Tóth Róbert

Az Egis hetedik alkalommal támogatja „Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatot„. Az okokról a belkereskedelmi igazgató, a zsűri tagja beszél.

- A díj támogatása egyfajta közéleti szerepvállalás, egy jó ügy támogatása. A háziorvosok között egyre több az idős kolléga, akik magas koruk ellenére is kitartóan és elkötelezetten végzik a betegek ellátását. A díj célkitűzése elismerni ezt a példaértékű, a páciensek érdekében tett mindennapi megelőző és gyógyító családorvosi tevékenységet és ezzel pozitív mintát nyújtani az újabb generációknak is.
Miért fontosak az Önök számára  a háziorvosok?
- Az Egis portfóliója rendkívül széles, minden kardiovaszkuláris területen tudunk kiváló minőségű készítményt biztosítani, ugyanakkor jelen vagyunk a központi idegrendszer, a nőgyógyászat és az onkológia területén használt termékekkel. A betegek ellátásában a háziorvosok kiemelt partnereink, hiszen alapvetően az ő feladatuk a páciensek gondozása, kezelése, és például a kardiovaszkuláris prevenció biztosítása. Ezt a tevékenységet termékeinkkel és a szakmai képzések elősegítésével magas szinten tudjuk támogatni. Az Egis kiemelt figyelmet fordít a szakmai kommunikációra, 21 éve működik például az Egis Cardiovascularis Club nevű akkreditált háziorvosi továbbképzésünk, de más klub jellegű rendezvénysorozatunk is van, például az SNS Klub. Minden nagyobb szakmai konferencián a háziorvosok számára is érdekes szimpóziummal jelenünk meg. Folyamatosan tájékoztatjuk őket a legújabb tudományos eredményekről és terápiás trendekről, amelyeket a mindennapi munkájukban hasznosítani tudnak annak érdekében, hogy a magyar betegek a lehető legjobb ellátást kaphassák meg.
Éltek a a hazai és a határon túli háziorvosok az elmúlt hat esztendőben az Egis által felajánlott belföldi kongresszusokon való részvétellel ?
- Valamennyi jutalmazott élt a lehetőséggel és a számára releváns belföldi konferencián bővítette is a tudását. Ez is azt erősíti meg, hogy az ilyen képzésekre van  igény, így felajánlásunkkal gyakorlati támogatást tudunk nyújtani számukra mindennapi gyógyító munkájuk színvonalasabb elvégzéséhez. A paletta nagyon színes, a háziorvosi konferenciák mellett belgyógyász, kardiológus vagy hipertónia konferenciákon való részvételt igényeltek a nyertesek.
Sikerült-e  böngésznie az ajánlásokat, ha igen:  mi a benyomása róluk?
- Eddig csak néhányat láttam, de mivel a jelöltre a lakóközössége, azaz a betegei szavazhatnak, az ajánlásokból árad a tisztelet és a hála. Az egész „versenyből” azt tartom a legértékesebbnek, hogy emberi oldalról közelíti meg a kérdést, elismerést és megbecsülést ad a „végeken” dolgozóknak. Azt üzeni, hogy érdemes kitartani és a betegeket szakmai tudással és elkötelezettséggel szolgálni.
Mit vár az idei versenytől?
- Érkezzen sok jelölés, így a zsűrinek legyen nehéz a sok jó közül kiválasztani a legjobbat!

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net