Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
A Doktornőt 27 évvel ezelőtt ismertem meg, amikor ez első gyermekünk születésekor a gyerekorvos választása során a védőnő Őt ajánlotta. Már akkor is korát meghazudtolóan tűzről pattant, örökké mosolygós, jó kedélyű, szakmailag nagyon alapos, megbízható szakember volt, aki -mivel igazi kispályás kezdő anyukának bizonyultam -, kérésemre a nagyobbik lányom fél éves koráig a szabadidejét feláldozva minden héten eljött megvizsgálni a kicsit rengeteg hasznos tanáccsal ellátva engem.
Az azóta is pörgős élettempónk miatt elég sokszor mentünk Ida nénihez,  ha valamilyen egészségügyi kalamajka adódott, és ezek a látogatások persze, hogy zömében hétvégére estek! Számtalanszor belezavartunk a magánéletébe, de mindig fogadott minket, sok esetben nemcsak a gyerekorvosi szaktudását kellett bevetnie, hanem  az anyukát (engem) is pszichológiai vonatkozásban meggyógyítani. Valószínű az utóbbi igényelte a nagyobb harci feladatot, hiszen a kezdetektől erősítem a túlaggódó szülők népes táborát.
Amikor a lányunknak 2 évesen egy ló leharapta a mutatóujja végét, Őt hívtam fel zokogva, azonnal mentőt hívott, intézkedett, minden nap érdeklődött, hogy áll a gyógyulás, hol tud segíteni a továbbiakban. Azóta is emlegetjük vigasztaló mondatát: "Mire nagylány leszel Zsebikém, fogod te még ezen az ujjadon a körmöt lakkozni!
A másik lányunk 6 évesen egy nyári fagyizás utórezgéseként összeszedett egy súlyos szalmonella- fertőzést. Doktornő a szabadsága alatt intézte a kórházba jutást, egészen addig vigyázó szemmel nyomon követve a kislányt, amíg meg nem gyógyult.
Évekkel ezelőtt véletlenül akkor hívtam betegség miatt, amikor repülőn utazott, a leszállás után még a reptéren visszahívott, hogy miben tud segíteni, pedig volt köztünk 1600 km!
Tavaly nyári táborba kísért el egy csapat gyereket, amikor -4 napos fejgörcsöt követően- felhívtam tanácsért, mit csináljak magammal, azonnal vérnyomás mérést javasolt, visszahívott az eredmény miatt a Balatonról, és gyakorlatilag levezényelte nekem, a felnőttnek, hogy hova rohanjak, (vérvétel, kardiológus...stb), hogy kiderüljön a probléma. Azóta a vérnyomáscsökkentő és a szívgyógyszer a barátom.
Nagyon sok szituációt sorolhatnék még bizonyítva önzetlenségét és segítőkészségét, de egy legfrissebbel zárom: Addig nem mentünk el kullancs elleni oltásra, amíg a Doktornő a térdműtéte és gyógyulása miatt távol volt, mert a lányaink szerint :csak Ida néni tudja úgy a szurit beadni, hogy ne fájjon!
Összegzésként elmondhatom, hogy nagyon szerencsések vagyunk, hogy Őt ismerhetjük, szerethetjük, hiszen kisváros lévén biztosan tudom, hogy nem mi vagyunk az egyedüliek, akik hasonlóképpen elmondhatják mindezt magukról.
Töretlen jókedvét, pozitív hozzáállását, szakmai elhivatottságát, emberségét reméljük sok szülő és gyermeke élvezheti még a továbbiakban velünk együtt!

Köszönettel: Jójárt Gyöngyi

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Ő gyermekkorom doktor nénije. Ezért döntöttem mellette mikor gyermekeim megszülettek. Most már tudom,  hogy édesanyám is a legjobbat választotta nekem. Mindig segítőkész, bármikor hangsúlyozom, BÁRMIKOR felhívhatom!  Ahogy legelőször újszülött gyermekeimhez ért, olyan gyengédséggel, kedvességgel vizsgálta meg őket , hogy egy anyaszívnek nem kell több! Ha betegek a gyerekek,  pár nap után telefonon érdeklődik hogylétükről a doktornő!
Csak hálával és kedves szóval tudjuk ezt megköszönni neki! (Elnézést a hibákért de a telefon billentyűzete ma az ellenségem volt)

Köszönettel:  Pásztorné Halász Orsolya

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Dr. Gali Ida, mint gyermekorvos a legnépszerűbb orvos városunkban, Csongrádon. Nemcsak a gyermekek, a felnőttek is megszerették. Ida jó orvos, és jó ember. Számára nincs éjszaka- vagy nappal, ha hívják, azonnal indul. Táskájában nemcsak orvosi műszerek és gyógyszerek vannak, hanem a gyermekek számára játékok és ajándékok, amit kezelés közben kapnak meg a kis páciensei!"Mint jó pedagógus  nem hivatalos vizsgálattal, hanem a gyermek korosztályának megfelelő játékkal kezdi a vizsgálatot,  és így állapítja meg a diagnózist. Nincs könnyű dolga, hiszen az állatorvoshoz hasonlóan a gyermekeknél is neki kell megállapítania a betegség okát. Praxisát hivatásnak tekinti. Jó pedagógus is: nemcsak a városban, hanem Csongrádon és környékén -Bokros, Felgyő, Öregszőlők, Tanyavilág, stb.- gyógyítja meg a beteg gyermekeket. Keresztény vallását gyakorló- és Szent József templomunkat- és Egyházközösségünket is rendszeresen segítő keresztény testvérünk. Vízkeresztkor minden évben a Gyermekorvosi-Rendelőjében házszenteléssel kérjük praxisára Isten áldását.
"Az év praxisa a Kárpát-Medencében" címre mindenképp javaslom.

Imával- és Tisztelettel: Kovács János plébános h.
ny. tábori-lelkész
C s o n g r á d, 2017.május 1. Munkás Szt. József ünnepén.

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűritagok!
Dr. Gali Ida doktornő személyében egy olyan embert szeretnék javasolni a díjra, aki munkáját rendkívüli elhivatottsággal, odaadóan és lelkiismeretesen végzi, mellyel nem csak az én és családom, de egy egész város megbecsülését kivívta.
Már gyermekként is megtapasztaltam, hogy milyen nagy szeretettel és gondoskodással viseltetik a kis betegei iránt, most pedig szülőként is érezhetem ugyanezt. Újdonsült, aggodalmas anyukaként nagyon megnyugtató, hogy gyermekemet ilyen nagy szakértelemmel bíró, tapasztalt orvos látja el, aki azon felül, hogy kimagasló szakmai tudással bír, szeretetteljes érdeklődéssel kíséri páciensei sorsát.
Számtalan történetet tudnék említeni gyermekkoromból is, mellyel érdemét bizonyítanám, de mint gyermekét féltő Édesanya az elmúlt időszakban történtek még inkább nyomot hagytak bennem.
Egyik alkalommal 10 hónapos kisfiamnak az éjszaka folyamán 40 fok fölé szökött a láza. A Doktornőt kora hajnalban hívtam, hogy mitévő legyek. Bár másik városban tartózkodott készségesen megadta az utasításokat telefonon keresztül is, majd megnyugtatott, hogy amint visszaér, vihetem is hozzá a kisfiam, hogy megvizsgálja.
Egy másik esetben pedig a Doktornő nem volt rest este 7 órakor, a zuhany alól is kijönni, hogy megvizsgálja a beteg gyermekemet, mindezt kedvesen, alaposan, bármiféle neheztelés nélkül. Ida Nénit hívtam akkor is, amikor kisfiam fülével baleset történt, s bár Ő éppen műtét után lábadozott, azonnal segített megtalálni a megfelelő szakorvost, aki késő délután is elláthatta őt.
Mindezek mellett minden esetben telefonon is érdeklődött fiam hogyléte felől. Bármikor fordultam hozzá, - gyermekem érdekeit szem előtt tartva - mindig a legmegfelelőbb gyógymódot javasolta.
Páciensei tudják, hogy számíthatnak Ida Nénire, megbízható diagnózisaira, tanácsaira.

Úgy gondolom, munkája elismeréseként igazán megérdemelné a díj elnyerését!

Tisztelettel: Tariné Kerekes Mónika

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Nem vagyok DR. GALI IDA gyermekgyógyász doktornő betege, hisz' túl vagyok a hatvanadik életévemen, praktizáló orvos vagyok én magam is. Mégis Őt javaslom az Év Praxisa díjra, mert ebben az orvosnőben nagy tudása és tapasztalata mellett ott ég a szeretet lángja, az odafordulás és meghallgatás figyelme, a segítség és segíteni akarás szándéka. Segítsége mindig és mindenkor tevőleges, nem ,,adminisztratív"!
Kis pácienseire és azok családjára nagy odafordulással figyel. Ha elakad, vagy valamiben, elbizonytalanodik, egy kórkép megerősítését vagy kizárását igazolandó, nem szégyell konzíliumot kérni. Akár személyesen, akár telefonon, amikor épp ott ül vele szemben a kis páciense és annak szülei, vagy akár rendelése után konzultál egy nehezebb élethelyzetben lévő gyermek érdekében.
Neurológus és pszichiáter szakorvos vagyok, ebből adódóan a leggyakrabban a gyermekek lelki, vagy lelkinek tűnő panaszai esetén kér tőlem konzíliumot. A doktornőben hallatlan nagy alázat, szeretet van, aki tiszteli az embert, tiszteli az emberpalántát, mert Isten gyerekét látja minden hozzáforduló páciensében. Gali Ida doktornő gyakorolja vallását, munkája visszatükrözi Istenbe vetett hitét, aki nem vasárnapi ,,hatvan perces" keresztény, hanem az a ,,misztikus keresztény", aki a rendelőjében is éli és gyakorolja hitét. A gyermekeket is családi közegében, a test-lélek-szellem-spiritualitás egységében vizsgálja és segíti.
Az egyre elgépiesedő, elszemélytelenedő világunkban hatalmas kincs, nagy Ajándék az ilyen orvos, akiben ennyire túlárad a tolerancia és a tevőleges szeretet.
Minden ember vágyik a szeretetre, de sajnos kevés helyen kapja meg. Gali Ida doktornőnél mindenki megkapja. Mert ő szeret, megértő, alázatos, megbocsátó és bölcs. Dr. Gali Ida nemcsak nagyszerű, nagy tudású orvos, de mind e mellett jó Ember is, aki hisz a szeretet győzelmében.
Aki nem kapni, hanem két marokkal akar adni.
Ad: gyógyítást, megértést, szeretetet, biztatást és hitet.

Adhat ennél többet egy orvos?
Ezért javaslom őt az Év Praxisa díjra.

Dr. Gőgh Edit
neurológus, pszichiáter főorvos

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Kislányom születésekor sokat gondolkodtam, hogy a helyi gyermekorvost, vagy a 20 km-re lévő Csongrádon rendelő Ida doktornőt válasszam- e? Érdeklődésemre rengeteg pozitív történetet hallottam, ami meggyőzött. Szülés után sajnos nem tudtam szoptatni,  nem volt elegendő tejem .
A helyi védőnő közölte velem, hogy csak tápszer ajánlott ebben az esetben,  amit én nem szerettem volna, de szerencsére Ida doktornő rögtön tudta a megoldást , és fél óra múlva már egy nagy hűtő táska volt  a kezemben, teli anyatejjel amiért  ma is hálás vagyok neki. Nem volt egyszerű egy csecsemővel a  másik településre járni orvoshoz, de úgy gondolom megérte. Azóta is hozzá járunk , mindig van hozzánk egy kedves szava, érdeklődik, hogy vagyunk , mi újság velünk.
Köszönet neki.

Üdvözlettel
Kapás Annamária

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Szeretettel és legnagyobb tisztelettel ajánlom dr. Gali Ida doktornőt „Az év praxisa a Kárpát-medencében„ díjra. Hiszem, hogy hosszú évek szakmai tapasztalatával a háta mögött, elérkezett az idő, hogy munkásságát, ilyen formában is elismerjék.
Nagyon régóta ismerem a doktornőt, pozitív tulajdonságait hosszasan sorolhatnám... Csongrád és környéke évtizedek óta ismeri, és elismeri munkásságát. A környező településekről is számos család keresi fel, nap mint nap, hogy megoldást keressen a problémájukra. Ő az a doktornő, aki empátiájával, a gyerekek iránti szeretetével nyerte, és nyeri el minden szülő bizalmát a mai napig.
Mi nem egy településen élünk, 6 éve járunk hozzá a kislányunkkal 20km-ről, hogy biztos kezekben tudhassuk. Régebbről ismerem már Ida nénit, mert a nagy fiamat is sűrűn vittük hozzá pici korában.
Akkor döntöttük el, hogy őt választjuk gyermekünk háziorvosává, amikor nagyobbik lányom 5 évesen sorozatosan beteg volt, és végül ő segített. A gyerek hosszú hónapokon át, egyik betegségből a másikba esett, egyik antibiotikum kúra követte a másikat, felfigyeltünk rá, hogy a hallása sem tökéletes, és már kétségbe esve kerestük a megoldást. Akkor jutott eszünkbe, hogy elvisszük Ida doktornőhöz, több szem, többet lát alapon.
Pár mondatot váltott a kislánnyal(majd a vizsgálatok is utaltak rá), és rögtön az orrmandula helytelen működésére gyanakodott. Egy szegedi professzorhoz irányított minket, aki nem habozott, előrehozott orrmandula eltávolító műtétet, és a füleibe tubus elhelyezését javasolta. A műtét sikeres volt, és az is kiderült, hogy az orrmandula már 90%-ban fedte le a lányom hallását. Már sokkal korábban el kellett volna jutnunk ide, a doktornő nélkül nem sikerült volna. Nagyon hálásak vagyunk neki!
Kisebbik lányunk már kezdettől fogva hozzá tartozik, mindig örömmel megy a doktornőhöz. Nem- egyszer fordult elő, hogy hétvégén betegedett meg, de Ida néni mindig fogadott minket, pedig többször privát programjában zavartuk meg. Megvárta, hogy autóba pattanjunk, és rohanjunk, ha baj van. Úgy gondolom, hogy ez a mai világban nagyon ritka.

Hisszük, és tudjuk, hogy Ida néni a legjobb!

Tisztelettel és szeretettel:
Rácz Mihály

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Megismerkedésünk Gali Idával  még középiskolás korunkban a kollégiumban kezdődött. Érettségi után évekig nem találkoztunk. Majd kb. 10 év múlva véletlenül összefutottunk  az utcán. Elmondta, hogy a városunkba került, gyermekorvosi körzetet kapott. Véletlenül épp a miénket. Nagyon-nagyon megörültem.
Természetes volt, hogy mindkét gyermekemet ő látta el, ha valamilyen gondunk-bajunk volt. Lelkiismeretes, pontos, precíz munkát végzett éjjel-nappal. Bármikor fordulhatott hozzá kérdéssel, tanácsért, vagy vigasztaló, megnyugtató jó szóért: akár szülő, akár gyerek. Később iskolaorvosunk is Ő lett. Tanácsaival, őszinte véleményével segítette munkámat, m is ellenőrizte, véleményezte. Ma már én nyugdíjas vagyok. Szívesen, hálával gondolok vissza városunk egyik kiemelkedő egyéniségére "Ida néni"-re.

Köszönettel: Varga Jánosné

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Csongrádon élünk, három gyermek édesanyja vagyok. Közel 20 évig az egészségügyben dolgoztam. Pályám kezdetén a Városi Szülőotthonban, mint szülésznő ismerkedtem meg Dr. Gali Ida főorvos asszonnyal, aki az intézmény gyermekgyógyász szakorvosa volt. Csodáltam a szakmai tudását, közvetlenségét, a kedvességét.
 Gyermekeim születésétől a MI DOKTORNŐNK az igazi orvosuk. Egyetemi okleveles ápolóként a kórképek közel állnak hozzám, de a kicsik megbetegedésekor kétségbeesetten, túlzott aggodalommal kerestem Iduka doktornőt. A napszak bármely időpontjában hívhattam! Soha nem hagyott a bajban!
Rövid, de egy életre szóló történetünk főszereplője a kisfiam,  aki már azóta 27 éves mérnökember lett. Három és fél éves volt, amikor mindkét tüdőfél gyulladása miatt kórházba került. Középső gyermekemet vártam, 20 hetes terhes voltam, ezért nem maradhattam éjszakára a kórház gyermekosztályán. Először szakították el tőlem a fiamat, soha nem aludt idegen helyen. Sírva érkeztem a MI DOKTORNŐNK rendelőjébe, ahol beszámoltam a történtekről. Akkor még nem volt jellemző a mobiltelefon, vezetékes telefonunk sajnos nem volt. Megnyugtatott, hogy minden rendben lesz, napközben a kórházban lehetek, esténként pedig a lakásáról telefonon érdeklődünk. Éreztem az együttérzést, az őszinte aggodalmat. Szerencsére néhány nap múlva hazaengedték Gergő fiamat és a lányom is egészségesen megszületett, aki jövőre gyógyszerész lesz.
Zsófi 22 éves felnőtt nő, de még most sem szakadt el a csodálatos orvosától, akivel minden gondról, örömről őszintén beszél. Az évek múlásával és a harmadik gyerekem megszületésével- ő 11 éves- nem változott a főorvosnő példamutató empátiája, rendíthetetlen hivatástudata, közvetlen magatartása.
Természetesen fontos a gyógyszeres kezelés, de legalább olyan fontos a gondoskodó, érdeklődő, szeretetteljes pillantás, egy simogatás. Dr. Kásler Miklós professzor úr szavait idézve: ,,csak jó ember lehet jó orvos"
A fent leírtak alapján javaslom Dr. Gali Ida Gyermekgyógyász Szakorvos Főorvos asszonyt az ,,Év praxisa" cím méltó tulajdonosának!

Kis Tamásné
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
Szentesi Helyi Szervezet Alelnöke

tovább...

Dr. Gali Ida / Csongrád

Tisztelt Zsűri!
Nagyon régen történt az, amit el szeretnék most mondani, de életem egyik legborzalmasabb pillanata volt, egyben a legszerencsésebb is.
1983 tavaszán hazalátogattunk a szüleimhez Svédországból, éppen az akkor 10 hónapos kislányunkkal. Pár nap elteltével belázasodott a kislányom s egyre emelkedett a láza, végül utólag tudtam meg, hogy lázgörcsöt kapott.
Borzalmasan megijedtünk s a szüleim hívták az ügyeletet, a doktornő volt éppen az éjszakai ügyeletes. Már a telefon beszélgetés alatt is olyan kedvesen beszélt velem, hogy kezdtem kissé lenyugodni, ellátott tanáccsal, hogy mit tegyek míg kiér hozzánk. Nem tudom elfelejteni soha, az ablakban álltam,  s vártam az autóját!  Láttam, ahogy siet, szinte szaladt be hozzánk. Alaposan megvizsgálta a kislányunkat, s ott volt addig, még a pici is kissé jobban lett, nem beszélve rólunk, akiknek az első gyermekéről volt szó!
Mielőtt elment, nagyon kedvesen azt mondta, hogy másnap benéz újra hozzánk, s megnézi a kislányunkat, de ha bármi kérdésünk van: csak forduljunk bizalommal hozzá a nap bármely szakában.
A kislányom jobban lett, s mi szülök is lenyugodtunk. Ettől a pillanattól csak Dr. Gali Ida doktornőhöz fordultunk, minden alkalommal, amikor Csongrádon tartózkodtunk, s betegek lettek a lányaim, mert időközben született még egy kislányunk.
Volt bizony több alkalom is mikor éjjel csörgettük meg a telefonját, s jött amilyen gyorsan csak tudott! Már pusztán a kedves, nyugodt személyisége, a meleg szavai nyugtató hatással voltak a betegre is, meg az aggódó szülőkre is. Életem során már sok emberrel találkoztam, de a doktornőhöz hasonlóval még nem! Szinte hihetetlen, hogy valaki nappal is, de éjjel is mosolyogva, kedvesen menjen fáradtságot nem ismerve a beteghez!
Örülök, hogy megismerhettük a doktornőt, aki természetesen idővel a család barátja is lett, így amikor csak időnk engedi : együtt is megyünk nyaralni. Volt lehetőségem rá ,hogy még jobban megismerjem öt, az együtt töltött hetekben. Nem egy alkalommal a jól megérdemelt szabadsága alatt bizonyított, hogy mennyire komolyan veszi,  s mennyire lelkiismeretesen végzi a munkáját. Ha baj volt, ott hagyott mindent s mindenkit, és már rohant is segítséget nyújtani!
Bennem ezek az események mély nyomot hagytak, s a szeretetem, tiszteletem még jobban felerősödött!
A lányaim már a saját gyermekeiket hordják hozzá, mikor a nagymamánál vannak, mert annyira megszerették! Elismerik szakmai tudását, és már el sem tudják képzelni, hogy a féltve őrzött  kincseiket ne a doktornő  gyógyítsa! Telefonon mindig kikérik a véleményét, ha bármi problémájuk is adódik, mert fontosak számukra Ida néni szavai!
Szeretnénk kívánni Dr. Gali Ida doktornőnek hosszú, békés nyugodt éveket, s jó egészséget! Meg merem kockáztatni, hogy egész Csongrád és környéke nevében, mert ott mindenki ismeri, szereti és tiszteli öt!

Köszönöm, hogy megírhattam, s elküldhettem a levelem!
Tisztelettel Bader Judit
Malmö / Svédország

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.omron-healthcare.com

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net