Hírek, események

2019. november 05.

„A nemzet háziorvosa„ pályázat nyertesei / hazai második helyezett

Dr. Fördős Zsolt  első helyen is állt a szavazásban- nagyon sokan szurkoltak érte Debrecenből- ő is több ezer szavazat birtokosa, mint Fekete Bori. Édesanyja rákban halt meg- egy fel nem ismert vastagbéldaganatban- nagyon korán. Ez döbbentette rá, hogy a gyógyulás egyetlen módja, ha időben felismerik, és időben kezelik a beteget.
„A Debreceni  Klinikai Központ elnöke szerint jóval az országos vastagbélrák szűrés elindulása előtt a központi protokolloktól függetlenül kereste, és keresi a betegeket, hogy a korai stádiumból meggyógyulhassanak. Gyors és pontos diagnózisaival életet ment."

tovább...

2019. november 05.

„A nemzet háziorvosa„ pályázat nyertesei / határon túli második helyezett

Dr. Gondos Attila- határon túli második-  Óbecséről igencsak meghatódott, hiszen ritkán kap visszajelzést, ezért is hálával tartozik a szervezőknek. Úgy érzi, ez volt az első alkalom, hogy rálátást kapott 11 éves munkájára. Továbbra is Óbecsén képzeli el az életét, és az ottani lakosokat szolgálja. „Általános orvos, mentős szakorvos, sürgősségi rezidens, az óbecsei mentőszolgálat egyedüli magyar ajkú, szerbül kiválóan beszélő orvosa, aki 11 éve áll a község betegei szolgálatában.

tovább...

2019. november 05.

„A nemzet háziorvosa„ pályázat nyertesei / hazai harmadik helyezett

Kalászné Dr. Pintér Annát egész csapat kíséri a gálára, hiszen 35 évet töltött a faluban. Zalakomár nem könnyű terep, de szeretettel tette a dolgát, és ez átsegítette a nehézségeken. Sok ezer háziorvos kollégája nevében köszönte meg az elismerést, úgy érzi ez a gála: a háziorvoslás ünnepe.
„Zalakomár nagyközség és Balatonmagyaród község háziorvosa. Előbbi hátrányos helyzetű település, a lakosok nagy része roma származású. sok a fogyatékos gyerek. A doktornő példamutató emberi magatartása, szakmai felkészültsége miatt köztiszteletben áll. Éjjel-nappal lehetett rá számítani, otthonukban meglátogatta a betegeket, akik bátran fordultak hozzá testi-lelki problémáikkal. A családok  mellett áll az utolsó nehéz percekben is."

tovább...

2019. november 05.

„A nemzet háziorvosa„ pályázat nyertesei / határon túli harmadik helyezett

Dr. Katona Béla Kisdobronyból örül annak, hogy 4 kárpátaljai is ott van a legjobb határon túli háziorvosok között. Számított a szavazatokra, de így azok megoszlottak Kisdobrony, Nagydobrony, Badaló és Tiszabökény között. A felesége volt a kampányfőnöke, ő segítette a szavazatok számának
növekedését.

tovább...

2019. november 05.

„A nemzet háziorvosa„ pályázat nyertesei / hazai kiváló helyezett

Dr. Kiss Lajos Hernádkércsről  85 éves, 25 éve dolgozik nyugdíjasként, asszisztensnője 30 éve van mellette, a díjátadóra a polgármester is elkísérte. Ahogyan az interjúban elmondja, decemberben abbahagyja a munkát.
A  mezőny legidősebb háziorvosának  ajánlója Felsődobsza polgármestere.

tovább...

2019. november 05.

„A nemzet háziorvosa„ pályázat nyertesei / határon túli kiváló helyezett

Dr. Jakab Lajos úgy érzi, részt kell vennie a határon túli magyarság eseményeiben, mindenben, ami  a fennmaradásban segít. „ Ha Isten erőt ad, rá kell bólintani és ott kell helyt állni ahová a jó Isten  rendelt bennünket. Sokan mennek külföldre, ő marad.
Betegei szeretik, 12 ajánlója között ott van a Kárpáti Igaz Szó , a Keresztény Orvosok Kárpátaljai Egyesülete,  sőt! családorvosi rendelőjének tagjai is! Badalón nem tudnak elektronikus recepteket írni,  a páciensek nagy része roma – számuk eléri az ötszázat, nehéz szót érteni velük.

tovább...

2019. október 18.

Tisztelettel meghívjuk ”A nemzet háziorvosa” pályázat díjátadó gálájára!

Kilencedik alkalommal indult útjára május elején „A nemzet háziorvosa” pályázat, hogy a hálás páciensek , polgármesterek, plébánosok, nyugdíjas klubok, idős otthonok, iskolák segítségével ismét megtalálja a Kárpát-medence  legjobb háziorvosait  és munkatársaikat.
 A 10 hazai és a 10 határon túli toplistást a zsűri választotta ki, a végső sorrendet azonban a www.evpraxisa.hu internetes portál olvasói és szavazói döntötték el.
A díjátadó gálát megtiszteli jelenlétével Prof. Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, valamint a zsűri elnöke, Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is.

tovább...

2019. október 07.

A nemzet háziorvosa pályázat számokban

Díjátadó november 4-én!
Szeptember 14-ig- a pályázat első szakaszában- 314 ajánlás érkezett, ebből 281 felelt meg a pályázati kiírásnak. A zsűri ezekből választotta ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát. Rájuk lehetett szavazni a második szakaszban szeptember 22. és október 5. között. Október 5-én éjfélkor lezártuk a szavazást. 121.446 szavazatot összesítettünk, a tavalyi 46.407 vokshoz képest!
Hihetetlen erőket sikerült mozgósítania a hazai két első helyezettnek, ők ketten kapták a szavazatok 60 százalékát, azaz 77842 voksot! A hazai mezőnyhöz hasonlóan  a határon túli első és második helyezett is elhúzott, hiszen 31819 volt a határon túli szavazatok száma, ebből az első és a  második helyezett  15.498, azaz  a voksok 50 százalékát kapta!

tovább...

2019. október 06.

Október 5-én éjfélkor véget ért a szavazás!

Az Önök segítségével  lezárult „A nemzet háziorvosa” pályázat, második szakasza, köszönjük érdeklődésüket, aktivitásukat, a rengeteg kérdést, a buzdítást! Örülünk, hogy ilyen sokan szurkoltak orvosukért, hogy folyamatosan négyóránként szavaztak, hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját. Egy szavazó egy alkalommal két szavazatot adhatott le, amit megismételhetett négyóránként. Azért választottuk ezt a módszert a napi egy szavazás helyett, hogy ne kerüljenek hátrányos helyzetbe a kistelepülések,- különösen a határon túl- ahol kevés a számítógép, de a tablet, meg a mobiltelefon is.

tovább...

2019. október 03.

Még 3 napig szavazhat!

Október 5-én éjfélkor zárjuk a szavazást! Addig még megfordíthatja a  bemerevedett állásokat! Október 3-án  9 óráig összesen 65.069 voksot kaptak a TOP listás háziorvosok, ezzel már most majd 20 000-rel sikerült meghaladniuk a tavalyi 46 000 voksot!
Ami a hazaikat illeti szinte fej-fej mellett szavaznak Dr. Fekete Borbála és Dr. Fördős Zsolt páciensei, szimpatizánsai, már csak elenyésző a szavazatkülönbség közöttük, sőt volt olyan óra is tegnap, amikor Fördős doktor vezetett. Fekete doktornő szavazatainak száma 18216, Fördős doktoré 18198, azaz minimális, mindössze 8 voks!!!! A harmadik helyezett eddig stabilan Dr. Pintér Anna Kalászné 2561 szavazattal, a negyedik pedig Dr. Sopov Krszto 1845 szavazattal. A többiek 50-100 szavazattal maradnak le az első négytől.

tovább...

2019. szeptember 30.

Több mint 40 000 voksnál tartunk!

Önök eddig- szeptember 30. 13 h. -   egészen pontosan 41.352 szavazatot adtak le háziorvosukra.
A hazai szavazatok száma 28.064, ebből  elképesztően sokat: 20.581 szavazatot az első két helyezett Dr. Fekete Borbála és Dr. Fördős Zsolt kapott! Fekete doktornőre 11642, Födős doktorra 8939 voks érkezett, ami azt jelenti, hogy ők ketten erősen elhúztak a mezőnyben. Harmadik helyezett Dr. Pintér Anna Kalászné 2228 szavazattal. Ez persze nem jelenti azt, hogy a még rendelkezésre álló 5 és fél napban ne fordulhatna meg a sorrend, ha 4 óránként szavaznak jelöltjükre! 
A határon túli jelöltek- sok helyen szakadozik, vagy nincs internet- 13.306 voksot mondhatnak magukénak. Első helyen most  a vajdasági Dr. Herbut Elvira áll 4364 szavazattal, második helyen szintén a Vajdaságból Dr. Gondos Attila 3674  vokssal, a harmadik pedig Dr. Katona Béla Kárpátaljáról 1629 szavazattal. A többiek 50-100-150 szavazattal kaptak kevesebbet. 

tovább...

2019. szeptember 30.

A TOP listás határon túli háziorvosok egyike éppen életet ment!

DRÁMA AZ UTCÁN
Gyerekek játszottak az utcán Óbecsén.
Amikor a labdájuk elgurult, játékosan, vagy inkább aggódva, nehogy a mellékutcáról utána fussanak a Milos Crnjanski utca igen forgalmas úttestére, egy általuk ismert naponta futással edző férfi a sarkon megállította visszarúgta. A mozdulat után váratlanul összeesett. Egy 8 éves kis srác vette észre, azonnal reagált, kérte az édesapját, hogy siessen a segítségére.
Utána az események fergeteges tempót vettek.
Az apa hívta a sürgősségi osztályt, a rendőrséget.
Az ember az úttesten feküdt, nem mozdult.
A mentőorvos két kocsival pillanatok alatt odaért, a rendőrség is.
Lezárták az utcát.
Amikor a segítség megérkezett a sérült férfi légzése megszűnt. Az ügyeletes, a „Nemzet háziorvosa” címre javasolt Dr. Gondos Attila gyors beavatkozással még a helyszínen helyrehozta a légzését, a szíve ismét vert.

tovább...

2019. szeptember 27.

Ki lesz a nemzet háziorvosa?

"A nemzet háziorvosa" pályázat második szakaszánál, azaz az internetes szavazásnál tartunk, az érdeklődők  hatodik napja szavazhatnak hiszen a voksolás  szeptember 22-én reggel kezdődött és október 5-én éjfélkor ér véget. A szavazás kezdete óta a Google elemzései szerint az oldalmegtekintések száma 15878-ról 29699-re emelkedett.
Egyfolytában jönnek a szavazatok
Ha ma lenne a szavazás zárása: a hazai első helyezett Dr. Fekete Borbála lenne 4937 szavazattal, a második Dr. Fördős Zsolt 4032 szavazattal, a dobogó harmadik fokán Dr. Pintér Anna Kalászné állna 1787 vokssal.

tovább...

2019. szeptember 25.

Helyzetkép szeptember 25-én

„A nemzet háziorvosa” pályázat második szakasza zajlik, azaz negyedik napja szavazhatnak a páciensek, illetve a portál olvasói. Ahogyan láthatják, a zsűri az ajánlások alapján kiválasztotta a  legjobb 10 hazai, és a legjobb 10 határon túli praxist. A szavazás szeptember 22-én reggel kezdődött és október 5-én éjfélkor ér véget.
A szavazás kezdete óta a Google elemzései szerint az oldalmegtekintések száma 15878.
A szavazatok folyamatosan érkeznek Magyarországról, Szerbiából, Ukrajnából, Romániából, Németországból, Ausztriából és Szlovákiából.

tovább...

2019. szeptember 22.

Szavazzon a TOP húszra!

Indul „A nemzet háziorvosa” pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek szeptember 14-ig szép és megható történetekkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.
A zsűri  - melynek elnöke Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, tagjai: Dr. Andréka Péter, Berszán Lajos, Béres Klára, Dr. Farsang Csaba, Mucsányi János, Dr. Rurik Imre, Sztankó Péter, Tóth Róbert-  a beérkezett 281 történet főszereplőiből választotta ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 legjobb határon túli praxisát. A háziorvosok neve  ABC rendben található a portál szavazó oldalán.
A pályázat második szakasza szeptember 22-én indul! A végső sorrendet, vagyis, hogy ki nyeri meg a versenyt határon innen és határon túl: Önök, a portál olvasói döntik el!

tovább...

2019. szeptember 15.

Már ne küldjön több ajánlást!

Lezárult „A nemzet háziorvosa„ pályázat első szakasza! Szeptember 14-én éjfélig Önök több mint 300 ajánlást küldtek be portálunkra. Ebből 33 nem felelt meg a pályázati kiírásnak, azaz mindössze egy-két mondatos volt. 281 történet viszont olvasható portálunkon, a zsűri ezekből választja ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát. Nevüket ABC rendben találják majd szavazó oldalunkon szeptember 22-én reggel.
A mozgalommá terebélyesedett pályázat elsősorban a laikus közönség, a betegek hálájára és köszönetére épült, ugyanakkor önkormányzatok, polgármesterek, idős otthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásai is érkeztek. Jelentkezett például Kisapostag, Felsődobsza, Kőbánya, Zalakomár polgármestere, Cserkút alpolgármestere, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke, a Bódvaszilasi Szivárvány Nyugdíjas Klub, a Mélykúti és az Ófehértói Gondozási Központ, a Vanyarci Könyvtár vezetői, a Józsai Görögkatolikusokért Alapítvány Debrecenből, vagy éppen a Bodrogközi Orvos Társaság.

tovább...

2019. szeptember 12.

3 nap múlva lezárjuk a történetek beküldését!

Szeptember 14-én éjfélig még várjuk az Ön történetét is!
Több mint 200 történet érkezett eddig „ A nemzet háziorvosa” pályázatra. itthonról, Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is.
Ha úgy gondolja, hogy háziorvosa valóban a hivatásának él:,szánjon rá öt percet, és lepje meg egy történettel! Még 3 napig megteheti!

tovább...

2019. július 29.

Még másfél hónapig ajánlhatja kedvenc háziorvosát!

Ön is küldje be történetét!
Közel 100 érvényes ajánlás érkezett eddig az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt meghirdetett” A nemzet háziorvosa„ pályázatra, az érvénytelen, egymondatos ajánlások száma több mint 30. A hazai és határon túli háziorvosok és nővérek presztízsét, megbecsülését erősító pályázatban a páciensek ajánlhatják orvosaikat. Érkeznek a határon túli ajánlások is Kárpátaljáról és Erdélyből. Akad olyan nagydobronyi doktornő, akit 4 betege is javasolt -egy-egy történet keretében a díjra.

tovább...

2019. május 07.

Várjuk történeteiket!

Keresse fel „A nemzet háziorvosa” portál archívumát, ahol szép és megható történeteket olvashat! Tavaly volt olyan családorvos a nyertesek között, aki az utolsó percben is ott ült rákos betege mellett és fogta a kezét, de olyan is, aki házhoz vitte a recepteket, és ha kell, kiváltotta a gyógyszert. 2018-ban  közel 300 ajánlás érkezett a hálás páciensektől, polgármesterektől, lelkészektől, orvosoktól, rezidensektől, idős otthonoktól, szerkesztőségektől, könyvtáraktól, iskoláktól, bemutatva a hazai és a határon túli háziorvosuk és nővér munkatársa áldozatkész munkáját, emberségét, betegszeretetét.

tovább...

2019. május 05.

Elindult „A nemzet háziorvosa” pályázat!

Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra május 3-án a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes versengés sokéves hagyományait. A pályázat neve megújult, koncepciója azonban változatlan. A hírt Dr. Horváth Ildikó államtitkár- a zsűri elnöke- jelentette be a pályázat budapesti sajtótájékoztatóján.

tovább...

előző12következő
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely