Beérkezett ajánlások

Itt olvashatja a beérkezett ajánlásokat, történeteket, ezekből választotta ki a zsűri a toplistásokat, a 10-10 szavazatra váró praxist.
Az ajánló beleegyezését a történet portálunkon történő közléséhez elfogadottnak tekintjük a pályázaton való részvétellel, az ajánlás, és a szükséges paraméterek elküldésével. Írásaik, orvosaik neve alapján ABC- rendben kerültek fel honlapunkra, és így is találhatják meg őket.

Dr. Abonyi Viktor / Abony

Tisztelt zsűri!
Nem lehetne egy dolgot kiragadni, mert a Doktor Úr minden betegénél a legnagyobb odafigyelést, a legjobb tudását adja. Annyira megnyugtató érzés, hogy mindig lehet rá számítani. Tudása, kedves szavai, maximális odaadása miatt mindenki a város legjobb orvosának tartja.  Mindenkinek elmagyarázza a betegség kialakulásának körülményeit, és a gyógyulás lehetőségeit! Füleki Zsoltné Icukáról, az asszisztenséről   majdnem megfeledkeztem, pedig Ő ugyan olyan jó ember, mint a doktor úr. Nem lehet tőle olyat kérni, hogy azonnal - a legjobb tudásával - ne állna a betegek rendelkezésére. Nagyon kedves, udvarias, segítőkész, Együtt valami csodálatos munkabírással rendelkeznek.
 A város lakói között az a vélelem, hogy "Boldog lehetsz, ha az Abonyi Doktor Úr" körzetébe tartozol!!! Azt hiszem, ennél több nem is kell!
Ha az országban minden orvos ilyen humánus, jó szakember lenne, több gyógyulásról beszélhetnénk, és kisebb  lenne a halálozási ráta!

Köszönettel: Juhász Sándorné

tovább...

Dr. Abonyi Viktor / Abony

Kedves Zsűri!
Tisztelettel ajánlom Dr. Abonyi Viktor doktor urat a díjra. Fiatal kora ellenére nagy empátiás készséggel rendelkezik. Nagyon sok betege van, így bizony a rendelési idő is elhúzódik. De a legutolsó beteget is ugyan olyan kedvességgel, figyelemmel fogadja, mint az elsőt. Nagy szakmai tudása van. Fáradhatatlan, türelemmel meghallgatja betegeit. Mindenkire van elegendő ideje és jut elegendő figyelme. Nem abonyi születésű, de itt telepedett le családjával, aminek mi nagyon örülünk. Befogadták az abonyiak, szeretik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen figyelmes, empatikus, körültekintő, nagy tudású házi orvosunk van.

Tisztelettel: Csizmadia Gyuláné

tovább...

Dr. Abonyi Viktor / Abony

Kedves Zsűri!
Pászti Erzsébet vagyok, a történetem dr. Abonyi Viktorral kapcsolatban az alábbi:
2017 december közepétől Abonyban tartózkodtam. December végén nagyon erős alhasi fájdalmam  kezdődött. Rosszul voltam, a vendéglátóm háziorvosát kértük meg, hogy jöjjön ki, mert már állni sem tudtam. Kijött, ő volt  Abonyi Viktor.
Megvizsgált, majd azonnal mentőt hívott. A diagnózisa tökéletes volt, belső hasi vérzés. Szívproblémáim miatt  gyógyszert szedtem. A ceglédi kórházban azonnal előkészítettek műtétre, és 2017.dec.31-én éjjel hematómával megműtöttek.
Nagyon hálás vagyok Abonyi doktornak a jól felállított diagnózisáért és az azonnali intézkedéséért. Kitűnő orvosnak tartom. Azóta szerencsére már jól vagyok.

Meleg szívvel jelölöm, mindenkinek ilyen háziorvost kívánok!!
Pászti Erzsébet

tovább...

Dr. Altsach Rita / Újszilvás

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének ajánlása ,,Az év praxisa a Kárpát-medencében" elismerésre

Tisztelt Bíráló Bizottság!
Nem tudjuk biztosan, hogy igaz-e a hír, miszerint  külön elismerésben kívánják részesíteni az év legjobbnak tartott házi gyermekorvosi praxisát is. Akár így lesz ez, akár nem, élünk a lehetőséggel, hogy elismerésre javasoljuk a Pest- és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán levő Újszilváson  dr. Altsach Rita gyermekorvosi praxisát.
Amikor vezetőségünk Altsach doktornő ajánlása mellett döntött, a következő szempontokat vette figyelembe: a fiatal doktornő szakmai elismertsége lehetőséget adott volna arra, hogy szakorvosi vizsgáját követően egy nagy hírű fővárosi intézményben folytassa tevékenységét. Ő ennek ellenére a primer gyermekellátás, a területi gyermekgyógyászat, az önálló munkavégzés nehéz körülményeit választotta egy olyan kistelepülésen, ahol korábban soha nem dolgozott gyermekorvos. Ahol idegen környezetben kellett ,,kitaposni" egy házi gyermekorvosi praxis felépítésének nehéz útját. Praxisa a nulláról indulva lett mára az ország egyik példaértékű praxisa. Előremutató az az együttműködés, ami a doktornő és Újszilvás önkormányzata között kialakult, példamutató az a párkapcsolat, melyben férje, a tűzoltóságnál dolgozó, de szakápolói vizsgát is tett Benedek Péter a praxis körüli teendőket végzi, megható az a gondoskodás, ahogy a praxisban a szorosan vett orvosi feladatokon túl is ,,istápolják" a gyermekeket.
Jelöltünk 2007-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi szakán. Szakvizsgája megszerzése előtt döntötte el, hogy hivatását házi gyermekorvosként szeretné folytatni. Úgy látta, hogy egy várostól távoli, kisebb településen a prevenciótól a gyógyításig, a születéstől a fiatal felnőttkorig eredményesen kísérheti páciensei sorsának alakulását.
Bár budapesti születésű és szakvizsgája megszerzéséig ott is élt, mindig vonzotta a vidéki élet. Újszilvás kiválasztásában szerepet játszott, hogy szigorló éveitől az OMSZ nagykátai Mentőállomásán dolgozott és az ott dolgozó kollégákkal jó kapcsolatba került. Az Újszilváson élő gyermekek száma nem tette lehetővé egy önálló praxis létrehozását, ezért az ottani önkormányzat a szomszédos Tápiógyörgyével közösen hozott létre egy teljesen új házi gyermekorvosi praxist. Újszilvás polgármestere, dr. Petrányi Csaba irányításával színvonalas, korszerű rendelőt létesített az önkormányzat.
A praxis gyermeklétszáma egy év alatt emelkedett 500-ra, ma pedig már 800 felett jár. Köszönhető ez annak, hogy ellátási területéről ma már minden újszülöttet a doktornőhöz visznek, és akár 30 kilométernyi távolságból is egyre többen szeretnék gyermekük ellátásához őt választani.
Férje, Benedek Péter, mindvégig támogatta elképzeléseiben, olyannyira, hogy többéves orvosi ügyeleti és tűzoltósági munkája mellett, szakápolói képesítést is szerzett. A mai napig ő végez minden háttérmunkát, így a doktornőnek több ideje jut a tényleges orvosi munkára. Miután két és fél év után párja visszatért a tűzoltósághoz, nagyszerű asszisztens került a praxisba Nyíri Nikoletta személyében.
A kezdetektől példamutató együttműködés alakult ki Altsach doktornő és a ceglédi Toldy Ferenc Kórház Gyermekosztálya között, tartós helyettesként a környező települések betöltetlen gyermekorvosi praxisaihoz tartozó gyermekek ellátásában is részt vállal.
Továbbképzésekre, konferenciákra jár, aktív tagja a Házi Gyermekorvosok Egyesületének, szakmai folyóiratokat olvas, hogy a gyermekgyógyászat aktuális kérdésein túl, a sürgősségi ellátásban is jól tájékozott legyen. Több alkalommal tartott újraélesztési- és elsősegélynyújtó tanfolyamokat, nem csak Újszilváson, hanem a környező községekből hozzá járó szülők kérésére más helyszíneken is.
A betegek széleskörű tájékoztatása érdekében, a kor igényeinek megfelelően, létrehozott egy honlapot, illetve egy Facebook oldalt, hogy naprakész és fontos információkkal láthassa el a szülőket és gyermekeket.
Betegei ma már előzetesen egyeztetett időpontra érkeznek a rendelőbe, ezzel sikerült megszüntetni a zsúfoltságot, minimálisra szűkíteni a várakozási időt, és csökkent az esetleges felülfertőződés veszélye is. Az újszilvási rendelőben térítés-, de akár fájdalommentes vérvételre is lehetőség van, a doktornő az önkormányzat segítségével megszervezte a vérminták laborba juttatását is. Ennek a kényelmi szolgáltatásnak eredményeként ma már nem kell a gyerekeknek a 20 kilométernyire levő laboratóriumba utazniuk, (ahová nem túl jó a tömegközlekedés), és nem kell a szülőknek szabadságot kivenniük csupán egy laboratóriumi vizsgálat céljából.
Az önkormányzattal közösen nem rég egy pályázatot is benyújtottak egy minilabor és bizonyos orvosi eszközök beszerzésére. Praxisa mutatói is példázzák, hogy megfelelő tájékoztatással, hatékony védőnői együttműködéssel még a Meningococcus B-, a kombinált Meningococcus-, a Varicella-, a Rotavírus-, a kullancs encephalitis-, vagy a HPV vakcinákkal is jelentős átoltottságot lehet elérni.
Férjével együtt négy lovat gondoznak. A környékbeli lovas barátainkkal létrehozták a Szorgalmatos Lovasgazda Alapítványt. A kistérségben lévő rendezvényeken rendszeresen megjelennek, hol hintóval, hol a Mikulást repítve lovasszánnal, hol a tápióbicskei csatában az ágyút vontatva, harsan fel a gyerekek csodálkozó kiáltása ,,Jé az a mi doktor nénink!"
Ma, amikor a gyermeklakosság jelentős hányada nem jut lakóhelye közelében a szakmailag oly kívánatos gyermekorvosi alapellátáshoz, amikor egy megüresedett gyermekorvosi praxist szinte lehetetlen betölteni, amikor a területen dolgozó gyermekorvosok átlagéletkora 60 körül jár, Altsach Rita elszánása, folyamatos törekvése a megújulásra, irányt mutathat fiatal kollégái számára.
Elismerése nem csupán dr. Altsach Rita további munkájára hatna ösztönzőleg, de felhívná a fiatal kollégák figyelmét is arra, hogy a gyermekorvosi hivatás gyakorlásának bár nehéz, de gyönyörű, kihívásokkal teli terepe a kis településen végzett házi gyermekorvosi tevékenység.

Budapest, 2018. február 24.

Dr. Póta György
elnök
 

tovább...

Dr. Altsach Rita / Újszilvás

Tárgy: Dr. Petrányi Csaba, Újszilvás polgármesterének ajánlása ,,Az év praxisa a Kárpát-medencében" elismerésre

Tisztelt Bíráló Bizottság!
Nagy örömömre szolgál, hogy van lehetőségem elismerésre javasolni településünk, Újszilvás házi gyermekorvosa, Dr. Altsach Rita praxisát ,,Az év praxisa a Kárpát-medencében" díjra.
Dr. Altsach Rita 2013. február 1-én, mintegy 5 éve kezdte meg rendelését Újszilváson, ahol ezelőtt nem volt gyermekorvosi ellátás. Az itt lakó gyermekek létszáma nem volt elegendő egy önálló praxis létrehozásához, ezért Önkormányzatunk a szomszédos Tápiógyörgyével hozott létre egy új házi gyermekorvosi praxist.
Újszilváson, a doktornővel összhangban, együttműködve, a mai követelményeknek megfelelő rendelőt alakítottunk ki. Kezdetekben nem volt egyszerű a doktornő feladata, hiszen nem ismerte őt a lakosság, de az idő előrehaladtával egyre több szülő fordult felé bizalommal, nem csak a községből, hanem a környező településekről is. Bizonyítja ezt, hogy praxisának gyermeklétszáma ma már 800 felett jár.
Egy igazán vidám, mindig mosolygós, energikus, rendkívül alapos és szakmailag jól felkészült orvost ismerhettünk meg személyében. Tudása naprakész, melyet továbbképzések, konferenciák és önképzés útján folyamatosan bővít. Rendelőjébe nem csak a gyermekbarát környezet miatt jönnek szívesen a gyerekek és a szüleik, hanem a jó hangulat miatt is, amit ő sugároz. Tiszta szívből dolgozik, és nagy gondot fordít betegei problémáira és azok megoldására.
Rendelési idejét a helyi igényekhez igazodva alakítja. Betegeit előre egyeztetett időpontban fogadja a hosszas várakozás és a fertőzés elkerülése érdekében. Szerdánként vérvételre is van lehetősége kis betegeinek, mely vérminták laboratóriumba történő elszállításában az Önkormányzat nyújt segítséget.
A szülők és betegeik széleskörű tájékoztatása érdekében honlapot és facebook oldalt is működtet, melyen minden fontos és aktuális információt megtalálhatnak. Mindemellett a negyedévente megjelenő helyi lapban, az Újszilvási Krónikásban is gyakran publikál.
Jól működő feladatellátáshoz hozzátartozik csapatszellemű gondolkodása. Asszisztensével, a védőnői és családsegítő szolgálattal, a helyi nevelési intézményekkel, a háziorvosi szolgálattal, önkormányzatunkkal folyamatos a kommunikációja, együttműködve végzi feladatát és hoz meg közös döntéseket.
Kórházi ápolásra ma már alig van szüksége a hozzá tartozó gyerekeknek, ha mégis, akkor a Heim Pál Kórház és a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház Gyermekosztálya a biztos háttér, melyekkel nagyon jó kapcsolatot alakított ki.
Örömest áldozza fel szabadidejét rendezvényeinken való részvételre, legyen az gyermeknapi orvosi felügyelet vagy iskolai prevenció. Hagyományőrző tevékenysége példaértékű lehet számunkra és a felnövekvő nemzedék számára, férjével és lovas baráti társaságukkal létrehozott Szorgalmatos Lovasgazda Alapítványuk már több újszilvási eseményen is bemutatkozott.
Napjainkban számos olyan település van az országban, ahol a gyermekorvosi praxis betöltetlen, vagy egyáltalán nincs ilyen alapellátás. Ezért is érezzük magunkat szerencsésnek, hogy egy ilyen doktornőt tudhatunk magunkénak és reméljük, hogy még nagyon sokáig marad itt körünkben.
Újszilvás, 2018. március 22.

Tisztelettel:
Dr. Petrányi Csaba
polgármester

tovább...

Dr. Altsach Rita / Újszilvás

Tisztelt Zsűri!
2013 óta dolgozom Újszilvás községben védőnőként, és nem kívánok senkinek sem jobb munkakapcsolatot, mint amilyen dr. Altsach Rita és közöttem van.  A doktornő egy rendkívül energikus, életvidám, pozitív személyiség. Tudása rendkívül sokrétű, követi az új kutatási eredményeket. Továbbképzéseken vesz részt, amelyek során frissen szerzett információit munkája során alkalmazza. Szívesen vesz részt prevenciós alkalmakon, pl. iskolai rendezvényeken.
Szülők és gyerekek bizalommal fordulnak hozzá, hisz érzik kisugárzásából, hogy ténylegesen érdekli a  problémájuk, és annak megoldása is. A vidéki élet szeretete, a természet iránti alázata példa értékű számomra. A hagyományőrzés is fontos szerepet tölt be életében, bizonyítja ezt a  baráti társaságuk által létrehozott alapítvány is.
Mindenképpen javasolom Altsach doktornőt a díjra!

Kengyelné Agócs Marianna
újszilvási védőnő

tovább...

Dr. Altsach Rita / Újszilvás

Kedves Zsűri!
Rita doktornőt akkor ismertük meg ,mikor Újszilvásra került,itt kezdte el gyógyítani kis betegeit.
Mi már előtte több gyermekorvosban csalódtunk. Nagy örömömre szolgál, hogy az általam felállított elvárásoknak maximálisan megfelel!Gyermekszerető, jóságos,nyitott az új dolgokra, képzéseken vesz részt, mindig meghallgat és ellát jó tanácsokkal. Örömömre szolgál, hogy jelölték a pályázatra! Igazán megérdemelné az elismerést! Az én elismerésemet, tiszteletemet már évek óta elnyerte, melyért hálás vagyok a sorsnak, hogy Újszilvásra sodorta a Doktornőt!!

Palásti Csilla és Bálintka

tovább...

Dr. Bárdos Judit / Budapest

Kedves Zsűri!
Dr. Bárdos Judit és asszisztense Nati nővér, több, mint 10 éve viszik ezt a háziorvosi körzetet. Feleségem 82, én 84 éves múltam, és hosszú életünk folyamán sok és kiváló orvos végezte rajtunk gyógyító munkáját, de ennyire odaadó, figyelmes, mindenre kiterjedő, aprólékos, precíz, alapos, soha nem türelmetlen - és a pozitív jelzőket vég nélkül sorolhatnám - orvossal, még nem találkoztunk.
 Külön történetet nem tudok írni, de minden egyes találkozásunk maga egy történet. Három havonta időpontra rendel bennünket,  és nem csak a gyógyszerírás miatt, hanem megvizsgál, kérdezi panaszunkat, figyelmeztet az esetleges oltásokra, pl. kullancs, influenza tüdőgyulladás, stb., elküld, a szükséges szakorvosi vizsgálatra. Általában negyedévenként életmód klubot tart, ahol felvilágosító előadásokkal segít nekünk egészségünk megőrzésében. Nati nővér pedig kiváló  jobbkeze a doktornőnek, ezzel is segítve a praxis munkáját.
Munkájára a SOTE is felfigyelt, ezért lett egyetemi oktatóorvos. Az Önkormányzat pedig címzetes főorvosi címet adományozott neki.
Úgy gondoljuk, munkájuk példamutató lehet mások számára is. Tudjuk, még sok-sok orvos végez kiemelkedő munkát esküjükhöz híven - tisztelet nekik is - de Bárdos főorvos asszony praxisa a szakmai munka mellett, olyan empátiával fordul a betegekhez, hogy az már fél gyógyulás.
Nagy tisztelettel ajánlom az értékelő Bizottság figyelmébe Bárdos főorvos asszonyt

dr, Béky Lóránt

tovább...

Dr. Barna Gábor / Budapest

Tisztelt Zsűri!
Mindig hálás szívvel gondolok a Barna Gábor Doktor Úrra, aki igazi gyógyító és teljes szívvel és lélekkel a betegekért van. Megteszi értük - értünk - a lehetetlent is.
Teljes természetességgel fogadott be az esti órákban, amikor nagyon rosszul voltam és vizsgált
olyan alapossággal, amilyen máshol csak kivételezetteknek járhat.
Bizton állíthatom, hogy az életemet mentette meg már két ízben is, de , hogy tavaly nyáron, az biztos.
2-3 évvel ezelőtt, amikor nyári szabadságra ment, még azon a reggelen bejött hozzánk -betegeihez -
hogy elköszönjön, hogy mondjon egy jó szót, hogy mit tegyünk, mire vigyázzunk.
Még mielőtt elindult megfogta/mérte a pulzusomat, hogy biztosan minden rendben van-e velem.
Megható volt. Áldja meg a Jó Isten minden jóval, egészséggel és tartsa meg ezt a nagy szakma és emberszeretetét.
Fontosnak tartom még elmondani, hogy egyszer /tavaly/ még az ágyamat is megjavította, hogy 45 fokos szögbe lehessen helyezni.
Hatalmasat nőtt a szememben. Az ember legszívesebben elsírná magát, hogy mennyire önzetlen
és megértő, kitűnő szakorvos.
MINDEN KITÜNTETÉST MEGÉRDEMEL !!!

Tisztelettel: Kiss Ildikó Mária

tovább...

Dr. Bencze Rita / Százhalombatta

Tisztelt Zsűri !
Bizonyára rengetegen vannak akik jelölik háziorvosukat az önök által kiírt pályázatra. Engedjék meg, hogy jó szívvel a figyelmükbe ajánljak egy százhalombattai háziorvost, aki nem csak a testet hanem a lelket is gyógyítja, az orvostudomány nyújtotta gyógyászat és a természet adta alternatív gyógymódokat is szívesen és bátran használja annak érdekében, hogy mielőbbi gyors felépülést, gyógyulást érjen el a betegeinél.
Ő Dr. Bencze Rita aki a betegei számára és legnagyobb megelégedettségére 2008-tól látja el a háziorvosi teendőit. A doktornő napi 24 órában elérhető, nem létezik neki olyan, hogy munkaidő. Mint mondja , ő maximálisan elhivatott és az a célja, hogy betegeit a lehető legjobb tudása szerint gyógyítsa, a súlyosabb eseteket kiemelten kezeli. Telefonon érdeklődik hogylétük felől, akiket kórházba utal. Napjai igen be vannak táblázva, mégis ha ideje engedi az általa kórházba utalt betegeit bent létük alatt legalább egyszer meglátogatja. Én személy szerint az életemet köszönhetem a doktornőnek, egy életen át hálás leszek neki érte! Történt ugyanis, hogy egy napon nagyon rosszul lettem és felkerestem a doktornőt.
Egy igen alapos vizsgálat után és a panaszaim alapján belsővérzést állapított meg. Rögtön rohamkocsis mentőszállítást kért, két órán belül már kórházban is voltam, ahol gyógyszereket infúziókat és vért kaptam. 10 napos kórházi kezelés alatt a doktornő szakított időt arra, hogy meglátogasson ami nagyon jól esett. E gesztusa szinte felgyorsította a gyógyulásom. Miután kiengedtek, első utam a doktornő rendelésére vezetett. Ez 2014 szeptemberében történt és a mai napig úgy érzem, hogy nagyon erős kontroll alatt tart aminek én csak örülök. Állapotom azóta kifogástalan. Úgy gondolom, hogy a többi betegtársam nevében mondhatom, hogy Dr. Bencze Rita egy átlagon felül teljesítő, nagyon alapos, mindenre kiterjedő figyelemmel rendelkező háziorvos. Mióta a doktornő értünk, a betegeiért küzd, dolgozik mi próbálunk neki viszonozni valamit azokért a dolgokért, áldozatos, munkaidőt nem ismerő tevékenységéért,  amit irányunkba tanúsít de soha nem fogad el semmit!  Mindig azt mondja, hogy neki az az ajándék, ha betartjuk amit mond, és lát bennünket meggyógyulni. Mivel van ez a lehetőség, hogy benevezhetjük szeretett doktornőnket az "ÉV Praxisa Díjra" így hálás szívvel tesszük ezt meg, hogy valami formában mi is örömet tudjunk okozni Százhalombatta legkedvesebb háziorvosának.
Szeretnénk Őt meglepni azáltal, hogy jelöljük őt erre a díjra bizakodva és reménykedve várjuk, hogy előkelő helyezést ér el. Kérem önöket, hogy valamiképpen éreztessék a doktornővel, hogy betegei nagyon szeretik és tisztelik őt.
Ha ezzel örömet tudnánk szerezni a doktornőnek az számunkra mérhetetlen boldogságot okozna.

Köszönettel: Nagy Zoltán

tovább...
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net