Dr. Farsang Csaba

A Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke javasolta annak idején, hogy terjesszük ki pályázatunkat a határon túlra is.

Emlékszel, hogy miért csatlakoztál hozzánk első alkalommal?
- Ma is előttem van, hogy mennyire lelkesek voltunk 8 esztendeje, amikor először leültünk átbeszélni az indulást. Biztos lehetsz abban, hogy ez a lelkesedés egy szemernyit sem csökkent!
Nem titok, hogy számos háziorvos barátom van, akiket nagyra becsülök. Sok olyan kolléga dolgozik a háziorvosi praxisban, akinek a felelőssége hatalmas, aki rendkívüli munkát végez, aki készenlétben áll éjjel-nappal anélkül, hogy kirakatban lenne, anélkül, hogy róla szólnának a hírek. Közben pedig a páciensek életének, egészségének, vagy betegségének alakulása- ahogyan a mostani 350 ajánlásból is kiderült- elsősorban az ő felelőssége.
Ez a pályázat az én nagyrabecsülésemet is kifejezi, hiszen megerősíti a remek hazai és határon túli kollégáimat abban, hogy a háziorvosi munka az orvoslás csúcsa abban az értelemben, hogy mindenképpen a felelősség csúcsa!
Milyen benyomásaid maradtak a díjátadó gáláról?
- Hetedik alkalommal voltunk együtt szeptemberben, nagyon felemelő, hogy olyan sokan eljöttek. Nemcsak a nyertesek, de a családtagjaik, az ajánlóik, a betegeik, sőt még a polgármesterek is ott voltak! Nagyon lelkes hozzászólásokat hallottam, és igazán örülök, hogy sok-sok éve már a külhoni kollégák is velünk vannak. Szinte valamennyien hangsúlyozták egyre szorosabbá váló kapcsolatukat a magyar kollégákkal.
Szívderítő volt számomra az ajánlásokból kicsendülő szeretet, az óriási támogatás, és azok a kedves szavak, történetek, amelyekben a hálás páciensek részletezték: mi mindent tett értük háziorvosuk. Annak is örülök, hogy a gálán ott volt a zsűri elnöke : Szentes Tamás helyettes államtitkár, országos tisztifőorvos, örömmel tapasztalom, hogy most is számíthatunk rá. Az is megtisztelő, hogy a zsűri elnöke nyolcadik alkalommal az egészségügyért felelős államtitkár lesz.
Meggyőződésem, hogy ez a pályázat mindenképpen méltó a folytatásra. Azt hiszem, érdemes lenne egy könyvet is kiadni a díjazottakról, hiszen olyan szép történeteket olvashattunk, amelyek igazán megérdemlik, hogy ne csak az interneten találkozzunk velük!

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net