2017. május 29.

Május 28-án éjfélkor véget ért a szavazás!

„Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat, második szakasza – az internetes szavazás- az Önök segítségével lezárult. Köszönjük érdeklődésüket, kérdéseiket, megjegyzéseiket, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy mennyire aggódnak orvosukért, pontosabban, azért, hogy elegendő szavazatot kapjon! Sokan türelmetlenek, és jelzik, hogy nem látják a végeredményt. Így igaz, hiszen a 10-10 TOP listás orvos nevét ismét ABC rendben olvashatják, mint a szavazás elején.
Tavaly összesen 40000 szavazat érkezett a TOP 20-ra, idén már 3 nappal a szavazás vége előtt elértük a negyvenezret, és 89089 szavazattal zártuk a voksolást! A Google analízise alapján tudjuk, hogy az oldalmegtekintések száma / ami azt jelenti, hogy nemcsak szavaznak látogatóink, de nézegetik az ajánlásokat, meg a híreket is/ több mint 375300!
Fej- fej mellett küzdött a hazai első és második helyezett, mindkettőjükért rengetegen álltak csatasorba, hiszen ők ketten kapták a szavazatok több mint 56 százalékát, azaz mindketten 25.000 körüli voksot! Az itthoni első és második helyezett közötti különbség mindössze  463 szavazat!
Tudjuk,hogy sokkal nehezebb az erdélyi és kárpátaljai kistelepülésekről szavazni, így érthető, hogy jóval nagyobb a hazai és  a határon túli szavazatok  közötti különbség. A nyertes 4446 a második helyezett pedig 3770 szavazatot számolhat össze. Látogatóink száma idén volt a legnagyobb, naponta 4000 és 6000 között ingadozott.
A Google statisztikái alapján az is kiderült, hogy a női szavazók (79 %) voltak többségben, míg a férfiak a szavazók 21 százalékát képviselték. Az összes szavazók 83 százaléka Magyarországról, a többiek Romániából (13.5%), Ukrajnából (2%), és Szlovákiából (1.5%) kattintottak a szavazógombra. A legtöbbet szavazó városok: Budapest, Csongrád, Mindszent , Hódmezővásárhely, Szeged.
Egy szavazó egy alkalommal két szavazatot adhatott le- egy hazai és egy határon túli orvosra, amit kiírásunk szerint négyóránként ismételhetett meg. Azért választottuk ezt a módszert a napi egy szavazás helyett, hogy ne kerüljenek hátrányos helyzetbe a kistelepülések, - különösen a határon túliak, ahol kevés a számítógép, de a tablet, meg az okostelefon is.
Örülünk, hogy a mobil applikációhoz mérten rövid összesítőket írtunk egy –egy orvos ajánlásairól, hiszen a tabletes szavazók aránya 5 %, a mobil telefonoké idén megugrott: a tavalyi 40 helyett 54 % , az asztali számítógépeké pedig 41 % volt. A látogatók fele tehát érintőképernyős eszközön böngészte oldalunkat és ezen is szavazott!
Az állások - ahogyan néhányan reklamáltak is- bemerevedtek, hiszen a két nyertes hazai település hálás páciensei itt is ott is négyóránként kattintgattak a piros keresztre- egyikükre ráadásul határon túlról is szavaztak- amit persze a rendszer nem azonnal, csak néhány perc elteltével jelzett. Az azonos szavazatszámok hatására - hiszen nyomták itt is ott is becsülettel- az is előfordult, hogy napokon, napszakokon át ugyanazt az eredményt láthatták, miközben persze a szavazatok száma folyamatosan emelkedett.
A legnagyobb forgalmat generáló portálok: a saját portálunk, a facebook oldalunk: facebook.com, a Webbeteg, a Minap.hu, a Felvidék.ma, a Csiki Hírlap, a Székely Kalendárium, az Udvarhelyi Hiradó, az Erdélyi Napló, a Vásárhelyi Hírlap, a Krónika, a Gyergyói Hírlap, a Székelyhon.ro, valamint a Kárpáti Igaz szó, és a Kárpátalja.ma hírportálok
A díjátadó időpontja megváltozott! Előreláthatóan szeptember elején várjuk Önöket az Emberi Erőforrás Minisztérium Arany János utcai épületének VIII. emeleti nagytermében! Portálunkon és Facebook oldalunkon is közöljük az új időpontot!

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.omron-healthcare.com

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net