Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett  hálás, sokszor megható történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10 hazai és a 10 határon túli szavazatra váró praxist. Az ajánló beleegyezését a  történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges  paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, így is találhatják meg őket.

    

Dr. Madaras Krisztina / Nagypeterd

Tisztelt Zsűri!
Madaras doktornő Nagypeterden kívül Szigetváron is rendel , mindenki hozzá szeretne tartozni a környéken , nemcsak magyar,  hanem külföldi betegeket is ellát. Vannak olyan külföldiek, akik azért költöznek erre a területre , mert tudják , hogy itt jó kezekben lesznek. 2500-an tartoznak ehhez  a csodálatos doktornőhöz.  Szót ért az egyszerű falusi emberkétől a nagyvállalkozóig  mindenkivel megfelelő módon tud kommunikálni.
A rendelőjében nem csak beteg "kishatárforgalom" zajlik, hanem kisebb beavatkozásokat is megcsinál: köröm levétel , fülmosás , katéterezés, varratkiszedés stb. Nem sajnálja a betegektől a minőségi kötszereket és segédanyagokat  sem. Képes vizeletet vizsgálni  mindkét rendelőjében . A valóban betegeknek kitapossa legjobb ellátást  magasabb szinteken.  Kollégái is elismerően nyilatkoznak róla, ő szervezi meg a szigetvári háziorvosi ügyletet is . Rengeteg olyan betegséget megtalál, amit a szakrendeléseken is nehezen vesznek észre,  vagy elsiklanak felett.
A népszerűségének egyetlen hátulütője van,  hogy a napi betegforgalma 120 beteg felett van, ezért a   váróterem midig tele.
www.facebook.com/TheiszMed/
Üdvözlettel: Jávorka Zsolt

tovább...

Dr. Magyari Marietta / Hajdúsámson

Tisztelt Zsűri!
Dr. Magyari Marietta doktornő hosszú évek óta  családunk háziorvosa. Sajnos két  daganatos betegség is volt a családunkban az elmúlt években, így rendszeres orvosi kezelésre szorultunk. A doktornő áldozatkész munkáját, empatikus, segítő hozzáállását soha nem fogjuk elfelejteni.
Nem számított, hogy késő este van, esetleg hétvége, vagy ünnepnap, Őt bármikor kereshettük, rá mindig számíthattunk, akár rendelési időn túl is.
Pozitív hozzáállásával, türelmével és szakértelmével sokat segített a gyógyulásunkban. Ha nem kerestük, akkor Ő  keresett bennünket, és rendszeresen érdeklődött, hogy miben tudna segíteni nekünk. Mindezt pedig végtelen szerénységgel tette!
Az orvosi szakmán túl mentálisan is jelentős segítséget nyújtott nekünk. Mindenki számára példaképként tudjuk Őt ajánlani. Rászolgált»  A nemzet háziorvosa» címre!
Köszönjük :
Kanyóné Papp Klára

tovább...

Dr. Majnár Miklós / Budapest

Kedves Zsűri,
háziorvosunk fantasztikusan hatalmas szakértelemmel fordul valamennyi betegéhez.
Aneszteziológus, kardiológus szakorvos, háziorvos, de bármilyen jellegű problémával fordulunk hozzá, mindig a lehető legmegfelelőbb diagnózist állítja fel, és mindig a legmegfelelőbb kezelést javasolja, a legmegfelelőbb, legmodernebb, egyúttal a leghatásosabb gyógyszerekkel.
Előfordult, hogy a Gyümölcsoltó Boldogasszony Kápolna igazgatója, bár szív problémái miatt kórházi kezelésben részesült, ennek ellenére otthonában a déli órákban rosszul lett.
Telefonhívásunk után a doktor úr azonnal kijött a lakására, hogy ellássa, ott infúziót adott neki és megvárta amíg az infúzió lefolyt.
Tovább várakozott, hogy a szervezet hogyan reagált a kezelésre,ami természetesen pozitív eredménnyel végződött. Volt rá példa, hogy egy beteg urológiai, prosztata gondokkal fordult hozzá,
ami nem a kimondott szakterülete, de ebben az esetben is gyorsan és mielőbbi gyógyulást eredményezve tudott segíteni.
Amennyiben kellett, minden esetben tudta, hogy betegét hová kell tovább irányítania. Szükség esetén szombaton is fogad a beteg javulása érdekében.
Asszisztensével igen jó az együttműködése, ő szintén nagy szakértelemmel rendelkezik,
akár egy vérvételről, vagy csupán a beteg megnyugtatásáról is legyen szó.
Majnár doktort minden betege dicséri, elő nem fordulhat, hogy rossz diagnózist állítson fel!
Köszönjük doktor úr!
Végh Pál

tovább...

Dr. Menczel Zsuzsanna / Budapest

Tisztelt Zsűri!
Több éve már, hogy Menczel Zsuzsanna a háziorvosom. Ő és kolléganője Erika nővér mindig mindenben rendelkezésre áll, páratlan szakértelemmel látják el feladataikat. Mindig türelmesek, empatikusak és mindenkihez van két jó szavuk.
Előfordult már, hogy a férjemnek nagyon magas láza volt, alig tudott magáról, de kórházba menni nem volt hajlandó. A Doktornő ekkor hétvégén (!) kijött hozzánk, és itt is maradt addig, amíg az injekció hatni kezdett, és a férjem láza végre lement. Ez több órát vett igénybe, késő este távozott tőlünk.
Példátlan az a segíteni akarás és empátia, amivel a betegeket ellátja.
Nem csak én és a családom gondoljuk így, hanem mások is, akiknek Ő a háziorvosa. Eddig bárkivel beszéltem, a Doktornő neve hallatán mosoly jelent meg az arcán.
Nagyon remélem, hogy nem csak a betegeitől, hanem Önöktől is kaphat elismerést, mert erején felül folyamatosan fejleszti a praxisát és minden betegnél arra törekszik, hogy a lehető legegyszerűbben és a legkevesebb bonyodalommal oldja meg a betegek problémáit.
Tisztelettel:
Mattné Somogyi Anikó

tovább...

Dr. Mervay Magdolna / Magyarmecske

Tisztelt Zsűri!
Háziorvosunk dr. Mervay Magdolna közel 30 éve dolgozik ebben a dél-baranyai praxisban, ami 4 települést, Magyarmecske, Magyartelek, Kisasszonyfa és Gilvánfa községeket fedi le. A hátrányos helyzetű térség lakossága mind korban, mind etnikai hovatartozásban vegyes összetételű, a háziorvosi ellátás igénybe vevők köre így a csecsemőtől a szép korúakig terjed ki. A munkáját lelkiismeretesen végző doktornőnk rendszeresen közreműködik a sellyei térség hétközi és hétvégi ügyeleti rendszerében, e mellett üzemorvosként is tevékenykedik.
Történetem kicsi fiunkhoz, Kendéhez és a tavalyi évhez kötődik. Röviddel 2 éves kora előtt párom figyelt fel járászavaraira, melynek alapján Magdi nénink elindította azt a vizsgálatsorozatot, melynek végén, február 7-n MR vizsgálat alapján agydaganatot diagnosztizáltak. Büki professzor csapata az Idegklinikán azonnali életmentő műtétsorozat keretében két helyről is távolított el daganatot. Július 30-án reggel kemoterápiás kezelésre készültünk bevonulni, mikor Kende először epilepsziás rohamot kapott. Magdi néni a mentő és a mentőhelikopter előtt kiérkezve Kendét a kezeim között látta el. Sajnos Kende állapota egyre romlott, augusztus végén kómaszerű állapotba került, s főorvosunk, dr. Ottóffy Gábor sem tudta mennyi ideje lehet még kisfiúnknak. Tájékoztatott minket a hospice-palliatív ellátás lehetőségeiről, s amennyiben vállalja háziorvosunk, s úgy gondoljuk, Kendét hazavihetjük.
Magdi néni vállalta, s augusztus 28-tól Kende október 8-n bekövetkezett haláláig, a hétvégéket leszámítva minden nap rendelési idő után meglátogatta Kendét, sőt volt, hogy hétvégi ügyelet alatt jött ki, vagy rendelés előtt, mert kis harcosunk betegsége és állapota miatt, nem volt értelme akkor máshoz fordulnunk, mint hozzá. Az éjszaka közepén is felhívhattuk, mindig elérhető volt. Kende utolsó orvosi vizsgálata is rá várt. Nekünk sokat jelentett, szinte erőt adott, hogy velünk volt ebben az időszakban. Sajnos ezt követően is voltak olyan rákos betegek és hozzátartozók, akiknek a mi Magdi nénink jelentette azt a kapaszkodót, ami erőt ad a végső úthoz.
Tisztelettel: Samu János

tovább...

Dr. Molnár Valentina / Técső - Kárpátalja

„A técsői gyerek poliklinika folyosóján sokan vannak, türelmesen várakoznak. Az ajtón felirat, „Itt választhat magának orvost”. A rendelést Molnár Valentina családorvos vezeti, rutinosan, szakszerűen, már huszonöt éve van a szakmában. Mindig gyerekekkel szerettem volna foglalkozni. Először úgy gondoltam, tanár leszek, aztán csak gyerekorvos lettem – meséli a doktornő. Nagyon szeretem a szakmámat, soha egy percig sem bántam meg, hogy erre esett a választásom, pedig néha megterhelő, hogy szinte 24 órás ügyeletben vagyok, mert a telefonszámom ott van szinte minden páciensemnél, s gyakran előfordul, hogy éjjel is hívnak. A huszonöt év alatt bizony előfordult, hogy ki kellett emelni a gyermekeket a családból, s találkoztam nehéz körülmények között élő családdokkal, akiknek a katolikus egyházon és karitászon keresztül igyekeztem segítséget nyújtani. Szerencsére jó számmal vannak pozitív esetek is. Legutóbb egy nyolc hónapos csecsemőnél sikerült felismerni egy rosszindulatú vesedaganatot, s az idejében végrehajtott beavatkozásnak köszönhetően a gyermek jól van. A háziorvos elmondása szerint gondot jelent a szülők védőoltások iránti bizalmatlansága is, pedig mindenki számára jutna oltóanyag. Igaz, két éve valamelyest javult a helyzet a kanyaró elleni vakcinálás terén, a többi ellen viszont még mindig nagy az idegenkedés.
Hogy negyed évszázad után miért váltottam át családorvosnak?  Gyermekgyógyászként pici koruktól ismerem a páciensek kórképét, örökletes betegségekre való hajlamát, ami nagy segítség lehet a családorvosi praxisban. Idővel kialakul egy bizalmi viszony beteg és páciens között. Ez már most is tapasztalható, hiszen ma már az általam kezelt gyermekek gyerekei járnak hozzám. Nem volt könnyű váltani, mert a gyermekgyógyászat és a felnőttek kezelése között bizony jelentős különbség van.
Rengeteg új gyógyszer jelent meg, számos ismertet pedig kivontak a forgalomból. Sokat tanulok, konferenciákra, továbbképzésre járok, úgy érzem, családorvosként többet tudok segíteni.
Egyelőre, helyhiány miatt egy kollégával közös kabinetben fogadjuk a betegeket, új évtől viszont átköltözünk az új, családorvosok számára épülő klinikára, ahol lesz helye a már meglévő gyógyászati eszközöknek is.”
Javasoljuk Molnár Valentínát az elismerésre!
Kárpáti Igaz Szó ajánlása

tovább...

Dr. Müller András / Csepreg

Tisztelt Zsűri!
Önök szerint milyen történetet lehet írni egy emberről, aki dolgozik éjjel nappal, nem villog, nincsenek extra sikerei, csak végzi a munkáját nap mint nap? Reggeltől, ha kell másnap reggelig. Nem bűbáj ,de arra neki nincs is ideje! Minden rendelésén amit Csepregen tart minimum harminc -negyven ember ül, míg a másik orvosnál négyen-öten. Ez mindent elárul. Csepregen kívül rendel Tömördön, Acsádon, Tormásligeten és a környék kis falvaiban.
Nem tudom pontosan a korát , de úgy 52-53 éves lehet. Közel harminc éve szolgálja- a szó szoros értemében-  a már említett települések, a Vas megyei Répce-vidék pácienseit. Áprilisban  a Vas megyei Hírportál pályázatán ő nyerte el „A hónap orvosa” címet. Úgy érzem nem ártana még jobban megsimogatni a buksiját. „ A nemzet háziorvosa díj, szerintem felér egy emlékezetes simogatással, ezért is javasolom Müller doktort!
Tisztelettel :
Gáldi György Tömörd

tovább...

Dr. Nagy Sándor Péter / Balatonalmádi

Tisztelt Zsűri!
4 évvel ezelőtt egy nagyon ritka vírusfertőzés hatására jelentkeztek nálam elsőként a Reiter-szindróma tünetei. /A Reiter-szindróma az ízületek és az inak tapadási helyének gyulladása az ízületek közelében, melyet gyakran kísér a szem kötőhártyájának gyulladása is./
A háziorvosom belgyógyász, így nem várható el tőle, hogy felismerje a tünetegyüttest. Viszont azonnal elkezdte tovább képezni magát. Így Ő volt az, aki segített a tolószék helyett csupán visszatérő polyarthritis-ra csökkenteni autoimmun betegségem tüneteit.
Rendkívül kedves, lelkiismeretes, közvetlen ember, aki meghallgatja páciensei véleményeit is, mielőtt döntést hozna kezelésüket illetően. Ha ő nincs, már mozgásképtelen is lehetnék. Pedig akkor még "csak" 33 éves voltam. Nagyon hálás vagyok neki és az enyémen kívül is csak pozitív véleményeket hallok róla pácienseitől.
Szerintem, és a családom szerint is igazán megérdemelne a mi elismerésünkön kívül egy szélesebb körű visszaigazolást a hivatásában gyakorolt igyekezetéért.
Köszönettel javasoljuk ”A nemzet háziorvosa” címre!
Nagypáli Péter Roland

tovább...

Dr. Németh János / Ágfalva

Kedves Zsűri!
Életem során sajnos sok-sok alkalommal találkoztam, és találkozom a Főorvos Úrral. Még mielőtt megkezdte praxisát itt Ágfalván, én már azon szerencsések közé tartozhattam, akik a gyermekosztályi gyakorlata során megismerhetik. Tehát egészen fiatal, kezdő háziorvos volt, amikor a betegei közé kerültem.  Ezt követően olyan események során volt mellettem, ami engem örök hálára kötelez. 2011-ben egy komoly bélrendszeri gyulladásom lett, sok-sok gondot okozott. A Főorvos úr minden kivizsgálást elvégzett, ám tüneteim nem szűntek. A belgyógyászomnak szüksége volt a legfrissebb laboreredményeimre a kórházban, amikor is Németh Doktor éppen Budapesten tartózkodott. Én kétségbe esve hívtam, hogy mit tehetek, a családtagjaim várják a hívásomat a kórházból, hogy merre induljanak. Ő akkor a beteg édesapja mellett ült, aki éppen egy súlyos operáción esett át. Ő azonban még ott, és akkor is előre vette az én gondomat, és értesítette az asszisztensnőjét arról, hogy milyen dokumentációt adjon ki a férjemnek a kórházi felvételhez.
Szabadságon, több száz kilométerre a rendelőtől, ráadásul egy személyes trauma kellős közepén is a betegét tartotta szem előtt! Azt hiszem ez megmutatja, hogy milyen orvos is a mi Főorvos urunk, akinek a falunkban komoly neve van!
Köszönöm: Akácos Tamás Herbertné

tovább...

Dr. Németh János / Ágfalva

Tisztelt Zsűri!
Nagyon sok olyan esetről tudnék mesélni, ami számomra sokat jelent és megmutatja, hogy Ő egy igazi ORVOS. Csupa nagy betűvel! Egész kislánykoromtól Ő gyógyított. Ma pedig már a saját gyermekeim orvosa is. A Dokibácsink.
Az életünkben többször vannak hullámvölgyek, biztos azért, hogy utána értékelni tudjuk a jót. Számomra  is épp egy olyan élethelyzet alakult ki, mikor minden összejött. Nem néztem ki jól. Sokan szóvá tették, de csak legyintettem. Aztán összefutottam Doktor Úrral az állomáson. Köszöntünk. Épp indultam volna, mikor odalépett. Érdeklődött, hogy vagyok és kért, hogy ugorjak be hozzá, mert aggódik az ábrázatom miatt. Megtettem. Volt egészségügyi gondom. Utánajártunk alaposan. Rendbe jöttem és nemsokára a hullámhegy teteje következett. Boldogság, gyerekek születése. Aztán  jött egy újabb zuhanórepülés, sok-sok  probléma és aggódás... másokért. Összezuttyantam. De láttam, hogy baj van, és mertem kérni... TŐLE segítséget. Mondhatta volna bárki, hogy szedj dilibogyót, attól jobb lesz. Ő nem ezt tette. Fogadott rendelési időn túl is,  beszélgetett velem és megerősítette, azt ami akkor beteg volt bennem.  A lelkem. Meggyógyított. Azóta is tudom, hogy neki köszönhetem, hogy a családunk ma is együtt boldogan él.
Köszönöm: Polgárné Horváth Ágnes

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

77 Elektronika Kft

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely