2018. május 19.

Május 20-tól június 2-ig szavazhat!

Lezárult „Az év praxisa a Kárpát-medencében„ pályázat első szakasza! Önök egészen pontosan 284 ajánlást küldtek be címünkre. Ebből 51 nem felelt meg a pályázati kiírásnak, azaz mindössze egy-két mondatos volt. 233 történet viszont olvasható portálunkon, a zsűri ezek alapján választotta ki a  nemes versengés 10-10 legjobb háziorvosát. Nevüket ABC rendben találják szavazó oldalunkon.
A betegek /a beérkezett történetek alapján/ azt az orvost részesítik előnyben, aki szakmailag jól felkészült, tudása naprakész, melyet továbbképzések, konferenciák segítségével folyamatosan bővít. Rendelőjébe nem csak a betegbarát  környezet miatt mennek szívesen a páciensek, hanem a  kedves, vidám hangulat miatt is, amit ő sugároz. A legkedveltebb orvosok előre egyeztetett időpontban fogadják betegeiket, így a hosszú várakozás és a fertőzés/ különösen az idősebbek számára/ elkerülhető. Fontos a mini labor, a helyben történő vérvétel és vizeletvizsgálat, továbbá- ahol lehetséges- az EKG is. Értékelik,  ha az orvos naprakész információkkal látja el őket saját weblapján, vagy éppen a Facebookon.  

A  hálás betegek mellett vártuk a hazai és a határon túli  polgármesteri hivatalok, önkormányzatok, idős otthonok, könyvtárak, szerkesztőségek, nyugdíjas klubok ajánlásait is. Örömünkre bővült a kör:  a Nagycsaládosok Egyesülete, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, egyetemi oktatók, és szakfelügyelő orvosok is beszálltak a nemes versengésbe, kollégáikat javasolva.
Itthon a  1000-3000 lakosú  apróbb településektől / pld. Paszab, Napkor, Arló, Sándorfalva, Nyírmihálydi/  a nagyvárosokig / Budapest, Miskolc, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen/ az egész ország területéről kaptunk ajánlásokat. Ami a határon túli településeket illeti  Erdély és Kárpátalja vezet az ajánlások számában. A határon túli ajánlók között ott van a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége, de a Sütő András Baráti Egyesület is.
A legtöbb ajánlás egy nyíregyházi és egy szovátai orvos kapta, előbbit 20, utóbbit 18  betege ajánlott nagy szeretettel. A legidősebb az a budapesti doktornő, aki 79 évesen fekvőgipsszel a lábán is rendel, és akit betegei kérnek, hogy maradjon, gyógyítson még! De ne feledkezzünk meg a rajongásig szeretett felvidéki doktornőről sem! ”Csuli néni  az év praxisa versenyben!”-írja a Felvidék.ma, szavazásra buzdítva olvasóit, annak reményében, hogy a doktornő a legjobb 10 közé kerül!
Ezt tesszük mi is: május 20-án reggel 8 órától szavazzanak kedves háziorvosukra, egészen  június 2-án éjfélig!

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net