írja a másik. „Hogyan lehet megköszönni, hogy a telefonja 24 órán keresztül bármikor hívható, hogy egész napos munka, és éjjeli szolgálat után is elérhető, és mosolyog?"

3.Dr. Széles Czézár Júlia

Csíkszereda - Erdély
Ajánlója szerint remek diagnoszta, akit nagyon szeretnek a betegek, ezért is van tömve a rendelője. „ a férjemmel együtt őt választottuk 33 éve, még akkor is ha lakhelyünktől Csíkcsicsótól távolabb esik a Csíkszeredai Jégpálya rendelő ahová elkerült. Az ő türelmes magyarázata által válnak világossá a kiértékelések, amiket a szakorvosok sajnos nem annyira magyaráznak el, vagy nem úgy, ahogyan szükségünk lenne rá. Ha kellett, lázas unokám miatt későn este telefonon útba igazított,és hétvégén is tanácsot kérhetünk tőle!„

4.Dr. Finna Judit

Marosvásárhely - Erdély
Az egyik legszebb történet róla szól. „Több mint 20 éve szeretettel, hozzáértéssel gondoskodott a férjem életének meghosszabbításáról. A gyermekekkel is szeretettel bánik. A példát édesanyjától vette, aki szintén kitűnő gyermekgyógyász.” Az egyik ajánló daganatos, katéteres férje éjjel rosszul lett.”Rettenetes félelmemben felhívtam a doktornőt. Semmi baj felköltöm a férjem, hogy segítsen!- válaszolt a doktornő. Azonnal tolószéket kerített,a kórházban minden orvost mozgósított, hogy segítsenek csillapítani a fájdalmát és emberhez méltó körülményeket biztosítsanak a haldokláshoz.”

5.Dr. Szabó Zoltán

Marosvásárhely - Erdély
9 ajánló, közöttük a református lelkész és a muzsikus is. „Szabó doki, a mi dokink, a legjobb doki!" Remek diagnoszta, mellette az empátia, és a végtelen türelem jellemzi! „Nem küld azonnal szakorvosi rendelésre, hanem, amit meg tud oldani, azt helyben megoldja. Ilyen az EKG, sebellátás, kötözés, fülmosás, vizeletvizsgálat például. Ebben a rendelőben vártam a legkevesebbet a soromra, holott mindig nagyon sok a beteg, ez a jó munkaszervezés eredménye!" Betelefonálós tájékoztatókat tart a Marosvásárhelyi Rádió Medicina rovatában és az Erdély Tv-ben is. Több egyesület és civil szervezet, gyermekotthon bedolgozó orvosa.

6.Dr. Erdő Szabolcs

Brassó - Erdély
Betege szerint fiatal kora ellenére rendkívüli odaadással, hozzáértéssel, empátiával kezel. „Brassóban kb. 20000 magyar él, mi nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy magyar anyanyelvű háziorvosunk került, a román háziorvosunk után. Aggódva figyeltük ki jön, mert fiatal orvosaink mennek el külföldre dolgozni. Ő bármikor felhívható telefonon, biztosan segít, és magyarul jobban szót ért az ember, pontosabban el tudja mondani a baját. Szeretném ha a társadalom is megbecsülné, értékelné, biztatná és segítené az itthon maradt fiatal háziorvosunkat, mert megérdemli.

7.Dr. Bújdosó Erzsébet

Tarnóc - Kárpátalja
Ajánlói: a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a Sislóci Középiskola tanára, Ugtarnóc képviselője, és a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége. Három falu lakosainak - Sislóc, Tarnóc, Botfalva - egészségéért felel, több mint kétezer emberért. Ő még az az orvos, aki a hippokratészi eskü minden szavát érti, érzi és aszerint is cselekszik. Teszi ezt hétvégén, ünnepek idején is feláldozva saját szabadidejét, vagy akár éjszaka is! Az iskolában felvilágosító munkát végez, minden iskolai rendezvényen orvosi ügyeletet biztosít. „Ő istentől megáldott orvos, mindnyájunk számára példakép!”

8.Dr. Kovács Mihály

Visk - Kárpátalja
Újságíró ajánlója szerint a helyi családorvosi rendelő köztiszteletben álló főorvosa nagyon lelkiismeretes, az orvosok és betegei egyaránt szeretik, tisztelik. Évtizedek óta kitartóan végzi a munkáját Visken- a körülbelül 8000 fős település fele magyar lakos- sokszor nagyon nehéz körülmények között Nagy tudású, és nagyon szerény ember, aki nem szívesen beszél magáról, akinek a számára hivatástudat a legfontosabb, ami példaértékű ma Kárpátalján. Fontos számára a megmaradás,a betegei számára pedig, hogy nem hagyja őket cserben, szakmai tudását a jövőben is Kárpátalján kamatoztatja.

9.Dr. Mihajlec Gréta

Ungvár - Kárpátalja
A Kárpáti Igaz Szó ajánlása „Rendkívül segítőkész, önfeláldozó, türelmes, empatikus. A nehéz körülmények ellenére akkor is mosolyog, ha gondjai vannak. Kora ellenére energiabomba, hisz mindig jön-megy, eközben mindenkihez van egy biztató, kedves szava. ”Az agyam folyton pörög, ha nem az egyik, akkor a másik páciensen, akik tőlem várják a megoldást, a biztatást. Ehhez pedig a hitemből merítek erőt. Aki keresztény életet él, az könnyebben elviseli a betegségeket, fájdalmakat. Fontos, hogy a páciens higgyen az orvosában. Van úgy, hogy a beteg bejön hozzám és azt mondja, máris jobban érzi magát.”

10.Dr. Szabó Erika

Tiszasalamon - Kárpátalja
A Kárpáti Igaz szó ajánlása. „Nincs könnyű dolga a doktornőnek, hiszen a felnőtt lakosság körében a szívkoszorúér betegségek, a hipertónia terjed elsősorban. Az idősebbek csak a legolcsóbb szereket engedhetik meg maguknak, ezek hatékonysága mérsékelt. Az 1537 fős Salamonban - kétszázötvenkettő a tizenhét év alatti gyerek. Több mérőműszert, EKG-készüléket kaptak a rendelők fejlesztését célzó országos program keretében, de azóta az állam csak a fizetést, a minimális gyógyszerkészletet és a közüzemi díjakat biztosítja. Pedig lassan elöregednek a műszaki eszközök.”

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net