2017. július 03.

Díjátadó szeptemberben!

Bizonyára sokan szeretnék már olvasni az internetes szavazás végeredményét. Már csak két hónap türelmet kérünk, hiszen szeptember 5-én 11 órakor Budapesten az Egészségügyi Államtitkárság Arany János utcai épületének/ Arany János u 6-8/ VIII. emeleti nagytermében kiderül ki nyerte meg a nemes versengést!
Néhány hazai TOP listás reakcióját már közreadtuk, következzenek a határon túliak!

Kedves Györgyi!
Megtisztelő volt számomra, hogy jelöltek „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatra; felemelő érzés volt, hogy sokan népszerűsítettek és szavaztak azért, hogy bekerüljek a legjobb tíz közé. Ugyanakkor jó volt látni és megtapasztalni, hogy Mádéfalván, ebben a kis erdélyi községben összefognak, és ennyien értékelik a munkámat páciensek és családtagjaik egyaránt. Úgy gondolom, az ilyenfajta elismerés, visszajelzés minden orvos számára a legértékesebb: megerősítő és lelkesítő is egyben.
A mindennapokban fontosnak tartom, hogy minden páciensemen tudjak segíteni, még akkor is, ha néha ez a munkaidőm meghosszabbodásával jár. Sokszor tapasztalom, hogy gyógyító munkánkban mennyit jelent egy jó szó, mosoly, bátorítás a kiszolgáltatott betegek számára. Ugyanakkor itt, Erdélyben is nagyon fontos, hogy a páciensek anyanyelvükön kérhessenek segítséget orvosaiktól, és bizalommal forduljanak hozzánk bármilyen probléma esetén.
Szeretném köszönetemet tolmácsolni ezúttal is mindazoknak, akik bizalmukkal kitüntettek: jelöltek, szavaztak, és nem utolsósorban hálás köszönet Az év praxisa a Kárpát-medencében című pályázat létrehozóinak, hiszen így a határokon túli régiók is bekapcsolódhatnak és kifejezésre juttatják véleményüket.
Ez a kezdeményezés is összekapcsol orvosokat és pácienseket, együvé tartozásunkat erősíti itt a Kárpát-medencében.

Köszönet érte mindenkinek!
Tisztelettel,
Dr. Kovács Rozália

Kedves Szervezők!
Mindennapi munkám során sokszor megtapasztalom saját magam és az orvostudomány határait, amikor is olyan betegek keresnek fel, akiknek legfeljebb csak enyhíthetek nehézségein, de betegségeiket meggyógyítani nem lehet /ízületi, ideggyógyászati, daganatos kórképek stb./
Ezért néha fölvetődik bennem a kérdés, hogy a munkámmal vajon tényleg hathatós segítséget tudok-e nyújtani azoknak az embereknek, akik megbíznak bennem, és felkeresnek engem a problémáikkal.
Jelölésem és a zsűri döntése, miszerint a 10 kiválasztott háziorvos között vagyok, meglepetésként ért és örömmel töltött el. Természetesen a díj miatt is. Nagyon jó érzés volt látni, hogy jelölőim, akik elfoglalt emberek, hajlandóak szabadidejüket feláldozni, hogy engem egy ilyen kitüntetéshez juttassanak.
A másik nagy meglepetés a 3000 fölötti szavazatszám volt, hiszen Oklánd község Hargita megye legkisebb települései közé tartozik, alig 1250 lakossal. Betegeim nagy része olyan idős ember, akik az internetes szavazáshoz biztos, hogy nem tudott hozzájárulni. Olyan lelkes személyeknek köszönhető ez a rengeteg szavazat, akik minden tőlük telhetőt megtettek minél több ember mozgósítására. Erőteljes visszaigazolás ez a pácienseim részéről, hogy a munkámat fontosnak tartják!
Ezúton szeretnék köszönetet mondani jelölőimnek, elsősorban Cseke Rozáliának, az oklándi Gyermekvédelmi Központ igazgatónőjének, valamint asszisztensnőmnek Zoltáni Editnek, minden rám szavazónak és természetesen mindazoknak, akik az Év praxisa kezdeményezést létrehozták és évente megszervezik.
Tisztelettel,
Dr. Nuszer Zoltán

Jó napot kívánok!
Váratlanul ért az értesítés, hogy valaki, vagy valakik javasoltak erre a díjazásra. Sohasem gondoltam arra, hogy 40 éves orvosi tevékenységemért elismerés járna. Csak azt tettem amire 1977-ben a bukaresti Orvostudományi Egyetemen felesküdtem.
Azóta elolvastam az ajánlásokat, is, amiket megtisztelőnek tartok. Köszönöm Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megye Tisztiorvosi Hivatala Igazgatója és persze Csutak István őszinte, megható sorait.
Románia-Székelyföld , köszönöm mindazoknak akik szívből rám szavaztak. Ez a nem várt elismerés most számomra a legfontosabb.

Tisztelettel,
Dr. Bokor Márton
Csíkszereda

Tisztelt Asszonyom!
Meglepetésként ért a hír, hogy bekerültem az "Év praxisa a Kárpát medencében" döntősei közé.
Hatalmas elismerés ez egy falusi orvosnak, aki büszke arra, hogy Kárpátalja legnagyobb magyarlakta településén lehet rendelővezető.
Nagydobronyt szorgalmas, dolgos emberek lakják, akik főleg a földműveléssel igyekeznek megteremteni a mindennapi kenyérre valót. Sajnos a háborús helyzet rányomta bélyegét az itteni emberek életvitelére. Az utóbbi időben egyre többen igyekszenek külföldön munkát vállalni, részben a jobb megélhetés, részben a behívások miatt. Becsült adatok szerint mintegy 1500 ember tartózkodik jelenleg is külföldön. Ezért is nagy öröm számomra, hogy még így is sokan szavaztak rám.
A jelenlegi Ukrajnában egy falusi háziorvos a nap 24 órájában és az év 365 napján készenlétben kell, hogy legyen, köszönhetően a rosszul megoldott sürgősségi ellátásnak. Ezért ezt a hivatást csak kellő odaadással és alázattal lehet ellátni. Ez a szavazás visszajelzés is számomra az emberek tiszteletéről és megbecsüléséről.
Végezetül szeretném megköszönni a jelölést Magyar Tímeának, a Kárpáti Igaz Szó munkatársának, valamint köszönetet mondani minden szavazómnak és főleg a családomnak, akik mindig mellettem állnak.
Tisztelettel: Dr. Baksa Géza
Kárpátalja, Nagydobrony

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.omron-healthcare.com

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net