Hírek, események

2019. szeptember 27.

Ki lesz a nemzet háziorvosa?

"A nemzet háziorvosa" pályázat második szakaszánál, azaz az internetes szavazásnál tartunk, az érdeklődők  hatodik napja szavazhatnak hiszen a voksolás  szeptember 22-én reggel kezdődött és október 5-én éjfélkor ér véget. A szavazás kezdete óta a Google elemzései szerint az oldalmegtekintések száma 15878-ról 29699-re emelkedett.
Egyfolytában jönnek a szavazatok
Ha ma lenne a szavazás zárása: a hazai első helyezett Dr. Fekete Borbála lenne 4937 szavazattal, a második Dr. Fördős Zsolt 4032 szavazattal, a dobogó harmadik fokán Dr. Pintér Anna Kalászné állna 1787 vokssal.

tovább...

2019. szeptember 25.

Helyzetkép szeptember 25-én

„A nemzet háziorvosa” pályázat második szakasza zajlik, azaz negyedik napja szavazhatnak a páciensek, illetve a portál olvasói. Ahogyan láthatják, a zsűri az ajánlások alapján kiválasztotta a  legjobb 10 hazai, és a legjobb 10 határon túli praxist. A szavazás szeptember 22-én reggel kezdődött és október 5-én éjfélkor ér véget.
A szavazás kezdete óta a Google elemzései szerint az oldalmegtekintések száma 15878.
A szavazatok folyamatosan érkeznek Magyarországról, Szerbiából, Ukrajnából, Romániából, Németországból, Ausztriából és Szlovákiából.

tovább...

2019. szeptember 22.

Szavazzon a TOP húszra!

Indul „A nemzet háziorvosa” pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek szeptember 14-ig szép és megható történetekkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.
A zsűri  - melynek elnöke Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, tagjai: Dr. Andréka Péter, Berszán Lajos, Béres Klára, Dr. Farsang Csaba, Mucsányi János, Dr. Rurik Imre, Sztankó Péter, Tóth Róbert-  a beérkezett 281 történet főszereplőiből választotta ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 legjobb határon túli praxisát. A háziorvosok neve  ABC rendben található a portál szavazó oldalán.
A pályázat második szakasza szeptember 22-én indul! A végső sorrendet, vagyis, hogy ki nyeri meg a versenyt határon innen és határon túl: Önök, a portál olvasói döntik el!

tovább...

2019. szeptember 15.

Már ne küldjön több ajánlást!

Lezárult „A nemzet háziorvosa„ pályázat első szakasza! Szeptember 14-én éjfélig Önök több mint 300 ajánlást küldtek be portálunkra. Ebből 33 nem felelt meg a pályázati kiírásnak, azaz mindössze egy-két mondatos volt. 281 történet viszont olvasható portálunkon, a zsűri ezekből választja ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát. Nevüket ABC rendben találják majd szavazó oldalunkon szeptember 22-én reggel.
A mozgalommá terebélyesedett pályázat elsősorban a laikus közönség, a betegek hálájára és köszönetére épült, ugyanakkor önkormányzatok, polgármesterek, idős otthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásai is érkeztek. Jelentkezett például Kisapostag, Felsődobsza, Kőbánya, Zalakomár polgármestere, Cserkút alpolgármestere, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke, a Bódvaszilasi Szivárvány Nyugdíjas Klub, a Mélykúti és az Ófehértói Gondozási Központ, a Vanyarci Könyvtár vezetői, a Józsai Görögkatolikusokért Alapítvány Debrecenből, vagy éppen a Bodrogközi Orvos Társaság.

tovább...

2019. szeptember 12.

3 nap múlva lezárjuk a történetek beküldését!

Szeptember 14-én éjfélig még várjuk az Ön történetét is!
Több mint 200 történet érkezett eddig „ A nemzet háziorvosa” pályázatra. itthonról, Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is.
Ha úgy gondolja, hogy háziorvosa valóban a hivatásának él:,szánjon rá öt percet, és lepje meg egy történettel! Még 3 napig megteheti!

tovább...

2019. július 29.

Még másfél hónapig ajánlhatja kedvenc háziorvosát!

Ön is küldje be történetét!
Közel 100 érvényes ajánlás érkezett eddig az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt meghirdetett” A nemzet háziorvosa„ pályázatra, az érvénytelen, egymondatos ajánlások száma több mint 30. A hazai és határon túli háziorvosok és nővérek presztízsét, megbecsülését erősító pályázatban a páciensek ajánlhatják orvosaikat. Érkeznek a határon túli ajánlások is Kárpátaljáról és Erdélyből. Akad olyan nagydobronyi doktornő, akit 4 betege is javasolt -egy-egy történet keretében a díjra.

tovább...

2019. május 07.

Várjuk történeteiket!

Keresse fel „A nemzet háziorvosa” portál archívumát, ahol szép és megható történeteket olvashat! Tavaly volt olyan családorvos a nyertesek között, aki az utolsó percben is ott ült rákos betege mellett és fogta a kezét, de olyan is, aki házhoz vitte a recepteket, és ha kell, kiváltotta a gyógyszert. 2018-ban  közel 300 ajánlás érkezett a hálás páciensektől, polgármesterektől, lelkészektől, orvosoktól, rezidensektől, idős otthonoktól, szerkesztőségektől, könyvtáraktól, iskoláktól, bemutatva a hazai és a határon túli háziorvosuk és nővér munkatársa áldozatkész munkáját, emberségét, betegszeretetét.

tovább...

2019. május 05.

Elindult „A nemzet háziorvosa” pályázat!

Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra május 3-án a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes versengés sokéves hagyományait. A pályázat neve megújult, koncepciója azonban változatlan. A hírt Dr. Horváth Ildikó államtitkár- a zsűri elnöke- jelentette be a pályázat budapesti sajtótájékoztatóján.

tovább...

2019. május 03.

Javasolja idén is háziorvosát, hátha éppen ő nyeri meg „A nemzet háziorvosa” pályázatot!

A nemzet háziorvosa” pályázat keretében kilencedik alkalommal küldhetik be történeteiket háziorvosukról a hálás páciensek a www.evpraxisa.hu portálra, majd a második szakaszban szavazhatnak is a zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra. A pályázat eredményeképpen tehát nem a szakma, hanem a hálás páciensek szavazatai döntik el, hogy ki álljon a dobogó felső fokára, és ki vegye át „A nemzet háziorvosa” megtisztelő elismerést munkatársaival együtt a díjátadó gálán októberben.

tovább...

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely