Hírek, események

2018. szeptember 12.

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / hazai 2.

Dr. Molnár Károly Mezőkövesdről feleségével, Julikával együtt alkotja a praxist. Kézen fogva mennek a színpadra, sugározzák a szeretetet és az összetartozást.  Hajszálon múlott, hogy nem ő nyerte meg a hazaiak versenyét, rengetegen álltak csatasorba érte. 

tovább...

2018. szeptember 12.

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / határon túli 2.

Dr. Vrezgó Erzsébet Nagymegyerről érkezett. Majd két héten át úgy tűnt, hogy ő nyeri meg a versenyt, szinte utolsó percben került az addig második helyezett erdélyi doktornő az első helyre.

tovább...

2018. szeptember 12.

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / hazai 3.

Dr. Lavicska Enikő Budapestről  nagyon szereti a betegeit.  Úgy véli egy csoda részese, nem is tudta, hogy egyáltalán létezik ez a díj. Örül  a háziorvoslás elismerésnek, ugyanakkor azt mondja,  „bármelyik kollégám kaphatta volna.” Egyáltalán  nem számítottam a dobogós helyre , nekem már a szeretet amit a verseny során kaptam elég volt. Vadidegenek állítottak meg az utcán, a  piacon, leveleket küldtek, vállalták a nevüket a portálon is.

tovább...

2018. szeptember 12.

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / határon túli 3.

Dr. Széles Cézár Júlia  eleinte nem számított a dobogós helyezésre. „Én 20 évet dolgoztam Felcsíkon, az utolsó 12 évemet  Csíkszeredán töltöttem.  Nemcsak a városi környezetben látom el a betegeket,  sokan vannak faluról, hiszen követnek a betegeim.

tovább...

2018. szeptember 12.

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / hazai kiváló helyezés

Dr. Nikolits Ilona  sugárzóan szép asszony, pedig ő az egyik legidősebb a mezőnyben. Ő az aki még fekvőgipszben is rendel. ”Nekem nagyon megtisztelő hogy mennyire szeretnek,  a betegeim, nem hagyhatom őket magukra.

tovább...

2018. szeptember 12.

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / határon túli kiváló helyezés

Dr. Kovács Mihály Viskről, Kárpátaljáról jött, hat munkatársával egyetemben. Újságíró ajánlója szerint a helyi családorvosi rendelő köztiszteletben álló főorvosa nagyon lelkiismeretes, az orvosok és betegei egyaránt szeretik, tisztelik.

tovább...

2018. szeptember 04.

Ki nyerte meg az év praxisát?

Szeptember 3-án a Vigadóban adták át „ Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is. A hosszú évek hagyományaival büszkélkedő pályázatra idén majd 300 ajánlás érkezett a hálás páciensektől, polgármesterektől, lelkészektől, orvos kollégáktól, rezidensektől, hogy bemutassák hazai és határon túli háziorvosuk és munkatársa: a nővér áldozatkész munkáját, emberségét, betegszeretetét.

tovább...

2018. augusztus 29.

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk ”Az Év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat  díjátadó gálájára!
Nyolcadik alkalommal indult útjára tavaly decemberben „Az év praxisa a Kárpát -medencében” pályázat,hogy a hálás betegek, polgármesterek, plébánosok, nyugdíjas klubok, idős otthonok, iskolák segítségével ismét megtalálja a Kárpát-medence  legjobb háziorvosait  és munkatársaikat.
A hazai és a határon túli TOP 20-at a zsűri választotta ki, a végső sorrendet azonban nem a zsűri, hanem a www.evpraxisa.hu internetes portál olvasói és szavazói döntötték el.

tovább...

2018. június 21.

Díjátadó Gála szeptemberben!

„Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat díjátadó gáláját Budapest egyik gyönyörű rendezvényközpontjában a neoklasszicista stílusban épült Vigadóban rendezzük meg szeptember 3-án 11 órakor.

tovább...

2018. június 03.

Június 2-án éjfélkor véget ért a szavazás!

„Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat, második szakasza – az internetes szavazás- az Önök segítségével lezárult. Köszönjük érdeklődésüket, a rengeteg kérdést, buzdítást! Örülünk, hogy ilyen sokan szurkoltak orvosukért, hogy folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

tovább...

2018. május 31.

Helyzetkép május 31-én!

Egészen pontosan  28000  voksnál  tartunk. A szavazatok 63.9 %-a Magyarországról, 17,6 százaléka Romániából, 9.4 százaléka Szlovákiából, 3.5 %-a Ukrajnából, 1.2 százaléka Németországból érkezett. Töredékszavazatok Franciaországból, az Egyesült-királyságból, de Új-Zélandról és Amerikából is érkeztek, jelezvén, hogy  a TOP 20-ba kerülő háziorvosok ismerősei,  barátai a világ bármely táján fontosnak tartják  helyezésüket. Ami az eszközöket illeti: 66.8 százalék a mobilon szavazók aránya, 28 % a számítógépet használóké, 5.2 % pedig laptopot használ.

tovább...

2018. május 29.

Még 5 napig szavazhat háziorvosára!

Június 2-ig (a szavazás éjfélkor zárul) még sokszor megfordíthatja a sorrendet!
Eddig 18000 szavazat érkezett a TOP listás háziorvosokra! A voksok 60.1%- a itthonról jött, 18,5  százalék Romániából, 11,5% Szlovákiából, 4.5 százalék Ukrajnából, 1.3% pedig Németországból. 
Az összesítés pillanatában Dr. Csullag Zsolt áll az élen Györéről, maga mögé utasítva az eddig első helyen álló Molnár Károly doktort. A mezőkövesdi háziorvos szavazatainak száma mindössze ötszázzal kevesebb!

tovább...

2018. május 23.

Helyzetkép május 23-án!

Amit most olvashatnak: részeredmény 3 nap után, ami a szavazás végéig értelemszerűen sokszor változik majd!  Ugyanakkor mutatja, hogy jelenleg ki hol áll, és kinek mekkora szavazótáborra van szüksége az  előbbre jutáshoz!  A további hazai és határon túli szavazatok szinte azonos számúak, és, ahogyan a mondás szól” utolsókból lesznek az elsők!” a voksok könnyen megfordíthatják az ő helyzetüket is!

tovább...

2018. május 20.

Szavazzon a TOP húszra!

Indul „ Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat második szakasza!  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában  a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.
Itthon az 1000-3000 lakosú apróbb településektől / pld. Paszab, Napkor, Arló, Sándorfalva, Nyírmihálydi/  a nagyvárosokig / Budapest, Miskolc, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen/ az egész ország területéről érkeztek ajánlások Ami a határon túli településeket illeti, Erdély és Kárpátalja vezet az ajánlások számában. A határon túli ajánlók között ott van a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége, de a Sütő András Baráti Egyesület is.

tovább...

2018. május 19.

Május 20-tól június 2-ig szavazhat!

Lezárult „Az év praxisa a Kárpát-medencében„ pályázat első szakasza! Önök egészen pontosan 284 ajánlást küldtek be címünkre. Ebből 51 nem felelt meg a pályázati kiírásnak, azaz mindössze egy-két mondatos volt. 233 történet viszont olvasható portálunkon, a zsűri ezek alapján választotta ki a  nemes versengés 10-10 legjobb háziorvosát. Nevüket ABC rendben találják szavazó oldalunkon.
A betegek /a beérkezett történetek alapján/ azt az orvost részesítik előnyben, aki szakmailag jól felkészült, tudása naprakész, melyet továbbképzések, konferenciák segítségével folyamatosan bővít. Rendelőjébe nem csak a betegbarát  környezet miatt mennek szívesen a páciensek, hanem a  kedves, vidám hangulat miatt is, amit ő sugároz. A legkedveltebb orvosok előre egyeztetett időpontban fogadják betegeiket, így a hosszú várakozás és a fertőzés/ különösen az idősebbek számára/ elkerülhető. Fontos a mini labor, a helyben történő vérvétel és vizeletvizsgálat, továbbá- ahol lehetséges- az EKG is. Értékelik,  ha az orvos naprakész információkkal látja el őket saját weblapján, vagy éppen a Facebookon. 

tovább...

2018. május 10.

Már ne küldjenek több ajánlást!

Május 10-én éjfélkor véget ért „ Az év praxisa a Kárpát- medencében pályázat első szakasza.
Ami biztos: önök több mint 250 megható, szép és emberséges,szeretetet sugárzó  történettel  ajándékozták meg háziorvosaikat, melyekben egyértelműen letették a voksot amellett, milyen legyen a jó családorvos.
Ajánlásaik szereplői kitűnő diagnoszták, remek terapeuták , olyanok, akik megadják mobilszámukat betegeiknek, nem dühösek ha éjszaka felébresztik őket, mindent megtesznek a betegutak lerövidítésért, ha a páciensnek tovább kell mennie kórházba, vagy szakrendelésre, természetesen mindenkire jut elég idejük, és a hivatásuk a legfontosabb számukra.

tovább...

2018. április 17.

Hajrájához érkezett „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat!

Még három hétig tart a pályázat, így  nem késő beszállni, május 10-ig bárki  beküldheti  történetét háziorvosáról!
„Az év praxisa a Kárpát-medencében”  pályázat kiírója / az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága / a páciensek, de az önkormányzatok, polgármesterei hivatalok, könyvtárak, idős otthonok, egyházkerületek, civil és szakmai egyesületek ajánlásait is várja!

tovább...

2018. március 14.

Döntse el, ki legyen az év legjobb háziorvosa!

Május 10-ig még Ön is beküldheti történetét, hiszen addig tart „ Az év praxisa a Kárpát -medencében” pályázat  a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló pácienseik számára. Kattintson portálunk ajánló oldalára http://www.evpraxisa.hu/ajanl és már írhatja is saját sztoriját! Sajnos nagyon sok egymondatos ajánlás érkezett, amelyeket nem tudunk figyelembe venni!  Kérjük, legalább 10 -15 mondatot írjon orvosáról, rendelőjéről, kapcsolatáról betegeivel, és persze saját tapasztalatairól!

tovább...

2018. január 18.

Elégedett a háziorvosával?

Ha igen, szerezzen neki örömet!  Az elmúlt hét esztendő alatt több mint 1400 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette hálás betegei , települése polgármesteri hivatala, plébánosa, lelkésze, idős otthona, vagy éppen könyvtára elismerését, így részt vehetett  a nemes versengésben. Közülük 140 praxis  vehette át „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületében, utoljára 2017. szeptemberében.

tovább...

2018. január 11.

Idén is ajánlhatja háziorvosát „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázaton!

Pályázatot hirdetett a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok,illetve az őket ajánló páciensek számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága-  közölte a tárca országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.
„Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat keretében nyolcadik  alkalommal küldhetik be történeteiket háziorvosukról  a betegek  a www.evpraxisa.hu portálra, majd a második szakaszban szavazhatnak is a zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra – hangsúlyozta dr. Szentes Tamás.

tovább...

előző12következő
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net