Dr. Horváth Ildikó

Az Országos Korányi Intézet orvosigazgatója úgy véli, összetartozásunkat erősíti a nemes versengés. Első ízben ül a zsűriben.

Kis faluban felnőve meghatározó emlékem van a háziorvosunkról, akit az egész falu tisztelt, becsült és mindig számíthatott rá. Nagyon kedves emlékeim vannak azokról a vasárnap délutánokról, amikor Mami a háziorvos édesanyjával teázgatva németül beszélgetve múlatta az időt.
Bízom benne, hogy a pályázatra beérkező ajánlások olyan orvosok - értékek- megismerését hozzák, akik jó gyakorlatukkal, elkötelezettségükkel példát mutatnak és erőt adnak mindnyájunk számára. A régióban elsősorban a tüdőgyógyászat és az egészségpolitika kapcsán ismerek kollégákat, köztük háziorvosokat, többel közülük rendszeresen tartjuk a szakmai kapcsolatot, barátságot.
Magam is orvos vagyok, a Semmelweis Egyetemen végeztem. Szakmai utam kutatóként folytatódott, először a Magyar Tudományos Akadémia, majd három évig a National Institutes of Health, Bethesda, U.S.A., nagy presztízsű Fogarthy ösztöndíjasaként és pár évvel később az Imperial College vendégkutatójaként. Megszereztem az orvostudomány kandidátusa, PhD, majd 37 évesen az MTA doktora címet.
A kutatómunka mellett az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tüdőgyógyászként klinikai munkát végzek, annak orvosigazgatója vagyok és aktívan részt vesz az egyetemi graduális és posztgraduális oktatásban. A nemzetközi együttműködésekben látom, hogy egyre növekvő szükség van arra, hogy határon átnyúló szoros kapcsolataink legyenek és regionális együttműködéseket formáljunk a hatékony közös fellépés és eredmények érdekében.
Elkötelezett vagyok az egészség- és az egészségügyi ellátás fejlesztése irányába, négy évig az Egészségpolitikai főosztály vezetőjeként, jelenleg pedig a Semmelweis Egyetem Népegészségügyi Intézetének igazgatójaként igyekszem ehhez minél jobban hozzájárulni. A tüdőgyógyász szakmai munka jellege, a megelőzés jelentősége, és a multimorbid betegek gondozásának kihívása mind erősítették az alapellátás iránti érdeklődésemet, és az abban dolgozó kollégákkal való szakmai kapcsolatomat.
A zsűri tagságot azért vállaltam, mert ez a nemes versengés is egymás megbecsülését, eredményeink, nehézségeink jobb megértését és összetartozásunkat erősítő program.
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net