Hírek, események

2017. május 23.

MEGHÍVÓ

Kedves Ajánló!

A zsűri által kiválasztott hazai és határon túli TOP 10 már mindenképpen nyertese „ Az év praxisa a Kárpát- medencében” pályázatnak. Mint tudja május 28-ig tart a második szakasz, vagyis az internetes szavazás, tehát addig még befolyásolhatja, hogy kié lesz a dobogós helyezés.

Ha Ön  úgy érzi, hogy  az ünnepélyes díjátadón orvosa mellett a helye, és, hogy szeretne osztozni vele a megható pillanatokban, úgy szeretettel meghívjuk „ Az év praxisa a Kárpát -medencében” ünnepélyes díjátadójára, Az okleveleket Dr. Mészáros János és Dr. Szentes Tamás helyettes államtitkárok adják át.
A rendezvény helyszíne: az Egészségügyi Államtitkárság Arany János utcai épületének/ Budapest Arany János u 6-8/ VIII. emeleti nagyterme.  A díjátadó június 7-én 11h-kor kezdődik.
Kérjük, jelezze portálunkon részvételi szándékát!

tovább...

2017. május 21.

Helyzetkép május 21-én!

Kérjük figyeljenek arra, hányan használnak egy  publikus IP címet!
Egy e-mail: „ Kedves Szervezők!
Szerettem  volna egy kör e-mailt körbeküldeni doktornőnk betegeinek, hogy  szavazzanak rá!
Nem merem megtenni, mert nem lehet szavazni, csak a határon túli orvosokra! Kérem segítsenek!
Köszönettel: Ági”
Informatikusunk jelzi, hogy minden rendben a rendszer működik. Félóra múlva egy újabb e-mail:
„Kedves Szervezők!
Elnézést kérek, kiderült, hogy a lányom  is szavazott, ezért nem sikerült nekem!
Köszönettel:
Ági”
Néhány információ. A szavazás kezdete óta több mint 16 000 felhasználó látogatta meg az http://evpraxisa.hu/ -t, és összesen több mint százhatezerszer tekintették meg valamelyik oldalunkat.
A szavazatok Magyarországról, Romániából, Ukrajnából, Németországból, Szlovákiából  érkeznek. A látogatók 55,1 százaléka mobiltelefonról szavaz, 39.9 százaléka számítógépről, 4.9 százaléka pedig tabletről.
Aktuális állás a hajnali eredmény szerint a tovább gombra kattintva megtekinthető.

tovább...

2017. május 18.

Napról napra változik a szavazatok állása!

Egy kis statisztika. A harmadik napnál tartunk eddig 10482 felhasználó járt a portálunkon, átlagban
 2 perc 45 másodpercet töltöttek a szavazással, illetve az oldalak böngészésével.
A látogatók 58.5 %-a visszatérő- azaz rendszeresen szavaz-, 41.5 százaléka új látogató.
Többen kérdezték, hogy miért nem lehet nyomon követni folyamatosan a szavazatok állását?
„Szinte első naptól kezdve ugyan ez az állás, amit kevésbé akarok elhinni „- írja Márta.
 Nem egészen. Tegnap Dr. Gali  Ida állt az első helyen , ma azaz május 18-án Dr. Ávéd János/ 1924 szavazat/ Gali doktornőnek 1805 szavazata van, tehát a különbség kicsi.
Az elkövetkezendő napokban folyamatosan változik majd a szavazatok száma, vele együtt a helyezések is, tehát a mostani eredményből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.
Tavaly a verseny vége felé  óráról órára változott az első és a második helyezett szavazatainak száma, így hol egyikük, hol másikuk került az első helyre. De ne szaladjunk ennyire előre!
Dr. Székely Annamáriának 1372, Dr. Fodor Zsuzsannának 1331, Dr. Darvai Lászlónak 991
Dr. Németh Andrásnak 562, Dr. Kovács György Zoltánnak 320, Dr. Mangó Gabriellának 282, Dr. Kormány Zsoltnak 233 , Dr. Hasitz Ágnesnek 137 szavazata van.
Dr. Kovács Rozália  a határon túlról 837, Dr. Bokor Márton 491, dr. Nuszer Zoltán 432, Dr. Baksa
Géza 221, dr. Gaál Géza 135 szavazatot kapott. Kis eltéréssel szinte ugyanennyi szavazatot tudhat magáénak Dr. Matus Mária, Dr. Váradi István, Dr. Megyeri Melinda, Dr. Dicska Viktor, és Dr. Dolán Rózsa.
Ami a szavazás menetét illeti, a szavazóoldalon 4 óránként megjelennek az új szavazatok. Tájékoztatjuk Önöket, hogy többféle szavazási mód létezik/ (többfajta regisztrációhoz kötött, és IP címhez rögzített ), a mi rendszerünket az  elmúlt 6 év tapasztalatai és visszajelzései alakították ki.

tovább...

2017. május 16.

Május 16-án elindult "Az év praxisa a Kárpát- medencében" pályázat második szakasza!

Éjfél után egy perccel már szavazhat kedvenc orvosára! Május 10-én éjfélkor lezártuk az ajánlások beküldését. A szervezők összegezték a történeteket, majd továbbították őket a zsűri tagjainak. A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke dr. Szentes Tamás helyettes államtitkár. A zsűri tagjai: Berszán Lajos plébános, a Gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnázium alapítója,Béres József a Béres Gyógyszergyár elnöke, Dr. Száray Eszter a tavalyi hazai nyertes, Sztankó Péter a Webbeteg portál főszerkesztője, valamint négy professzor: Dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre Oktató Kórház főigazgatója, Dr. Farsang Csaba a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója és Dr. Rurik Imre a Debreceni Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék vezetője.Azt már most eláruljuk, hogy zsűri a rengeteg ajánlásra való tekintettel úgy döntött, hogy egy különdíjat is kiad.
Ma, azaz május 15-én este feltöltjük a portált a 10 -10 kiválasztott orvos nevével és a róluk írt történetek összegzésével. Így a versenyben levő 10 hazai és a 10 határon túli orvos nevét rövidesen olvashatja portálunkon! Ha éjfélig fennmarad, leadhatja első szavazatát!

tovább...

2017. május 11.

Sok jó háziorvos találtatott!

Május 10-én éjfélkor lezárult „ Az év praxisa a Kárpát – medencében” pályázat első szakasza.
Örömmel számolunk be arról, hogy egyetlen esztendőben sem érkezett annyi ajánlás mint idén, hiszen túl vagyunk a  350. történeten! Tegnap este beküldőink még hajráztak egy nagyot, 8 óra és éjfél között 52 történet érkezett be, melyek feldolgozása még folyamatban.

tovább...

2017. március 14.

Még közel két hónapig ajánlhatja háziorvosát!

A jelölések folyamatosan érkeznek- eddig Szolnokról, Kétegyházáról, Mátraderecskéről, Kecskemétről, Pusztaföldvárról, Makóról, Gyuláról, Tatáról,Budapestről,Balatonszabadiból, Körösladányból, Diósjenőről, Gyöngyösről és Székelyudvarhelyről, Mádéfalváról valamint Csíkszeredáról - a pályázat ajánló oldalára.
Ha van egy kis idejük praxis oldalunkon böngészni a már beérkezett történetek között: okvetlenül tegyék meg! Szép és megható személyes hangvételű írások találhatók itt helytállásról, gyógyításról és gyógyulásról, lelkiismeretről, hivatásról, bizonyítván, hogy nemcsak betegeiket elhanyagoló orvosok és nővérek szerepelnek az egészségügyben,- ahogyan a hírek sugallják- hanem hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek, és ők vannak többen!

tovább...

2016. december 22.

Hetedszer is elindult „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat!

2016. december 20-án ünnepélyes sajtótájékoztató keretében indították el hivatalosan „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalban. A helyszín nem véletlen: a hivatal harmadjára támogatja a nemes versengést, amelynek célja, hogy az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára irányítsa a szélesebb nyilvánosság figyelmét.

tovább...

2016. december 22.

Hetedik alkalommal is „Év praxisa a Kárpát-medencében”

2016. december 20-án ünnepélyes sajtótájékoztató keretében indították el hivatalosan „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalban. A helyszín nem véletlen: a hivatal harmadjára támogatja a nemes versengést, amelynek célja, hogy az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára irányítsa a szélesebb nyilvánosság figyelmét.
Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a szakmailag legjobb gyógyszer és terápia mellé is kell a jó szó, a kedves gesztus.

tovább...

2016. december 21.

Hetedszer is „Év praxisa a Kárpát-medencében”!

A sajtótájékoztatón Dr. Kásler Miklós professzor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, a zsűri tagja, két alaptételt fejtett ki: az egyik szerint csak jó ember lehet jó orvos, a másik szerint pedig a gyógyítás nem egyenlő az egészségügyi szolgáltatással. „ A gyógyítás lényege a beteg bizalmának megszerzése, és hogy ebben a pályázatban erre törekszünk, az azt jelenti, hogy az orvoslás visszazökken a helyére. Az elmúlt években a beküldött történetek egytől egyig az emberek közötti együttérzést, segítőkészséget, az orvosi hivatás klasszikus értékeit mutatták fel. Mindegyik ajánlás megerősítette meggyőződésemet a magyar és európai hagyományokon nyugvó orvoslás továbbélésében.

tovább...

2016. december 10.

Hetedszer indul „Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!”

Hetedszer dördül el a startpisztoly, és indul újra december közepén „Az év praxisa a Kárpát-medencében„ pályázat. A meghirdető az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, célja most is ugyanaz, mint a megelőző években. Helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét.
A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnénk irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét..Ahogyan pályázati kiírásban olvasható, egyének, de kollektívák- kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek – ajánlásaira is számítunk.

tovább...

2016. december 10.

EKG a nyerteseknek…

Dévai Endre az Innomed Zrt. elnöke hetedik éve támogatja a pályázatot, konkrétabban, a hazai és a határon túli nyerteseket egy-egy EKG készülékkel. Az is előfordult már a hat esztendő alatt, hogy egy határon túli nyertes elsírta magát, hiszen vannak vidékek, ahol akkora a szegénység, hogy a háziorvosnak csak az agyonhasznált, régi műszer jut, újról nem is álmodhat.

tovább...

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net