2018. szeptember 12.

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / hazai 3.

Dr. Lavicska Enikő Budapestről  nagyon szereti a betegeit.  Úgy véli egy csoda részese, nem is tudta, hogy egyáltalán létezik ez a díj. Örül  a háziorvoslás elismerésnek, ugyanakkor azt mondja,  „bármelyik kollégám kaphatta volna.” Egyáltalán  nem számítottam a dobogós helyre , nekem már a szeretet amit a verseny során kaptam elég volt. Vadidegenek állítottak meg az utcán, a  piacon, leveleket küldtek, vállalták a nevüket a portálon is.
7 ajánlója szerint  Enikő nemcsak kedves és szép, de okos, türelmes, jó orvos is.  A körzetébe kétezerember tartozik, mindenkit név szerint ismer. Betegeit saját autójával viszi a sürgősségire, meglátogatja a kórházban, gyomorszondával táplált betegének alkatrészt esztergáltat az etető felszereléséhez, a súlyos betegek hozzátartózóiban ő tartja a lelket.„Egy idős, influenzás nénitől annak ellátása után megkérdezte, tud-e még valamiben segíteni? Ő kissé félve mondta, igen doktornő ha megnézné a macskámat! Beteg, és az állatorvos nagyon sok pénzért jönne ki! A doktornő a cicát is meggyógyította.”
Enikő ezt így kommentálja: „kicsi faluból származom, sokat járt hozzánk a helyi állatorvos. Azt láttam gyerekként, hogy ugyanazokkal  a gyógyszerekkel gyógyítja a állatokat,  mint háziorvos apukám a betegeket. Csak  ki kellett számolnom,  hogy egy ötkilós macskának mennyire van szüksége.”

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

EGIS Med

BERLIN-CHEMIE

OMRON

77 Elektronika Kft

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net