Hírek, események

2018. május 20.

Szavazzon a TOP húszra!

Indul „ Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat második szakasza!  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában  a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.
Itthon az 1000-3000 lakosú apróbb településektől / pld. Paszab, Napkor, Arló, Sándorfalva, Nyírmihálydi/  a nagyvárosokig / Budapest, Miskolc, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen/ az egész ország területéről érkeztek ajánlások Ami a határon túli településeket illeti, Erdély és Kárpátalja vezet az ajánlások számában. A határon túli ajánlók között ott van a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége, de a Sütő András Baráti Egyesület is.

tovább...

2018. május 19.

Május 20-tól június 2-ig szavazhat!

Lezárult „Az év praxisa a Kárpát-medencében„ pályázat első szakasza! Önök egészen pontosan 284 ajánlást küldtek be címünkre. Ebből 51 nem felelt meg a pályázati kiírásnak, azaz mindössze egy-két mondatos volt. 233 történet viszont olvasható portálunkon, a zsűri ezek alapján választotta ki a  nemes versengés 10-10 legjobb háziorvosát. Nevüket ABC rendben találják szavazó oldalunkon.
A betegek /a beérkezett történetek alapján/ azt az orvost részesítik előnyben, aki szakmailag jól felkészült, tudása naprakész, melyet továbbképzések, konferenciák segítségével folyamatosan bővít. Rendelőjébe nem csak a betegbarát  környezet miatt mennek szívesen a páciensek, hanem a  kedves, vidám hangulat miatt is, amit ő sugároz. A legkedveltebb orvosok előre egyeztetett időpontban fogadják betegeiket, így a hosszú várakozás és a fertőzés/ különösen az idősebbek számára/ elkerülhető. Fontos a mini labor, a helyben történő vérvétel és vizeletvizsgálat, továbbá- ahol lehetséges- az EKG is. Értékelik,  ha az orvos naprakész információkkal látja el őket saját weblapján, vagy éppen a Facebookon. 

tovább...

2018. május 10.

Már ne küldjenek több ajánlást!

Május 10-én éjfélkor véget ért „ Az év praxisa a Kárpát- medencében pályázat első szakasza.
Ami biztos: önök több mint 250 megható, szép és emberséges,szeretetet sugárzó  történettel  ajándékozták meg háziorvosaikat, melyekben egyértelműen letették a voksot amellett, milyen legyen a jó családorvos.
Ajánlásaik szereplői kitűnő diagnoszták, remek terapeuták , olyanok, akik megadják mobilszámukat betegeiknek, nem dühösek ha éjszaka felébresztik őket, mindent megtesznek a betegutak lerövidítésért, ha a páciensnek tovább kell mennie kórházba, vagy szakrendelésre, természetesen mindenkire jut elég idejük, és a hivatásuk a legfontosabb számukra.

tovább...

2018. április 17.

Hajrájához érkezett „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat!

Még három hétig tart a pályázat, így  nem késő beszállni, május 10-ig bárki  beküldheti  történetét háziorvosáról!
„Az év praxisa a Kárpát-medencében”  pályázat kiírója / az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága / a páciensek, de az önkormányzatok, polgármesterei hivatalok, könyvtárak, idős otthonok, egyházkerületek, civil és szakmai egyesületek ajánlásait is várja!

tovább...

2018. március 14.

Döntse el, ki legyen az év legjobb háziorvosa!

Május 10-ig még Ön is beküldheti történetét, hiszen addig tart „ Az év praxisa a Kárpát -medencében” pályázat  a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló pácienseik számára. Kattintson portálunk ajánló oldalára http://www.evpraxisa.hu/ajanl és már írhatja is saját sztoriját! Sajnos nagyon sok egymondatos ajánlás érkezett, amelyeket nem tudunk figyelembe venni!  Kérjük, legalább 10 -15 mondatot írjon orvosáról, rendelőjéről, kapcsolatáról betegeivel, és persze saját tapasztalatairól!

tovább...

2018. január 18.

Elégedett a háziorvosával?

Ha igen, szerezzen neki örömet!  Az elmúlt hét esztendő alatt több mint 1400 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette hálás betegei , települése polgármesteri hivatala, plébánosa, lelkésze, idős otthona, vagy éppen könyvtára elismerését, így részt vehetett  a nemes versengésben. Közülük 140 praxis  vehette át „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületében, utoljára 2017. szeptemberében.

tovább...

2018. január 11.

Idén is ajánlhatja háziorvosát „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázaton!

Pályázatot hirdetett a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok,illetve az őket ajánló páciensek számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága-  közölte a tárca országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.
„Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat keretében nyolcadik  alkalommal küldhetik be történeteiket háziorvosukról  a betegek  a www.evpraxisa.hu portálra, majd a második szakaszban szavazhatnak is a zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra – hangsúlyozta dr. Szentes Tamás.

tovább...

2017. december 20.

Újra indul „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat!

Nyolcadik alkalommal indul újra december 20-án „Az év praxisa a Kárpát -medencében„ pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.
A kiíró célja most is ugyanaz, mint az előző években:helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét.
Az elmúlt években, hét esztendő alatt, több mint 1400 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben.

tovább...

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net